Chez Roger & Françoise, dinsdag 28 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

De honden huilen, de karavaan trekt verder. (volkswijsheid)
Dubrownik is nader dan u denkt. (krek.)
De ploeg, hij boerde voort. (Kamagurka)
Biertje? (Heineken)

68 reacties op “Chez Roger & Françoise, dinsdag 28 juni

 1. Ze gaan gewoon niet naar bed…Nog! iemand op het terras, geef niks vakantie is vakantie. Luisterend oor, pastisje meer of minder, whatever…
  Morgen paarden ophalen, ook zo iets,…realistisch. En de geit is ook ontsnapt. Zoeken. Goed, ik ga al.
  Avé.

 2. Een beetje John, voel me niet helemaal superwoman nu moet ik zeggen…Kijken of de auto het brood gebakken heeft en of de bakker op de rechter weghelft wil blijven…poeh…

 3. Dat was inderdaad niet zo’n erg lange nacht voor Remke. IK heb ook wel eens van die gasten, maar dan slaap ik wel gewoon uit de volgende ochtend.

 4. Waar ging dat twistpunt eigenlijk over? Of is de helft van de kletskoek verdwenen wegens ingrijpen?
  Als de gasten gezellig zijn en niet te lang blijven, is het nog net te doen. Gasten en vis etc. Maar niet de betalende, hoewel daar hetzelfde voor geldt. Sterkte.

 5. @Elisabeth: het was mijn schuld. Ik beschuldigde iemand er van dat hij niet kon discussiëren. Hij reageerde door het aan te tonen. Alleen kreeg ik vervolgens de geest niet meer in de fles. Het oude Twistpunt is er nog wel hoor, als je het na wilt lezen. In het archief hiernaast, bij 25 juni.

 6. Onze kroonprins noemt zijn dochter naar een ‘onecht’ kind van zijn grootvader en beweert dan dat het naar hemzelf vernoemd is…. Boeh, ik zou bijna emigreren naar een land waar je openlijk voor buitenechtelijke relaties uit mag komen…. Had Mitterand niet….

 7. Ik jaag de statistieken wel elke keer tot ongekende hoogten (? hoogtes kan ook) dat iedereen dat maar weet. Ik stem en geef tienen.
  De koning mag van mij weg, maar ik heb wel meelij met die arme meisjes, die – nog niet eens zindelijk – moeten.

 8. Ik ben voor de revolutie, maar dat opruimen, daar heb ik altijd moeite mee gehad. Ik ben dan ook een waardeloze huisvrouw.

 9. Ja, want iemand moet achteraf de ledematen bij elkaar zoeken en het bloed moppen.
  @Peter: Mitterand werd eens door een journalist geconfronteerd met de beschuldiging dat hij er een maitresse op na zou houden. M. le Président haalde even de wenkbrauwen op en zei: “Et alors…?” Journalist af door linker zijdeur.
  Zelf ben ik altijd wel gecharmeerd geweest van het koningshuis. Al heeft mijn koningsgezindheid wel een knauw gekregen van de verhalen over de ‘oude jongens krentenbrood’-sfeer op het paleis. Het is toch een soort corps: meedoen of oprotten.
  Bij nader inzien… net een soort weblog, ook.

 10. Lang zal ze leven, lang zal ze leven.
  (wijze: lang zal ze leven)
  Joyeux anniversaires…. Joyeux anniversaires!
  (wijze: happy birthday)

 11. Ik zal vanavond een mooie verzameling samenstellen.
  Hoe groot is je mailbox?

 12. Net zo groot als mijn mond. Sorry, ik kan het oneindigteken even niet vinden op mijn toetsenbord.
  Oh ja, toch: ?

 13. Doe dat beest in een stal, ik heb een hond die is ook zo stom! Die moet je tegen derzelf in bescherming nemen.

 14. RobertS:19:44 uur, ik heb er een log aan besteedt, echt een aanrader”de verdwenen koning van frankrijk” een boek om niet meer weg te leggen tot het uit is,het geeft bovendien een toch iets andere kijk op de franse revolutie en de tijd daarna. Ik lees niet veel boeken maar deze kon ik echt niet wegleggen.

 15. Er staat Willem boven, wat kan het anders zijn?
  Trouwens, Willem, vind jij de posting over die relizangers echt van een te laag niveau? Dat zegt Monique namelijk. En zo ja, wat is er dan mis mee?

 16. Kom ook niet echt aan lezen toe, maar nu heb ik De Da Vinci code van Dan Brown, gaat over de geheimzinnige broederschappen (tempeliers, priorij van Sion) en Opus Dei…. en das zo spannend! Heb diverse versies van alle kanten gevolgd, maar in dit boek is het tot één verhaal samengeklonken.

 17. Ik maak me een beetje ongerust namelijk. Als dat stukje voor jou een te laag niveau heeft, dan moet het wel erg vreselijk zijn. Al kan het natuurlijk zijn dat jouw criteria over wat voldoende niveau heeft de laatste jaren enorm aangescherpt zijn. Dat je zeg maar met het stijgen van de leeftijd veel kritischer geworden bent.

 18. krek is in een diep-zinnige-bui… de sacramenten vliegen om je oren.

 19. Poei.. Een lang weekend weg levert net zoveel werk op als een week op stap.
  Roger…………… de glazen staan al een tijd leeg op de bar, doen we daar nog iets aan of is het maandloon al verdiend.

 20. Sorry mensen, maar ik heb genoeg gehad. Goede nachtrust en tot morgen. Dineke, sluit jij af?

 21. Ben nog aan het bijlezen…maar ik neem de honneurs wel waar, de laatste gasten zitten weliswaar ng op het terrs, maar die hebben mij niet nodig…

 22. Ha! Die Sicco….Vissenkom is allang opgedoekt. Zag eruit als groentesoep.
  Zonder gekheid: jarenlang een groot aquarium gehad, maar toen er op een gegeven moment een ziekte in kwam, na aanschaf van nieuwe vissen (stip, ofzo) waren we aardig ziek, net als de dure vissen. Bak ging naar een neefje

 23. Ik ben weer helemaal op de hoogte, heb mij door 4 dagen
  café heengeworsteld. Een hoog vermakelijkheidsgehalte.
  Morgen weer een hoop werk te verstouwen dus ik taai af.
  Het valt me op dat ik steeds vroeger het bed opzoek.
  ’t zal toch niet dat de jaren gaan tellen!
  @Allen, trusten en een prettige dag morgen.

 24. Toch nog even wakker. Over op de frisdrank. Zie je hoe lekker relaxed het hier ineens is, Sicco?

 25. Kreeg opeens wat mails uit Groningen, ook van een politica met de vraag of ik morgen wel mag stemmen. Nee dus, maar ik ben wel een bezoeker van de stad en daarom geef ik wel mijn mening heb ik geantwoord.

 26. Waar, waar. En het hoeft nog niet afgelopen te zijn. Maar nou is het rustig. Ik kan het je aanraden, al moet je natuurlijk wel een goede aanleiding hebben. Je kunt niet zomaar iedereen er uit flikkeren. Ze moeten het er eerst aantoonbaar naar maken.