Chez Roger & Françoise 6 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Een gedenkwaardig begin van de dag, waarbij Krek. zich – met lichte verbazing – realiseert dat hij de wijsheid niet in pacht heeft. Gaat het hem lukken zich in de toekomst minder eigenwijs en betweterig op te stellen? Leert hij ooit een nederige houding aan te nemen? Zal bescheidenheid hem eens sieren? De spanning stijgt! Blijf vooral langs komen bij Hollandais en France!

156 reacties op “Chez Roger & Françoise 6 juli

 1. Goedemorgen, Roger doe maar een grote zwarte koffie en dan ga ik er als een speer vandoor.
  Krek., met een personal coach gesproken of slecht geslapen. @ Allen, prettige dag.

 2. Zeg dan: ondergetekende. Heee! Het moet hier niet te slap worden.

 3. @Krek: Het duurde wel heel lang voor je erachter bent gekomen. 😉

 4. BTW: ik dacht dat Ink van huisinfrankrijkforum een man was. Ik denk dat ie zelf met vakantie is en na de zomer terugkomt?

 5. @Krek: Inderdaad, je hebt gelijk. (Blaas ik ongewild je leeggelopen ego toch weer op). Die accountantssite zie ik nu voor het eerst.

 6. Je kunt zeggen wat je wilt van Ink, maar ze is wel écht. Of ze nu een boze reactie plaatst op Frankrijkforum, haar eigen huisinfrankrijkforum volschrijft of haar accountantsactiviteiten verkoopt, ze gebruikt telkens precies dezelfde toonzetting. Het is bij haar echt take it or leave it.

 7. Dat was een enerverende vergadering vanmorgen… boze moeders, verdrietige kinderen… maar er wordt niks veranderd, het lijkt de enige oplossing te zijn om het groepje uit elkaar te halen. De school groeit nl. met 32 kinderen van 73 naar 115 kinderen en dat is net 1 kind te weinig voor een nieuwe klas, dus is het schuiven geblazen om nog een beetje normaal aantal kinderen in de groepen te houden… Ze gaan wel proberen om er een klas bij te krijgen, maar dat gaat dit jaar niet meer lukken… misschien volgend jaar.. en bijna alle scholen in de omgeving lijken een probleem te hebben… de regio groeit te snel …..

 8. Nou, dat is wel mooi een luxeprobleem. Want in veel andere regio’s moeten schooltjes sluiten wegens onvoldoende aanwas. Al is het natuurlijk sneu dat er nét één kind te weinig is. Kun jij niet effe snel… neuh, dat lukt niet.

 9. Merdre… geen Paris2012… Had ik me helemaal voorbereid om te gaan serveren in de hospitality-units aldaar, moet ik naar Londen….

 10. Das wel balen, Rene! Trouwens, om terug te komen op praten over jezelf in de derde persoon, de ergste is misschien wel: deze jongen. Voetballers zeggen je. En wie ipv die, maar dat weet iedereen.

 11. elisabeth: deze meid wie ze best doet hep er gelukkig helemaal geen moeite met.
  En die intro van krek moet wel het resultaat zijn van een flink pak slaag… of toch niet? FF er maar us op nalezen.

 12. @Kits: het leed geschiedde bij Nippy Nigel, dus je moet snel zijn als je nog wat wilt lezen. Morgen valt hij misschien wel in het ravijn.

 13. krek.: vast weer een staaltje van hyperbaton, quod fieri potest per pauca, non debit fieri per multa…:-)

 14. En zo heb je opeens wat bruggetjes: want FrankB had het van de week over het ravijn in fietsen, en Henk hiernet ook over fietsen. Zou de wereld toch rond zijn?

 15. oef gertjan, bedankt! kan ik mezelf overtuigen van mijn gelijk…

 16. krek: NN ff nagelezen, vind het allemaal wel meevallen, beetje teXXXtueel geneuzel in de marge, maar niks om voor in het stof te kruipen. Dus doe nu maar weer gewoon…

 17. Homo sapiens non urinat in ventum, Kits. Verder kom ik niet met mijn drie jaar Latijn. En gewoon doen en hyperbolen gaan niet echt samen. Bovendien, ik deed toch al lang weer gewoon?

 18. Wat op zich al een reden zou zijn om Amsterdam de OS van 2016 te gunnen. Een stad met ballen.

 19. Lijkt me ook, is die NZ-lijn wellicht klaar en het SM weer open en het Rijks en de Overtoom en……

 20. Lat we d’r maar een glas op nemen ,wat jij Remke? Parijs vele miljarden euro’s bespaard!

 21. Zo, dooie eenden in de vriezer, nieuwe kleine prullies in de vijver, verse kakels bij de aftandse, kortom pluimveedag.

 22. Ja hoor giet maar vol, gisteren niet gedronken en de hele nacht om het kwartier wakker geweest…vreselijk.

 23. Ja hallo…zoveel drink ik nu ook weer niet. Bedacht me trouwens dat dat wakker worden kwam omdat ik een wekker geleend had en dan vertrouw ik zo’n dus ding niet…erg hè.

 24. Zonder gekheid: we komen er niet eens aan toe, om vakantie te gaan vieren: achterstallig vriendenonderhoud, achterstallig huisonderhoud en achterstallig zelfonderhoud. In wille keurige volgorde… Ga d’r maar aan staan!!!

 25. Languit met een boek en drankje en vooral heel dom kijken. Er is net een annulering binnen….10 dagen op plek 1 (jaaa).

 26. Dat vrienden- en zelfonderhoud is ontspanning. De rest laat ik aan Tim over en die vindt klussen ontspannend. Goed geregeld, toch?

 27. Ach ja, ik hoef ook nooit zo nodig weg, maar als je even eruit bent geweest is het zo lekker om terug te komen…in je eigen paradijs.

 28. Is ietsje te kort dag. Tim raakte bijna in paniek bij de gedachte. We hebben lang vakantie, maar die is eigenlijk nog te kort met alles wat wij ‘moeten’. Ik heb natuurlijk 2 kinders die het huis uitgaan en er moet ook aardig geklusd worden in hun nieuwe flat. Ik denk dat het bij een paar daagjes Engeland blijft…
  En ik klaag niet!!!

 29. Goedenavond.
  @Dineke: Dat meen je toch niet?
  @Remke: Onder een walnoot groeit niks, toch?

 30. Vandaag goed nieuws, dochterlief mag door naar de zesde en dat zonder mitsen en maren.

 31. Was het maar waar, moet daar veel maaien altijd. Seringen, brandnetels, gras, pruimpje, fluitekruid, paardedrollen enz.

 32. vwo, natuurlijk. Een andere 6e is er niet (hoe lang ben je al weg, Remkus?)

 33. @Rem: Las ik in een boekje van Romke vd Kaa.
  @Dineke: Niet even naar een zonnig oord?

 34. @Din: Zelf weten, kun je Krek. ook niet in z’n zwembroek zien.
  @Henk: Noem je ook iemand op (wie is het ?)

 35. @Henk: genieten toch? Romke vd Kaa lezen, bedoel ik.
  En ik hoop dat het hier zonnig wordt. Anders heb ik pech gehad.
  Ach, met 3 kinderen en 5 verschillende agenda’s moest het wel spaak lopen. Ze doen allemaal hun eigen ding en we hebben ook nog wat beesten bij wie we niet kunnen zeggen: hier is voer voor een week en red je maar!

 36. Vanmorgen op de gevogelte markt weer met verbazing staan kijken naar de locals. De beste vermomming luid: half uitgegroeide kleurspoeling (van kleur die al jaren uit de handel is), natuurlijk het overbekende jasschort, vieze nagels, minstens 2 rotte tanden en één gouden, continue argwanend omkijken naar iets of iemand..ergens, nette schoenen onder oude rok en een paar kippen in een, met touwtje dichtgebonden, doos in je hand. En vergeet de municipal niet overdreven de hand te schudden…

 37. @henk: even naar die topic gaan, adres uit de adresbalk kopiëren. Dan tik je in bericht hier vervolgens:
  {url=hiergekopieerdehetadresplakken}leuke blog{/url}. Vervang in het echt alleen de accolades door rechte haken: [ ] , de accolades heb ik gebruikt omdat je anders alleen de link naar het plaksel zou zien.

 38. Moet daar toch eens een logje voor maken, met die gebruiksaanwijzing. Kunnen we daar een linkje naar toe plaatsen de volgende keer dat iemand het vraagt.
  Ik wil anders best een foto van mezelf in zwembroek plaatsen hoor. Maar ik lees net bij het andere logje dat braken slecht is voor je tanden.

 39. Even wat anders. Henk, René.. iemand anders… ?
  Ik overweeg aanschaf van de Sony DSC-H1, zeker nu ik bij Raym heb ontdekt dat je daar een groothoeklens bij kunt kopen voor weinig. Hebben jullie ergens gelezen of gehoord dat dat een kloteding is, of kan ik gerust de reclame van pixmania.fr geloven?

 40. En m’n jonge jaren was ik rechtsbuiten dus ik van voorzetten weet ik alles. Jij bent meer de kille spits.

 41. Ik heb mijn hele leven een bloedhekel gehad aan participerend voetbal. Al mag ik er graag naar kijken hoe anderen zich in het zweet werken voor een rotschop. Overigens was de grap in deze kolommen al eerder gemaakt. Ik meen zelfs dat bij het allereerste twistpunt Chubby Checker al langs kwam. Maar, zoals onze eminence grise laatst zei: beter goed gejat dan slecht verzonnen.

 42. Heb net voor het eerst naar N N gekeken…
  mmmmm…atig…

 43. Ben het met je eens, maar daar hebben we een ander log voor.

 44. @Krek: Was dat nou?
  Wat heb je aan een twistpunt als je er niet mag twisten.
  In de spelregels stond niet dat je niet kinderachtig mocht zijn. Toch…?!

 45. Tsss, wanneer je in de kroeg ook al geen small talk meer kan hebben kan ik beter gaan slapen…was toch al slaperig door N N….

 46. @Krek.: Nikon Coolpix 5600, 5Mp, compact, betaalbaar, goed getest én ’t is een Nikon.

 47. Krek even op deze review en op deze. Heb ze niet uitgebreid doorgelezen, maar prijs lijkt zeer geschikt en aan een sony kun je je nooit echt een buil vallen. Bovendien is het slechts vijf megapixels in een fonkelnieuw model. Wat je bij andere camera’s nog wel eens ziet, is dat er heel veel megapixels-chip in een oudere camera geplaatst worden, maar dat bijvoorbeeld de lens dan toch te kort schiet. zul je hier waarschijnlijk niet bij hebben.
  twee mogelijke nadelen:
  – hij werkt niet met standaard-geheugenkaarten maar met een eigen sony-model. dat is uiteraard altijd duurder. Geloof dat er bij die sony een 32mb-kaartje geleverd wordt, dat is veel te klein.
  – die groothoek is geen zelfstandige lens, zoals bij een spiegelreflex, maar een voorzetlens die je op de lens van het toestel schroeft. Dat zal dus wel een flinke toeter worden. Om slijtage van de schroefdraad en trillingen bij afdruk te voorkomen de voorzetlens altijd ondersteunen.
  Bij een mimale brandpunt van 36 mm zou ik zo’n groothoek-converter inderdaad willen hebben. Aan de andere kant, vanaf 36 mm twaalf maal optische zoom, dat is natuurlijk fantastisch. Krijg bijna spijt van de aankoop van mijn minolta a1 (28 – 200mm, inmiddels uitgebreid met 1,7x teleconverter) vorig jaar, waar ik overigens best tevreden over ben.

 48. Wat denk je: kunnen we nog buiten op het terrasje zitten? Of alleen de deur open?

 49. @gertjan: whisky graag.
  @henk: de nikon is ongetwijfeld een goede camera. Nikon, noblesse oblige, niet waar? Maar hij heeft slechts drie maal optische zoom en mist bovendien beeldstabilisatie, behalve bij lange tele ook nuttig bij werk in slecht licht.

 50. @Jeanne: inderdaad staat er nergens dat je niet kinderachtig mag zijn. En dat geldt ook voor mij!
  Ik maak wel een nieuw twistpunt, kun je daar lekker verder wellessen.

 51. Hebben jullie gemerkt dat Francoise erg veel belangstelling krijgt van Didier, de buurman met de bloemenzaak?!

 52. @Peter en Henk: ik heb sinds 2000 een Sony DSC F55 van 2,1 megapixels en zo’n draaibaar koppie (toen 2000 gulden voor betaald!). Werkt prima, al worden de batterijen na een foto of 2000 moe en kunnen ze niet meer goed opgeladen worden. Ben er erg tevreden over en – niet onbelangrijk – heb een 64MB geheugenkaartje plus een speciale muis waar de memory stick in past. Heb dus niks tegen Sony. Wilde eigenlijk de Panasonic Lumix FZ20 of 5 kopen, maar dat is toch een merk dat hier in FR geen potten breekt. En nou blijkt deze Sony (twee keer zo zwaar, maar dan heb je wat in handen) ongeveer hetzelfde te kosten. Een pack met 512MB memory stick en een tas kost iets van 530 euro. Hoop geld, maar 420mm zoom… en dan met met die Raynox 0,7 groothoek er bij, zodat ik ook huizen van binnen kan fotograferen… ik wankel. Het vervelende is ook dat ik eigenlijk geen geld heb ;-).

 53. @henk: beetje met je tijd meegaan. Een digitale camera is tegenwoordig voor de helft een electronisch product, en daar is Sony traditioneel goed in. De andere helft is (oneerbiedig gezegd) het glaswerk. Dat kopen ze gewoon in bij een fabrikant die daar weer goed in is.

 54. Waarom nog een spiegelreflex, maakt de camera alleen maar storingsgevoeliger zo’n mechanische, heen en weer klappende, spiegel.
  Wat maakt ‘t, ik zweer bij Nikon en zie ook wel dat de Sony (4.1Mp) van m’n zoon ook mooie plaatjes aflevert.

 55. De zuiverheid en precisie van beeld en object is niet te evenaren met een “gewone” camera.

 56. @krek: wat dat laatste betreft: google-adje extra plaatsen. (sorry mensen, inside joke).
  Wat die panasonic betreft, dat blijft qua camera wat mij betreft toch een b-merk, al is het maar door dat Oost-Europese (gebrek aan) ontwerp.
  Dan die groothoek-converter. Ik heb een raynox groothoekconverter op mijn videocamera en ben daar niet onverdeeld gelukkig mee. Vooral bij fel licht wordt het erg flets. Goed, ding kostte dan ook maar 70 euro, dus al te veel mag je daar niet van zeggen. Maar foto is volgens mij nog veel kritischer dan video, dus zou ik daar toch voorzichtig mee zijn. Kijk liever of er gerenommeerde camerafabrikanten zijn, die geschikte converters (evt. met adapter-ring) leveren.

 57. De groothoek van de Sony en de Lumix is een equivalent van 36mm. Niet echt indrukwekkend. 28 is net mooi. En wat die spiegel betreft heb je gelijk. Zie ook wat Peter zegt over ondersteunen vanwege te trillingen. een bridge trilt niet, want geen sluiter. De enige reden om nog een SR te kopen is de mogelijkheid het objectief te wisselen. Maar met die dingen van Raynox is dat probleem verholpen. Dan ga je toch niet het dubbele betalen voor bijna dezelfde beeldkwaliteit. Tenzij je freak bent en posters wilt uitdraaien. Maar ik zie mezelf geen plaatjes van meer dan 2MB aan mijn kennissen tonen, hoor.

