Chez Roger & Françoise, dinsdag 29 maart


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Een weblog is een levend ding. Elke keer als je besluit om iets te zeggen, of juist niet te zeggen, neem je een beslissing die de toekomst van het log beïnvloedt. Bezoekers komen, bezoekers gaan (door). Sommigen dragen iets bij, anderen doen af aan de sfeer en de inhoudelijke kwaliteit van de reacties. Helaas is het niet altijd duidelijk welke actie leidt tot welk resultaat. In mijn vak zeggen ze wel: “De helft van elke reclame-euro is weggegooid geld. De vraag is alleen: welke helft?”
Gelukkig maakt het ook niet erg veel uit of er in het café nu 400 reacties zijn, of slechts 40. We worden er immers niet voor betaald!

335 reacties op “Chez Roger & Françoise, dinsdag 29 maart

 1. Fred: ik had wel onbeperkt abonnement, maar zooooo langzaam! Dus dan doe je dit soort dingen inderdaad niet.

 2. toetmaar Peter, tis toch al zo laat, anders geen tijd meer om lazerus te worden toch…?

 3. Vind ik wat gierig. Inclusief die ene vreemdeling zijn er maar vijf mensen. Roger, schenk de leu eens wat in

 4. bij mij mag BOMMETJE… geeft niet als het water eruit gutst, rivier vult bad weer…

 5. @fred (dineke is weg, anders zou ik naar ’t infopunt moeten): dat Fransen hechten aan echte zwembroeken, kan ik me nog iets bij voorstellen. Maar wat is er tegen bommetjes?

 6. m’n keukenklok is met het voorspel (voor de dagovergang) begonnen….. ik ga plat (zonder o nu)

 7. valreepje:
  @Peter: niet alle Fransen hechten aan zwembroeken, ga maar eens naar een plage naturiste

 8. Aha! Dan heb ik nu eindelijk de naam voor die Bretonse whisky die ik al een flink aantal logs geleden vroeg!

 9. Maar eh, serieus (kost moeite, geef ik toe): is de amerikaanse claimcultuur in Frankrijk zo ver doorgeslagen dat badmeesters (verplicht tegenwoordig) uberhaupt geen bommetjes meer toestaan?
  Ander voorbeeld: de favoriete camping à la ferme van mijn kids had een zwem-meertje doordat de boer een dam in een riviertje had gelegd. Die heeft ie weg gehaald, officieel omdat hij er geen badmeester bij had. Persoonlijk heb ik het vermoeden dat de gemeenten streng is omdat het plaatselijke plan d ‘eau (met betaald parkeren) voor geen meter loopt.

 10. Mijn kinderen vinden een frans zwembad niet echt leuk.
  Zo gauw ze lol beginnen te maken in het water worden ze teruggefloten. Kennelijk zijn ze in Frankrijk toch veel banger dat er iets misgaat dan bij ons in de zwembaden.
  En voor die zwembroeken (ballenknijpers) is al helemaal geen begrip bij de boys.

 11. Peter: ik heb echt geen idee, kom nooit hier in een zwembad, heb altijd al meertjes en riviertjes opgezocht.
  En ja, die wetten zijn Europees… dus heel langzaam dringen die hier ook door, maar tis pure willekeur denk ik! Plan d’eau kan er heel goed mee te maken hebben.

 12. @Peter ik denk dat het wel zo was. De regels zijn vrij streng. Zou er iemand verdrinken is hij verantwoordelijk.

 13. @ronaldus: dat is mijn ervaring dus ook
  @coco: die riviertjes moet je maar net weten (Corsica was een paradijs!). En de regels mogen Europees zijn, de invulling is kennelijk zeer lokaal (badmeesters in nederland zijn al lang blij als de meisjes niet onder hun ogen aangerand worden).

 14. @Ronaldus, Hygiene… Ik zou liever ook niet in de …. haren van een ander zwemmen.

 15. @coco: Frankrijk gaat op Neerland lijken: doorslaande regelgeving. Je kunt een exploitant van een zwembad of zijn badmeester toch onmogelijk verantwoordelijk houden voor alles wat fout gaat?
  Zie ik in Nederland ook. Voldoe je als speeltuin aan alle veiligheidseisen voor speeltoestellen, moet je vervolgens ook nog eens aan arbo-eisen voldoen als je controleert of alles nog steeds in orde is. Terwijl die eisen elkaar gigantisch overlappen…

 16. Burocratie overal! Peter, loslaten en lekker in je mandje, slaap lekker!

 17. @Krek/Dineke Bezoeken en posten zijn twee verschillende zaken. Ik bezoek HF elke dag en lees altijd vluchtig alles door. Ben alleen niet een fanatiek meeprater. Sorry. Maar het maakt ook allemaal niet uit. Was toch een slechte foto. 😉

 18. @Ronaldus, ik ga nog weleens naar het zwembad in de winter en inderdaad badmuts verplicht.

 19. @Coco: ik kom zelf nooit in zwembaden, maar als het om hygiene gaat is een badmuts idd logisch evenals die strakke zwemkleding. Open water heeft mijn voorkeur om in te zwemmen, zeker bij ons in de polders. Heerlijk die prut tussen je tenen 🙂

 20. Denis: hoi, ken je niet, ben er later bijgekomen. Wel leuk dat je nu toch wat hebt geschreven… 🙂

 21. doe maar een laatste Grenache Ronaldus… kan je toch niet voorbij laten gaan he…

 22. die reactie sloeg op “iedereen is foetsie” en niet op gaar brood (wat een tijd om brood te bakken) of die Grenache…

 23. aha! ok Coco, dus daar sloeg dat op… las wel iets maar wist niet waar het over ging…

 24. Ik heb zo’n ding met een timer, wordt je ’s morgens wakker met de geur van vers brood…… is niet verkeerd.

 25. Heb ik ook maar wil er liever bij zijn… ik ‘vang’ namelijk mijn eigen gist hier…

 26. Ronaldus: ja, is heel proces maar dan krijg je zuurdesembrood. Dat is (zeggen ze) ook gezonder en ik vind het leuk om te doen, de zuurgraad verschilt in elk land, zelfs per gebiedje of dorpje, mijn brood is totaal niet zuur dus, gewoon heel fris.

 27. ik heb wel een paar hele leuke zelfbakbroodsites… hihi, misschien leuk voor een log een keer?

 28. @Kitty heerlijk.
  Ik ga nu naar bed, een rot stress dag achter de rug.
  Trusten allemaal.

 29. Ronaldus: ik moet zeggen ‘gistcellen’ vangen, die schijnen door de lucht te zweven, overal, en ze zijn net zo verschillend als er bacteriesoorten zijn… 🙂

 30. Even proberen of ik deze hier kan krijgen, gaat over speltbrood maar dat is ook gewoon een soort graan hoor.

 31. Ronaldus: gewoon ff googlen op zuurdesem, rolt alles er vanzelf uit.

 32. Begreep ik al Ronaldus… 🙂
  Trusten, te laat, maar die bisou voel je vast wel.
  Goeienacht onbekende, ben ook weg.