Crêpes!

Vroeger, toen ik nog met mijn ouders naar de Franse camping ging, was in het aanpalende dorp altijd een soort kermis, het hele zomerseizoen door. Daar kon je in de draaimolen, en genieten van chichi’s (een soort banaan van gefrituurd deeg) en crêpes. Ik nam altijd die met Grand Marnier, waar je zo’n heerlijk warm buikje van kreeg. En nu nog steeds, áls ik ergens een crêpe koop, kies ik altijd voor Grand Marnier. Dan ben ik weer eventjes dertien, met een warm buikje. Hier vind je vele recepten voor crêpes, crêpe-adressen en crêpe-advertenties waarin hele crêperieën aangeboden worden. Het roer om, iemand?

13 reacties op “Crêpes!

 1. Hmm, nee… ik bak graag crêpes of pannekoeken (daar ben ik beter in), maar om nou crêpier te worden…
  Zelf kies ik meestal een eenvoudige crêpe met suiker en kaneel. Toen ik tijdens mijn studie een jaar in Parijs doorbracht heb ik zelfs een crêpier aan de kaneel geholpen (die op de hoek van de rue des écoles en de boulevard St. Michel). Eerst verklaarde hij mij voor gek:
  – “de la cannelle? Mais c’est du poivre.”
  – “Non, monsieur, la cannelle c’est de la cannelle.”
  (tegenwoordig is het ook een dood beertje uit de Pyreneeën, maar dat was toen nog niet…).
  Ik heb ’t ‘m warm aanbevolen, en een paar weken later had hij warempel de kaneel klaar staan.
  Overigens ontdekte ik de laatste keer dat ik in Parijs was dat mijn vriend de crêpier niet meer op z’n plek zit…

 2. Crepes give me the creeps. Ik heb mijn vrouw zo’n 23 jaar geleden leren kennen. We gingen in de zomervakantie mee zeilen met schoonpa en ma. Ik ben gek op zeilen dus voor mij zat dat wel goed. We kwamen in Kiel aan en gingen daar in een restaurant eten. Toetje Crêpes. Maar zij vonden het niet lekker. Ik wel. ’s Nachts om drie uur heb ik twee uur al kotsend aan dek door gemaakt. Ze waren kennelijk niet goed. Dat is de laatste keer dat ik crêpes egeten heb. Ben wel met haar getrouwd. She doesn’t give me the creeps!!

 3. Maar we hebben ’t nog niet over stroop gehad…
  …chips – nu wel. Sorry

 4. Hier is zo’n houtje waar ze het beslag mee uitspreiden altijd een gewild souvenier. Al eens geprobeerd om in een gedeukte, inmiddels aanbakkend tefal pan zo: Floeps! een perfekte crêpe te draaien? Galettoire kopen dus…