Chez Roger & Françoise, dinsdag 10 mei


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Roger is niet uit de kelder weg te slaan! Volgens mij heeft hij de Italiaanse tak van de Villemot-familie ontdekt en durft hij er niet in het openbaar van te genieten. Ik zag vanavond op tv dat er een mediagenieke Amerikaanse homo in elkaar geslagen is in Amsterdam. Wel BVD! Pikten ze eerst alleen onze baantjes in, gaan ze nu zelfs de potenrammen, die werkschuwe allochtone profiteurs! Dat was dacht ik toch het werkterrein van onze eigen asocialen!

97 reacties op “Chez Roger & Françoise, dinsdag 10 mei

 1. Zozo.. mag ik even aandacht voor alle medelanders die wel hard werken en goed hun best doen? Ik heb talloze collega’s als voorbeeld!
  En grappig.. nog een horecaffer, Edwin, in ons midden. Ben ik niet de enige gelukkig.

 2. Goede morgen allemaal als het vandaag even normaal weer is maak ik wel ff een foto van die nauto :D. In nl begint gvd de winter weer woensdag-donderdag nachtvorst ????

 3. Goede morgen, kop koffie en een vraag.
  Ik ben reclameborden aan het maken maar ben opzoek naar trespa, ik kan het niet vinden is er in Frankrijk een alternetief , of is het met de warmte in het zuiden niet toepasbaar.

 4. Huishoudelijke mededeling: Ik had een linkje naar een photoalbum van Jørgen geplaatst, maar bedacht dat niet iedereen zomaar op het net wilde. De reactie waar dat in stond heb ik daarom verwijderd.

 5. @René: voor de goede orde: mijn stukje was ironisch bedoeld, om te helpen herinneren dat potenrammen geen nieuw fenomeen is, exclusief voorbehouden aan mensen met moslim-achtergrond. Ik had dat er natuurlijk bij moeten zetten ;-), maar dacht ook zo wel begrepen te worden. Ik ben zelf ook een allochtoon die zijn best doet. Heb je trouwens gisteren dat programma over Martinair Partyservice gezien? Waarbij die directeur terug ging naar de werkvloer? Grappig om te zien wat hij leerde, tijdens zo’n half dagje cateren. Sommige gasten stuurden de amuse gueule van het huis terug omdat ze dat niet besteld hadden. En de runners was niet verteld dat het van het huis was. Er werd aangenomen dat die jongens – vers uit het schap bij Randstad of de VMBO – wel zouden weten wat gewoonlijk de aard van een amuse gueule is.

 6. Dat is een Amerikaanse aanpak die ik fantastisch vindt. Als je bij bijv. het Disney park gaat werken ga je eerst een tijdje de werkvloer op. Je weet dan precies wat er gebeurd in het bedrijf. Helaas is dat in Nederland geen gewoonte. Frankrijk weet ik niet.

 7. Goeiemorgen allen,
  Ik heb nog niet alles kunnen leze, maar volgens mij hebben jullie het goed gehad!
  Geldt ook voor ons – in totaal 15 man/vrouw: grind om de boerderij gelegd, dak gemaakt, hele tuin gemaaid en gesnoeid.
  Alleen balen dat je dan weer weg moet als allen net klaar is….

 8. Op de werkvloer meedraaien is niet per se Amerikaans. Het is meer een vorm van goed ouderwets ondernemerschap, uit de tijd dat directeuren binnen het eigen bedrijf opklommen. Een half dagje meekijken is ook niet voldoende. Ooit werkte ik bij een koninklijke oliemaatschappij, waar iedereen die werd aangenomen als potentiële hoogvlieger maandenlang in een garage met benzinestation voorrruiten moest wassen en in de smeerput olie diende te leren verversen. Die maakten hun handen echt vuil. De huidige hoogste baas begon als jong broekie op een raffinaderij, in een overall en met een helm op.
  Die moderne ingeparachuteerde directeuren doen vooral net alsof; voor hen is zo’n dagje op de werkvloer vooral een pr-stuntje. Dan moet er ook meteen zo’n reality-tv camera bij. Getver.
  Overigens, om even op Frankrijk terug te komen: in dit land gaan veel slimme jongeren naar dure hogescholen om later iets hoogs te kunnen worden. Verplicht onderdeel is in de zomermaande stages te lopen in de meest laagbetaalde en onaangename fabriekbaantjes. Mijn Franse schoonzus is opgeleid aan een economische hogeschool en heeft een maand lang aan een lopende band met een lepeltje de pitten uit perziken staan scheppen in een conservenfabriek. Ze kan geen perziken meer zien.
  Kijkt er hier trouwens wel een iemand gewoon naar de Franse tv? Of zitten alle HeFers via hun schoteltjes naar Barend en van Dorp te kijken? Ik heb hier in de buurt gemerkt dat Nederlands-Britse vrienden die via hun schotel naar RTL en BBC kijken, nauwelijks in de gaten hadden dat er in Frankrijk zo’n hevige discussie aan de gang is/was over het verplicht gratis moeten werken op pinkstermaandag, om de kosten van sociale zorg vor hulpbehoevende oudjes op te hoesten… ‘Goh, alle winkels zijn gewoon open, wat handig…’

 9. Goed zo, helemaal mee eens. Mijn studerende dochter doet ook dat soort baantjes. Erg goed voor de vorming van de persoon.
  Wij hebben alleen maar de Franse TV. Een welbewuste beslissing. Als je wil weten hoe het in Nederland gaat kan dat ook via internet. En een hele stapel films. Persoonlijk heb ik geen enkele behoefte aan PSV, Barend en van Dorp, Kopspijkers en meer van dat soort meuk als ik in het buitenland ben. De franse TV kan er trouwens ook wat van.

 10. Ik miste je tweede stukje van vannacht al. Ik kon het moeilijk inschatten, wilde er toch op reageren, maar dacht al dat het vanzelf zou worden opgelost -hoe dan ook-
  Ik ken het programma; het is een herhaling. Ik vond het wel leuk om die man zo te zien “schitteren”. Het geeft trouwens ook wel een leuk beeld van wat ik doe…
  Het is nog steeds te zien: Op http://www.yepcheck.com/horecalog/?id=487 staan twee linkjes; één van MPS en één naar het programma met Hotel des Indes

 11. Trouwens, het lijkt alsof er heel veel mis gaat, maar er gaat nog meer goed. Ik denk dat MPS één van de weinige cateraars is die de boel echt goed op orde heeft.

 12. @Rene, soms wel leuk dingen meegemaakt. Na een feest avond met artiesten gaan er 200 man naar een andere zaal om een uitgebreid buffet te gebruiken. Oeps, keuken dicht . Foute planning. Er lagen ook helaas nog maar 2 stokbroden in de vorraadkast. Degene die dat de klant moets vertellen had geen leuke avond. 🙂

 13. Ferry, krijgen de afwezigen, thuisblijvers ook foto’s, ben zo nieuwsgierig naar een verslag en foto’s.

 14. Ff vanaf school: ik was degene die had gevraagd niet alles op het net te zetten. Geïnteresseerden kunnen immers de foto per mail krijgen. De foto die ook op de krant komt vind ik geen ramp. De rest vind ik niet zo fijn. heeft niemand wat mee te maken.
  Ik ben wat voorzichtig geworden.

 15. @RobertS: wij hebben net als jullie ook alleen Franse tv. Met schotel overigens, analoog, anders kun je hier in huis de zes standaard kanalen niet storingsvrij ontvangen. Dus veel passanten zullen vast denken dat we digitaal alerlei buitenlandse zenders uit de ether plukken, gezien die parabool aan de hoek van ons huis…
  En ja, net als in NL staat de Franse tv ook aardig bol van de dommige realityshows en inhoudsloze kletsprogramma’s. En veel, heel veel politieseries. Maar af en toe zit er toch iets goeds tussen, en met de Franse nieuwsuitzendingen en discussieprogramma’s weet je tenminste wat er in het land speelt. Wordt het Oui of Non met de EU-grondwet? De halve Cote d’Azur zonder stroom door bosbrand. En natuurlijk Les Guignols d’Info, de dagelijkse poppenshow die vaak zo heerlijk keihard is in het voor schut zetten van politici.

 16. OK Din, boodschap begrepen. Het hoeft trouwens niet in het net, kan ook een album zijn met code.

 17. @Ferry Welke fotolink bedoel je ? Of mis ik gewoon wat ? (mailbox is helemaal leeg 🙁 )

 18. IK dacht dat je dat al had, maar zal het even opnieuw mailen.

 19. Voor de liefhebber: Jorgen heeft zijn foto’s ook ergens neer gezet, wil je de link, mail me dan even, dan stuur ik hem door.

 20. Ik heb ook foto’s gemaakt, maar geen site om ze op te zetten. Ik maak anders wel even wat aan bij photobucket, dan kan iedereen daar gaan kijken, maar dat kost wat tijd (en ik moet nog examens nakijken)
  Overigens: een groot licht meldde in haar brief “Ich wohne in Kiefer Hecke”. Het duurde even voor ik het doorhad: heeft de domme gans gewoon den en haag in het woordenboek opgezocht.

 21. @Ferry: Leuk om te zien, alhoewel ik nog steeds niet helemaal weet wie wie is.
  Wat doe je toch met dat paard? Heb je dat ook weer mee teruggenomen?
  @Dineke: Ik kan er zelf ook wat van!
  Op de puches afgelopen week zei ik tegen een verkoper: “Je regarde nog even verder…”
  M’n kinderen lagen dubbel!

 22. Marjan bedankt, mooie foto’s ook. Net of ik er toch een beetje bij was. Nu op ieder gezicht nog even een naam zetten.

 23. @Coco, dank je voor het compliment namens Jorgen, hij is de fotograaf van de familie…. enne… de namen… tja… dat is een raadspelletje 😉

 24. Mag ik voorstellen om alle discussie over foto’s en zo bij het hemelvaartcafé te voeren? Dit wordt anders zo’n incest-log.

 25. Toch nog maar even: diegen die van mij de foto’s wil, moet mij maar ff een email sturen dan krijg je de gegevens van photobucket.

 26. Nee, Rene. Nooit gedaan ook. Ik heb wel in een groot congrescentrum gewerkt. Eerst op de AV afdeling en toen als automatiseerder. Die 13 jaar waren erg leuk. In zo’n gebouw gebeurt altijd wat. Je werkt dan ook nauw samen met Horeca.

 27. RobertS /Ronaldus: al de programma’s van NSJ gezien?
  Ik vind het behoorlijk tegenvallen!!! Zeker gezien het de laatste keer in D.H. is. Ik denk niet dat we gaan.

 28. @Krek (zie intro): De BVD bestaat niet meer, die heet tegenwoordig AIVD (al heb je er net zo min iets aan).

 29. Sinds ik daar weg ben is het een aflopende zaak. De echte oude artiesten zijn trouwens allemaal overleden. In de tijd van Paul Acket was het nog echte Jazz. Sinds Mojo het heeft overgenomen. Gaat het meer richting Fusion en pop. Maarja wat wil je nu, Noem maar eens artiesten van 20 jaar geleden. Die zijn ondertussen allemaal overleden. Ben jij daar een vaste bezoeker Dineke? Als dat zo is zijn we elkaar vast wel eens een keer tegengekomen. 😉

 30. @Peter: het is hier rustig. Ze zijn ff een beleefdheidsbezoekje bij de buren aan het afleggen geloof ik.

 31. @Robert: ik ben jaren geweest. Meestal op de vrijdag, want zat. en zon. vond ik te druk en de vrij. bleek toch vaak interessante musici te hebben. De laatste tijd werd het abnormaal druk en had ik er geen lol meer in.

 32. Dineke, bijna vergeten, ik ga natuurlijk! Laatste keer op de oude locatie. Zaterdag zal ik mij in het gewoel storten, en ik vrees dat de jongste blaag (sorry Dave) meegaat.

 33. Want Cullum komt op zaterdag in de Statenhal…
  Mjn Emma gaat voor Katie Melua. Ze is bang dat Cullum ten onder gaat in lawaai

 34. Ten tijden van Paul Acket werd er niet zo nauw gekenen op het aantal mensen wat binnen was. Soms kon je bijna niet meer lopen. De laatste jaren dat ik daar werkte ging bij een door de brandweer bepaald aantal echt de deur op slot. Hoe dan ook, het is en blijft een van de gezelligste evenementen. Altijd een leuke sfeer. Maarja, de Statenhal wordt afgebroken en nu is er dus te weinig ruimte.
  Trouwens de laatste jaren was het niet alleen druk, de horeca prijzen zijn ook fors gestegen

 35. Pfff…het enige leuke was dat je bij de sushi ook Trijntje tegen het lijf kon lopen. (Heb er wel een handtekening op een servetje aan overgehouden…Emma’s gips was net van haar been helaas)

 36. @Hoi Edwin.
  @RobertS, wat dacht je van de entree, 65 voor een dagkaart en 15 voor de specials….

 37. Ik weet nog dat een dagkaart zo’n 90 gld kostte. 3 Dagen achter mekaar trok ik sowieso nooit….

 38. horeca prijzen gestegen vind ik altijd zo’n makelijke uitroep net of alle horecauitbaters hun zakken vullen
  alleprijzen zijn gestegen bv inkoop voor een horeca bedrijf ook dus zal je het moeten door rekenen !!

 39. NSJ staat bij mij gelijk aan:
  gebakken mosseltjes, broodjes hesp, sushi en veel, veel bier (wat ik normaal nooit drink)

 40. heb altijd in Leiden gewoond en ging vaak met m’n pa naar nsj onwijs vond ik dat altijd

 41. En gezellig, Maar ja, ik liep daar meestal 3 dagen gratis rond. En back-stage natuurlijk. Heb ze allemaal van dichtbij gezien.

 42. Sinds onze dochters een bepaalde smaak ontwikkeld hebben willen ze ook. Wordt een duur grapje.

 43. Zeker duur, Ik snap niet dat een modaal inkomen dat kan betalen.

 44. Vorig jaar kwam Amy Winehouse. Zijn we helemaal idolaat van. Ik had vorig weekend de CD mee. Jouw zoons vonden het maar niks, Ronald. Maar: ze was vorig jaar wel op NSJ. Alleen wij waren er niet….

 45. @Ronald: groetjes aan T. Ik denk nog met weemoed aan haar massage.

 46. Heb ik dat gemist, mijn zoons zijn cultuurbarbaren.
  Ik heb nooit echt geluisterd naar Amy, wellicht mis ik dus wat en zal ik eens wat nummers van haar opzoeken.

 47. de meteo zegt 21°c morgen
  heerlijk s’middags lekker in de tuin klooien

 48. @Edwin, nog even terugkomend op de horecaprijzen.
  Voorheen vonden wij het in Nederland goed te doen,
  even met het gezin uit eten, prima waar, en lol voor je geld. Ik moet zeggen, de lol is er wel af nu. Daar staat tegenover dat we in Frankrijk weer regelmatig uit eten gaan, ouderwetse Hollandse prijzen, en lol.

 49. Ik ben vanavond “oudtante” (zo heet dat geloof ik) geworden van een tweeling! Leuk he!

 50. Ben je gek! De ouders hebben me zelf nooit tante genoemd, dus ik vind het prima als hun kinderen dat nu wel doen.
  Verder is het een feest van herkenning!

 51. Herkenning..uiterlijk bedoel je? Excuses maar ik ben niet bekend in kleinkinder/nicht/neef dingen.

 52. Nee: zo klein, zo kwetsbaar…
  De moeite om ze op de wereld te zetten…
  De grote verwarring die nog komen gaat: hoe kan het dat zij zoveel belangrijker zijn dan ik ben…

 53. Dat klinkt (en is waarschijlijk) heel broos. Mooi dus.
  Zelf heb ik geen kinderen maar ik maak er aardig wat mee. Het mooie vind ik altijd de (dierlijke) direktheid, nog niet zo gehinderd door kennis..

 54. Als je het voorrecht hebt dat je dat “instinkt” mag voelen, maak je een bijzondere belevenis mee.
  Je leert een kant van jezelf kennen die je niet voor mogelijk heb gewaand. Een mengeling van onvoorwaardelijke liefde, egoisme en groepsgevoel.

 55. surtout egoisme ja, je mag het er niet meer over hebben tegenwoordig omdat het slecht zou zijn; het is wel het overlevings besef. Liefde is van nature vrij sumier aanwezig; word vaak ge-uit (?) om iets te verkrijgen. Mais bon, neem dat niet te strikt ajb. Groepsgevoel is erg belangrijk ook uit overlevings oogpunt. We hebben hier en kinderbos en als je dan in de struiken gaat luisteren zitten ze er allemaal bij: de timmerman, de opzichter, de jan-lul enz.

 56. Roger doe mij nog een wijntje en doe die incconu ook wat. Die zal wel dorst hebben van dat meelezen…

 57. Laten we eerlijk zijn: aan een heleboel dingen ligt egoisme ten grondslag.
  Of je nou kiest voor kinderen, of juist niet: het is beiden een egoistische keuze (mits het een keuze is).
  Liefde bestaat wel zeker – maar het kost wel wat tijd en wijsheid om tot de werkelijke altruistische liefde te komen.

 58. altruistisch, pom pom pom moeilijk woord, geen van dale bij de hand…wat is het?
  Natuurlijk bestaat liefde wel; zo nu en dan (vaak) merk ik echter dat er een boel dingen gebeuren die onder de noemer liefde worden geschaard en daar weinig mee te maken hebben. Er is een heel wezelijk deel ‘genegenheid’ die puur bedoelt is (al zijn ze zich daar niet eens van bewust) om dingen te verkrijgen. Egoisme dus. Enigzinds cru maar kijk eens in een spiegel…en dan zal ik juist nu wel weer tegen de verkeerde hebben…Harde leerschool soms het leven.

 59. Tjonge, volgens mij heb ik deze discussie 30 jaar geleden ook wel eens gehad. En pas nog, Jeanne, weet je nog, laat op een nacht. Waarin ik een onderzoek aanhaalde dat had aangetoond dat onbaatzuchtig gedrag (anderen waarschuwen met gevaar voor eigen leven) de overlevingskans van individuele dieren vergroot. Zodat altruïsme ook in de evolutietheorie wel degelijk bestaansrecht heeft. Dat zou kunnen betekenen dat goed doen omdat dat je goed doet deel uitmaakt van een diepere overlevingsstrategie. Dus is ook altruïsme – als je per se cynisch wilt zijn – evolutionair gezien tóch zelfzuchtig. Maar is dat dan erg? Je moet toch ook niet het altruïsme willen afzweren omdat je daar zelf toevallig óók beter van wordt? Accepteer dat het individu wenst te overleven. En accepteer dat de ‘fitste’ individuen daartoe naastenlievende strategieën voor toepassen. Als het genetisch doogegeven wordt, zou op den duur het naastenliefdegen moeten overwinnen. Dat is dan toch prima? Of spreek hier de Rutte?

 60. Hai Jeanne,
  Lap alle tekst aan je laars over altruisme en egoisme. Als je 6e zintuig je zegt dat je wel of niet aan kinderen wilt beginnen, doe het dan wel of niet. Zelf weet ik niet wat ik wil maar de tijd zal het zeggen en mijn 6e zintuig ook!!! Dus luister naar jezelf en niet naar anderen!!!!
  Groet, esterre

 61. En zo te zien denkt ze de wijsheid in pacht te hebben.
  Pfff…psychologie van de kouwe grond.

 62. Mijn zesde zintuig zegt me dat Esterre in een vorig leven een zeekoe is geweest en dat het IQ van het goede dier nog steeds in haar brein zetelt. Als ze écht eens naar zichzelf zou luisteren, zou ze van schaamte over zoveel inhoudsloos gezwatel een volle maand zwijgen.