 58. @henk: Voor een groot deel heb je gelijk. Maar die kikker had ik zonder makro-stand niet kunnen maken, en die boerenzwaluw ook niet zonder 200mm plus 1,7 teleconverter.
  @jeanne: je hebt gelijk, alleen zie je het verschil bij de doorsnee afdruk en zelfs (afankelijk van de camera) tot A4 formaat toch niet. Maar inderdaad, met analoog spul kun je in theorie onbeperkt vergroten zonder kwaliteitsverlies.

 59. Als je niet alleen “plaatjes wilt schieten”, maar ook “kunstzinnig” wilt fotograferen, is een SR volgens mij een must.

 60. @Peter: Kijk naar de foto’s die Raymond maakt met zijn Ranox-spullen. Is toch weinig mis mee. Wat de Google-ads betreft… als het mee zit levert het net een camera op, maar het moet ook weer geen kerstboom worden.
  @Jeanne: ik heb er niet zo veel verstand van, maar wil niet 100% extra betalen voor die laatste 5% kwaliteitswinst.

 61. Spiegelreflex – ik nam even het taalgebruik van Krek over. Sorry.

 62. Weet je, in kunstzinnig opzicht is het volgens mij 80% winst.
  Maar ik heb hem ook niet hoor….

 63. @jeanne: kunstzinnig kan ook met een klikklakje, als je maar gevoel voor kunst hebt.
  @henk: spiegelreflex
  @krek: Die voorzetlenzen voor die sony passen volgens mij altijd. is een standaard-filtermaat van 58 mm. Sony levert er zelf groothoekconverter voor, maar wellicht ben je bij Olympus voordeliger uit.

 64. Ach, je kunt met een bridge nog best veel zelf instellen (afhankelijk van de camera), qua scherptediepte en sluitertijd en zo. De ‘kunstzinnige’ foto’s van Raymond zijn ook niet met een SR gemaakt en mogen er wat mij betreft best zijn. Vorige week kreeg ik een aantal foto’s gemaakt in het bos met een digitale Canon SR. Die waren lelijker dan die ik op hetzelfde moment maakte in hetzelfde bos. Mijn cameraatje deed kennelijk automatisch iets beter dan de andere fotograaf handmatig. En aangezien ik een amateur ben…

 65. Klikklakjes zijn 2 ballen aan een touwtje die je snel heen en weer moet bewegen en klikklakken ze tegen elkaar aan en als het niet goed gaat, krijg je blauw polsen…
  @Krek, er is wat mij betreft geen enkel onderwerp taboe, vond het alleen wat veel, voor mij oninteressante tekst… en om dat duidelijk te maken, maakte ik de opmerking over het logje…

 66. Foto’s van twee ballen aan een touwtje – OK – tijd voor het bed!

 67. Tuurlijk bedoelt peter dat, alleen het zijn 2 balletjes aan een touwtje, die hebben jullie vroeger toch ook wel gehad, ze bestaan nog steeds trouwens…

 68. @Marjan: zo ver was ik al. Ik lees hier ook regelmatig veel voor mij oninteressante tekst. Dan denk ik: wat een gelul. Maar het is het café dus laat maar. Kijk, als er niet getwist wordt in het twistpunt, dat is wat anders. Dan wil ik toch graag even mijn invloed doen gelden.
  Voor alle zekerheid: 😉

 69. @Krek., jongen, je begon zo volwassen vanmorgen… het is wat aan het afzakken…
  en nu ga ik echt..

 70. @Henk: scherptediepte. Maar heus: amateur. Nooit een doka gehad, nooit geëxposeerd. Wel goed in het doen alsof ik ergens verstand van heb. Maar dat is inherent aan mijn werkelijke vak. Daarin draait alles om het op de juiste plek laten vallen van de juiste woorden om een bepaald expertiseniveau te veinzen.
  Dat kan ik wel aardig, al zeg ik het zelf.

 71. soms mag eigenbelang toch gaan voor gemeentebelang? alst maar niet te lang duurt!
  truste marjan…

 72. Niemand houdt niemand tegen om een paralleldiscussie te starten. Hier tusendoor, of bij een van de andere onderwerpen. Er is bijvoorbeeld een alleraardigst moederhoekje dat schreeuwt om aandacht. Het gaat me echter te ver om een soort schaduwcafé te openen voor mensen die zich niet kunnen vinden in het off-topic-topic van het moment.

 73. tis jouw log… en mij hoor je niet klagen daarover. Als zoiets me verveelt ga ik ergens anders neuzen.

 74. haha, ‘dat kan ik wel aardig, al zeg ik het zelf’…
  Laat dat toch aan anderen over om te beoordelen joh!

 75. De betekenis van de uitdrukking ‘al zeg ik het zelf’, Kits, is: “Al is dat natuurlijk eigenlijk aan anderen om dit te beoordelen.” Wat jouw reatie tot een overbodige maakt.

 76. Niks redundant! Je draait weer met je eigen geformuleerde veronderstelllingen, die niet kloppen met de werkelijkheid. Maar je doet maar hoor…:-), alleen toch geen . van mij

 77. @Krek, even tussendoor, mijn nuchtere kijk, daarvoor ben je Groninger, op allerlei zaken heeft mij doen besluiten om jouw voorstel om niet meer te jagen op vossen af te keuren. Na lang wikken en wegen, hoewel? Zag je reactie net.

 78. krek: dat laatste zinnetje was echt totaal onnodig! Je had je al genoeg geprofileerd. Begrijp je dat nou echt niet?

 79. En op de goedkopere digitale compactcamera’s kan je geen sluitertijd of aperture instellen.
  Ik vraag me ook af hoe Raym de vage achtergronden krijgt bij de natuurfoto’s. Heeft hij een camera met A-instellingen of gebruikt hij Photoshop?
  (Dat kan dus wel op de Nikon5700, maar die kostte destijds mijn bruto maandsalaris…)

 80. Het is weer ouderwets laat, halsbrekende toeren uitgehaald om slingers op te hangen. Die ga ik morgen op de gevoelige plaat vastleggen samen met het feestvarken “Dave”. Oh ja, dat doe ik met een rits rats klik klak camera. Het is niet de camera, maar voor 80% de kunstenaar die een perfecte foto weet te maken. Daar ben ik tenminste wel achtergekomen in mijn korte loopbaan als fotograaf. Ik had een leermeester die met een kartonnen doos voorzien van een gaatje nog de mooiste foto’s wist te maken. Is mij overigens nooit gelukt, ik ben dan ook uiteindelijk geen fotograaf geworden :(. @Allen: welterusten en blijd weer op morgen.

 81. @Kits: kan wel zien dat jij journalist was en geen copywriter. Dat laatste zinnetje heeft wel degelijk toegevoegde waarde. Het stukje gaat over wat ik niet kan (fotograferen) en wat ik wel kan (schrijven). Dan is het stylistisch wel amusant om te eindigen met zo’n statement. Niet dat ik er zo bewust over nagedacht heb toen ik het schreef, maar het heeft wel degelijk een functie.
  Overigens vind ik het een beetje onzin om hier stukkies tekst te gaan zitten analyseren die in razende vaart zonder veel nadenken ingetikt zijn. Als jij vindt dat ik niet hoef uit te leggen dat ik kan schrijven en in één adem zegt dat ik bepaalde dingen beter niet kan schrijven dan past eigenlijk maar een reactie: “Bemoei je er niet mee, mens!”