Chez Roger & Françoise 21 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Goeiemorgen allemaal! Was weer laat gisterenavond, zag ik? Alien8 plant een rondje langs de velden. Je bent van harte welkom, Jørgen. Groot terrein, prik en één ezel. Maar die zie je niet vaak. Zit op zijn kantoor te tikken. Maar ja, daar is hij dan ook een ezel voor.

169 reacties op “Chez Roger & Françoise 21 juli

 1. Goedenmorgen, de laatste dag op het werk. Morgen vroeg reizen we weer af naar het zuiden. Dit keer nemen we niet zoveel mee, (dachten we) mis dus. Overvolle auto. Het werk komt dit keer op de 2de plaats, we gaan eerst ontstressen. FIetsen, wandelen en veel foto’s nemen met de nieuwe camera. Alleen zwemmen kan deze keer niet. Ten eerste hebben we nog geen zwembad, en als we het hadden zouden we het nu niet mogen vullen. Luxe problemen dus.

 2. Lekker, Robert. Geniet er maar eens een keertje van. En opmerkelijke foto’s zijn welkom. Misschien iets voor Ferry’s Heppiefjoe-rubriek? “Mijn mooiste Frankrijkfoto!” Erg on-topic ook.

 3. @Robert: goede reis en rij voorzichtig….auto worden nooit leger wanneer je een huisje in frankrijk bezit….ik heb het bange vermoeden dat ik nooit klein zou kunnen gaan rijden…(is ook een goed excuus, hoor!?)

 4. Goedemiddag; moet ik verdorie zelf naar de tandarts om 13.00uur, een cervicale laesie in de 2.3. brrrrrrrr.
  Gelukkig worden mijn eigen materialen gebruikt, kan het er weer jaren tegen.
  @RobertS: een fijne vakantie en ik ben benieuwd naar de nieuwe serie deuren en ramen.
  Roger…. nog ff snel een koffie, of nee, doe maar een borrel dat verdoofd lekker.

 5. Jij ook met Freeway, RobertS? Handig hè! Je kunt al dingen die ik niet begrijp, zoals zo’n handige mouse-over. Nooit het geduld gehad me er in te verdiepen. Toch eens doen.

 6. @krek, inderdaad. Ik moest voor de zaak wat pagina’s maken en heb het gekocht. Wel de gewone versie en niet de uitgebreide. Werkt prima. Er kunnen nog veel meer dingen maar ik houdt het maar simpel. Het fotoboek wat bij .mac staat gaat na de vakantie ook verhuist worden. Het houdt je van de straat.

 7. Wow, daar kwam ook nog een gat bij in de 2.8, en een nieuwe hoektandgeleiding. Gelukkig is er zoveel materiaal gebruikt dat ik waarschijnlijk aan m’n eigen behandeling geld verdiend heb:D
  @RobertS, ik zal mijn keurig gerestaureerde ramen, al zeg ik het zelf, op de foto zetten. Voor en na behandeling.
  Kun je als expert je ongezouten mening geven.
  Roger…. doe toch nog maar een koffie.

 8. Ik zit ook al aan de koffie – met een turks broodje…kan dat wel in een frans cafe?
  RobertS, ik lees op je website dat een zwembad ook in de planningg zit.
  Zo’n kant-en-klare? Uit FR?

 9. @Ronaldus, ik had er in het begin niet eens erg in. Tot mijn vrouw en ik onze vakantie foto’s gingen bekijken. Bleek dat ik een afwijking had voor deuren en ramen. Nooit geweten. Ben benieuwd naar de jouwe. Krijg jij geen klantenkorting bij de tandarts?
  @Jeanne, tuurlijk uit Frankrijk. We gaan deze vakantie alles uitgebreid opmeten en op tekening zetten. Daarna eens wat bedrijven n de buurt opzoeken voor een offerte. De bedoeling is om meteen de hele tuin in te richten. Maar het zal wel een losse bak worden in de grond. Een betonnen zwembad is niet te betalen. Met een beetje geluk kunnen we misschien volgende zomer beginnen. Maar eerst de keuken en het beton rond het huis afmaken.

 10. Helaas geen klantenkorting. is een zoete wraak voor de woekerwinsten die wij maken. Daarom nu snel weer op pad om de rest van de rekeningen terug te verdienen.
  Later…………

 11. Wat een weer hier. Navigatiemevrouw doet ’t weer (check), eten en drinken voor onderweg (check), nu nog wat leesvoer inslaan, Turkse pizza’s halen voor morgenavond en dan nog alles in de auto stouwen en dan nog een nachtje slapen en dan…

 12. Het regent nu pijpesteeltjes, leesvoer (check).
  Ferry bedankt, heb de route (via de Françilienne) dank zij je aanwijzingen onder contrôle.
  Ga deze vakantie effe selluf checke waarom Céline (Reis naar het einde van de nacht) zo’n slechte reputatie heeft.

 13. @gertjan: ik ook. Wel knap overigens van die marketingjongens dat ze in landen die boordevol wegwijzers staan toch nog van die apparatuur weten te verkopen.

 14. Fijne tijd allemaal in La Douce en bon voyage!
  Al die negatieve weerberichten horend denk ik dat ik toch maar blijf…

 15. Als jullie denken dat ik hier vreselijk zit te balen, dan klopt dat. Uit voorzorg een half jaar geleden een maxtor externe harde schijf gekocht om kopien op te slaan voor het geval dat! Onlangs is de harde schijf van mijn laptop overleden waardoor ik al heel wat spullen kwijt was. Echt belangrijke zaken heb ik dus ook op de Maxtor gezet. Je kunt het al bijna raden $%##@ hij kan de schijf opeens niet meer lezen, gisteren nog wel!
  Moet ik nu alles in 6voud gaan bewaren en in kluizen opbergen gloeiende gloeiende.
  Roger…….. doe maar een heleboel, om de brand te blussen.

 16. ‘navend allen. ’t is weer dorstig weer ; doe maar een pilsje, Roger.
  En een goede reis voor allen die op reis gaan (het is toch een stuk makkelijker als je in je favoriete vakantieland woont – dat scheelt een hoop gereis).

 17. frank: nou weet je, je neemt jezelf overal mee naartoe, ook naar het paradijs. De entourage kan niet alles voor je oplossen. Wist ik natuurlijk al… dus heb besloten toch maar te blijven…:-), snappie?
  ronaldus: wat afschuwelijk! ik voel helemaal met je mee! Mij ook maar iets sterkers dan grenache voor deze keer Roger!

 18. @frank: idem dito t.a.v. de Tour de France – te meer daar ik zelf de meeste cols waar ze over kwamen ook heb gefietst. Prachtige landschappen inderdaad.

 19. Zo, ik heb het hele zootje uit het raam gedonderd gebruiksaanwijzingen die nooit een antwoord geven verbrand. Ik word wijnboer in Frankrijk of zo.
  Ben ik ff aan vakantie toe, nog een week 🙂

 20. ik moet er niet aan denken om de cols te fietsen….heb voor mijn huurders twee mountainbikes aangeschaft…zelf ook geprobeerd…heb dus helmaal geen conditie….moet eens een programmaatje zoekn om de conditie op te bouwen…..

 21. da’s misschien een beter idee, want die wijnboeren hier die klagen ook steen en been – ’t zijn af en toe net hollanders…

 22. Ik fiets hier wel, vooral naar de bakker en het café en de markt, dat is maar een km-tje. Maar iedereen vindt me hier zó sportief dat ik het steeds weer moet horen! Niemand fiets hier, zelfs mijn tienerbuurjongens van 14 en 15 worden door pa/ma van school gehaald en gebracht (is ook maar 1 km-tje!)

 23. @ronaldus: kloppen de master-slave instellingen van die reserveschijf wel? Als je ‘m bijvoorbeeld als master hebt gepartitioneerd en hij moet als slave dienen schijnt het niet te werken. Check ook de jumpersettings even.

 24. @Peter: bedankt voor de tip, hij is als slave geinstalleerd en van de jumpers blijf ik nog even af om de garantie niet te verspelen. Morgen probeer ik bij de leverancier duidelijkheid te krijgen, hij heeft nl prima gefunctioneerd en aan de instellingen is niets veranderd. Hij deed het op drie pc’s en nu op geen enkele.

 25. Ok Marjan, ik kom nog ff niet aan Kees!
  Istie wel beetje te pruimen? En woontie al lang in France? Of zullen we maar mailen…:-)

 26. Kits, ik zou zeggen, vraag het kees zelf… volgens mij woont ie sinds kort in Perpignan, als ik het goed heb begrepen…
  Ronaldus, ik hou niet zo van soaps…

 27. Marjan alweer weg, zit ik hier alleen in dit mannencafé.Onee, daar was ze weer!
  Ojé Kees, je woont nog bij me in de buurt ook… werk je daar ook?

 28. ‘sinds kort’ moet zijn ‘binnenkort’. En ik woon sinds vier jaar in Frankrijk, mijn schoenmaat is 43… zo, nu weten jullie het belangrijkste 😉

 29. @Kits: per 1 september begin ik in een nieuwe baan, aldaar. Ben nu bezig een verhuizing voor te bereiden…

 30. Nee hoor, was niet weg… en helemaal geen arme oma, mijn kinderen zijn de braafste van de wereld, ik moet ze zelf leren om een beetje ongehoorzaam te zijn….

 31. hm, je weet echt niet wat je zegt Marjan! Ongehoorzaamheid is des duivels oorkussen… toch, of zoiets? Heb het al nooit goed begrepen.

 32. geen vrindje van Henk; kan nog komen – NAAR BED, Henk!
  Maar als Henk vaak op filmfestivals is te vinden, dan hebben we elkaar vast wel eens gezien, zonder elkaar te kennen.

 33. Peter: hehe, eindelijk de goeie combinatie! Dankjewel hoor en slaap nu maar lekker op je duivelse oorkussen.

 34. Kees: grappig! Maar die filmindustrie is zo groot en zo verschillend, hangt er dus maar helemaal vanaf. Geloof dat Henk iets met oude (stomme) films doet… 🙂

 35. dan heb je niks te maken met jupers slave of master, misschien moet je de usb driver opnieuw installeren, controleer dat door een ander usb apparaat aan te sluiten..

 36. Hoenk! Jij overbeterlijke nachtbraker, verdwijntttt! Voor je eigen bestwil! Je wilt toch goed aankomen? Nok af dan.

 37. @Kits: ze wachten op mijn komst voordat de meeste thema’s van het komende jaar vastgelegd gaan worden. In april 2006 is er een filmfestival met als thema “avoir 20 ans”; ik krijg de verantwoordelijkheid over het programma van een filmzaal, wat nog alle kanten op kan gaan. En dan zijn er nog wat andere aktiviteiten met verschillende thema’s die ik mag aansturen. Veelzijdigheid troef dus.

 38. Kees: en dan het geluk hebben dat je dit in France mag doen! Ik heb niet veel verstand van de filmindustrie, maar ben wel altijd geinteresseerd in de thema’s en de festivals. Hoe kwam je trouwens hier terecht?

 39. Ja, al ben ik eerst via een internationale organisatie (Raad van Europa) Frankrijk binnengekomen. En eenmaal in Frankrijk is het denk ik ook makkelijker om iets anders te vinden.

 40. Nou, ik had het al wel in m’n achterhoofd om ooit naar Frankrijk te gaan, enerzijds omdat het een prachtig land is natuurlijk, maar ook – inderdaad – omdat ik het in NL wel een beetje gezien had; niet zozeer vanwege de drukte als meer vanwege de m.i. verslechterende mentaliteit…

 41. Dat laatste Kees vind je hier ook, natuurlijk vooral in de grote steden. Maar het blijft een prachtig land, ik vind het heerlijk om bergen om me heen te hebben, niet te hoog want dan heb je geen licht meer, maar je ziet zoveel meer dan wanneer alles plat is. En dan die natuur, er groeit en leeft hier zoveel nieuws voor me…

 42. Maar allez, ik ga mijn bed zoeken, zal wel lukken nog..:-)
  Kees, leuk om kennis gemaakt te hebben en
  Coco: sorry, te laat… haha, cu l8tr op de dag nog wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *