Chez Roger & Françoise dinsdag 14 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Goedemorgen iedereen.
Nog mijn excuses voor het Groningse gebabbel gisteravond, was niet zo beleefd. Maar ik krijg niet zo vaak de kans, met al die Hollanders om me heen
Kan het niet laten wat voor me uit te filosoferen, op de vroege en stille ochtend: wat is zo’n log toch een wonderlijk ding en met name ons café! Kijk nou eens wat een verschillende mensen elkaar op deze manier treffen. Nooit geweten dat opgesloten varkens grijs water poepen. Dat van die meter stokbrood heugt me ook nog. En allemaal zeuren over regen: de een krijgt te weinig, de ander teveel en er is iemand die alleen warme regen wil. Tisooknooitgoed.

169 reacties op “Chez Roger & Françoise dinsdag 14 juni

 1. Ik zal de felicitaties doorgeven aan ons Madeliefje… ze was erg blij met haar fiets en om 6.10 al wakker…
  En altijd maar dat weer…. hier is het prachtig… strakblauw en haast geen wind…

 2. Marjan/Madelief: gefeliciteerd en een fijne dag! Hier begint een zwak zonnetje door te breken; er is sinds gisteravond zoveel regen gevallen (denk ik, nog even in de regenton kijken) dat we er weer een heet weekje tegen kunnen.

 3. Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria….., wat klinkt dat eigenlijk stichtelijk wanneer je het opschrijft…..je kan het beter zingen, dan valt het niet zo op…..

 4. Was ik vanmorgen helegaar vergeten!!
  Fijne dag, Madelief!!!
  Enne, Krek., volgens mij was die aanstekelijke giechel toch echt van Maaike…

 5. @Peter: weet ook niet of ik het wel helemaal volgens de regels van de kunst doe. En er zijn binnen de provincie ook weer verschillen

 6. @P: ach ja, altijd Gronings gesproken thuis, paps uit Glimmen en moe uit Zuidlaren. Op school moest je hooghaarlemmerdijks spreken, maar aan het eind van de middelbare was het opeens weer in zwang om lekker te knauwen

 7. Geintje, Karla. Welkom op Hollandais en France. Je woont in de buurt van Marjan, begrijp ik? En een echte site ook nog. Heel modern.
  @Dineke: die laatste was express, maar daarvoor had ik al twee keer stam plus t geschreven. Ik wordt oud.

 8. Giel heeft een grappig nieuwsberichtje gevonden. Peugeot stelt 307-eigenaars gerust: “De kans dat uw Peugeot spontaan in brand vliegt is maar 1 op 1000. In de tussentijd adviseren wij u geen kinderen en huisdieren in de auto achter te laten als u hem parkeert.”
  1 op 1000! Er zijn heel wat mensen die zó 25 euro neertellen voor een staatslot, met een stuk minder kans op 20.000 euro en een geroosterde Yorkshire Terrier.

 9. Ik ben ook ff bij Giel wezen kijken en ben helemaal onthutst over dat Duitse hoerenjong (zzzzorrrrieieie) dat z’n familie terroriseert.

 10. @Dineke: Met Karla heb je d’r nog ’n Groningse bij.
  @Karla: Ik dacht voor een stadsmens redelijk wat van koeien te weten, maar het lezen van jullie site brengt mij enige bescheidenheid bij. Koeien wegdoen vanwege een gebrek aan cellen? Ik weet alleen dat er voor mensen een gebrek aan cellen is (in Frankrijk nog erger dan in Holland).

 11. Dat duurde wat langer danik had gepland, want er liepen nog kippen buiten, dus die moesten eerst in het hok

 12. Kan ik nog wat in mijn gals krijgen, Roger. Zit toch mijn tijd te verdoen, hiero. Moet nog een proefwerk nakijken van een klas kl**tviolen die er met de pet naar heeft gegooid. maar heb er niet zo’n zin in

 13. Ach, kinderen die hun ouders terroriseren zien we op tv vaak genoeg. Op de BBC is een aardige serie. Ik was onthutster door de filmpjes van Amerikanen die Bijbels verbranden en aan stukken schieten. Hoeveel leed de heiligeschrift ook heeft veroorzaakt, verbranding verdient geen enkel boek. Maar ja, zal wel onder vrijheid van meningsuiting vallen.

 14. Mwaaahhh, is wel nieuw…dat je niks te melden hebt.
  Ik vond dat filmpje over dat rotjoch echt tenenkrommend. Ben echt weer blij met m’n eigen kinderen (die gelukkig bijna het huis uitgaan 😉 )

 15. Stealth Mode. Dat is uit die film met die gevechtsheli, toch? Thunder nog wat, met hoe heet die vent? Kom, ik zie hem zó voor me. Rod Scheider of Schneider…

 16. Toch wel treffend, dat zo’n stoere vent als Giel eigenlijk gewoon een dierenliefhebber is, die zijn Yorkshire Terrier haute cuisine voert.

 17. Ik had het de eerste keer al begrepen, hoor, Dineke. Laat die tikfouten toch gewoon waaien. Zet de jufmode gewoon even uit af en toe.

 18. We geloven heus wel dat je het wel weet, maar dat het af en toe in het heetst van het vuur van de strijd van het scherp van de snede mis gaat.

 19. enzo.
  Ik ben nu eenmaal een frik en het is af en toe sterk! Ik kan het gewoon niet laten! Wees blij dat ik niet met rood kan strepen

 20. Nog even met nijn neus in de jasmijn…
  Vorig jaar op de pasar malam een potje “geur” gescoord. Werkt vooral tegen natte hond enzo. Is zoooo lekker, dat ik alleen daarom weer terug wil naar de pasar. Kijken wat voor ander lekkers ze nog hebben

 21. Grappig bij-effect van de link-dump: mensen die anders alleen maar meelezen voelen zich opeens geroepen hun link achter te laten.

 22. Jij was 69, meldde je, veronderstelde dat dat reden tot vreugde was. Maar als ik dat verkeerd begreep, vooruit, rondje van mij.
  Roger, schenk eens wat in. En doe die vreemdelingen daar in de hoek ook maar wat.

 23. Ok..Trappistje is onderweg.
  (vinden jullie Roger ook zo nurks de laatste tijd? hebben wij hem eigenlijk ooit anders meegemaakt?)

 24. Die Marjan…ws hartstikke blij dat het kroost eindelijk ligt…
  Wacht ff…hierachter zit er 1 te drukken dat ze op de pc wil..

 25. Kroost slaapt, en een katje komt ook goed begrijp ik….
  @karla, als je nog een keer komt kijken… uitnodiging voor verjaarspartijtje van Madelief voor is onderweg..
  ja, ja ik ken karla lekker in het echie…

 26. @marjan: sorry, trauma uit de tijd dat ik nog vrijwilliger in de speeltuin was. Iedereen laat die beesten maar lopen, waarbij ze dus hun behoefte doen in de zandbak waar de kinderen moeten spelen. Die wij dus meerdere malen per jaar moesten verversen, terwijl we toch al gebrek aan vrijwilligers hadden.

 27. Ik had me voorgenomen om vanavond eens lekker lang op te blijven en mee te lullen met de avondploeg… maar mijn oogleden redden het niet,,, ze vallen gewoon zomaar naar beneden…
  Dus, dames en heren van de nachtpleog… gedraag je een beetje, hou het netjes en doe niks wat ik ook niet zou doen…

 28. Ik zit niet met een zak over m’n hoofd – denk er niet aan!!
  Ik zit gewoon lekker in een rustig donker hoekje…ik heb het overdag al druk genoeg.

 29. @Frank: als kind begonnen met knabbelen op de eerste tandjes en nooit meer gestopt, volgens recent slaaponderzoek bij ACTA heeft het ook te maken met een aangeboren spasme, hoeft dus niet altijd stress oid te zijn.
  Kun je dus pilletjes tegen krijgen, mmmm… doe mij maar wijn.

 30. na een rustige praktijkochtend als laatste patienten mijn dochter en kleinkinderen, gegeten en met ze geklooid, daarna naar huis, volgende kleinkind werd gedropt, ook verzorgd, tussendoor taxatie van ons huis voor oversluiten hypotheek, daarna naar de winkel voor twee fietshelemn voor mountainbike in frankrijk, vervolgens naar de pedicure, aansluitend naar de tandarts 2 uur in de stoel gelegen, gegeten, met T. een stukje wezen rijden om onderweg een ijsje te eten als toetje, daarna administratie voor le bon ton; sleutels opsturen omdat wij er zelf zitten en dan moeten de mensen na ons ze opgestuurd krijgen, brieven erbij, papieren opgeruimd em tussendoor theezetten, wijn halen, antwoord geven, emailen, weblog kijken, wil je nog meer weten…details of zo…

 31. Jeanne, nee dit is T’s dochter met haar twee dochtertjes, zij heeft mij van het begin af aan als haar vader gezien….door T’s haar 3 kinderen, die mij volledig accepteerden, was de pijn voor het gemis van mijn eigen kinderen iets minder…..we hebben samen dus 3 + 3 kinderen en 3+2 kleinkinderen en 1 kleinzoon op komst in augustus…snap je het nog…

 32. We stuitten nog op een aardig probleem vandaag, volgende week vrijdag reizen we met een invalide papa af naar “Les Champs de Geunand”, en bedachten ons ineens dat de badkamer en toilet boven zijn. Rarara hoe los je dat nu weer op. Met dank aan Ferry zijn story, een chemisch toilet dus. Is trouwens van de zomer ook wel makkelijk, hoeven al die passanten niet midden in de nacht door onze slaapkamer te stampen.

 33. ronaldus: dus toch nog. Een chemisch toilet is nooit weg, kan je altijd weer gebruiken , b.v. als de andere bevroren is in de winter.

 34. We hadden geen tijd om de stad te bezichtigen helaas. Maison de l’agriculture is makkelijk te vinden maar een parkeerplek is natuurlijk weer een ander verhaal…

 35. Haha, ja vrijgesproken! Nee, allemaal gedoe. Blijk dat er formulieren al drie jaar verkeerd worden ingevuld en brei dat maar eens recht. Hij was erg aardig maar de dosiers gaan naar Parijs dus…Afwachten.

 36. In Montpellier zijn veel ondergrondse parkeerplaatsen.
  Jammer dat je de stad niet in kon gaan.
  Het is echt een gezellige stad met een enorme plaats met allemaal terrasje en winkels.

 37. Ach, Cor doet dan verder ook niet moeilijk over een parkeerplaats. Gewoon of livraisons zetten hè, altijd plek. Geen bekeuring. Ga nog wel eens kijken daar als het onder de 20 graden is. Of komt dat niet voor in Mp?
  Ben ook niet zo’n winkeltje-in-winkeltje-uit mens trouwens. Terrasjes daarintegen…

 38. Ja hij snapte wel dat het een taalprobleem was maar Parijs is minder mild natuurlijk. Bovendien had ook een groot deel van de franse boeren het slecht begrepen (gelukkig).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *