Chez Roger & Françoise dinsdag 14 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Goedemorgen iedereen.
Nog mijn excuses voor het Groningse gebabbel gisteravond, was niet zo beleefd. Maar ik krijg niet zo vaak de kans, met al die Hollanders om me heen
Kan het niet laten wat voor me uit te filosoferen, op de vroege en stille ochtend: wat is zo’n log toch een wonderlijk ding en met name ons café! Kijk nou eens wat een verschillende mensen elkaar op deze manier treffen. Nooit geweten dat opgesloten varkens grijs water poepen. Dat van die meter stokbrood heugt me ook nog. En allemaal zeuren over regen: de een krijgt te weinig, de ander teveel en er is iemand die alleen warme regen wil. Tisooknooitgoed.

169 reacties op “Chez Roger & Françoise dinsdag 14 juni

 1. …goede morgen, lekker een meter stokbrood.
  Groetjes en nog een fijne dag…

 2. @Marjan: Was jouw dochter Madelief niet jarig?? Gefeliciteerd!

 3. Goedemorgen, Madelief van harte gefeliciteerd en pak het grootste stuk van de taart 🙂
  Nog snel een koffie en dan als een haas er vandoor.

 4. Hoooi, Madelief! Van harte. Jij hoeft vandaag niks te doen. Alleen maar aanstekelijk te giegelen.

 5. Ik zal de felicitaties doorgeven aan ons Madeliefje… ze was erg blij met haar fiets en om 6.10 al wakker…
  En altijd maar dat weer…. hier is het prachtig… strakblauw en haast geen wind…

 6. Marjan/Madelief: gefeliciteerd en een fijne dag! Hier begint een zwak zonnetje door te breken; er is sinds gisteravond zoveel regen gevallen (denk ik, nog even in de regenton kijken) dat we er weer een heet weekje tegen kunnen.

 7. Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria….., wat klinkt dat eigenlijk stichtelijk wanneer je het opschrijft…..je kan het beter zingen, dan valt het niet zo op…..

 8. @dineke: zonder Gronings te kennen, complimenten voor je plat. Plat schriev’n is nog ’n stuk moeilijker dan plat praot’n.

 9. Was ik vanmorgen helegaar vergeten!!
  Fijne dag, Madelief!!!
  Enne, Krek., volgens mij was die aanstekelijke giechel toch echt van Maaike…

 10. @Peter: weet ook niet of ik het wel helemaal volgens de regels van de kunst doe. En er zijn binnen de provincie ook weer verschillen

 11. Je hebt gelijk Dineke. Nou ja, dan giechelen ze maar samen. Met ch. Ik moet toch wat zorgvuldiger worden. Het begint op te vallen.

 12. @P: ach ja, altijd Gronings gesproken thuis, paps uit Glimmen en moe uit Zuidlaren. Op school moest je hooghaarlemmerdijks spreken, maar aan het eind van de middelbare was het opeens weer in zwang om lekker te knauwen

 13. @Marjan, gefeliciteerd met de verjaardag van Madelief.
  Zoek je nog een jong katje?. Ik weet er waarschijnlijk nog wel een.

 14. Geintje, Karla. Welkom op Hollandais en France. Je woont in de buurt van Marjan, begrijp ik? En een echte site ook nog. Heel modern.
  @Dineke: die laatste was express, maar daarvoor had ik al twee keer stam plus t geschreven. Ik wordt oud.

 15. Express?
  Doet me denken aan een vriendje dat ooit zei: alors, tu l’as fait tres vite?

 16. Giel heeft een grappig nieuwsberichtje gevonden. Peugeot stelt 307-eigenaars gerust: “De kans dat uw Peugeot spontaan in brand vliegt is maar 1 op 1000. In de tussentijd adviseren wij u geen kinderen en huisdieren in de auto achter te laten als u hem parkeert.”
  1 op 1000! Er zijn heel wat mensen die zó 25 euro neertellen voor een staatslot, met een stuk minder kans op 20.000 euro en een geroosterde Yorkshire Terrier.

 17. Ik ben ook ff bij Giel wezen kijken en ben helemaal onthutst over dat Duitse hoerenjong (zzzzorrrrieieie) dat z’n familie terroriseert.

 18. Wat is Giel zijn site? Als je ‘m nodig hebt is hij natuurlijk weg. En een beetje fatsoenlijk linkdumpen kan er weer niet af.

 19. zere sexvinger
  …ja..ik kan er ook niks aan doen. Ff zoeken voor een link.

 20. @Dineke: Met Karla heb je d’r nog ’n Groningse bij.
  @Karla: Ik dacht voor een stadsmens redelijk wat van koeien te weten, maar het lezen van jullie site brengt mij enige bescheidenheid bij. Koeien wegdoen vanwege een gebrek aan cellen? Ik weet alleen dat er voor mensen een gebrek aan cellen is (in Frankrijk nog erger dan in Holland).

 21. Dat duurde wat langer danik had gepland, want er liepen nog kippen buiten, dus die moesten eerst in het hok

 22. Ja, Peter, ik heb hun site ook al bezocht. Bedum. Heel ander stuk Groningen.

 23. Tsk…tsk..gaat ie zo weer weg!! (Geil) Jaa, nou ga ik er ook geen moeite meer voor doen, hoor.

 24. Kan ik nog wat in mijn gals krijgen, Roger. Zit toch mijn tijd te verdoen, hiero. Moet nog een proefwerk nakijken van een klas kl**tviolen die er met de pet naar heeft gegooid. maar heb er niet zo’n zin in

 25. Tss, ik bekijk jullie gewoon in stealthmodus hoor, sjeesz..
  Ik heb gewoon niks te melden verder, dat kan toch?

 26. Ach, kinderen die hun ouders terroriseren zien we op tv vaak genoeg. Op de BBC is een aardige serie. Ik was onthutster door de filmpjes van Amerikanen die Bijbels verbranden en aan stukken schieten. Hoeveel leed de heiligeschrift ook heeft veroorzaakt, verbranding verdient geen enkel boek. Maar ja, zal wel onder vrijheid van meningsuiting vallen.

 27. Mwaaahhh, is wel nieuw…dat je niks te melden hebt.
  Ik vond dat filmpje over dat rotjoch echt tenenkrommend. Ben echt weer blij met m’n eigen kinderen (die gelukkig bijna het huis uitgaan 😉 )

 28. Stealth Mode. Dat is uit die film met die gevechtsheli, toch? Thunder nog wat, met hoe heet die vent? Kom, ik zie hem zó voor me. Rod Scheider of Schneider…

 29. Fransetende hond? Wat eet hij dan? Escargots? Moet je mee oppassen, want voor je het weet moet hij naar een kuuroord. Ontslakken.

 30. Ik rook toch wat anders.
  Ben blij dat de boerenjasmijn bleoit.

 31. Toch wel treffend, dat zo’n stoere vent als Giel eigenlijk gewoon een dierenliefhebber is, die zijn Yorkshire Terrier haute cuisine voert.

 32. Ik had het de eerste keer al begrepen, hoor, Dineke. Laat die tikfouten toch gewoon waaien. Zet de jufmode gewoon even uit af en toe.

 33. We geloven heus wel dat je het wel weet, maar dat het af en toe in het heetst van het vuur van de strijd van het scherp van de snede mis gaat.

 34. enzo.
  Ik ben nu eenmaal een frik en het is af en toe sterk! Ik kan het gewoon niet laten! Wees blij dat ik niet met rood kan strepen

 35. Nog even met nijn neus in de jasmijn…
  Vorig jaar op de pasar malam een potje “geur” gescoord. Werkt vooral tegen natte hond enzo. Is zoooo lekker, dat ik alleen daarom weer terug wil naar de pasar. Kijken wat voor ander lekkers ze nog hebben

 36. behalve eten…sateh gambing…en pisang gorrrrrreng. Lekkerrrrrr. (zou tant Lien zeggen)

 37. Grappig bij-effect van de link-dump: mensen die anders alleen maar meelezen voelen zich opeens geroepen hun link achter te laten.

