Chez Roger & Françoise, weekend 13 en 14 augustus


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Mager zonnetje hier. Voor zolang het duurt.
Worteltjes geoogst, boerenkool geplant. Het moet niet veel natter worden, want dan gaat het met de tomaten weer net zo de verkeerde kant op als vorig jaar.
Na deze land- en tuinbouwberichten wens ik jullie allen een fijn weekend.

83 reacties op “Chez Roger & Françoise, weekend 13 en 14 augustus

 1. @R.: volkomen vergelijkbaar! (met dat verschil daat ik een aardig mondje Frans spreek: overigens ten alle tijde te raadplegen voor ingewijden). Ook wij hebben er nog 1 op de middelbare school. Nu h4, dus als ze het een beetje goed doet, zijn we er in afzienbare tijd vanaf…Geintje natuurlijk…alhoewel ik het met de week minder leuk vind in NL.

 2. @Rem; het is niet alleen de uren. Ik kan me zo voorstellen dat je je hoofd aardig “leeg” kan maken tijdens het klussen e.d. Ik loop de hele tijd op de toppen van mijn tenen en af en toe ( ja, sorry) haat ik die kinderen. Het intereseert ze gewoon geen bal. Maar wij moeten wel zorgen dat alles klopt. Voor de inspectie. Terwijl het gros van de leerlingen gewoon zijn leerplicht uitzit. (Er zijn er gwoon bij die niet eens hun diploma op komen halen…)

 3. @Henkus: die taken van de ouders, die nemen wij als docent toch al jarne over? En dat geldt dan m.n. voor de allochtone leerling (niet discriminerend bedoeld), die ouders weten echt niet meer hoe ze het aan moeten pakken: lijfstraffen mogen niet in NL en dt hebben de kinderne maar al te snel door. En moeder denkt serieus dat, op het moment dat ze het kind niet meer vanuit het raam kan zien, de verantwoording ligt bij de wijkagent of de school. Maar op schoolk verschijnen ze vervolgens niet op een tafeltjesavond, want ze lezen geen Nederlands. En een familielid tolkt altijd in het voordeel van de betroffene, dus er verandert niks…

 4. @Din: Ja lijkt me afschuwelijk. Toch maar niet ruilen dan. Laat je dan omscholen tot boerin in Frankrijk 😀
  Kan m’n hoofd wel leegmaken tijdens “werk” maar daarmee is de zorg niet van je schouders. Eigenbedrijf betekent 24/24 uur. Maar als ik opnieuw moest kiezen zou ik het weer doen, dat wel.
  @Henk: Waarom incognito?

 5. @R: ik zou het wel weten, hoor! Lekker met je hande bezig zijn en van hard werken is nog noooit iemand dood gegaan. Een combinatie van beiden is natuurlijk ideaal maar niet te verwezenlijken.

 6. Ja dat is idd heerlijk. Gek dat je dan een heel andere kant bent opgegaan. Heb altijd iets met m’n handen gedaan en onderwijl kun je heerlijk denken.

 7. @Dineke, niemand is ooit dood gegaan van werken. Maar nu nog een Floc boerderij opzetten is een beetje laat. Het geld zal denk ik toch uit Nederland moeten komen. Het is gewoon een erg prettig land. Ruimte, goedkoper en het weer is een stuk beter.

 8. Nou lijkt het of ik zonder wat te zeggen ervan tussen ben gegaan vannacht. Maar weblog was zo traag, dat ik niks geplaatst kreeg, dus haakte ik maar af.

 9. @Din: Vanavond oa op menu: aardappelpannekoejes.
  Hoe is dat in het frans? Crêpes de pomme de terre heb ik opgeschreven, je moet wat hè..Verder ben ik ook niet echt zeker van de vertaling van pittige gehaktballetjes. Boulets de hachis pimentées?

 10. Het is in Nederland echt heel erg op dit moment. We zitten met een flink brandende houtkachel om de boel niet te vochtig te laten worden. En het zit allemaal een beetje tegen. Kruipruimte ondergelopen, bijkeuken natte vloer, afwasmachine begon aan alle kanten water te spuiten en de a9 en n201 afgesloten. Allemaal luxe problemen dus. En samen afwassen is een reuze socoale bezigheid.

 11. @Din: Volgens enkele fransen is het ook galettes idd, omdat crepes eerder zoet is. Ze gingen er iig stuk voor stuk van uit hun dak want ook hier blijkt het een soort grootmoederrecept te zijn, word niet vaak meer gemaakt. Gelijk allemaal ‘ouwedoos verhalen’…Leuk.
  En verder; hoe klein is de wereld ook al weer? Komen hier gisteren twee mannen + accordeon naar beneden zakken, blijkt de ene de compagnon van die andere die hier van de week het terras aan het zingen zette…

 12. Ho, zit ik al te plaatsen terwijl ik nog lang niet uitgepraat was…
  Maargoed, die mannen wisten dus niet meer van elkaar waar ze heen gingen als ‘oh, even twee weekjes naar frankrijk’. Bizar dat dat dan in dezelfde week hier afdaald.
  Ook kwamen gisteren vrienden uit de Jura aan; hij heeft geruime tijd bij de zigeuners vertoefd en aldaar ook gitaar leren spelen. De rest laat zich raden. Vanavond stuur ik iedereen om tien uur naar bed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *