Chez Roger & Françoise 29 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Met vierkante oogjes open ik even een nieuw café en zet de timer op het koffie apparaat zodat er morgen een vers bakkie is…jullie redden je wel verder, hè?

105 reacties op “Chez Roger & Françoise 29 juni

 1. @Krek, ben ik met je eens, maar ik had de aanleiding en heb het niet gedaan. Vraagje: Totaal of alleen reageer?

 2. Totaal. Anders blijft het ‘leven’ en schrijnen bij elk bezoek. Nu is het gewoon een gepasseerd station. Al zijn er natuurlijk nog veel meer computers op de wereld. Een reageer-ban is gereserveerd voor url-spammers. Die mogen best komen kijken, om bij een spampoging pas te ontdekken dat het reageren niet meer werkt. Dikke bult..

 3. Ik wist niet eens dat dat kon…dus hij kan niet eens lezen wat er gebeurt (Watskeburt) Da’s pas cold turkey afkicken!
  @Sicco: de kippen zijn niet buiten geweest, want ik kreeg een mannetje of 25 te bbq’en en dat is natuurlijk de kat op het spek binden 😉

 4. Kippen slachten, mijn opa deed dat regelmatig – waar ik als snotneus bijstond. Kreeg altijd een poot, het was dan de bedoeling dat je aan dat ene touwtje trok, ging ie bewegen.

 5. Mijn kinderen mogen ook touwtje trekken als we 1 van die kippen soldaat maken. Hoeveel precies weet ik niet, Sicco. Er zitten trouwens ook parelhoeders bij. Allemaal even lekker. Zoals kip hier smaakt… dat geloof je niet.

 6. goedemorgen allen, wat is het toch mooi om vanuit O. de perikelen in ons cafe te lezen…..bel in via wanadoo.fr, wat slecht is dat kom er bijna niet doorheen…..laden duurt een uur en overdag lukt het helemaal niet…moet iets anders verzinnen, maar weet niet wat, wie!!!!!!

 7. @ 01:17 Ik maak dit soort dingen voor klanten en gebruik deze als demonstratiemodel. Ik ben geen spamhoer! Die klanten zijn altijd vrienden zonder geld, jammer genoeg. (Ik volg nog steeds ademloos petit anglaise. ) Goedemorgeniedereen.

 8. @elisabeth: volgens mij beschuldigde krek je daar ook niet van, sprak hij alleen zijn verbazing uit over waar de bezoekers vandaan kwamen.
  @krek: zo te zien heeft Elisabeth dat inderdaad zelf gemaakt met behulp van het aloude wordpress.

 9. @ Peter: ik maakte een geintje, maar kan al haakjes- en puntjesvolgorde niet onthouden om er een grijns bij te leveren. WordPress, goed man!

 10. Er schijnen mensen te zijn die ALTIJD regen hebben als ze met vakantie gaan. Sneu natuurlijk, maar zouden die alsjeblieft hier volgende week gratis willen komen kamperen?

 11. @Elisabeth: Mag ik ook je vriend zijn? Ik ben al tijden op zoek naar iemand die HeF op mijn eigen server kan zetten. Ik dacht zelf aan Pivot of moveable type (Typepad), maar wordpress ziet er ook mooi uit. Er hoeft niks bedacht te worden, een kopie van deze vormgeving is prima. Kun je me per mail een serieuze offerte doen?

 12. Geen idee, Elisabeth! Ik denk het wel. Pivot draait er al op, maar in de testvormgeving. Verder was ik niet gekomen. En mijn leverancier heeft ineens een verghuizing en een dubbele longembolie tegelijk te verwerken gekregen. Die heeft dus even niet de fut om zich in pivot in te werken. Zelf maak ik mijn sites in Freeway, maar ik vind het geen probleem om iets te betalen voor een mooi eigen weblog. Ik zet er gewoon wat reclame bij, net als bij Frankrijkforum! Niet de veel, al is het maar net genoeg om de onkosten te betalen.
  Het lijkt me prettig om meer ‘macht’ over mijn eigen blog te hebben, met name ook met spamfilters en zo. Bovendien weet ik niet wat web-log.nl allemaal gaat doen in de toekomst. Kan best zijn dat dat óf betalend wordt óf dat er reclame bij komt. Dan heb ik het liever zelf in de hand. Ook al omdat nu álle gegevens op de server van Web-log staan, en ik kan alleen een ‘text only’ back up maken.

 13. Wekenlang ontvingen we RTL niet om een of andere duistere reden, dus straks weer eens even kijken wat Nippy en Nigel allemaal hebben uitgehaald.

 14. Het was pastis zonder water maar met deze warmte merk je dat niet hé. Bij ons is het tenminste nog steeds warm. De beloofde bliksem, onweer, hagel, regen enz. is nog steeds niet bij ons gekomen.
  Hoe is het bij jullie in het zuiden?

 15. Gisteren en vandaag lekker afgekoeld! Gelukkig konden we even bijjkomen nu en een lange tocht gemaakt vanmiddag, temperatuur was wel 25 graden. Vanaf morgen gaat het weer warmer worden maar niet zo gek als vorige week, zeggen ze…

 16. Sorry ik was even weg… Ik moest van mijn vrouw even meehelpen met het opmaken van de bedden.
  De thermometer staat hier (in de buurt van alkmaar) nu nog op 24,8 graden

 17. ff gekeken, hier 19, we krijgen heerlijke koel nachten! Maar dat is warm zeg, lekker gebarbecued? En fijn dat je je vrouw helpt met die ellendige grote dekbedhoezen (denk ik tenminste, iedereen heeft die).

 18. @Kits: Nigel en Nippy zijn uit elkaar geloof ik. Gisteren heeft hij het restaurant opgedoekt, zijn huis verkocht en gaat hij wat anders proberen.

 19. Nee Kits het gaat gewoon verder. Nigel gaat een bed and breakfast opzetten, geloof ik. Ik weet het ook niet precies want ik kijk het zelden. Deze info komt dus van miojn vrouw.

 20. Ja, je vindt het leuk of niet he, verschilt nogal per mens. Maar het gaat beginnen en ik ga opnieuw kijken of ik het nog leuk vind… tot later misschien.

 21. hoi gertjan, wat een grote boerderij heb je joh! Nog veel werk of istie al bewoonbaar? Mooi landschap er omheen.

 22. @Kits: zo groot is het nu ook weer niet. Die natuurstenen schuur aan m’n huis vast is van de buurman. Ik heb 3 losse bijgebouwen die tamelijk slecht zijn. Het huis is in prima staat, van alle essentiele zaken voorzien en dus goed bewoonbaar maar uiterlijk wat gedateerd. Dus werk zat, maar zonder grote urgentie. De tuin en boomgaard hebben nog de meest acute aandacht nodig.

 23. gertjan: Ben blij met je uitleg. Maak nog maar eens een paar foto’s binnenkort met tekens op de muren die van jou zijn…:-) Ja, tuin gaat almaar door he, maar dat is dan ook heerlijk werk!

 24. Ik ben daar de hele dag aan het klussen en sjouwen. Daar word je weer op een heel andere manier moe van dan de rest van het jaar op kantoor. En nu maar kijken wat er groeit en hoe je met minder dagelijkse verzorging (dan de vorige permanente eigenaar) toch een beheersbare tuin houdt.

 25. Ja, lekker moe heet dat. Zal je toch misschien iemand moeten inhuren die het tussendoor even voor je maait of debroussailleert… heb je leuke buren?

 26. Heb jij trouwens al eens gedacht aan je commercieel beleid? Of blijf je lekker anticommercieel/principieel gelukkig arm? Ik schreef vanavond aan iemand dat ik vind dat mensen die hun talent vrijelijk met anderen delen, zoals jij ook je journalistieke vruchten zomaar ter beschikking stelt van het grote publiek, daar best voor beloond mogen worden. Je hoeft er niet meteen rijk van te worden, noch je site als een kerstboom op te tuigen, maar een beetje extra service in de vorm van onderwerpgerelateerde reclame moet kunnen, vind ik. Ook al omdat ik helemaal niks tegen reclame heb!

 27. mysql is een universele database, waar alle berichten in geplaatst worden. Om dat te gebruiken moet je provider vaak extra betalen.
  Pivot gebruikt een eigen, interne database. Dat pivot op jouw account draait, betekent dus niet dat WordPress daar ook wel op zal draaien. Kwestie van even checken bij je provider of mysql al in je account zit.

 28. is beetje Frollandais, sorry maar zo werkt het met sommige woorden, van een ontbosser had ik in NL nog nooit gehoord dus…

 29. Krek., jij ook al!
  Wel voorzichtig ermee omspringen, met zo’n slagmes erop is het nog linker dan autorijden. Kromme tenen liggen er probleemloos af.

 30. Kits, bij ons giert het van de bramen en opschot van jonge boompjes, zo’n mes is dan een uitkomst. Een draadkop is makkelijk voor gras en om de bomen maar slijt een stuk sneller. Blijf je draad op die spoel wikkelen.

 31. Triest, zo’n leeg café…
  En die Françoise is compleet spoorloos….
  Wordt het niet eens tijd dat we daar ctei op gaan ondernemen?
  Sorry mensen, ben zo wakker als wat: 60 havisten zijn de revue gepasseerd. 98% geslaagd.
  Morgen de vwo-klanten. weer zo’n lange zit..maar ik klaag niet!!!

 32. Altijd heerlijk rustig om deze tijd, gelukkig is Roger een geduldige kroegbaas. Ze zijn naar bed na voorseizoen opwarmcurcus klaverjassen ga ik nu ook…
  Wat is troef?

 33. Kom net uit Gorinchem waar het barstte van de pompende brandweermannen. inderdaad stilletjes hier.
  @krek 00:15: ik heb niets tegen commercie, mijn probleem is alleen dat ik zelf niet commercieel ingesteld ben. Maar ik ben het met je eens en ga die kant denk ik wel op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *