125 reacties op “Chez Roger & Françoise, dinsdag 24 mei

 1. Goedemorgen.
  Een haastige bak koffie en dan weer hup aan het werk. Het wordt een zonnige dag, ein-de-lijk!

 2. Toen jij dat bericht postte, was het inderdaad zonnig. Maar helaas: resultaten uit het verleden…

 3. Hier ook heerlijk weer… stond vanmorgen om half 7 al hamburgers te bakken… jasper gaat vandaag op schoolreis en dan moeten ze een pique-nique meenemen… en gewoon een broodje kaas volstaat niet… dus een broodje hamburger, halve meloen, pain chocolat, koekjes, en natuurlijk de groente: zakje chips, 2 flesjes water… pffff.. en dat allemaal om half 7 als je brein nog niet helemaal werkt… hij is trouwens naar Jublains….

 4. De zon begint ook hier te schijnen. Mag ook wel na zo’n butweekend. Ik was gisterenmiddag folderen op een puces in de buurt. Er waren nog drie sneue, verregende stands. Hopen dat het bij onze eigen puces, op 5 juni, droger is.

 5. Remke: … over die piepers, kan zo moeilijk inschatten hòe gek je bent…:-). Als ik je over je werk hoorde, dan heb je een tomeloze energie, maar de laatste tijd lijk je een beetje uitgeblust. Ik mis je enthousiasme…

 6. @Remke: Maakt het voor de piepers uit of ze in een recht of een krom rijtje groeien? (met zonlicht of zo)
  Of is het je eigen behoefte aan “orde”. Ook legitiem hoor!
  Ik vind het wel moedig!

 7. Jeanne: wedje maken? Ze heeft ze NIET rechtgezet, is ze niet manisch genoeg voor… En nu maar wachten op het verlossende woord van onze Rem, die iedereen met haar fratsen op het verkeerde been zet… volgens mij.

 8. Wéér een dag dichterbij de vakantie……
  Even duimen voor Pieter en Emma die nu examnes maken…

 9. -mens! Examens! Pfff, maar goed dat ik het niet meer hoef….

 10. Iemand nog ideeën voor krachtvoer?
  Gisteren pasta met spinazie gegeten. (Vegetarisch, ja) Denk aan biefstuk ofzo.

 11. Toos is weg tot laat, mag zelf koken, heb gekozen voor andijvie-stamppot met een heerlijk rookworst….zeker SBD maar wel lekker, een stevig glag rode wijn erbij en onderuit…….

 12. South Beach Dieet…..een dieet speciaal voor HenF-ers, in de beginfase werd het door velen trouw gevolgd, maar ik heb ze nu op de reunie zien eten en ik geloof niet dat men er zich nog aanhoudt……er zitten hele goede dingen in….heb het boek voor de halve prijs in de aanbieding…..

 13. Het werkte voor mij heel goed. Maar ik vind het zo moeilijk om brood te laten staan…..Aardappels lukt dan beter.

 14. Man en ik zijn nog altijd braaf, hoor. Alleen zitten we allebei in fase 3 en dan is het dieet een stuk minder streng. Bijna een jaar bezig nu en nog steeds zeer tevreden!
  Kheb trouwens foto’s aan Krek gemaild, als het goed is krijgen jullie villa Kakelhond ook aan de binnenkant te zien….

 15. Ach ja, het is Kakelhond, had er gewoon overheen gelezen als zijnde kakelbont, maar ik vind Kakelhond errug leuk….

 16. Krek had Kakelbont gesuggereerd en dat leek mij een prima idee. Tot manlief ging googlen op Kakelbont en het vermoeden rees dat die naam té zeer kinderassociaties met zich mee zou brengen. Waarop Kakelhond nog een kleine stap was. Maar ja, nu nog een pittige naam in het Frans. Want Kakelbont = Drôlederepos. Ik kan daar even geen hondse associaties mee maken, eerlijk gezegd.

 17. La maison Mareille, naar de familie die daar altijd gewoond heeft.

 18. Ook mooi. Een naam met geschiedenis. Mijn ervaring is dat dat de naam is die de postkode ook kan vinden. Of hebben jullie huisnummers?

 19. We hebben ook huisnummers. Maar het huis Mareille is inderdaad bekend in het hele dorp. Dus wellicht villa Kakelhond voor de Nederlanders en verder de historie handhaven?

 20. In de hoop dat je buren niet het woord kakelhond niet vertaald krijgen? Want anders vatten ze de dubbele naam wellicht op als belediging van de oude bewoners.

 21. Oh? Maar het huis heeft geen officiële naam. Ik begrijp dat we voorzichtig moeten opereren….. niet dat we van plan zijn een naambord aan de gevel te hangen, trouwens.

 22. Ons huis heet in het dorp le maison blue. Toen hadden wij het al le garage gedoopt. We hebben geen huisnummers maar om een of andere reden komt de post toch altijd aan. ( de naam staat ook niet op de brievenbus)

 23. Mijn huis heeft ook geen huisnummer, of zelfs maar straatnaam. De weinige post die nu binnenkomt belandt bij mijn broer. Logisch wel. Nog ff de postbode uitleggen hoe het precies zit.

 24. Zo. Nu eerst een drankje. Nog vijf rijtjes. En wat is kakelhond een heerlijk mottig geheel. Erg frans.

 25. Remke, je neemt me weer eens de woorden uit mijn mond…. Staan de nieuwe rijtjes wel allemaal recht?

 26. Leve de Franse postbodes. Hier gebeurt het me met enige regelmaat dat voor anderen bestemde, correct geadresseerde post in mijn brievenbus rolt. Dan komt alleen het huisnummer overeen, maar woont de geadresseerde gewoon paar straten verderop.
  Heb ze een tijdje daar bezorgd, maar flikker ze tegenwoordig weer in de brievenbus met in koeienletters ‘Fout bezorgd’. Niet dat dat helpt, want tja, tante Pos heeft een geautomatiseerd systeem…

 27. Maar eh, dat huis, fantastisch! Daarvoor wil ik wel paar keer per dag te koop zitten…

 28. @Marjan, superrecht dit keer. Gisteren voor straf alleen water gedronken en op tijd naar bed (02.00).

 29. @Marjan, hebben je kinderen je al weer vaak genoeg bij Mc Donald doen stoppen om een nieuwe uil te maken? Of een olifant mischien…

 30. Dames, het is weer damescaf’… of die inconnue moeten van het andere geslacht zijn…

 31. @Remke, die McFlurrylepels had ik gewoon gebietst bij de MacDonalds… anders had het nog 30 jaar geduurd voor ik die uil kon maken… het was een hele aardige manager… hij wilde alleen zeker weten dat ik ze niet voor commerciele doeleinden zou gebruiken…

 32. Trouwens de oudste 2 willen helemaal niet meer naar McDonalds… ze vinden het vies, ze willen liever naar een ‘gewoon’ restaurant..

 33. nou Marjan, niks mis mee toch? We zouden het een beetje spannend voor ze kunnen maken…

 34. 6 stille, anonieme drinkers, wat is dat toch? Ik ga in de kroeg toch ook niet met een zak over m’n hoofd zitten.
  Oh, nee kweet al, ze hoeven niet hier te zitten…

 35. psies Rem! ze hangen rond, maar ze zijn trouwens allemaal al weggevlucht hoor

 36. Alleen Rene is er nog om de mannen te verdedigen… maar die heeft het te druk met bijlezen, want hij zegt niks….

 37. @Marjan, ik had ook andere fotoos opgestuurd naar Din hoor, zij koos deze. heb zelfs nooit een brommer gehad, ja zeg het maar: ook handig op een vers in te rijden, achterlijke halfwashengst.

 38. had natuurlijk ook het woordenboek kunnen pakken, maar dit is ff makkelijker

 39. Als ze slapen zijn het pas echte schatjes…. dat geldt trouwens ook voor kinderen, honden en katten… alhoewel… ik weet niet wat onze honden nu weer hebben gegeten, want ze liggen me hier een partij te stinken… ik word er onpasselijk van…

 40. Nu is het wel een echt bruin café, dames… avond allemaal. Marjan het schoolreisje goed verlopen ?

 41. Ga even plassen, dat jullie niet denken da’k van m’n stoel gepleurt..oh gevallen ben.

 42. Schoolreisje was prima verlopen… kinderen kwamen allemaal met van die heerlijke slaapwangetjes uit de bus… zo schattig, zo’n troep van 11/12 jaar…lopen allemaal heel stoer te doen, maar een paar waren toch in slaap gevallen in de bus…

 43. Onze hond slaapt niet in huis, komt eigenlijk bijna nooit binnen, maar wij wel veel buiten dus toch gezellig voor hem.

 44. leuke leeftijd Marjan, nog beetje stoer kind en geen lastige pubers…

 45. vreselijk Coco! hard gewerkt om het rivierterrasje weer van een laag zand te ontdoen bij 28 graden in de schaduw…

 46. Remke ik mag nog even blijven, misschien tot na de bruiloft 🙂

 47. oja, ik vind het ook heerlijk zo hoor, en het wordt deze week nog veel heter! Maar in die 5 jaar ben ik gewend aan zweet… en verkoeling zoeken als ik in de zon het gras heb moeten maaien.

 48. Inmiddels kan ik ook wel aardig over de zon, gewoon een tandje lager en heel belangrijk: een stationair tempo, zeker in de tuin. Dan raak je in een soort werktrans. Hou je het veel langer vol.

 49. @Coco, je kan toch ook gewoon een avondje komen neutenneuzen…

 50. ik vind het ook heerlijk om fysiek hard te werken, voel me heerlijk daarna en vooral als we dan lekker onder de hazelaars aan de wijn ‘mogen’….

 51. Kitty ik zit bijna de hele dag onder m’n pin parasol, hard werken doe ik niet meer. Genieten van het leven.

 52. weekendje dan…in september. Lig jij op de route naar Holland trouwens, niet echt geloof ik. Wel jammer want ik moet in oktober met de master daarheen een tussenstopje is meer dan welkom. Dat ding stuurt zooo zwaar.

 53. ja, hoeveel eigenlijk Rem? moet ook eens kijken hoever van hier, misschien wil jij er ook wleens uit …:-)

 54. Coco: maar ik geniet nog wel van hard werken in de natuur/terrein en H gelukkig ook. Vroeger allebei hard met hoofd gewerkt dus dit is toch beetje vakantiewerk voor ons. Ieder geniet op z’n eigen wijze he…

 55. Remke hoe ga je, via Montpellier, Nimes en dan naar boven ??

 56. moet ik eerst weer op je website kijken om de plaats op te zoeken…

 57. Kitty dat is voor je plezier, heeft natuurlijk niks te maken met de verplichtingen van Remke, ze moet iedere dag.
  Als wij geen zin hebben komt het de volgende dag wel.

 58. Het is altijd weer een goddelijk moment. De apero om 18.30 uur. Soms half vijf al…Weten dat je het verdient hebt doet ‘m beter smaken. Coco, dit is niet tegen jou want jij hebt ze ooit al verdient denk ik.

 59. Heb je wel beetje gelijk in Coco, maar ik wou ook niet vergelijken hoor.

 60. Remke via welke route ga je rijden, kan ik even kijken of je bij mij in de burrt komt.

 61. jemig, viel zomaar weg…
  Remke, van mij naar Lodève is het 220 km!

 62. Ja ik flots er ook wel eens uit Kits…
  @Coco, of route soleil, of binnendoor via Cl. Fd.

 63. Neem je de route de soleil kom je via Nimes, dat is ongeveer 40 km bij mij vandaan.

 64. Coco: ow, dat is voor die kaart van Heffers…, leuk, weet je het plaatsje? wil het hier niet zeggen… je weet maar nooit

 65. Arles – Salon de Provence – Avignon –
  Fontvieille – St Remy de Provence – Les Baux enz ….

 66. Remke je bent van harte welkom. voordat je weggaat zal ik je even m’n phone no doorgeven. Wanneer trouwens ?

 67. Dat is nog wat onduidelijk. In ieder geval pas nadat “iedereen” weg is. Zal wel oltober worden.

 68. Remke tegen die tijd is bij ons ook alles achter de rug en ook weer terug van vakantie.

 69. Ach wat is 300 km in Frankrijk.
  Kreeg ooit eens een flitsende ruzie met m’n wederhelft.
  We gingen even uiteten, 150 km rijden!!!
  Gelukkig was het heel erg lekker.

 70. Ga ook een andere kamer opzoeken.
  Daar waar we languit gaan.
  Met een mooi boek.

 71. hm, kan me die wederhelft wel voorstellen…:-), was zeker rond lunchtijd, midi.
  Maar we zullen elkaar vast weleens zien Coco want inderdaad, is te doen. Als je bij mij komt mag je blijven slapen hoor… gedag nu.

 72. Het is niet gelukt. Dat op tijd naar bed. Drink mijn wijn (Zuid-Afrikaans, hihihi) uit en dan gaat de stekker eruit. Nou ja, voor een uur of 8 dan. Dat dan weer wel.