 38. @krek: de vlag verbranden valt in de states in ieder geval wel onder de vrijheid van meningsuiting.

 39. Gevonden. Gelukkig….
  Ben ik niet meer zo alleen, want iedereen zit inconnu(e) te wezen

 40. @P: had bijkans de hoop opgegeven…bedoel je dat jij een rondje geeft?

 41. Moet wel een snel rondje zijn, want hier gaan de luiken bijna dicht…

 42. Jij was 69, meldde je, veronderstelde dat dat reden tot vreugde was. Maar als ik dat verkeerd begreep, vooruit, rondje van mij.
  Roger, schenk eens wat in. En doe die vreemdelingen daar in de hoek ook maar wat.

 43. Ok..Trappistje is onderweg.
  (vinden jullie Roger ook zo nurks de laatste tijd? hebben wij hem eigenlijk ooit anders meegemaakt?)

 44. Die Marjan…ws hartstikke blij dat het kroost eindelijk ligt…
  Wacht ff…hierachter zit er 1 te drukken dat ze op de pc wil..

 45. Kroost slaapt, en een katje komt ook goed begrijp ik….
  @karla, als je nog een keer komt kijken… uitnodiging voor verjaarspartijtje van Madelief voor is onderweg..
  ja, ja ik ken karla lekker in het echie…

 46. @marjan: sorry, trauma uit de tijd dat ik nog vrijwilliger in de speeltuin was. Iedereen laat die beesten maar lopen, waarbij ze dus hun behoefte doen in de zandbak waar de kinderen moeten spelen. Die wij dus meerdere malen per jaar moesten verversen, terwijl we toch al gebrek aan vrijwilligers hadden.

 47. Ik had me voorgenomen om vanavond eens lekker lang op te blijven en mee te lullen met de avondploeg… maar mijn oogleden redden het niet,,, ze vallen gewoon zomaar naar beneden…
  Dus, dames en heren van de nachtpleog… gedraag je een beetje, hou het netjes en doe niks wat ik ook niet zou doen…

 48. Remke….WHAAAAAAAA… ik schrik heel erg… mijn oogleden gaan ineens vanzelf weer naar boven…

 49. @marjan: nu we elkaar toch aardig gevonden hebben, volg ik jouw voorbeeld. Bonne nuit tout le monde.

 50. nou Remke, daar zitten we dan met z’n tweetjes en 5 incontinenten….maar die praten niet

 51. nou om nu in m’n eentje te gaan zitten lullen, daar ben ik nog te jong voor…..welterusten dan maar….

 52. Ik zit niet met een zak over m’n hoofd – denk er niet aan!!
  Ik zit gewoon lekker in een rustig donker hoekje…ik heb het overdag al druk genoeg.

 53. ik probeer het overdag juist rustig te hebbewn, dan heb ik ’s avonds nog energie om veel te doen….

 54. Ronaldus, alles goed, vanmiddag weer in de stoel gelegen, toch speciaal volk die tandartsen….

 55. @Frank: ik mag over twee weken:( ff een beetverhoging en nieuwe hoektandgeleiding, duurt maar een middag.

 56. @Frank: als kind begonnen met knabbelen op de eerste tandjes en nooit meer gestopt, volgens recent slaaponderzoek bij ACTA heeft het ook te maken met een aangeboren spasme, hoeft dus niet altijd stress oid te zijn.
  Kun je dus pilletjes tegen krijgen, mmmm… doe mij maar wijn.

 57. na een rustige praktijkochtend als laatste patienten mijn dochter en kleinkinderen, gegeten en met ze geklooid, daarna naar huis, volgende kleinkind werd gedropt, ook verzorgd, tussendoor taxatie van ons huis voor oversluiten hypotheek, daarna naar de winkel voor twee fietshelemn voor mountainbike in frankrijk, vervolgens naar de pedicure, aansluitend naar de tandarts 2 uur in de stoel gelegen, gegeten, met T. een stukje wezen rijden om onderweg een ijsje te eten als toetje, daarna administratie voor le bon ton; sleutels opsturen omdat wij er zelf zitten en dan moeten de mensen na ons ze opgestuurd krijgen, brieven erbij, papieren opgeruimd em tussendoor theezetten, wijn halen, antwoord geven, emailen, weblog kijken, wil je nog meer weten…details of zo…

 58. Zijn dat de dochter en kleinkinderen die je pas weer heb ontmoet?
  Of haal ik nu iets door elkaar?

 59. Klopt niet helemaal Ronald. Morgen ga ik na de middag op weg naar de Morvan. Lekker werken tot zondag.

 60. Jeanne, nee dit is T’s dochter met haar twee dochtertjes, zij heeft mij van het begin af aan als haar vader gezien….door T’s haar 3 kinderen, die mij volledig accepteerden, was de pijn voor het gemis van mijn eigen kinderen iets minder…..we hebben samen dus 3 + 3 kinderen en 3+2 kleinkinderen en 1 kleinzoon op komst in augustus…snap je het nog…

 61. Remke, het gaat niet om de zwaarte, maar om de hoeveelheid handelingen, en die was enorm…..

 62. ik ga me nu dus naar beneden geven om nog een glaasje wijn te halen, weer een handeling, niet zwaar, maar toch….

 63. Gertjan, wij gaan zaterdag vroeg op weg naar de morvan…..heerlijk maar weinig klussen dit keer, heb geen zin…

 64. We stuitten nog op een aardig probleem vandaag, volgende week vrijdag reizen we met een invalide papa af naar “Les Champs de Geunand”, en bedachten ons ineens dat de badkamer en toilet boven zijn. Rarara hoe los je dat nu weer op. Met dank aan Ferry zijn story, een chemisch toilet dus. Is trouwens van de zomer ook wel makkelijk, hoeven al die passanten niet midden in de nacht door onze slaapkamer te stampen.

 65. ronaldus: dus toch nog. Een chemisch toilet is nooit weg, kan je altijd weer gebruiken , b.v. als de andere bevroren is in de winter.

 66. Trust R(a). Ik moet nog dingen doen en dat gaat dus niet samen met HeF (al eerder ondekt trouwens).
  Later! Ofzo.

 67. Ja, gelukkig wel. Wat een pokke stad met al dat eenrichtings verkeer zeg.

 68. Nou Remke, toch mooi Montpellier. Inderdaad als je de weg niet kent is het een probleem.

 69. En dan zo’n vent aanhoren…vaktechnischefrans in z’n vijfde versnelling. Heerlijk.

 70. We hadden geen tijd om de stad te bezichtigen helaas. Maison de l’agriculture is makkelijk te vinden maar een parkeerplek is natuurlijk weer een ander verhaal…

 71. Haha, ja vrijgesproken! Nee, allemaal gedoe. Blijk dat er formulieren al drie jaar verkeerd worden ingevuld en brei dat maar eens recht. Hij was erg aardig maar de dosiers gaan naar Parijs dus…Afwachten.

 72. In Montpellier zijn veel ondergrondse parkeerplaatsen.
  Jammer dat je de stad niet in kon gaan.
  Het is echt een gezellige stad met een enorme plaats met allemaal terrasje en winkels.

 73. Ah, suis Hollandaise et je ne comprends rien!! Lost alles op. (hopen)

 74. Ach, Cor doet dan verder ook niet moeilijk over een parkeerplaats. Gewoon of livraisons zetten hè, altijd plek. Geen bekeuring. Ga nog wel eens kijken daar als het onder de 20 graden is. Of komt dat niet voor in Mp?
  Ben ook niet zo’n winkeltje-in-winkeltje-uit mens trouwens. Terrasjes daarintegen…

 75. Remke ik ga naar bed, ik hoor telkens plop, plop… volgens mij m’n oogkleppen.

 76. Ja hij snapte wel dat het een taalprobleem was maar Parijs is minder mild natuurlijk. Bovendien had ook een groot deel van de franse boeren het slecht begrepen (gelukkig).

 77. Rem dan moet je wachten tot october/november en dan nog, en nu welterusten….

 78. Hoop ik toch want de boetes liegen er niet om (3x de gekregen subsidie..)