26 reacties op “Chez Roger & Francoise dinsdag 20/07

 1. Moet jij niet klussen, Ferry? Jij hebt het toch veel te druk om een beetje in de kroeg te hangen……

 2. Even snel een ptit rouge graag. Ik heb ineens veel werk op mijn bordje gekregen, en laat me vandaag niet al te vaak zien. Iemand nog een leuk idee voor het dagelijkse postje met link naar een nieuwswaardige site? En nou niet “Johnny Haliday” zeggen, want we hadden gisteren al een dooie rocker.

 3. Stilte valt mee, we zitten toch mooi door mekaar heen te lullen, hier. Bovendien zijn er best wel bezoekers, maar die zitten stil in een hoekje en durven kennelijk niks te zeggen. Het zijn niet allemaal van die blaatapen, gelukkig.

 4. dineke, te vroeg is het nooit en ik moet toch de deur opendoen?
  Klussen??? over anderhalve week gaan we weer.
  😉

 5. Lekker, al die berichies doormekaar….
  @ Krek
  Ik had pas later door, dat je Serge bedoelde. Maar die is al zooooooooo lang dood (hemelen = doodgaan)

 6. het is wel grappig om te zien hoe de karakters van de Hollandais gangers zich weerspiegelen in de bijdrages aan Sloeber. is er een psycholoog entre-nous die dat eens haarfijn kan divulgueren ?????
  😉

 7. Nou: analyseer mij maar eens dan.
  waar zie jij aan wat voor karakter ik heb?

 8. dineke geduld, jij bent nog “mysterieus” ook al weten we hoe je d’r uit ziet (door de ogen van een kind 😉 )
  ben wel benieuwd wie opeens z’n schrijfstijl gaat aanpassen.
  8)

 9. Yinda lijkt mij ene sensueel type, die probeert het verhaal steeds richting de sponde van Mlle Elodie te trekken.

 10. Bonjour à tout le monde ! Roger, voor mij een thé au citron s.v.p.
  Ter info: ik heb Budd-Chiari ( niet besmettelijk , vooral niet via Internet ) Ik mag geen alcohol drinken.
  @ Krek : Wist jij dat er in 1999 in Frankrijk 6 jongetjes zijn geboren met de voornaam Gregor. Sinds 1940 tot heden totaal 27 met die naam.
  @ Krek : sensuality lies in the eyes of the beholder. Ik had overigens een totaal andere ” tournure ” voor Sloeber
  in gedachten, maar wacht tot iemand anders het weer oppakt.
  @ Ferry : Het was het immens koude voorjaar van 1913 toen er in Frankrijk maar liefst drie jongetjes werden geboren met de voornaam Ferry. Daarna niets meer tot 2003. Toen kwam Ferry ,le Hollandais à l’esprit candide !
  @ Dineke , helaas jouw voornaam bestaat niet in Frankrijk
  de mijne ook niet overigens, wat zijn we exclusief hè ? Bron Insee ( Franse bureau voor statistiek )

 11. Yinda,
  rooie wijn is wel een goeie bloedverdunner, mag dat ook niet?

 12. Daarom werd ik dus ook Dine-lecoeur genoemd ;-).
  Wnneer ik vermoed dat mijn naam problemen opgaat leveren, luister ik ook naar “Dina”

 13. Nee, Ferry , jij vermoedt natuurlijk een of andere subtiele belediging, nee hoor ” un homme à l’esprit candide ” wil zeggen iemand met een naïef , onschuldig karakter, een soort sloeber dus. ( of zijn alter ego ?? )
  Nee, rode wijn mag ook niet , mijn ziekte heeft iets te maken met de poortader die door de lever loopt, alcohol wordt bij mij niet afgebroken, zielig hè ?
  Krek , heb je het over candida albicans, komt bij mannen niet voor hoor, voor jou zijn er weer andere s.o.a.’s
  Wat leerzaam hè jongens ?

 14. Tjonge, nou, Yinda, je bent een ware encyclopie, een cornucopia van kennis. Ik ga meteen met je INSEE-idee aan de haal en maak er vandaag of morgen een postje van. Want dat is natuurlijk altijd leuk, om na te kunnen zoeken hoevel Rogers er bestaan, nietwaar Françoise?

 15. En Candide is een bekend boek van Voltaire….
  Van de hoofdpersoon werd gezegd: ” Sa physionomie annonçait son âme. ”
  (Met die foto van jou in gedachten, Ferry, kan ik me daar iets bij voorstellen.)
  Maar, jij vindt jezelf dépravé? Nou, dat moet je dan maar eens in jouw stukjes Sloeber terug laten komen 😉

 16. Volgens mij was dat een van de leukste boeken die ik moest lezen op school. Dat is toch met Maître Panglos of zo, die bij elke tegenslag steeds iets zei als: “Tout va bien dans le meilleur des mondes!” Of heb ik nu de kok horen fluiten en weet ik niet waar de lepel hangt?

 17. Wat knap van jou, Krek.
  Ik had ‘m zelfs op mijn lijst en herinner me alleen dat ik het dodelijk saai vond……….
  Pangloss
  ” Le précepteur Pangloss était l’oracle de la maison. ” Rien qu’avec ces quelques mots, Voltaire nous présente le personnage le plus amusant et le plus ridicule de tout le conte. Pangloss est un disserte en tout point, il avance des théories sur l’Optimisme inspirées de Leibniz qui finissent par devenir de plus en plus pathétique vers la fin du récit..
  Voltaire, qui n’aime pas ce genre de personnage, nous met en garde contre de pareilles gens.

 18. Aha. Ik heb een uitstekend geheugen voor onbelangrijke zaken. Kan hele conversaties uit Marx Brothers films oplepelen, maar weet niet waar de hoofdkraan van de waterleiding zit. Bij wijze van sprake dan.

 19. Dat is nou een opmerking die uit mijn mond had kunnen komen….Werkelijk belangrijke zaken vergeet ik en de triviale zaken blijven hangen. Volgens het gezin moet ik nodig eens meedoen met Weekend Miljonairs omdat ik altijd alle vragen weet (gaat helemaal nergens over……)