Chez Roger & Françoise 15 december


Klik logo voor smoelenboek.

Nou, het concert van onze Colette was een groot succes. Alleen wat zijn die andere kinderen vaak ettertjes, zeg! Ik heb er een paar (verbaal) met de koppen tegen elkaar geslagen omdat ze door het muziekspel van anderen door bleven emmeren. Het was meteen afgelopen. Maar waarom doen die ouders daar niet wat aan?
Enfin. De ostheophaath (sorry, Philip Freriks) was erg gezellig, al kon hij niks vinden. Grappig hoe hij begon met ‘vous’, gaandeweg op ‘tu’ overstapte maar bij het afscheid toch weer terugviel op ‘vous’. Al met al heb ik het nog steeds op mijn heupen. Hij gaf me iets homopathisch, waar ik als oprechte hetero natuurlijk niet in geloof, en gember voor de spijsvertering. Want als je last van je heup hebt, dan ligt dat natuurlijk aan iets anders op dezelfde meridiaan! Da’s lauchisch. En Atkins mag niet meer van hem. Iemand met mijn spiermassa heeft suikers nodig.
Spiermassa! Zie je wel dat ik niet dik ben! Ik ga weer lekker aan de chocola!
Gember schijnt trouwens ook goed te zijn voor het libido. Hmmm. ’s Kijken… Truste!

79 reacties op “Chez Roger & Françoise 15 december

 1. @krek: wees blij als alleen de kinderen van die anderen ettertjes zijn. En vergeef het hun ouders, want zij weten niet wat zij doen (maar ik veronderstel dat het in frankrijk net zo erg is als in nederland; het enige dat je kunt doen zonder diploma is kinderen krijgen.)

 2. Ronaldus, vreemdelingen, zo laat nog op pad? Toe, rust een wijle en drink nog wat. Ik voor mij zelf neem nog een whisky. Roger?

 3. Zelf wilde ik eigenlijk zo zoetjesaan naar bed. Maar het bijhouden van een weblog is verslavend, zeker als je daarbij ook de gelegenheid krijgt je mening wereldkundig te maken. Le plaisir de se voir imprimé. Dus doe mijn nog maar een Beaujolais, Roger, en niet dat bocht dat je inconu(e)s schenkt.

 4. @robert(a), het is december, dus gaat het helemaal niet goed, dat is al jaren zo. Alles schijnt in december te moeten gebeuren, elke club of vereniging houdt in december zijn/haar jaarvergadering, concert.. 2 ouderavonden, 6 verjaardagen. En dan heb ik het nog niet eens over het werk.
  Nu lijkt dit heel dramatisch maar is het absoluut niet, alleen een extra emmertje tijd is mij zeer welkom 🙂

 5. Vertel mij wat. Al mijn klanten en hun klanten komen er achter dat de nieuwjaarskaarten nog niet af zijn. Of ik nog ff snel wat origineels kan verzinnen. Liefst rond het thema oliebollen, vuurwerk en champagne. Iets origineels! Grrrrretveeerrrr!

 6. Kan nog wel iets hebben, ’t is pas halverwege december.
  Maar die eerste week van januari…. 🙂

 7. @krek: ach, beetje actueel zijn lijkt al snel origineel. een oliebol met een gebroken geweertje in zijn maag, het viduc de millau met aan de overkant vuurwerk, champagne voorhet derde buitenechtelijke kind…

 8. Ik moet zelf trouwens ook nog een neiuwjaarscadeau verzenden. Maar heb het gelukkig al bedacht. En de brief er bij schrijf ik zelf, dus ook daar hoeft niemand anders over te stressen.
  Ik pleit al jaren voor een tweede nieuwjaar, ergens in juli. Dat de helft van NL (bijvoorbeeld de mensen die op een oneven dag geboren zijn) het op die dag viert. Ik wed dat je daar heel wat drukkers, copywriters en werktekenaars blij mee maakt.

 9. @Krek, ik heb me voorgenomen om niet te klussen, behalve het zagen en sprokkelen van hout om warm te blijven.
  Voor de rest alleen maar aangenaam tijdverdrijf, lijkt me dus heel aangenaam om te komen eten.

 10. ….het halve werk @ronaldus, weet ik alles van. Heb dit jaar in 3 Franse ziekenhuizen gelegen, van Nevers tot Paris. Dus ik hoop ook op een beter jaar!

 11. Bob met vriendin, Dave en Birgit, dus het hele gezin is mee.
  Dat wordt een hele middag koken 🙂

 12. Ik zal Hiromi voorbereiden. Of anders komen jullie met zijn tweetjes en blijf je een nachtje logeren. Heb je ook ’s vakantie!

 13. @robert(a), ik hoop dat je dan redelijk bent opgelapt door de Franse chirurchijnen.

 14. @Roberta: Ik dacht op die foto van de week al wat slordige hechtingen te ontwaren. Geen wonder dat die haakjes steeds wegvallen!

 15. @Krek, ik gooi het in de groep, en laat je het weten. Bob zal het prima vinden, een dag geen toezicht met zijn vriendin.

 16. Die zijn fantastisch in Frankrijk, maar morgen moet ik in Nederland voor weer een contra-expertiese.

 17. @Roberta: ik vermaak me prima.
  @Ronaldus: ik weet het beter gemaakt. Blijven jullie thuis en stuur Bob met zijn vriendin. Hebben die ook eens vakantie.

 18. Helemaal niet, eigenlijk veel te makkelijk. Maar dan heeft ie een slaapkamer met verwarming tot z’n beschikking:)

 19. @Krek: Ik hoop dat je nooit een ziekenhuis nodig hebt in Frankrijk. Dat zal je erg tegenvallen, maar het is beter dan in Nederland.

 20. Ah. Nou, wat je wilt. Als jullie met zijn zessen willen komen kan dat ook, al moet je dan terug rijden. Maar twee tot vier personen kunnen we probleemloos een overnachting bieden. En gezien Hiromi’s culinaire kwaliteiten moet het thuisblijven wel een enorm voordeel opleveren wil het de moeite waard zijn. Al zal Bob waarschijnlijk weinig moeite met kiezen hebben.

 21. @Roberta: met andere woorden: een ziekenhuis valt altijd tegen, maar je kunt als puntje bij paaltje komt beter in Frankrijk bevallen.

 22. Maar nu ga ik toch echt eens slapen, hoor. Ook de tweede fles wijn is zo goed als soldaat gemaakt en als het zo doorgaat sneuvel ik op het slagveld aan de Côtes du Rhône..

 23. Als ik Bob was wist ik het wel. Het lijkt me reuze leuk, en ik kan mij de kookkunst van Hiromi toch niet zomaar aan me voorbij laten gaan.

 24. @robert(a), ik begrijp uit je website dat je je huis in Frankrijk ook gaat verhuren.

 25. Nog volop in de strijd om het dagelijks bestaan dus. Met wat voor zaken houd jij je bezig om de schoorsteen te laten roken.

 26. Zoals ik zei, ik heb in het ziekenhuis gelegen deze zomer met een hartinfarct. Ik heb in Nederland niets meer, zelfs geen uitkering, 30 jaar voor betaald!!!

 27. En toch een plek in Frankerijk kunnen kopen, hier zit een heel verhaal aan vast volgens mij.