Chez Roger & Françoise, weekend 13 en 14 augustus


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Mager zonnetje hier. Voor zolang het duurt.
Worteltjes geoogst, boerenkool geplant. Het moet niet veel natter worden, want dan gaat het met de tomaten weer net zo de verkeerde kant op als vorig jaar.
Na deze land- en tuinbouwberichten wens ik jullie allen een fijn weekend.

83 reacties op “Chez Roger & Françoise, weekend 13 en 14 augustus

 1. Alle vloeren zijn uitgegraven en met het creëren van openingen wordt het huis steeds lichter. Vanmorgen rondom opgeruimd, maar nog geen deukje gemaakt in de berg puin en hout. Tot zo ver de bouwberichten.

 2. Nog meer fransen op het terrein, nog even en ze zijn in de meerderheid. Leuk te zien dat hun kinderen gewoon uren spelen met ‘ollandse’ zonder taalproblemen. Zou het schelen als ik ook een uurtje met een willekeurige fransman in de zandbak ga zitten? Al denk ik niet dat de kinderen het over Sarkozy hebben, dat scheelt wel natuurlijk.
  Uit het gesprek van vanmorgen met de Parijzenaar maakte ik wel op dat ze zelf ook maar wat woorden achterelkaar plakken af en toe. Zeker met een zachtgekookt ei in je mond hoef je niet zo op mooie volzinnen te letten bleek…
  Et voila, de campingberichten.

 3. Lekker gezond, gelezen en gezwommen in een meertje tussen heuvels en druiven (die nog een beetje zuur waren).
  Tot zover de lekker weer en vakantiegevoelberichten.

 4. @remke: Stond twee jaar terug op Corsica weekje op camping met alleen maar Fransen. Geen enkel probleem voor de kids. Toen die ontdekten dat die Fransen ook met gameboys speelden was het ijs heel snel gebroken. Hoe ze het deden, deden ze het, maar het ging prima (tot de bosbranden in de directe omgeving ons te veel werden en we toch maar een volgende camping opzochten, maar dat terzijde).

 5. Vandaag een last minute gezet in de NRC, volgens Nedstat schoot het website bezoek naar omhoog…..als er nu nog een boeking uitkomt is het weer gelukt…..

 6. Afgezien van een kranten-advertentie (goede zaak, doen!) kan er kennelijk helemaal niemand tegen HeF op als verwijzende site.

 7. Roger, d’r zitten nog drie vreemdelingen om een drankje te smachten en ik ga plat. Jij mag ook wat doen.

 8. Deden vandaag een wandeling in de omgeving van Larochemillay zoals beschreven in het boek ‘Hans van der Vliet – Morvan wandelgids (3 trektochten en ruim 40 wandelingen)’, uitgegeven door Elmar Wandelgidsen in 1997.
  De routes worden slechts beschreven, géén kaarten. Je moet je weg vinden met aanwijzingen als: “Bij een veel moderner in lichtgeel gepleisterde villa gaan we de eerste verharde weg in tegenwaartse richting rechtsaf op.”
  Volgens de auteur zou deze wandeling ongeveer eenuurendriekwartier vergen. We zijn drieeneenhalfuur onderweg geweest zonder de, door de auteur aangeduide, bezienswaardigheden te hebben gezien. Wel veel armoedige, maar toch schilderachtige, krotten gezien.
  Kwamen ook érg veel Hollandais-huizen tegen.
  Tot zover de wandelberichten.

 9. Nog drie wassen draaien (morgen nog een wisseldag) en dan mezelf soppen en dan iets drinken en dan slapen?

 10. Xtra machine bij? Of moet je elke keer wachten tot een lading is gedaan? En vervolgen drogen. Of ophangen.
  Is allemaal veel werk. En toch benijd ik je af en toe wel een beetje. Wanneer ik eraan denk dat ik die k**kinderen weer voor m’n neus krijg binnen afzienbare tijd. Zou eindelijk wel eens iets willen doen wat echt voldoening schenkt.

 11. Henk: kaptermee! ( was jaren geleden een judogreep volgens de meester van Pieter: Keeskaptermee)

 12. Ikke ben pas zielig: 2 kinders het huis uit, weer niet die lotto. (Wiel wil er nou in DEefzijl wonen)

 13. @Henk: wij overwegen serieus een boot te gaan bouwen in onze achtertuin! Zegt dat genoeg?

 14. Grretverr! Kleinkinderen! Je eigen kinderen zijn nog klein!!
  En w.b. hond: ff zoeken..

 15. Wij verwachten – hopen op – morgen een buitje. Het is hier gortdroog, de tomaten en de pompoen houden zich met moeite staande.

 16. Hij is errrug….en wanneer je het niet gelooft: hij heeft er tegelijk in zijn bek en 3 hebben we ook al gezien….]

 17. Mijn tomaten vallen juistom door de slagregens. Vorig jaar om deze tijd waren ze al bruin, dus: fingers crossed!!

 18. Wanneer ik zo terugkijk naar de foto’s: wat een beauty is het, hè? Onze Bo.

 19. Kenniknie! Maar je bent schoon! Lekker! Hier regent en waait het weer dat het een lieve lust is

 20. Goedenavond of nacht. We zijn weer terug in het koude kikkerland na een verblijf van 3 weken in Frankrijk. 2 Dingen staan nu vast. 1: Ga nu eens serieus werk makenvan de Franse taal. 2: Verhuis zo snelmogelijk na het zuiden.

 21. RobertS: !. punt 1:…ach…kniesoor die er op let (na = naar) 2. mee eens. Weet je een leuk baan daaro?

 22. Ik ben de discussies zo zat hiero. Vanavond weer: moeten de ouders opvoeden of de school? Wat denken jullie? Grrrrr.

 23. Heb ik toch ineens een leuk idee Din, als je me nou even komt vervangen hier, ga ik lekker in de regen wind zitten daar.

 24. Ha! Dat zal je tegenvallen! 1e, 2e en 2e-faseklassen Duits, Nederlands en Frans. Elke avond voorbereiden, nakijken en een hele dag in het weekend. Ik wil best ruilen!!!!

 25. @Dineke, 1:Ik heb een keer hopeloos met mijn mond vol tanden gestaan daar. Vanaf nu af aan Frans leren dus.
  2: Dat is het probleem, en natuurlijk nog een tiener op de middelbare school. We zijn ondertussen wel aan het rekenen geslagen, dus je weet maar nooit.

 26. @Din: denk je dat je hier minder uren maakt dan? Alleen dat duits word moeilijk ja, had altijd maar net een viertje…

 27. @R.: volkomen vergelijkbaar! (met dat verschil daat ik een aardig mondje Frans spreek: overigens ten alle tijde te raadplegen voor ingewijden). Ook wij hebben er nog 1 op de middelbare school. Nu h4, dus als ze het een beetje goed doet, zijn we er in afzienbare tijd vanaf…Geintje natuurlijk…alhoewel ik het met de week minder leuk vind in NL.

 28. @Rem; het is niet alleen de uren. Ik kan me zo voorstellen dat je je hoofd aardig “leeg” kan maken tijdens het klussen e.d. Ik loop de hele tijd op de toppen van mijn tenen en af en toe ( ja, sorry) haat ik die kinderen. Het intereseert ze gewoon geen bal. Maar wij moeten wel zorgen dat alles klopt. Voor de inspectie. Terwijl het gros van de leerlingen gewoon zijn leerplicht uitzit. (Er zijn er gwoon bij die niet eens hun diploma op komen halen…)

 29. @Remkus: Die ‘x’ geeft aan dat ik hier incognito ben.
  @Dinekus: In A’dam-West zijn er al scholen die de ‘taken’ van de ‘ouders’ overnemen.

 30. @Henkus: die taken van de ouders, die nemen wij als docent toch al jarne over? En dat geldt dan m.n. voor de allochtone leerling (niet discriminerend bedoeld), die ouders weten echt niet meer hoe ze het aan moeten pakken: lijfstraffen mogen niet in NL en dt hebben de kinderne maar al te snel door. En moeder denkt serieus dat, op het moment dat ze het kind niet meer vanuit het raam kan zien, de verantwoording ligt bij de wijkagent of de school. Maar op schoolk verschijnen ze vervolgens niet op een tafeltjesavond, want ze lezen geen Nederlands. En een familielid tolkt altijd in het voordeel van de betroffene, dus er verandert niks…

 31. @Din: Ja lijkt me afschuwelijk. Toch maar niet ruilen dan. Laat je dan omscholen tot boerin in Frankrijk 😀
  Kan m’n hoofd wel leegmaken tijdens “werk” maar daarmee is de zorg niet van je schouders. Eigenbedrijf betekent 24/24 uur. Maar als ik opnieuw moest kiezen zou ik het weer doen, dat wel.
  @Henk: Waarom incognito?

 32. @R: ik zou het wel weten, hoor! Lekker met je hande bezig zijn en van hard werken is nog noooit iemand dood gegaan. Een combinatie van beiden is natuurlijk ideaal maar niet te verwezenlijken.

 33. Ja dat is idd heerlijk. Gek dat je dan een heel andere kant bent opgegaan. Heb altijd iets met m’n handen gedaan en onderwijl kun je heerlijk denken.

 34. @Dineke, niemand is ooit dood gegaan van werken. Maar nu nog een Floc boerderij opzetten is een beetje laat. Het geld zal denk ik toch uit Nederland moeten komen. Het is gewoon een erg prettig land. Ruimte, goedkoper en het weer is een stuk beter.

 35. Nou lijkt het of ik zonder wat te zeggen ervan tussen ben gegaan vannacht. Maar weblog was zo traag, dat ik niks geplaatst kreeg, dus haakte ik maar af.

 36. @Din: Vanavond oa op menu: aardappelpannekoejes.
  Hoe is dat in het frans? Crêpes de pomme de terre heb ik opgeschreven, je moet wat hè..Verder ben ik ook niet echt zeker van de vertaling van pittige gehaktballetjes. Boulets de hachis pimentées?

 37. Er is hier zoveel water omlaag gevallen dat in onze bijkeuken het water tussen de tegels omhoog komt. Nog nooit meegemaakt. Help!!! we willen terug.

 38. Het is in Nederland echt heel erg op dit moment. We zitten met een flink brandende houtkachel om de boel niet te vochtig te laten worden. En het zit allemaal een beetje tegen. Kruipruimte ondergelopen, bijkeuken natte vloer, afwasmachine begon aan alle kanten water te spuiten en de a9 en n201 afgesloten. Allemaal luxe problemen dus. En samen afwassen is een reuze socoale bezigheid.

 39. Vrijdag in Dordt geen centje pijn gehad, lezen we zaterdag in de krant dat Leiden een wolkbreuk had… Brandweer was er goed voor.

 40. @Din: Volgens enkele fransen is het ook galettes idd, omdat crepes eerder zoet is. Ze gingen er iig stuk voor stuk van uit hun dak want ook hier blijkt het een soort grootmoederrecept te zijn, word niet vaak meer gemaakt. Gelijk allemaal ‘ouwedoos verhalen’…Leuk.
  En verder; hoe klein is de wereld ook al weer? Komen hier gisteren twee mannen + accordeon naar beneden zakken, blijkt de ene de compagnon van die andere die hier van de week het terras aan het zingen zette…

 41. Ho, zit ik al te plaatsen terwijl ik nog lang niet uitgepraat was…
  Maargoed, die mannen wisten dus niet meer van elkaar waar ze heen gingen als ‘oh, even twee weekjes naar frankrijk’. Bizar dat dat dan in dezelfde week hier afdaald.
  Ook kwamen gisteren vrienden uit de Jura aan; hij heeft geruime tijd bij de zigeuners vertoefd en aldaar ook gitaar leren spelen. De rest laat zich raden. Vanavond stuur ik iedereen om tien uur naar bed…