Les larmes de saint Laurent….


…worden ze ook wel genoemd. Les Perséides, de vallende sterren (étoiles filantes)- die geen sterren zijn- die je begin augustus aan de nachtelijke sterrenhemel kunt zien.
Ikke niet, natuurlijk. Hier heb je veuls te veul lichtvervuiling. Maar in de Bourgogne en in de Provence heb ik vanuit mijn hamack de melkweg kunnen zien. Dus ik maak me sterk dat je ook een meteorietje moet kunnen zien branden, vanaf ongeveer de 10e augustus.
Ik heb een paar sites gevonden die wat meer uitleggen:
uitleg voor kinderen, dus redelijk Frans
de hemel in de zomer van 2005
kaart
kalender

5 reacties op “Les larmes de saint Laurent….

  1. Ach ja, de Perseïden. Blijven altijd tot ver in de ochtend op ons rug (buiten) om ze te zien.
    Hedennacht weinig zicht, vanaf maandag meer kans.