Chez Roger & Françoise, dinsdag 10 mei


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Roger is niet uit de kelder weg te slaan! Volgens mij heeft hij de Italiaanse tak van de Villemot-familie ontdekt en durft hij er niet in het openbaar van te genieten. Ik zag vanavond op tv dat er een mediagenieke Amerikaanse homo in elkaar geslagen is in Amsterdam. Wel BVD! Pikten ze eerst alleen onze baantjes in, gaan ze nu zelfs de potenrammen, die werkschuwe allochtone profiteurs! Dat was dacht ik toch het werkterrein van onze eigen asocialen!

97 reacties op “Chez Roger & Françoise, dinsdag 10 mei

 1. Ten tijden van Paul Acket werd er niet zo nauw gekenen op het aantal mensen wat binnen was. Soms kon je bijna niet meer lopen. De laatste jaren dat ik daar werkte ging bij een door de brandweer bepaald aantal echt de deur op slot. Hoe dan ook, het is en blijft een van de gezelligste evenementen. Altijd een leuke sfeer. Maarja, de Statenhal wordt afgebroken en nu is er dus te weinig ruimte.
  Trouwens de laatste jaren was het niet alleen druk, de horeca prijzen zijn ook fors gestegen

 2. Pfff…het enige leuke was dat je bij de sushi ook Trijntje tegen het lijf kon lopen. (Heb er wel een handtekening op een servetje aan overgehouden…Emma’s gips was net van haar been helaas)

 3. horeca prijzen gestegen vind ik altijd zo’n makelijke uitroep net of alle horecauitbaters hun zakken vullen
  alleprijzen zijn gestegen bv inkoop voor een horeca bedrijf ook dus zal je het moeten door rekenen !!

 4. NSJ staat bij mij gelijk aan:
  gebakken mosseltjes, broodjes hesp, sushi en veel, veel bier (wat ik normaal nooit drink)

 5. En gezellig, Maar ja, ik liep daar meestal 3 dagen gratis rond. En back-stage natuurlijk. Heb ze allemaal van dichtbij gezien.

 6. Vorig jaar kwam Amy Winehouse. Zijn we helemaal idolaat van. Ik had vorig weekend de CD mee. Jouw zoons vonden het maar niks, Ronald. Maar: ze was vorig jaar wel op NSJ. Alleen wij waren er niet….

 7. Heb ik dat gemist, mijn zoons zijn cultuurbarbaren.
  Ik heb nooit echt geluisterd naar Amy, wellicht mis ik dus wat en zal ik eens wat nummers van haar opzoeken.

 8. @Edwin, nog even terugkomend op de horecaprijzen.
  Voorheen vonden wij het in Nederland goed te doen,
  even met het gezin uit eten, prima waar, en lol voor je geld. Ik moet zeggen, de lol is er wel af nu. Daar staat tegenover dat we in Frankrijk weer regelmatig uit eten gaan, ouderwetse Hollandse prijzen, en lol.

 9. Ben je gek! De ouders hebben me zelf nooit tante genoemd, dus ik vind het prima als hun kinderen dat nu wel doen.
  Verder is het een feest van herkenning!

 10. Nee: zo klein, zo kwetsbaar…
  De moeite om ze op de wereld te zetten…
  De grote verwarring die nog komen gaat: hoe kan het dat zij zoveel belangrijker zijn dan ik ben…

 11. Dat klinkt (en is waarschijlijk) heel broos. Mooi dus.
  Zelf heb ik geen kinderen maar ik maak er aardig wat mee. Het mooie vind ik altijd de (dierlijke) direktheid, nog niet zo gehinderd door kennis..

 12. Als je het voorrecht hebt dat je dat “instinkt” mag voelen, maak je een bijzondere belevenis mee.
  Je leert een kant van jezelf kennen die je niet voor mogelijk heb gewaand. Een mengeling van onvoorwaardelijke liefde, egoisme en groepsgevoel.

 13. surtout egoisme ja, je mag het er niet meer over hebben tegenwoordig omdat het slecht zou zijn; het is wel het overlevings besef. Liefde is van nature vrij sumier aanwezig; word vaak ge-uit (?) om iets te verkrijgen. Mais bon, neem dat niet te strikt ajb. Groepsgevoel is erg belangrijk ook uit overlevings oogpunt. We hebben hier en kinderbos en als je dan in de struiken gaat luisteren zitten ze er allemaal bij: de timmerman, de opzichter, de jan-lul enz.

 14. Laten we eerlijk zijn: aan een heleboel dingen ligt egoisme ten grondslag.
  Of je nou kiest voor kinderen, of juist niet: het is beiden een egoistische keuze (mits het een keuze is).
  Liefde bestaat wel zeker – maar het kost wel wat tijd en wijsheid om tot de werkelijke altruistische liefde te komen.

 15. altruistisch, pom pom pom moeilijk woord, geen van dale bij de hand…wat is het?
  Natuurlijk bestaat liefde wel; zo nu en dan (vaak) merk ik echter dat er een boel dingen gebeuren die onder de noemer liefde worden geschaard en daar weinig mee te maken hebben. Er is een heel wezelijk deel ‘genegenheid’ die puur bedoelt is (al zijn ze zich daar niet eens van bewust) om dingen te verkrijgen. Egoisme dus. Enigzinds cru maar kijk eens in een spiegel…en dan zal ik juist nu wel weer tegen de verkeerde hebben…Harde leerschool soms het leven.

 16. Tjonge, volgens mij heb ik deze discussie 30 jaar geleden ook wel eens gehad. En pas nog, Jeanne, weet je nog, laat op een nacht. Waarin ik een onderzoek aanhaalde dat had aangetoond dat onbaatzuchtig gedrag (anderen waarschuwen met gevaar voor eigen leven) de overlevingskans van individuele dieren vergroot. Zodat altruïsme ook in de evolutietheorie wel degelijk bestaansrecht heeft. Dat zou kunnen betekenen dat goed doen omdat dat je goed doet deel uitmaakt van een diepere overlevingsstrategie. Dus is ook altruïsme – als je per se cynisch wilt zijn – evolutionair gezien tóch zelfzuchtig. Maar is dat dan erg? Je moet toch ook niet het altruïsme willen afzweren omdat je daar zelf toevallig óók beter van wordt? Accepteer dat het individu wenst te overleven. En accepteer dat de ‘fitste’ individuen daartoe naastenlievende strategieën voor toepassen. Als het genetisch doogegeven wordt, zou op den duur het naastenliefdegen moeten overwinnen. Dat is dan toch prima? Of spreek hier de Rutte?

 17. Hai Jeanne,
  Lap alle tekst aan je laars over altruisme en egoisme. Als je 6e zintuig je zegt dat je wel of niet aan kinderen wilt beginnen, doe het dan wel of niet. Zelf weet ik niet wat ik wil maar de tijd zal het zeggen en mijn 6e zintuig ook!!! Dus luister naar jezelf en niet naar anderen!!!!
  Groet, esterre

 18. Mijn zesde zintuig zegt me dat Esterre in een vorig leven een zeekoe is geweest en dat het IQ van het goede dier nog steeds in haar brein zetelt. Als ze écht eens naar zichzelf zou luisteren, zou ze van schaamte over zoveel inhoudsloos gezwatel een volle maand zwijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *