Chez Roger & Françoise 13 juli


Klik logo voor smoelenboek.
Nog ff op de valreep een nieuw café. Ik knijp er even tussen uit, en wens alle vaste en losse bezoekers een aangename, rustige week. Mocht ik nog ergens een computer online zien, dan kruip ik er achter voor een bezoek je aan dit warme nest.
Allemaal even een liedje zingen voor mijn zoon Guido, die vandaag 11 wordt. Feestje in de auto naar het Zuiden, dus. Tot later!

262 reacties op “Chez Roger & Françoise 13 juli

 1. Inmiddels is onze vertrekdatum veranderd en gaan we donderdag 28 juli op stap en keren 21 augustus weer huiswaarts.

 2. Heb jij een planning dan! ´k zal m´n nr. ff mailen kun je bellen als je gaat spoken. is wel zo makkelijk.

 3. Beetje surfen Henk, en ja het stikt er van, als je begrijpt wat ik bedoel!

 4. Otto, is voorzitter geweest in Menterwolde en is eruit gegooit, maar landelijk nog steeds lid.

 5. Op Stiekelsteert moet ik wel serieus zijn, als jij daar ook een beetje rekening mee wilt houden, er lezen veel politici mee, en het geeft soms nogal wat reactie

 6. Otto, verschijnt ook veel op deze site, ook mooie bijdragen soms, en jij als fan mag dat niet missen, of wel ? Hier dus! Klopt de drank, Henk en geen spellingscontrole, dit is toch een kroeg, gaan we fitten?

 7. Ik zei, veel politici, ik bedoelde politici, dus zonder veel, maar wie weet, worden het er nog veel. Moet alleen nog een spellincontrole hebben waar de werkwoordsvormen etc etc ook in gecorrigeerd worden.

 8. Misschien ben ik wel gasfitter, dus moet op bed om fit te zijn om morgen op de collega’s te kunnen vitten, of niet, maar ik ben wel de echte Sicco, maar in de kroeg mag het toch Henk?

 9. Moet je bewijs, dat ik Sicco ben? Als je antwoord geeft, doe ik het op Sicco zijn site.

 10. Welterusten, Henk, wist niet dat je zo snel op het verkeerde been gezet kon worden.

 11. Lekker eens eerst. Viel gisteren zomaar uit de lucht. Daardoor wel op tijd in bed.
  Franse site weer inorde, bedankt voor de tip. Als kleine zelfstandige heb je dus gewoon af en toe een freelance-manager nodig…

 12. Zal de verborgen camare een beetje naar het zwembad draaien 😉
  Ik ga naar buiten want er moet een wispelturige half fries beleerd worden en nu is het nog net te doen qua temperatuur. Later!

 13. Kindje Guido al weer 11! Je let even niet op en ze zijn langer dan je zelf ooit geweest bent. Geliciteerd. Rij voorzichtig. Wim Bavelaar waarschuwde al voor boetes: automatische radarinstallaties en zonder gordels rijden enz. Dat laatste doe je toch nooit, he? 1 koffie, 1. Nog 1 week.

 14. Laat ik me daar ook bij aansluiten, wat een omissie dat ik dat nog niet eerder heb gedaan: Guido, wanneer je dit ooit onder ogen krijgt (en anders via papa): nog vele jaren!!

 15. @Swep: het rare is dat aan de overkant van de straat het water beter is, ook wel een vreemde smaak maar veel minder….het water is ook muf meteen na de compteur, dus het zit niet in het huis…
  @Marjan: ik zal eens kijken, heb de gids van de brico-depot mee naar huis genomen….

 16. ook mijn felicitaties voor jou Guido….heeft je moeder nu al een broodje voor je gebakken???

 17. Nou Frank, Remke wil die webcam op Krek. gaan zetten, ik weet niet wat de voorkeuren van RobertS zijn, maarre….

 18. Mijn voorkeur gaat uit naar de leden van het andere geslacht. (wat een woord) Die kamera kan best een beetje worden gedraaid.

 19. Mooi. Die had ik net aangebroken. Komt ie!!!
  Ben je weer een beetje mens?

 20. Ja en nee, na een heel drukke en gezellige week is het nu veel te stil.

 21. In oktober vertrekken ze naar de dominicaanse republiek, als het zo heet op z’n hollands.

 22. Ja hoor. Ze hebben dus nog wat in het vooruitzicht. Heb je het -ondanks de giga-drukte- wel heel erg naar je zin gehad, hè? Veel familie gezien enzo.

 23. Ik ben je zuster niet maar schenk maar in. Dochter lief heeft een nieuwe liefde gevonden. Vorige nacht om een uur of 2 werden wij wakker gemnaakt met de mededeling dat ze naar Parijs gingen. Een romantischg idee dat wel maar weinig praktisch. Ze zijn niet verder dan het stratns en de polder gekomen maar volgens mij heeft ze haar soulmate gevonden. Een rondje voor iedereen dus.

 24. Proficiat, RobertS. Is dat dezelfde dochter die van de winter zo fresenluk down was?

 25. Het was fantastisch, emotioneel, ik wilde het niet maar toch traantjes. Vin d’honneur, diner enz was heel leuk.

 26. @Coco: ik weet niet wat het is, hormonen, denk ik, maar ik jank overal om (of het is moeheid)
  @Robert: die laatste begreep ik, maar die eerste bracht ik niet thuis

 27. Lekker, hè? Dat ommekaar heen gepraat.
  Hebbie dat nou ook, Robert, dat je denkt: deze mag blijven?

 28. Dineke met alle evenementen en werk zal het wel oververmoeid zijn denk ik.

 29. @RobertS: zelfs je verbeteringen zijn ..ehm…ben je al weekend aan het vieren?

 30. @Coco: denk het wel. Dat ongeluk van afgelopen maandag heeft er ook heftig ingehakt (woordspeling niet bedoeld), we hebben de hele dag lopen trillen.

 31. Ik heb vanmiddag met photobucket een album gemaakt, weet natuurlijk nooit meer hoe het werkt. 🙁

 32. @Dineke, zit een beetje scheef voor het keyboard, vandaar de typfout.
  @coco, ze genieten van elkaars gezelschap. Ze hebben afgelopen nacht ergens midden in een weiland op de achterbank van een een op een laptop samen een film zitten te bekijken. Gezellig toch?

 33. Dineke ik moest er om lachen, sorry hoor. Ik zag dat oude dametje al heel statig over de stoep fietsen en boem op de auto……

 34. @Dineke, inderdaad, deze mag blijven. Een tijd lang waren we bank voor iets met een rode hanekam en vreselijke piercings. Dit is gewoon een aardige jongen.

 35. Tja Robert, dat op de achterbank van een auto deden wij ook, we hadden toen nog geen laptop, wel andere bezigheden.

 36. Statig? Er was niks statigs aan! Ze racete!! En ze bloedde als een rund. Ze heeft een blouse van mij gekregen, want het andere was ab-so-luut niet toonbaar meer, een en al bloed.

 37. @coco, de achterbank was uit de auto gehaald, stond midden in een weiland. Midden in de nacht dus. Die koeien zullen wel denken.

 38. Haar gebit kan niet meer klemmen, want in 3 stukken gebroken…:-(

 39. Gelukkig gaat het goed met haar, maar ik wacht de claim van haar verzekering af, want je bent als autorijder altijd de l*l

 40. En mocht ze dan wel over de stoep rijden. Gewoon de buren aansprakelijk stellen. Te hoge heggen.

 41. Dacht ik ook Dineke, Hollandse koeien weet ik niet. Is daar al een onderzoek naar gedaan ?

 42. De gemeente!! die stellen we evt. aansprakelijk. er wordt al jaren gesteggeld over het verkeer in onze straat. 30 km-zone, m’n neus! Al die tennis trutten en moedrs die hun dochters komen halen van de manege, ze rijden zonder uitzondering 50 -60!

 43. Niet te vergeten hakkie met een stakkie
  Doen ze ook in de buurt. En die rijden ook allemaal te hard.

 44. Wat??/
  CHIPS!!!
  Weet je dat ik dat helegaar niet meer interessant vind. Eigenlijk nooit gevonden ook. Dat groeide zo ineens maar en toen kwam ik er niet meer vanaf ;-(

 45. Iedereen rijdt altijd te hard. Iedereen is gek. Als ik op de fiets zit kom ik bijna om van de uitlaatgassen. Het milieu is behoorlijk naar de klote. En wat doen de meeste mensen. Kinderen worden opgehaald met ee 4×4. Er rijden in Nederland meet terreinwagens rond dan in Afrika geloof ik.

 46. Weet je, we hebben het hier in de straat meegemaakt dat een vrachtauto wat moest uitladen (nou, vooruit, het was bij ons) en dat zo’n (tennistrut) stennis ging maken omdat ze er niet langs kon. De ‘heren’ gingen direct een langzaam-aan-actie doen en hun maten hingen geamuseerd uit het raam. De trut kon alleen nog maar met een ge-ergerde kop in haar achteruit, want ze lieten haar op dezem naier voelen dat ze het heeeeeel lang gingen rekken…..

 47. @Ik zou hetzelfde doen Dineke, ik heb een diepgewortelde haat voor tennistrutten en hockeymutsen.

 48. Dineke doe ik ook als er iemand achter me zit te jagen ga ik op de juiste snelheid rijden of nog iets langzamer.

 49. Dan lijken we erg op elkaar. Ik heb vorige week met een kennis meegereden en me kapot zitten ergeren. Ze gaf nogal hoog op van haar rijvaardigheid, maar ik vond haar een ordinaire bumperklever.

 50. @RobertS: en toch heb ik niks tegen tennis, noch hockey. Heb beiden gespeeld. Wat ik zo verderfelijk vind is het sfeertje er omheen. Heeft niks met de sport te maken, maar alles met ‘die-neus-omhoog”

 51. @Coco: Krek. ging eerst langs een andere kennis en pas later in de week naar Remke. Hoop wel dat ze tegen die tijd haar camcorder op orde heeft.

 52. @Sicco: Baid ik die wat te zoep’m aan en doe gaist zo weer vot!

 53. Sorry, Coco en Robert. Was even een tussendoortje in het Gruniiegs voor Sicco

 54. Aaah, doar bist ja!! Nou. Hier kompt e (wat is dat Grunnegs schriev’n toch lasteg!) Ik bin ook al stevig aan de zoep, want ik heb de leste tied nogal wat mitmoakt

 55. Woar blift dai Cola Bacardi, hai sprekt gain Grinnings zeker dai kirrel achter de bar?

 56. Weet niet of ik het goed doe, volgens mij heb je nu maar 1 foto.

 57. Joa, ik heb ut leez’n, moar ik vin Nederlands schrieven ook lastig, vroag moar an Henk, dai ging vot guster omdat hai docht dak Sicco nait was, ik zee komt van de draank, moar mos hom mailen aander leufde mie nait, nu ga ik weer over in het Nederlans, bennen ja aander luu bie, wie bennen ja gain Vraizen!

 58. @roberts: de acherbank er uit en dan… Jij reed eend? Heb ik ook ff gedaan, maar kocht daarna een besteleend. Kwestie van matras in het laadruim.

 59. Maar drink maar niet te veel Dineke, dat is niet goed. Gek, Nederlands klinkt weer zo serieus, zoep moar deur den!

 60. @sicco: plat geen probleem, maar dan svp twents, achterhoeks of veluws (zie je wel, ik ben echt niet éénkennig).

 61. @peter, de eend hebben we alleen voor de lol en boodschappen. Vroeger wel gehad, 2 stuks. TEgenwoordig een luxe leasebak.

 62. Coco -3
  Coco: zet voor je plaatsingen {url= en daarna {/url} en vervang de { en } door [ en ]

 63. Voorlopig genoeg. De laaatste foto is een beetje speciaal voor franse begrippen. Hollandse gewoonte, met boeket de a.s. ophalen.

 64. Coco. Hoop dat je het niet erg vindt, dat ik ze even heb gelinkt.

 65. Heb het even opgeschreven, morgen even testen, moet de fotos nog uitzoeken.

 66. @Peter ik vroage oe wat, en noo geef ie gin antwoard, of buij al wier wieter a goane?

 67. @sicco: helft van mijnm familie komt uit twente, ben getogen apeldoorner en heb ook nog even in Lichtenvoorde gewoond. Kortom, ik spreek geen plat, maar plat verstaan in het midden-oosten ( 🙂 ) van ons land is geen probleem. En zoep maor deur den is volgens mij internationaal.

 68. @Sicco, woar komstoe toch vot, mienjong. Dit is nait ’t Grunnegs wat ik leert heb.

 69. Het land van de arbeid het land der natuur het steeds onvolprezene twente oet de buurte van Deepen?

 70. (moar Winschoters binn’n dan ok wel apaart volk, dat geef ik tui.)

 71. @Dineke, Tukkers, Achterhooks, Vraiz, Grunnings, moast van alle maarkten thoe wezen toch?

 72. Mien moeke kwam oet Zuudloaren’n en mien pa oet Glim’n. Wat mo’k ter nog meer over zeg’n. Wie heb’m altiet plat proat toes en ik haar goie sievers veur toal

 73. In Ost-Vraizland ist am besten, naargens sind de wichter mooier, naargens de jongs zo fiks

 74. En nu even weer sociaal. Teveel ander volk aan de bar.
  Drankje, Marjan?

 75. En ik kom oet oost-Grunnen en meer ken ik ter nait van moaken, begripst mie wel ja

 76. Ja, lekker, zag iets van een koele rosé, lijkt me wel wat.
  @Coco, wat een mooi bruidspaar…

 77. @Sicco: wie begriep’m mekoar en doar loaten wie het bie, veurloopeg…
  @Marjan: mooi, hè?

 78. C’est pas []i mon[/i] problème que le Néerlandais consiste en tant de dialectes…..

 79. Nog wat inschenken, iemand? Ik neem de honneurs waar, want Roger is ;m gevlogen…

 80. Nog een koel roséetje, ik zit hier nog steeds peentjes te zweten.

 81. Over zweten gesproken, het zou hier tropisch worden. We aten ons croissantje met kippenvel op de armen vanmorgen en ik vind het nu ook niet meer aangenaam buiten. Terwijl mijn moeder in het hoge noorden zei een zweetdrup aan elke oorlel te hebben. Grrr.

 82. Marjan gaat weg en laat haar volle glas staan. Mwaa…campari vind ik ook wel lekker!

 83. En onze ouwe Sam heeft het zo zwaar met dit weer, het is eigenlijk te warm voor het oudje…

 84. Ik doe dat streepje ook nooit. Het gaat goed, hij is wel moe, want ze buiten hem behoorlijk uit, ze hebben daar geen techneut met zijn kennis…. dus hij wordt de hemel ingeprezen… is goed voor zijn zelf vertrouwen.

 85. Volgens mij had Jorgen geen gebrek aan zelfvertrouwen, zoals ik hem zag. Maar misschien was dat buitenkant en moet je hem beter kennen om dat te kunnen beoordelen.

 86. Nee, Jorgen heeft ook geen gebrek aan zelfvertrouwen… Ik zal hem volgende week weer met zijn beide benen op de grond moeten zien te krijgen..

 87. Was even in codes aan het duiken die een o met een schuine streep er door op zouden moeten leveren. Laatste poging: #248;

 88. Het is wel mogelijk, hoor dat streepje door de o, maar ik vergeet altijd wat het is en zonder streepje begrijpt ook iedereen wie ik bedoel.. Jorgen zelf zet altijd wel het streepje door zijn o.

 89. Slaap lekker, Marjan, ook al is het alleen…
  ASCIIwaarden opzoeken?

 90. Als het werkt, zou het volgens deze tabel moeten werken, maar dat doet het dus niet. Jorgen! Niet dat het belangrijk is, maar ik kan me kwaad maken als een computer niet doet wat ik wil. En geen pc die daar gevoelig voor is 🙁

 91. Grappig! Maar zomin bij jou als bij mij zie ik een o met een streepje erdoor…

 92. Pffff. Ronaldus laat je gewoon lekker onwetend je nest instuiteren…
  R: nog een lekker foto van A. voor D.?

 93. @dineke; mooie meid, daar niet van, maar ik volg je advies en ga toch mijn nest instuiteren, eigen vrouw opzoeken

 94. En ze is zo lekker bruin….niet te geloven dat dit een kind van mis is…..