Hun trouwdag…


Marguérite (100) en André (107) Debry uit Argenton-sur-Creuse (Indre) vieren vandaag dat ze 81 jaar geleden in het huwelijk traden.
Of ze nu werkelijk het oudste echtpaar ter wereld zijn of niet (het Amerikaanse echtpaar dat Guinness vermeldt sowieso niet, want er is ook een Japans echtpaar samen 207 jaar), het kan hun niks schelen.
Ze zijn al met pensioen gegaan in 1957……

8 reacties op “Hun trouwdag…

  1. En ze lezen als 50 jaar Le Monde. “Maar”, zo verzekert de journalist: “Er is geen wetenschappelijk bewijs dat dit heeft bijgedragen aan hun lange leven.” Deze bescheidenheid siert hem.

  2. Hij zegt ook :Pour vivre heureux, vivons cachés, …. en houdt zijn hand voor zijn gulp……. dan wordt je vwel 107 jaar…

  3. He, dat is bij mij om de hoek. Hier lopen ook allerlei fitte oude dames rond. blote benen in de winter en maar hout sjouwen. Ook in de zomer, voor de winter. En op de tractor koeien water geven, want het is sinds 1979 niet zo kurkdroog geweest.

  4. De oudste inwoner van ons buurtschapje is bijna 87. Hij fietst veel (is naar eigen zeggen qua totaal kilometrage twee keer de wereld rondgefietst), rijdt nog auto, speelt accordeon en woont zelfstandig in een netjes onderhouden boerderij. Staat nog gewoon houtblokken te kloven. Vorig jaar moest hij voor het eerst in zijn leven naar het ziekenhuis, voor een operatie aan een been. Voordien was-ie nooit naar een dokter geweest.

  5. Heb 10 minuten geleden net mijn oudste buurtbewoonster gesproken: 90, heel erg “bij de pinken”, rijdt nog auto, kent de namen van iedereen uit de straat en weet van alle kinderen wat ze doen.