51 reacties op “Chez Roger & Françoise, 15 augustus

 1. Schitterend weer hier. Op de droogte en dus hooi tekort na, een super zomer. Graadje of 30, klein briesje en…het kleine ijsvriezertje heeft vanacht open gestaan waardoor nu ook softijs, hm.

 2. Ik klaag niet (hoewel het weer niet denderend is). Hebben vandaag lekkere wijnen ingeslagen op een markt hier in Saint-Ho, Poully-Fumé, Fleurie, Haute-Côte-de-Beaune, etc.

 3. Henk, de vakantie is om te rusten, niet om iedere avond in de kroeg door te zakken toch en geradbraakt thuis te komen?

 4. Het is inderdaad stil……ik heb ook niets te melden, behalve dat de advertentie van de LAST MINUTE goed gewerkt heeft, ook meteen een record met de hits op de site…..
  Roger, daar drink ik er eentje op!!!!!!

 5. Ik bedoel opdrinken, een verspreking door de drank. Dat komt ervan als je bijna alleen de weekomzet van een kroeg moet hoofhouden. 🙂

 6. Stil hier zeg! Nog een geluk dat er af en toe mensen komen melden dat het hier stil is, anders zou het hier helemaal stiller dan stil zijn hiero. Tjonge, wat is het stil. Ik kan het woord stil horen vallen. STIL! stilstilstil!
  Er is gewoon een echo, zo stil is het. En áls er al iemand binnen komt, dan jaagt de stilte hem weer weg. Misschien moet ik toch die radioknop eens installeren.Dan is het natuurlijk nog steeds gewoon hardstikke stil, maar dan is het stilte met achtergrondmuziek. Aan de andere kant wel een beetje triest. Zo’n radio die staat te blêren in de stilte. Of zal ik het gewoon volbabbelen? Dat doen mensen wel vaker als het ergens stil is. Gaan ze praten over niks. Zo van :”Gut, wat is het hier stil. Is het hier altijd zo stil? Of alleen als ik er ben? Dat het dus ineens stil wordt als ze me zien aankomen. En dat zodra ik mijn hielen licht de menigte weer toestroomt? Nee, dat zal toch niet? Maar stil is het hier zeker. Hé, jij daar! Doe niet zo stil. Ben je soms een stille van de recherche? Hahaha. HAHAHA. Och ik ben zo’n gekke vent. Met mij kun je ontzettend lachen. Tenminste, als ik hier niet alleen was. Wan stil is het hier zeker.” Zoiets.

 7. Maar krek, stilte daar kun je reuze van genieten. Sommige mensen kunnen er niet tegen. Dan worden ze zenuwachtig en gaan ze het hebben over hoe stil het hier is. Stilte is een kunst…..

 8. @KrekIk lees wel hoor. Jouw verhaal doet me denken aan de eerste les radio maken: praatjes vullen wel degelijk gaatjes…

 9. Saai hier, ga maar weer eens verder met mijn vakantie foto’s. Met de nieuwe camera, erg mooi. Binnen kort op de website.

 10. @Henk: in FR is dit niet verboden, in NL wel.
  @Krek: Ach, stil is ook wel eens prettig,hoef je niet zo op te letten of het wel naar je zin gaat. Ik heb het ook een poosje gehad, maar ik heb nog steeds de indruk dat het aan jezelf ligt,gooi het roer om, het ligt echt niet aan de vakantietijd, dit voorjaar waren bij mij de bezoekersaantallen gehalveerd, terwijl ze nu(in de vakantie)hoger zijn dan ooit.

 11. Henkx: fikkie stoken mag in France toch niet tussen 1 mei en 1 oktober? Zou het hier ook niet in mijn hoofd halen trouwens… Gisteravond grote fik hier in het dorp, uit 4 omliggende steden kwam de brandweer erbij, was huisje midden in een straatje, helemaal uitgefikt, maar buurman pompier meldde trots dat de buurhuizen gespaard zijn gebleven. Tis het hier stil trouwens!

 12. Ja, stil hè! Willem heeft wel een beetje gelijk. Heb het zo druk dat ik weinig fut heb om veel bij te vullen, qua topic. Aan de andere kant is dit een frankrijksite. Logisch dat alle frankrijkfans nu even elders zitten. Paus is een algemene babbelsite. En alle babbelaars hebben nu lekker vakantie. En dus tijd om te babbelen. Vandaar dus, Willem, dat het nu drukker is dan buiten de vakantieperiode.

 13. Henkx: zit wel in het zuiden, maar niet het ‘dorre’! Een van de weinige gebieden waar alleen maar ‘alert zijn’ geldt/gold (heeft hier een nacht lekker doorgeregend). En onze rivier stroomt nog als tevoren, net zoals andere in de omgeving. Ben gek op fikkies trouwens, mooie plaat!

 14. Krek: wat een gezeik toch altijd tussen Willem en jou. Op beide logs wordt flink ‘gebabbeld’ tenslotte, je hebt zelf gezegd dat het echt niet altijd alleen maar over Frankrijk hoeft te gaan. Punt.

 15. Het was wederom een geweldige avond vol gipsy muziek, heerlijk. Hoe die ‘het leven’ uit een gitaar kunnen persen is magistraal. Begeleid door een stuk jambon cru en wat verboden vocht, nachten om nooit te vergeten. Bonne nuit alors.

 16. @Peter, een Canon Powershot pro1. Gekozen omdat dat ding zo vreselijk klein is. Heb er ook een Epson picturemate bij.
  @Henk, als wij dat doen in de tuin denk ik dat de burgemeester ons persoonlijk af komt schieten. Maar fikkie stoken is het mooiste wat er is. Ik geniet iedere minuut van onze houtkachels.

 17. @Kits: bemoei jij je er nou niet mee, zeg! Het was absoluut niet negatief bedoeld, puur een constatering dat Paus een site is zonder centraal thema en HeF het thema Frankrijk heeft. Met dienovereenkomstige effecten op de bezoekersaantallen tijdens de vakantieperiode. JIJ trekt het weer in de ruziesfeer. Dus wie zeikt hier nou?

 18. Hoi iedereen,
  Gelukkig….er is nog niks veranderd hier.
  Een beetje gesteggel over en weer – en gezucht en gesteun over de regen. Overigens is het weer hier in het Oosten van NL opmerkelijk goed.
  In Fr hebben we wonder-boven-wonder alleen maar goed weer gehad. Als er al een donderbui in de verte aankwam, dan schoof die keurig over de Jura weg!
  Mazzel…
  Verder een heerlijk relaxte en productieve (o.a. zoldervloer) gehad.

 19. Zo, ook weer terug na 5 1/2 week, wel weer wennen hier. Vorige week woensdag al terug, heb me toen maar verstopt voor iedereen. Dat geklaag over het slechte weer hier, in de bourgondie 5 1/2 week goed weer gehad, buiten de fikse onweer/hagelbui om.
  Nu weer 8 weken er tegen aan en dan weer naar La France.
  Hier weinig gebeurt heb ik het idee, ben aan het bijlezen dus…

 20. Over brandjes… hier mag het eigenlijk niet in verband met de milieuvervuiling, maar de burgemeester zegt dat als niemand er last van heeft….

 21. Gebeurt hier ook niks… ben ik een paar daagjes weg….
  Was bij mijn ouders en vond interessante grote rupsen. Ze waren wel 10 cm lang en vet!

 22. Geef dan nu maar een biertje en snel; een beetje. We zijn momenteel nogal druk, daarom weinig tijd om in de kroeg te gaan hangen. Morgen 27 graden in NL maar dat is gelukkig maar 1 dag. Stel je nou eens voor een echte zomerperiode 😉

 23. @Krek.: Wat een vette fik.
  @Robert(a): Moeten we nog jullie rozen, in Panneçot, fotograferen?
  @Dineke: Gatverr…
  Veel te relaxt hier, moet weer terug naar A’dam. Zelfs de konijnen in de moestuin van de overburen liggen te loungen.
  Was ook weer een vergadering hier.

 24. @Henk: het waren echte joekels. En ze zaten in de fuchsia’s. Op het terras lagen zoveel uitwepselen dat mijn ouders dachten aan een steenmarter. Zulke grote rupsen hadden ze van hun leven nog niet gezien. Ik ook niet, maar even zoeken op internet biedt uitkomst.
  W.b. relaxt: het een uur in de file gestaan, in de hitte. wordt het humeur niet beter op. Morgen zomer. Daarna (vrijdag) werk.

 25. Ha die Giel. Leuk dat je af en toe ff komt buurten. Ik wil ook nog wel es op jouw site kijken, maar het duurt zo allejezuslang voordat het geladen is, dus dan haak ik af. Zzzzorrrieieie.

 26. ja, ik moest effe zoeken, ik heb nooit wat te zeggen, ik heb plaatjes op mijn toestenbord.
  Ik heb ook nog gore munttruukjes…

 27. Excuzes moi, taalpuré!
  Ik ben ook weer lekker bezig dat filmpie een topic te laag te posten, maar dat kwam omdat Dineke mijn naam hier schreef zodat mijn autotrackbackbot met deze page kwam.
  vrouwen…