Chez Roger & Françoise 7 tot … augustus


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Soms snap ik niks van dit log. Gisterenavond werd er ineens gesproken over of tegen ene Marjoleine, die werd uitgenodigd naar haar eigen sterretje te gaan kijken. Spookgasten? Het zal wel. De laatste tijd veel duflullen en sufkutten die even hun eigen ondermaatse weblogje komen pushen. Niet doen mensen! Zet je reclame in het speciale —LINKDUMP—-log. Elders wordt je reactie verwijderd. Serieus of niet-serieus meepraten met de andere gasten mag natuurlijk altijd! Laat dan voor alle zekerheid in het begin je website maar even achterwege.

113 reacties op “Chez Roger & Françoise 7 tot … augustus

 1. Ben Remkes uit Delfzijl wint 9,8 miljoen bij de postcodeloterij. Familie van Dineke? Johan is het toch ook!

 2. blij dat ik geen weblog heb….., alleen maar een website die ik zo nu en dan onder de aandacht breng ( is iets anders dan spammen), of ben ik nu een duflul?????…..

 3. Hmmpff, Krek. Ik zei tegen Henk dat ie maar naar zijn eigen sterretje Marjoleine moest gaan kijken. Jij snapt ook nix.

 4. @Frank: jij bent spamgast, die mogen stammen wat ze willen.
  @Bea: ontopic = OK.
  @Dineke: Aha, ik dacht dat het een gewiekste reactie was op een spammer. Maar wel grappig om te weten dat Henk zijn sterretje Marjoleine heet.

 5. Heeejjjj!!!
  Is iedereen?
  Terug uit een kleddernat Friesland, waar ik al een even kleddernatte dochter met spullen heb opgehaald (stinken, nie mooi meer). Na een zoon die van Swamp-zone kwam is dit ongeveer wel het maximum wat ik aankan. Ik dacht dat ik vakantie had…..geintjuh!

 6. Valt wel mee, dunkt me. Maar nu gaat Krek. weer te bedde. Heb ontdekt dat mijn gezin het warempel leuk vindt als ik me met ze bemoei. Inclusief mijn vrouw. Tot morgen!

 7. Natuurlijk lees ik ook hier mee, net zo goed als dat Krek dat bij mij doet zo bleek gisteravond, niks mis mee wat mij betreft, misschien wel beter, al weet ik niet waarom. Wat mij betreft is er niets mis met het vermelden van het adres van je site, je kunt er naar kijken, of je laat het, een ieders eigen keuze dus wat mij betreft: ophef over niks, maar dat is mijn gedachte.

 8. Hèhè. Eindelijk te bedde.
  (Hij vindt het zo moeilijk de boel los te laten, snappen jullie wel?)

 9. De Morvan is nu één groot feest. In NL zou ik er niet dood gevonden willen worden… maar hier, met een andouillette en frites…

 10. alsjeblieft, geen andouillette… Zo ongeveer het enige product waarmee je kunt aantonen dat de Franse keuken helemaal niets voorstelt.

 11. Eerst een vraag; hoe zo?
  Voorlopig antwoord: ik ben geneigd mairie te vertalen met gemeentehuis en hotel de ville met stadskantoor. Maar mijn neiging voor een betere…

 12. Is te veel om op te noemen, een uittreksel: SpongeBob, de snaartheorie, wat is er besproken tussen Niels Bohr en Werner Heizenberg in – ik dacht – 1941 in Kopenhagen, etc…

 13. @Peter: In mijn gemeente (Sémelay) heet ’t Mairie, twee gemeenten verder (Fours) heet hetzelfde gebouw(tje) Hotel de Ville??

 14. Kweet nog steeds niet wat ik heb gemist en een cultuurbarbaar ben ik ook niet want ik woon in een rijksmonument en heb nog nooit een cent subsidie ontvangen, dus Henk wat lul je nu?

 15. Ik…heb…zo’n….slaaaaaaaap.
  Weet ji hoeveel modder er in die Friese kleren zit gvd?

 16. Ach, hier gebruiken we de termen gemeentehuis en raadhuis toch ook door elkaar. En stadskantoor is hier vaak een benaming voor het kantoor waar de gemeente-ambtenaren werken, hetgeen dan meestal niet de plek is waar de gemeenteraad vergadert (hetgeen dan vermoedelijk wel impliciet aangeeft dat er een klooftussen politiek en ambtenaren is 🙂 ).

 17. Vloek? Waar.
  Ik zeg gatverdakkeme en dat is niet vloeken. Gatverpielekes is al verdacht

 18. @henk: in een monument wonen is (althans in nl) vooral een straf. Je mag geen spijker in de muur slaan zonder toestemming van monumentenzorg, maar als je geld nodig hebt voor een restauratie kom je op een ellenlange wachtlijst. Tegen de tijd dat je aan de beurt bent, zijn de regeltjes net weer veranderd of gaat er iemand anders over. Heb zelfs eens meegemaakt dat de hoogste baas van rijksdienst monumentenzorg zelf startsein voor een restauratie gaf, waarna er dus niets gebeurde. Eén van zijn medewerkers was het er toch niet mee eens….

 19. Het zal je buurvrouw maar wezen
  Française schiet gast op feestje bij buren dood
  BORDEAUX (ANP) – Een 52-jarige Française die zich ergerde aan een volgens haar veel te luidruchtig feest bij haar overburen, heeft in de nacht van zondag op maandag een van de gasten met een jachtgeweer doodgeschoten. De 25-jarige man was op slag dood; hij werd in de hals geraakt.
  De boze buurvrouw had zich zondagavond al een keer tot de politie gewend, omdat zij vond dat haar buren veel te veel herrie maakten. Toen dat volgens haar niet hielp, ging ze gewapend met het geweer naar de overkant. Toen iemand de deur voor haar opendeed, schoot zij meteen. Na haar daad ging ze naar huis en belde de politie.
  De politie zei dat na de klacht van de vrouw een patrouillewagen langs was gegaan bij het feest. De agenten vonden dat het geluidsniveau niet uitzonderlijk hoog was.

 20. Heee! Ik lees eens bij na een paar weken geen comp: niks veranderd. Ik moet wel uitkijken volgende week, want dat komt het hele dorp op Saar heur verjaardag (11) . Ik heb hier nog geen boze buurvrouw gezien.

 21. Was dat weer lekker dan, een broodje haring, mmmm.
  Het word hier trouwens nu wel heel verdacht stil. Nog twee weken de vrijwilligers en dan mag ik eindelijk m’n overal weer aan. Kan niet wachten. Erg veel lastminute sunseekers, dit jaar is 21 augustus niet het einde van het hoogseizoen. En wie eet m’n wiekoekie steeds op?

 22. Lief dagboek,
  De vaat zit er weer op en nu ga ik dan eindelijk aan de koffie. Er is en verjaardag gaande; ook dat nog.
  Het feestvarken was wel erg verguld met z’n hele magret de canard, extra blij gezicht en daar doe je voor. Koffie dus…

 23. lestijd…
  over wiekoekjes gesproken: ik krijg ze volgens mij niet eens in de trommel; bij mij werkt ’t i.i.g. niet.
  oh ja, goeienavond trouwens, allen tezamen.

 24. @kees: als je trommeltje op slot zit, krijg je ze er ook niet in. Check je beveiligingsinstellingen eens, misschien ben je wel te streng…
  @henk: sterkte…

 25. Ik ben nooit streng, en mijn koekjestrommel vraagt altijd wat ik met een koekje wil. Maar wie heeft er mij nog nooit een aangeboden… 🙁
  (web-log.nl wel, en die zit erin)

 26. Ook weer eens goeienavond.
  Henk: romantisch zooitje hoor.
  Kees: ook vorige week een ‘update’ gehad van ZoneAlarm soms?
  Rem: nog ff volhouden! Misschien moet je na zo’n zomer wel een kleinere overal kopen…

 27. @Henk: daar kan je wel een barbeknoei mee aan de gang houden… of heeft het andere doeleinden?

 28. @Kits: inderdaad. Is ZoneAlarm de boosdoener? En heb je al een wizkid met een oplossing gevonden?

 29. Kess: tsja, moet je je 3rd party openzetten, onderaan de lijst in privacy… maar sommigen raadden me dat weer af. Maar dat helpt wel

 30. @Kits: nee, dat ga ik niet doen, want dan komen buitenstaanders wellicht ook van mijn koekies snoepen…

 31. bejjegek Kees! gaat alleen maar om WIE online, dus als je het weer us niet wil weten dat je online bent kruis je hem weer af! Stond overigens voordien ook open hoor.

 32. Róoooooger, ben je in de buurt? Grenasje plies! Wie drinkt er even eentje met me mee?

 33. Ik graag een pilske – ’t is hier momenteel drukkend warm.
  Overigens heb ik geen ‘site list’ in mijn ZoneAlarm…

 34. gezellig mannen!
  Kees: de privacytab aanklikken, en dan zie je in het midden ‘site list’, aanklikken en naar onder scrollen tot je bij WIE online bent

 35. Ik ook niet. Volgens mij is dat een optie in internet explorer, daar zit bij de beveiligingsinstellingen een lijst van ongewenste sites.

 36. Ho-ho ff! Ik heb het over ZoneAlarmSecuritysuite…. en die heeft me vorige week gratis geupdate en een anti-spywareprogrammaatje in de maag gesplitst.

 37. trusten Peter…
  Krek: Wie weer weggehaald? dan kan ik ook weer een kruisje zetten!

 38. omdat ie in de lijst staat van ZA die je met de hand kunt bedienen voor wie of wat je wel of niet wilt toelaten Kees.

 39. Ik ga even op het forum van wieonline.nl kijken. Misschien is er een oplossing te vinden. Tot later

 40. Mais apart de ca, ça marche. Weer redelijk het alcoholisten stadium naderend, mwoeah…Straks afkicken en slapen. C’est la vie. Je hoeft niet gek te zijn om in de bergen te wonen maar het helpt.

 41. Tseesus, het streft hier van de frasnen ineens, we zijn ondekt…Gevolg: tong in de knoop op terras. Zinnetjes om en om hollandais en france = lastig. Vanavond fondue fromage voor 29 personen. Dan ga in nu maar vast raspen denk ik. A+

 42. Henk waarom ben ik (toch een prominent lid, al zeg ik het zelf) niet uitgenodigd voor die oprichtingsvergadering. Daarvan kan ik goed over m’n zuigertje gaan. Ik zal tegelijkertijd maar de sectie Bazois oprichten. Ik geloof dat wij dan meer leden hebben dan jullie.

 43. Ik zie Ferry en Gert-Jan. En mis idd Aat. Maar zie ik daar Dave op de achtergrond?

 44. @remke: dat went hoor: heb eens een werkbezoek met Duitse en Nederlandse collega’s gebracht aan campinghouders In Frankrijk, van wie er enkelen ook nog zo bereidwillig waren het tolken overbodig te maken door Engels te spreken. Jammer dat het over was toen ik er na drie dagen net aan gewend was…

 45. Hele dag geklust in Utrecht (waar kan ik mijn Eibergen…):
  gordijnen ophangen, kapstokje, schoonmaken, verven etc. etc.

 46. Ik zie ook Ronaldus. Ohjee, straks hebben we concurrentie van Hollandais en Morvan. Kunne we hut schudde.
  Veel vallende sterren hier trouwens. Superhelder!

 47. Wacht maar af krek… hier enorm donder-en-bliksem gehad en dat gebied trekt noordwaarts

 48. En dit zijn de échte Hollandais, A’dam en de rest van N-Holland. Die Neerlandais (waar hoort ’t dakje “^” ook alweer) kunnen ’t wel schudden. We steken er met kop en schotel bovenuit!!

 49. Néerlandais zijn dakloos…
  En ik ben een geboren en getogen en gevluchte Hollandais, en France. Lekker puh. Die ‘Hollandais’ die maar een paar weken per jaar en France zijn zijn eigenlijk Hollanders, of Hollandais en temps partiel.
  zo, nu jij weer 😉