Chez Roger & Françoise, dinsdag 17 mei


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Ben echt kapot. Mijn vrouw is niet thuis, zodat ik voor de kinderen moet zorgen. Wassen, eten koken (en een beetje gezond, já!), was ophangen, opruimen, huiswerk helpen, stofzuigen, koken, boodschappen, naar de kermis, barbe à papa en kinderenschudder betalen, vriendinnetje naar huis brengen. En dan tussendoor ook nog eens af en toe een tekstje schrijven, want morgen verwachten de klanten wel weer gewoon output. Niet vergeten morgen de laarzen en bladpapier mee te geven, want de klas van de oudste gaat paardrijden en de jongste gaat na school meteen door naar muziekles. En woensdag weer de halve dag taxi spelen om ze naar piano en kajak te brengen en te halen en daarna de terugkerende H. ophalen van station in Macon. Help!

78 reacties op “Chez Roger & Françoise, dinsdag 17 mei

 1. Het leven van een geëmancipeerde man is zo simpel nog niet. Maar de beloning zit in de blije gezichten. Succes morgen Krek.

 2. Het is hier herfstweer. Ik geloof dat de KNZRM of zoiets 34 boten heeft moeten redden dit weekend.

 3. Wat een ellende…. en allemaal nog zelfgekozen ook denk ik… 🙂

 4. gertjan: staat allemaal op zijn sites te lezen, heb ik niet van mezelf.
  Ferry: nee, geen tijd voor gehad, is trouwens maar een verhaaltjes-pret-site hoor, alleen voor mijn en grote familie lol

 5. ik ga naar bed. kijken of ik tussen het hoesten door ook nog wat kan slapen.. morgen Rosanne naar schiphol brengen, die gaat een paar dagen naar Schotland

 6. Sorry gertjan…Goedenavond Gertjan!!!! Hallo Kits!!!!
  zo…. 🙂
  sommige vrouwen staan een dak dicht te leggen met 28 graden…(help)

 7. Ferry, veel sinaasappels, veel rust en liefde en het verdwijnt als sneeuw voor de zon.

 8. ja Fer, doe rustig aan als het kan, hoesten is vermoeiend en verder gertjans raad opvolgen.

 9. @Krek.: je bent een zeurpiet. Dat doe ik allemaal al jaren. En een full-time baan

 10. “Mijn vrouw is niet thuis”, allerlei drukke dingen en tot slot lees ik “vriendinnetje naar huis brengen”. Hoe zit dat Krek?

 11. Inderdaad Popko, toch netjes dat ie daar zo gewoon voor uit komt. Jij en ik doen dat stiekem.

 12. Nee joh, Popko, het is het vriendinnetje van mijn kinderen!!! Jij bent ook niet de snuggerste hè?
  Overigens ben ik inderdaad niet al te geëmancipeerd. Ik stofzuig, doe de toiletten en strijk mijn eigen overhemden. Koken vind ik saai, terwijl mijn vrouw het met plezier én goed doet. Verder doet zij de kinderen, ook al omdat ik vaak nog midden in de nacht zit te werken en te sappelen om een zooitje ongeregeld van hun dagelijkse Frankrijklinks te voorzien. Je moet nu eenmaal prioriteiten stellen.
  Overigens is het nóg complexer vandaag, want vanavond komen om 18.00 uur zes aannemers (beton, elekriciteit, hout, gips, lood en tegels) de contracten voor het nieuwe huis tekenen. Met een kleine apéro, terwijl ik dus ook het eten moet doen. Dat wordt een late, koude pastasalade voor de kinderen. Gelukkig brengt een andere ouder Colette naar solfège.

 13. @Dineke: Ja, zie je wel. Routine! Als je het al jaren doet, is het makkelijk. Ik wordt zomaar in het diepe gelazerd.

 14. En je taal leidt er ook al onder. Succes vandaag. De kinderen slaan zich wel door hun klungelende vader heen.

 15. Krek, ik heb het jaren gedaan. Vrouw veel op reis, kleine kinderen en een baan 75 km verder. Die liep nog wel eens uit. Soms wist ik echt niet hoe ik alles moest combineren. Ik heb ook vaak met en babywiegje achterin mijn bestelbus rondgereden omdat er geen kinderopvang was. Afleveringen afspreken tissen 12:00 en 14:00. Dan sliep ze en kon ik een half uurtje de auto uit. PFFF, wordt er al moe van als ik er aan denk.
  Sterkte.

 16. Krek, je zou ook van te voren het eten klaar kunnen maken. Als de heren zijn vertrokken even opwarmen en klaar. Kwestie van organiseren.
  😉

 17. Zonder kinderen is het al een stuk minder ingewikkeld. Je poezen hoef je niet naar school te brengen, laat staan naar kajak-les of naar piano. Maar ja, iemand moet toch de volgende generatie produceren, die onze oude dag betaalt door af en toe een pinkstermaandag onbetaald te werken…. Krek bijvoorbeeld.

 18. @Krek: Solfege: is dat gehoorstraining? Ik wilde dat ik dat als kind had gedaan, dan zou ik nu niet zo bladmuziek-afhankelijk hoeven zijn….

 19. Solfège is juist leren bladmuziek lezen, geloof ik. Met kruizen en mollen en zo. Maar ik kan helemaal niks, qua muziek, dus hou me ten goede.

 20. @René: solfège is idd noten leren lezen.
  Mijn dochters spelen/zingen moeiteloos van blad. Zijn dan ook wel erg gedrild, een aantal jaren 2x 2 uur per week zangles. Maar ze vonden het leuk en daar ging het om.

 21. Het huis staat er nog, Dineke. En ja, Ferry, we zijn er nog altijd blij mee. We hebben vandaag de papieren voor de hypotheek gekregen, de aanvraag is dus goedgekeurd. Met name voor manlief een enorme opluchting!
  Waarschijnlijk moeten we deze week nog een keer op en neer zoeven om de papieren te tekenen, telefoon aan te vragen, energie te regelen en dat soort dingen. We hebben het echt mega-druk, moet ik zeggen. Niet alleen met de emigratie-voorbereidingen, maar ook met alle sociale verplichtingen (‘Het is immers de laatste keer…’) en met het afwerken van dit huis voor de overdracht. Een van de honden heeft vorige week een paar uur in de tuin gezeten terwijl wij weg waren (vergeten binnen te halen, domdomdom) en heeft zodanig tegen de schuifpui aangesprongen dat daar nieuw glas en nieuwe verf op moet. Zucht. Maar eigen schuld.

 22. Net heftige familievergadering achter de rug…Emma zat voor…die gaat het helemaal redden later…zelfs Tim was stil…Gvd..wat een verstandig spraakwater..wil niet zeggen dat alles van tafel is, maar het meeste is inmiddels aardig bespreekbaar!!
  Ik wens iedereen 3 pubers zoals wij ze hebben!!!!

 23. Zo, vanavond de caravan verkocht….via marktplaats.nl….een geweldig medium….1e pinksterdag geplaatst en nu al weg tussen de 938 andere Hobby-caravans, waarschijnlijk was mijn prijs weer eens te laag…..Roger, schenk maar eens in, want daar moet op gedronken worden……
  Dineke, ik heb 3 pubers gehad en toen ik Toos ontmoette, had die er ook nog drie van dezelfde leeftijd…..(en je denkt toch niet dat ik jij mijn vader bent etc, etc….) Ik zal maar geen boekje opendoen, maar……het gaat echt over…..

 24. Wij hebben er 1 van 12 en 1 die in augustus 11 wordt. Die van 12 wordt elke dag puberaler, grappiger en snediger. Ik heb in tijden niet zo gelachen als de af gelopen 14 dagen. Wat een feest! En inderdaad, Dineke, wat een wijze kinderen. Ik raad op mijn werk elke twijfelende 30-er aan kinderen te nemen, als ze kans krijgen. Ze weten niet wat ze gaan missen, tis gewoon geweldig.

 25. Is ff heel erg privé…maar een knallende ruzie weet Emma dus tot de juiste proporties terug te brengen…voorwaar geen geringe prestatie voor een 17-jarige!

 26. Dineke, onze dochter studeerd psychologie. Die ziet ons bij onenigheid meteen als studiemateriaal. 🙂

 27. @RobertS: die van ons doet nu H5 examen. Maar kan zo ongelooflijk rationeel discussieren dat we af en toe met open mond luisteren….een natuurtalent!!!

 28. Dan moeten ze toch iets van je opgestoken hebben! Gefeliciteerd, heerlijk.

 29. Ik heb liever pubers dan computers!
  Blaast vanavond, terwijl het zo’n beetje de drukste week van het jaar is, zichzelf op. Dit wordt dus echt nachtwerk.
  Het generetic host process for win 32 services heeft zichzelf om zeep geholpen. En hoe los je dat nu op!
  Gelukkig heb ik de pc nog voor handen en kan ik nog iets doen. Ik ga d’r weer mee verder.
  Roger……………… twee dubbele, en laat de fles maar staan. %$#@!!……..

 30. Met 1 eigen puber en 1 eigen adolecent en een aanhangende adolecent heb ik reglematig het gevoel dat ik zelf in een studentenhuis woon.

 31. @ronaldus: opstarten vanaf installatie-cd van xp, dan vraagt ie je waarschijnlijk om je installatie te repareren. Eén voorwaarde: je moet nog welw eten wat je administrator-wachtwoord is.

 32. @Peter:waarschijnlijk dankzij servicepack2, roept de gek dat er een nieuwere versie op het systeem staat en valt vervolgens in slaap.

 33. @Remke: alles wat op zo”n kermis schudt en draait, dat begrijp je toch wel. Geld betalen om je milt en je nieren je hele lijf door te laten reizen.

 34. @Rene, geen idee, zal eens rondvragen. En die tweede zin begreep ik niet helemaal…

 35. Goeieavond allen, Roger, een Grenasje graag en geef Rene nog maar een stevige borrel erbij…:-)

 36. @Remke: Ik moet nu heel veel verschillende sites afsurfen om te zien wat ik via het internet kan bekijken…

 37. Het is dus laat geworden, ik trek mij nog even terug op de hoek van de bank en probeer alsnog een list te bedenken voordat ik format C inzet. Balen hoor, en weer geen back up gemaakt. Die documenten zijn niet zo erg, maar al die foto’s. Toch weer een wijze les, altijd een backup maken.
  Roger, doe maar een goed glas cognac om tot rust te komen. Goede nacht allen.

 38. @ronaldus: hier houdt mijn verstand dus ook op. Het enige: Om je fotoos te redden zou je je pc met een knoppix-cd op kunnen straten, gesteld tenminste dat je een cd-brander in je pc hebt.
  Zo niet, andere harde schijf kopen (kost je de kop ook niet meer tegenwoordig), die als C-schijf inbouwen en de oude harde schijf er bij houden als D-schijf. Dan installeer je XP op de nieuwe schijf en kun je alsnog je fotoos redden.

 39. Roger, hiernaast staat het volk al weer in massa’s voor de deur. En ik zou zelf ook wel een cappuccino en een paar croissantjes lusten.

 40. Ronaldus, nieuwe installatie doen in een andere directory, niet formateren. Als dat klaar is al je bestanden eraf halen en format c: doen. Daarna een schone installatie. Ik heb speciale opstart cd’s voor dat soort windows gedoe.