Chez Roger & Françoise 30 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!
Ene Jean-François vindt onze logjes – zo tussen de café’s – plichtmatig. Zullen we er dan maar gewoon een tijdje mee kappen? Zomerreces? Vakantiepauze? Het zou mij niet slecht uitkomen, want de vakantieperiode is voor een freelancer traditioneel een drukke tijd (vanaf morgen vier dagen naar NL om te werken!).
Er komen hier zo’n 300 bezoekers per dag. Dus laten dat nou eens 150 losse mensen zijn. Daarvan zijn er 130 die nooit wat zeggen, maar kennelijk wel iets komen lezen. Wat vindt die zwijgende meerderheid? Zullen we onze invallen en linktips maar een paar maanden opschorten, om na de vakantie met hernieuwd élan te hervatten? Of moeten we doorgaan met elke dag wat nieuws brengen, hoe obligaat ook.
Zwijgende meerderheid… SPREEK!
anoniem mag (nepmailadres invullen werkt)

64 reacties op “Chez Roger & Françoise 30 juli

 1. We kunnen ook een augustus-log maken….1x openen en iedereen schrijft gewoon maar door….soms is het toch nog wel eens leuk om te kijken of om even slap te l..ll..n.
  Goedemorgen overigens……

 2. Krek: ik denk dat je inderdaad geen linktips meer hoeft te doen…wanneer iedereen alle links uit het verleden gelezen heeft, is de vakantie voorbij….
  wanneer je langs B. komt ben je uiteraard welkom, desnoods om te plassen….

 3. Eindelijk ook vakantie voor Roger, na een jaar heeft hij daar recht op. Kan hij zich eindelijk eens bezighouden met Françoise, wie weet valt er nog wat te lijmen.
  Enne…. iedereen heeft de sleutel en moet het de maand augustus maar een zomerzelfbedieningscafé worden.

 4. Eindelijk waardering. Doe je het niet voor jeweetwel.
  Coco, druk aan het inpakken met een zweetdruppel aan elk oor?

 5. Dineke, ik begin langzaam alles bij elkaar te zoeken, laatste wasjes en strijkjes. Vrieskist vol voor zoonlief.

 6. Dinsdagmorgen om half zes is er geen kip op de weg.
  ivm files, ongelukken en noem maar op reizen we op een doordeweekse dag. Minder paniek ook op de boot.
  Trouwens ik las vanmorgen in de krant, een nederlands echtpaar (op de fiets) met 2 kinderen aangereden door een bezopen chauffeur.

 7. De kinderen zijn zwaargewond, de kleinste zat in zo’n huifkarretje en het andere kind achterop in een kinderstoeltje. De ouders ook gewond.

 8. De kleinste was dacht ik ook nog maar 8 maanden.
  In dit geval is het niet de schuld van de fietsers.
  Trouwens fietsen in Frankrijk is hèèl gevaarlijk. Bijna geen fietspaden, gewoon op de grote weg.

 9. Ze zijn hier in de Mayenne ook al heel wat fietspaden aan het aanleggen. Ik bewaar het wel voor een tussenlogje in september, als iedereen er weer is. Wij gaan trouwens woensdag op vakantie, eerst naar Poitiers en daarna richting Bordeaux of Dordogne of zo… we zien het wel…

 10. De tussenlogjes mogen wat mij betreft blijven. Er zitten soms heel nuttige/leuke dingen tussen en het tilt dit blog nu juist uit boven het gemiddelde gezwets. Anderzijds hoeven Krek en Dineke zich nu ook weer niet verplicht te voelen elke dag meerdere nieuwe interessante links en onderwerpen aan te dragen; ze moeten tenslotte ook werken/eten/slapen/vakantie houden, enzovoorts. We kunnen wel af en toe een paar dagen zonder iets nieuws, en dan wat meer doordiscussiëren over eerder aangedragen onderwerpen. Maar de hele zomer zonder? Dat zou zonde zijn.

 11. Persoonlijk vind ik dat een weblog minstens eens per dag iets nieuws moet brengen. waarbij een café wat mij betreft niet meetelt als ‘iets nieuws’. Het is nu eenmaal een soort magazine of een krant, waar de bezoekers ook elke dag komen kijken naar wat er nu weer gebeurt. De vraag is natuurlijk wel of je – zoals Henk voorzichtig suggereert – bij gebrek aan iets echt nieuws dan zomaar iets moet bedenken. Een obligaat tussenlogje. Mij stoort het niet. Een persoonlijk nieuwtje van mijzelf of van Dineke brengt toch weer het gesprek op gang, en we kunnen nu eenmaal moeilijk 365 topsites per jaar signaleren. Aan de andere kant, nu de bezoekcijfers door de vakantie een flinke dip gaan vertonen, kan het geen kwaad wat rustiger aan te doen. Ik heb voor incidentele bezoekers wat oude logjes met vooral toeristische thema’s uit het archief opgediept en in de lijst gezet. Want Frank had gelijk: er zijn mensen zat die die berichten gemist hebben.
  Hoe dan ook blijf ik het wel proberen, maar als er de komende maand eens echt niks te melden valt, dan melden we maar gewoon een keertje niks. Na de vakantie gaan we er weer vól tegenaan.

 12. tussenlogjes? hoofdlogjes! Dat gezwets in die kroeg – waarvan zelfs de patroon nu wieberen is – is eigenlijk te belachelijk om daar een log aan te besteden. :O
  pastis, pastis… waar… ah, daar staat de fles…

 13. HELP HELP een vraag:
  kreeg een rekening van het water met een papier om een automatische afschrijving te doen….heb een RIB en het formulier opgestuurd…..krijg een boze herinnering, meteen de TIP en nog een RIB opgestuurd….een week later, dus vandaag krijg ik weer een boze brief dat het water nu echt afgesloten gaat worden….zijn ze daar nu zo achterlijk of ben ik te naief….moet dan een nummer bellen 0810361361, maar dat gaat niet vanuit Nederland….al hun site nagezocht, maar een gewoon nummer dat ik vanuit Nederland kan bellen, is niet te vinden…..wie weet een oplossing, want het zou vervelend zijn wanneer mijn huurders zonder water komen te zitten…..

 14. Tja, het lijkt er op of er geslapen wordt bij de waterhoofden. Wie is de waterbeheerder? Als dat de service des eaux van de gemeente is, dan kan je evt. iemand het bedrag kontant laten betalen aldaar. En tegelijkertijd om opheldering vragen…

 15. Ik denk dat laatste. Helaas kan ik je niet helpen, Frank, want ik ben vanaf morgen ook weg. Is er niet een buurman of vrouw, of desnoods een burgemeester die je in kunt schakelen?
  Alco is een url-spammer. Gelieve te negeren.

 16. Ik heb een beetje een gemengd gevoel. Want ondanks de aantijgingingen van Henk/Henri/Jean-François wordt er hard aan gewerkt iets origineels te vinden en niet iets ‘obligaats’. Ik vraag dan ook aan eerdergenoemden om de handschoen op te nemen en het beter te doen. Indien ze kunnen. Wanneer ze genadebrood willen eten en hun ongelijk bekennen, wil ik de hand over het hart strijken EN ANDERS KUNNEN ZE HET SCHUDDEN

 17. @Frank idd even eencheque sturen of het ibannummer vragen en rechtsreeks overboeken, in Frankrijk is het ook vkantie het water zullen ze niet zo gauw afsluiten.

 18. Heb je het tegen mij? Ik bedacht me net dat ik al tijden geen vocabloc heb gezien. Ook deze week nog, bedacht ik me het toen ik het woord “falloir” opzocht in het dikste woordenboek dat de Arnhemse bibliotheek heeft… (het gaat om “/falloir/ bien” wat meerdere malen voorkomt in La chanson des vieux amants

 19. @René: morgen ben ik weer fris en zal ik een vocablocvje voor je maken. Gaat me nu ff te ver 🙁
  Dat je geen vocablokjes zag, kwam ook doordat ik niet echt de indruk had dat het aansloeg. Wanneer mensen met specifieke ‘problemen’ (zoals jij destijds met ‘douleur’) aankomen, wil ik daar wel tijd insteken…

 20. @Dineke: Dat is lief van je. Het probleem met weblogs is ook dat mensen niet reageren als ze niets te zeggen hebben, ook al vinden ze het leuk of goed.
  Zo zie ik in mijn statistieken dat veel mensen vinden wat ze zoeken op mijn chansonsvertalingensite, maar reageren.. hoo maar. Maar dat doe ik veelal ook niet, dus ik reken niemand iets aan… Ik haal mijn goeie gevoel wel uit de statistieken…

 21. @Krek: ik had al begrepen dat je weg zou gaan…..overigens, sins vorige week heeft de CA de kosten verlaagd en de verzekering van T. laten vallen…..verder hebben ze mij van 2 maanden de kosten geretourneerd….ons gesprek met jouw hulp heeft dus vruchten afgeworpen, nogmaals onze dank….

 22. @FrankB: inmiddels heb ik meer dan een week geleden al een RIB en TIP opgestuurd….ik zou hun IBAN-nummer wel willen vragen, maar ik kan vanuit nederland geen 0810nummer draaien en dat is het enige wat kan vinden…..

 23. Krek.: Om op de topic terug te komen: ja, drukke zomertijden, lange avonden, maar als er ergens een gaatje valt altijd leuk om even je cybercafé binnen te lopen en te zien of iemand iets leuks te melden heeft. En dat was het tot nu toe. Wat mij betreft mogen er gerust een paar cafédagen achter elkaar in één log. Verder sorry, maar sinds update van ZoneAlarm kan ik me niet meer aanmelden in WIE.

 24. En toch vind ik de tussenlogjes wel leuk denk ik ineens. Hoeft nu zeker niet iedere dag want komkommertijd maar, kweetnie meer wie ’t zei, ’t bepaald wel het niveau van HeF.
  Er zitten nog 2 dronken belgen op het terras die we nu naar bed gaan sturen, kunnen we er zelf ook eens op tijd in. Mi-saison…Morgen weer een topsportersvitaminepil (ook leuk voor galgje…) ,liter water met citroen en doorgaan. Straks weer heerlijk strontscheppen betondraaien. Dat je daar naar kunt verlangen, gek.

 25. Tussenlogjes: eens met Rem. Ook met de rest, verlang naar het rustige najaar met puin, bladeren en bezoek ruimen en een winterslaap; ook vreemd, was zo gek op de zomers dacht ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *