Chez Roger & Françoise 27 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Nou, de nieuwe dag is weer aangebroken in Huize Krek. En buiten ook trouwens. Slecht geslapen. Te warm. En de hond, die onder ons raam slaapt, heeft vanacht een paar keer aanleiding gevonden voor heftig geblaf. Slecht volk op de weg? Ja, of een verdwaald poesje.

63 reacties op “Chez Roger & Françoise 27 juli

 1. Goedenmorgen. Gelukkig zat ik om 9 uur bij thuiskomst nog steeds op het paard waar ik om half 8 was opgestapt, dat viel weer mee na 3 uur slaap…
  Iedereen op de hoogte van:
  Violent épisode orageux :
  Episode orageux durable et ponctuellement violent concernant les régions allant du Sud-Ouest au Nord-Est : du Mercredi 27/07/2005 à 15h00 au Vendredi 29/07/2005 à 06h00…
  Hier vallen we er net buiten zo te zien maar het grootste gedeelte van france niet.

 2. Ja, ik had het al gehoord, het schijnt dat wij er wel wat van mee krijgen…. we wachten het maar af….

 3. Plus à l’Est, les conditions météorologiques seront estivales avec une nette accentuation de la chaleur. Les températures seront souvent comprises entre 30°C et 35°C avec des pointes probables à 36°C/37°C de la Garonne à la moyenne vallée du Rhône…
  Hier valt het dus mee.

 4. Het regent nog wel steeds, beetje, niet echt noemenswaardig en we hebben wat gerommel in de verte gehoord… en dat was het. Volgens mij is het hier al voorbij, want de honden zijn rustig.

 5. Hier aan de Garonne (Langon, om precies te zijn) is het buiten inderdaad lichaamstemperatuur, en zonnig.
  En nu maar weer eens een verhuisbedrijf bellen… Over een paar weken kan ik dan vertellen wat de temperatuur aan de Têt is.

 6. Het is nu inmiddels droog en soms zelfs wat blauw tussen de wolken door en de temperatuur stijgt ook weer….

 7. Vanochtend dochter en vriendje afgeleverd in de Allier aan de Allier, halverwege Moulins en Vichy. Hij kampeert voor het eerst. Leuke rommelige camping beheerd door een rommelig uitziende Duitse mevrouw.
  Hier temp boven de ver boven de 30, zit vnml binnen voor de ventilator.

 8. Hier inmiddels ook weer blauwe luchten met een tempje van eeng raadje of 28, heerlijk, alleen het zwembad is de afgelopen 2 dagen wel behoorlijk afgekoeld… 25 graden maar… brrrr

 9. hier onweer en regen
  ik kom eraan Henk, ik kom eraan..
  ben er vaak genoeg Krek, maar dit had ik gemist

 10. @Ferry 16:39: ja
  @FrankB 17:42: in Perpignan
  Het heeft hier zojuist eventjes gerommeld, maar ze zijn vergeten dat daar ook regen bij hoort…
  En de vorige keer dat het ‘regende’ (drie druppels per vierkante meter per minuut – 3dr/m2/min) zat er zoveel zand in de druppels dat mijn auto er alleen maar viezer van werd. Maar uit solidariteit heb ik ‘m nog steeds niet gewassen. Of was het uit luiheid…

 11. Goedenavond, ik zit hier buiten en het begint een beetje koeler te worden in zuidelijk Lot et Garonne. 36 graden hier vanmiddag. Zelfs de airco van de auto had er moeite me. Een regenbuitje zou welkom zijn. Maar mijn auto mag ik niet wassen. (gelukkig)

 12. Het is hier zo vochtig, de hygrometer geeft een luchtvochtigheid aan van meer dan 90% !

 13. Alles heeft z’n plek in de aanhanger en auto, dus startklaar voor vertrek. Ik duik er op tijd in want om 3 uur loopt de wekker af en rijden dan om 4 uur weg.
  Voor iedereen die ook op stap gaat een fijne vakantie en heelhuids weer terug.
  Over 3,5 week hoop ik hier weer verslag te doen van onze Franse belevenissen. Later………….

 14. Zit ik hier in m’n uppie, geen druppel regen, geen wolkje aan de lucht.

 15. @Ferry, welzeker. We hebben een echt Frans huis. Overdach de luiken en ramen dicht. Dan is het binnen 10 graden koeler. ’s nachts ramen open om de warme lucht uit het huis te laten. Een soort natuurlijke airco. Een korte broek en een t-shirt is alles wat je hier draagt. En verder is het gewoon warm. Ik zou niet anders willen.

 16. @coco, floc is een drankje met 18% alcohol. Wordt gestookt in het zuiden van Lot et Garonnen en Gers.

 17. Wie heeft snotver de snotver m’n CD met ons lijflied
  “appelation contrôlée” tijdens onze Hemelvaart Rendez-vous achterovergedrukt.
  Ik kan ook nooit iets terugvinden 🙁
  En nu ga ik snurken. Later……………….:)

 18. Het is hier helder en een heerlijke zomeravond, alleen in de verte een grote donkere wolk met constante bliksemflitsen… erg mooi… die wolk hangt al een uur of zo op dezelfde plek..

 19. @Ronald: goede reis en een fijne vakantie, even niet aan die tandartsen denken….lijkt me heerlijk….

 20. Goeienavond, voor wie dit nog leest voor 24.00 uur. Wat een weer vandaag, met gisteren erbij wel de heetste dagen van dit seizoen, of lijkt dat altijd alleen maar zo….? Enfin, na morgen zou het een beetje gaan afkoelen.

 21. Roger, haal die Grenache ff van beneden wil je… zit al uren aan het water!

 22. Geen idee, Henk. ’t Is net als met dat emailen en dan voltooid deelwoord. Is al vaak in het Nationaal Dictee aan de orde geweest en ik vergeet het steeds.
  Zo’n twee uur geleden was hier in de buurt zo’n enorme knal, dat wij bang waren dat het benzinestation was ontploft ofzo. Hebben die rotzakkies die de hele zomer al i het park rondhangen een prullenbak opgeblazen. Het ding ligt giga uitmekaar. Moet er niet aan denken wat er gebeurt zou zijn wanneer daar iemand te dichtbij zou hebben gestaan

 23. Hoi Dineke, was even buurten in Groningen. Wat is dat toch met die Groningers qua humor en wat doen ze toch daar tussen de Friezen – links West-Friezen en echte Friezen, recht Ost-Friesen?

 24. Nou Henk, met de Groningse humor is niks mis, hoor!!! Ik denk dat die B. een vondelingetje is ofzo. Die 1e reactie op dat nieuwe log van Sicco. Ik heb liggen huilen van het lachten. Die man neemt zichzelf zo zereneus. (hij kan hier niet meer lezen0

 25. Coco: fijne vakantie! Even lekker niks zorgen behalve je vent… denk ik. Of is hij erg geëmancipeerd? Heb je daar ook een pc of kan je er af en toe bij?

 26. @Dineke, het is natuurlijk ook een serieuze site met een kwinkslag, vond zelf de kop ook wel aardig, columnist geen klokkenluider meer. Maar met B kun je geen kant op, maar dat wist je al.

 27. Sicco, ik durf he-le-maal niks meer te zeggen, want wat ik ook zeg, het is altijd fout bij die man. Zou hij nou nooit eens de hand in eigen boezem steken? (i.p.v. zijn kont in de kribbe te gooien: sjees wat hebben wij gelachen…over de klok en de klepel…)

 28. @Sicco: die Viltom, daar krijg ik nou een sik van. Die steekt hier al zeker een jaar zijn kop om de hoek van de deur, gaat zwijgend aan de bar zitten en zegt geen boe of ba. Laat staan dat ik hem een NT2-cursus kan geven.

 29. Ik ook, maar ondertussen verziekt hij wel de boel, ik gaf een rreactie op weblog Menterwolde, promt weer aanvallen op mij, hij staat nu even op non actief wat reacties betreft, sssstttttttt!!!

 30. B.W. wanneer je googelt met zijn naam komen er verschillende mensen boven. Gezien zijn reactionaire reacties leek hij me een ouwe l*l, maar dat mag ik misschien niet zeggen.
  Viltom:
  Analiza 67
  Analiza 67 (Zestaw na 28.07.2005 – 29.07.2005)
  Autor VILTOM :: 00:31 :: Dodano 1 wpis
  Dineke :: 28 juli 2005 00:53 :: e-mail :: website
  wanneer je een vent bent, maak je jezelf eindelijk eens bekend…
  Skomentuj

 31. Negeren dus, ik dacht dat het een of andere lottospammer of zoiets was