Pas dans mon jardin!


Het departement Nievre moet zijn eigen broek ophouden. Ook als het gaat om de verwerking en opslag van de 180.000 ton door de departementale inwoners zelf geproduceerde afval. Vervelend alleen dat het grootste deel van Nievre ook wel Parc Naturel du Morvan wordt genoemd. En laten ze nu een vuilstort voor niet afbreek- of verwerkbaar afval precies in het dorpje Remilly, op het zuidrandje van diezelfde dunbevolkte Morvan, hebben gepland! Nou, het huis te klein natuurlijk. Overal wordt het landschap vervuild door gore vellen niet-afbreekbaar landbouwplastic met protestkreten. Jagers zetten hun geweren in de kast en boeren staken tijdelijk het gifspuiten om te hoop te lopen en een glas te drinken op de protestvergadering. Maar ja, waar moet het afval van de Nievre anders gestort? In de Bresse? Nee toch zeker!
De protestsite is overigens gebouwd door ene Midori: Japans voor ‘groen’. En aan de linklijst op haar blog te zien een overtuigde ecoloog, die zich hard maakt voor een manier van leven die het milieu niet al te veel belast. Daarmee voorlopig voor mij de enige geloofwaardige van het stel protesteerders.
Bedankt voor het onderwerp: FF

57 reacties op “Pas dans mon jardin!

  1. Vond ik op een forum: “Wij kunnen helaas op de 28ste er niet zijn. We hopen dat er iemand uit de Nederlandse kolonie bij kan zijn.”
    Daar wil je toch niet dood gevonden worden, in een ‘Nederlandse kolonie’?

  2. Hallo, Laat ik nou precies bij de haarspeldbocht wonen in Mont en als ik dan zie hoe bijna iedereen die zo keurig staan te demonstreren tegen de ¨vuilstort¨die misschien hier wordt gerealiseerd hun ASBEST, VUIL, OUDE AUTO ONDERDELEN,VERF, OLIE, LEGE OLIEVATEN en nog meer DUMPEN en VERBRANDEN bij ons op de hoek waardoor wij dagelijks in de stank en giftige rook wonen en dat diezelfde mensen vrolijk fluitend posters op hun huizen hangen en ook nog eens die posters verspreiden dan vraag ik mij werkelijk af of het gaat om het milleu of de waarde van hun eigen huis. Ed van Straaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *