As is verbrande turf


Als ze geen houtkachel hadden gehad, maar gewoon CV… Als ze die asla nu in een metalen bak hadden geleegd… Als de brandweer iets eerder was gekomen… Als ze beter verzekerd waren geweest… Als ze… Regelmatige bezoekster Elisabeth wijst me op het verslag van een in Frankrijk wonende Nederlandse familie die in een uurtje álles zijn kwijtgeraakt. Ze gaf de linktip als waarschuwing want, zo zegt ze: “Een ongeluk zit in een achterlijk klein hoekje of in een klein achterlijk hoekje.” En zo is het maar net. Uitkijken dus!
En mócht je in de buurt wonen of komen en nog een grasmaaier, soldeerbout, bestekla of een paar stukkies bladmuziek over hebben…

7 reacties op “As is verbrande turf

  1. Brand is een van de ergste dingen (na de dood natuurlijk) die een gezin kan overkomen. Zelf van heel dichtbij meegemaakt toen de kapitale rietgedekte boerderij van zwager in Vaassen in de hens ging. Gelukkig heb je in Frankrijk geen SBS6…..(lijkepikkers)

  2. het is een nachtmerrie, die je nooit hoopt mee te maken….zekers als je het verslag en foto’s ziet, dan heb ik veel bewondering voor deze mensen….

  3. Maar dan toch ook wel weer leuk om te lezen dat ze van alle kanten geholpen worden. Ik vraag me af of dat in Nederland ook zo zou gaan.

  4. Ik heb vorige maand nog een brandverzekering afgesloten. Ik dacht toen nog wat er in godsnaam met een huis met één meter dikke muren kon gebeuren. Dit log is ontnuchterend.