Gele wijn met schuim?


Veel Fransen drinken nooit bier. Ze vertrouwen het goedje niet. Bovendien, als je gealcoholiseerde druivennectar kunt drinken, waarom zou je je dan verlagen tot teutoonse paardenpis, zo lijkt de redenering. Er zijn organisaties die deze houding met lede ogen aanzien en die streven naar brede opwaardering van het imago van bier als verfrissende opkikkering. Zo heeft de firma Heineken geheel belangeloos een speciale biertempel ingericht aan de Champs Elysées, waar moderne Fransen zich in een passende omgeving kunnen laven aan de meest hoogwaardige brouwsels. Want het gaat hier natuurlijk niet om ordinair zuipen, zoals sommige kortzichtige zuurpruimen wellicht zullen opperen, maar om de appreciatie van je reinste biercultuur!
Bedankt voor de drinktip, René!

10 reacties op “Gele wijn met schuim?

 1. Gisteren vertelde de broer van de boerenburen op de daar gehouden bbq dat hij nooit verder dan België kwam (toen Nederland ter sprake kwam) omdat het bier zo verukkelijk was. Ja, het ging alleen maar over eten natuurlijk. Wat een heerlijk land! En het heeft even geregend, over dorst gesproken.

 2. Heineken en cultuur??? Die site is trouwens ook wel erg high-tech voor een bier-site. Roept geen enkele associatie met ambachtelijk gebrouwen Grolsch of een degelijke trappist op.

 3. Kennelijk wil men ons doen geloven dat bier drinken ‘hot’ en ‘trendy’ is. Typisch iets wat je doet als je lounged aan de Champes Elysées. Ik krijg echt zin om daar voor de deur te gaan staan met mijn dikke pens in een te strak Heineken T-shirt over mijn broekriem hangend. Gele rakker in de hand. Roepend naar voorbijgangers: “Biertje?”

 4. Je bedoelt: zoals van ’t hek buckler Nederland uitgewerkt heeft? Spul is in Frankrijk nog steeds verkrijgbaar…

 5. Bier is lekker als ’t warm is, na een stevige wandeling. Rosé is lekker als ’t warm is, na een verlummelde dag.

 6. @Krek: Een biertje drink je als je er zin aan hebt, en zeker als je een kriek of zo neemt, daar helpt geen T-shirt aan, een bierdrinker drinkt bier en de wijndrinker drinkt wijn.

 7. Cultuur? Onder m’n oksels, ja…
  Maar verculineer tenmiste geen ingewanden.
  *Trekt nog een blikkie teutoonische Aldi-pis open*
  Wijn is voor anders geaarden…

 8. Pastis…Alhoewel witbier wel eens lekker kan zijn na gedane arbeid ja. Voor een vrouw is bier een crime, na drie moet ik plassen en dat houd dan niet weer op. Na ieder glaasje…topsport.