Chez Roger & Françoise dinsdag 7 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Goeiesmôgges!!!
En wederom ligt er zo’n lekkere lange schooldag voor ons. Zowel de leerlingen als de docenten lopen op het tandvlees (de docenten het meest). Even volhouden nog.
*geeeeeeeeuw*

125 reacties op “Chez Roger & Françoise dinsdag 7 juni

 1. Grappig, wij hebben vrienden die tegelijk met ons naar Fr verhuisd zijn maar die niet konden aarden in de Morvan. School te autoritair, platteland te cultuurarm, te eenzaam. Ze gingen terug. Hij vond ene baan in Eindhoven. Maar na 2 weken Brabant waren ze genezen. Gelukkig was hun mooie Franse watermolen nog niet verkocht.

 2. Edwin: watje! Jij hoort na de nachtelijke afwas om 6.00 op de markt te staan om de allerverste waren in te kopen. Maar nee, meneer stuurt een mailtje naar de slager!

 3. Mag ik iedereen er trouwens even op wijzen dat we vandaag maar liefst 6 nieuwe berichtjes hebben geplaatst. Een record, vermoed ik!

 4. @Coco: ik ben sinds februari 2004 het land niet meer uit geweest. Ik denk niet dat er voor ons ene weg terug is. Hoe zeer ik Nederland ook waardeer en hoeveel Franse dingetjes mij ook ergeren. De bureaucratie!

 5. Tja, was het alleen dat maar, helaas om ermee te leven moet je je aanpassen. Heel moeilijk in het begin. Ze hebben mij weleens buiten gezet op het Tribunal d’Instance.

 6. en zo krap alles krek, coco, en de wegen altijd overvol … en dat weer! Je denkt dat dat toch niet zo van invloed is, maar als je merkt dat mei en juni voorbij gaan zonder buiten te kunnen leven… dan weet je wel weer dat het alles uitmaakt!

 7. maar na het invoren van de auto’s hebben we niks meer te maken gehad met bureaucratie… :-), voordeel van al je zaakjes geregeld hebben in dat lekker bekende bureaucratische NL…

 8. Dat is een soort rechtbank waar ik de papieren van de kinderen in orde moest maken. Mijn kinderen hebben de franse nationaliteit, eh ja franse vader en dan automatisch de nationaliteit.

 9. nou coco, klopte ook niks van die invoering van de auto’s, steeds verschillende regeltjes en van kastje naar de muur gestuurd!

 10. Het is te lang om dat allemaal te vertellen. Het is zo dat de kinderen automatisch de franse nationaliteit krijgen. Met 18 jaar mogen ze kiezen, nederlands of frans. Mijn kinderen zijn gewoon frans gebleven, dit alles vraagt een vrachtwagen vol papier toestanden. Daardoor kreeg ik woorden omdat het vaak dubbele dingen zijn. Ik mocht vertrekken. Lachen……

 11. De dames van onze sous-prefecture zouden zich het liefst tussen de tenen laten likken door wie een simpel kentekenbewijs komt aanvragen. Iedereen die ik ken spreekt er schande van. Maar je doet er niks aan. De Fransen zijn hypercorrect. Onze burgemeester gaf mij per ongeluk toestemming om een vlooienmarkt te organiseren, terwijl hij daar niks over te zeggen heeft, want het is de sous-prefecte die daarover beslist. Vandaag (twee dagen ná de vlooienmarkt) kreeg ik een officieel bericht dat aangeeft dat de eerder verstrekte vergunning wordt ingetrokken omdat het verstrekken daarvan is voorbehouden aan madame la sous-prefecte. Allright, maar het gaat over gisteren!
  Lees ook mijn verhaaltje over de ouderraadverkiezingen. En dan zeggen ze nog dat de Fransen een broertje dood hebben aan autoriteiten!

 12. ok coco, we spreken mekaar later! was even weer aan het vergelijken…. ppppppppppfffffffffffffffffffff

 13. lachen krek, sorry..:-) maar juist die warrigheid, niemand weet van iemand wat die doet of heeft gedaan, zo’n losgeslagen zooitje kan nu alleen maar op mijn lachspieren werken, maar dat zal het uur wel zijn. Trusten, volgende week meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *