Chez Roger & Françoise dinsdag 7 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Goeiesmôgges!!!
En wederom ligt er zo’n lekkere lange schooldag voor ons. Zowel de leerlingen als de docenten lopen op het tandvlees (de docenten het meest). Even volhouden nog.
*geeeeeeeeuw*

125 reacties op “Chez Roger & Françoise dinsdag 7 juni

 1. Goedenmorgen. De cantinière heeft een vrije dag. Mijn vrouw kookt in de school. Ik eet brood. Verder gaat alles goed. Drukdrukdruk.

 2. @Dineke: Geen tijd om te lunchen? Da’s heeeel onfrans hoor! Wat laten ze je nou toch weer zwoegen zo op het eind van het jaar. Hier zijn de jongens al thuis trouwens. Elf weken die galbakken over de vloer… (grapje jongens).

 3. Vandaag pique-nique gehad op het sportveld.. sportdag voor de kindertjes…. ongelooflijk wat sommige kinderen meenemen… hele koelboxen zitten er soms bij…

 4. Remke: elf weken thuis kan ook betekenen dat je wat rust krijgt, mijn kinderen kregen voor de vakantie gewoon taken om ons programma te verlichten…iedere dag gewoon lekker wat helpen, en …..ze houden nog steeds van ons, ze hebben er niets van gekregen….wel jong mee beginnen en je niet laten afschrikken door ellenlange discussies of gemor, net doen of je niets hoort…..het lukt echt…

 5. @Remke 14:05 : examens corrigeren en 2e coorectie doen vor collega’s uit de regio. Moet allemaal gisteren af. Komt nog bij dt een collega is geveld door een hartaanval en ik zijn werk en 2e correcties ook nog eens in mijn mik geschoven krijg. Ik ben zo ontzettend moe dat ik bang ben te verdrinken wanneer in nu een bad neem

 6. Dineke was er niet een foto plaatje met een opmerking, mijn vriendin spreekt meer talen als ik ….. en nog iets

 7. Dineke ik had zo’n blackout zondag, vrijdagavond/nacht om halfdrie naar bed. Zaterdag naar spanje gereden, 300 km heen + 300 terug, alle drank gekocht voor de bruiloft

 8. @Coco: GD was ik dus inmiddels achter…
  Begrijp ut je relaas dat je de commotie van afgelopen dagen hebt gemist…was weer ouwerwets!!

 9. Dineke 9 juli komt nu heel dichtbij. Moet me nog kleden, pppffffff, een liedje in elkaar zetten een panneau met fotos maken enz….

 10. Dineke heb het wel gelezen moest er wel om lachen.
  Aangezien ik nog steeds bezig was met de balans op te maken had ik geen tijd om te reageren.

 11. Ik heb ooit voor mijn zus allerlei oude foto’s op di laten zetten en daar een verhaal overheen “gepraat” met diverse geluidsfragmenten uit liedjes en conferences. Was een enorm succes!!

 12. Een combinatei van die 2, da’s het mooist. Ik heb zelfd de bovenmmester van de lagere school en de directeur van de mavo bereid gevonden via de telefoon iets in te spreken. Mijn zus bestierf het en wij deden het bijkans in onze broek van het lachen

 13. Dat is de bedoeling, ik doe het samen met de moeder van Karen, m’n schoondochter. Wat ook leuk is, ze zijn allebei uit St Martin. Hebben dezelfde scholen gedaan. Vorige week hebben we alle oude super 8 films opgezocht om te kijken of ze er per ongeluk samen opstaan.

 14. Heerlijk is dat…en dan proberen oude anecdotes te traceren.
  Ik ben nu met iets soortgelijks bezig (klein beetje dan) omdat ik een lied moet maken voor de eindexamenkandidaten. In elke regel moet iemand ‘verwerkt’ worden…
  Zit te denken aan “Suzanne” van VOF de Kunst

 15. Ik laat een m’n jongste zoon de muziek maken, via de com en alles op een cd’tje zetten, hoeven we alleen maar mee te zingen 🙂

 16. *lachen* het zal een dolle boel worden, het hele basketteam is aanwezig en hebben ook het één en ander in petto.

 17. Dat bedoel ik… ze is er van overtuigd dat zij en ik vroeger tweeling geweest zijn… en beschreef een aantal opmerkelijke details… frappant detail: vanaf het moment dat ze geboren werd, heb ik al dat zelfde gevoel, maar altijd afgedaan van… ach ze lijkt op me dus daar zal het wel door komen… maar zij heeft dus exact hetzelfde en geeft ook nog een aantal details…

 18. Heb je je ouders wel eens gevraagd of jij de helft van een tweeling zou hebben kunnen zijn, Marjan? Bij Colette was dat namelijk wel zo. Daar dachten we dat we haar verloren hadden, en ook de vroedvrouw (hoe heet dat tegenwoordig) zei iets van ‘jammer, maar het is misgegaan’. We waren erg verdrietig, maar een week later bleek bij de gynaecoloog dat er twee vliezen waren, waarvan er één gebroken was. Colette haar tweelingzusje of broertje was dus afgehaakt (overigens in een zeer vroeg stadium) maar wij waren alleen maar heel erg blij dat we onze baby nog hadden. Zou de tweeling ooit kunnen reïncarneren als de dochter van Colette? Want daar hebben we het nu toch over? Ik geloof niet.

 19. hallo zo eindelijk klaar.
  alsof er een bom in m’n keuken was ontploft
  de hele kaart heb ik wel gehad vanavond
  maarja het was gezellig

 20. Heb ik me altijd afgevraagd, Edvin, hoe doen jullie dat… Dat je alles op de kaart op voorraad hebt. Als niemand de zalm bestelt, blijf je er mooi bij zitten. Terwijl je met een gezelschap vegetariërs ook in één klap door je zalm heen kunt zijn. Lijkt me niet eenvoudig.

 21. een vega die zalm eet is een nepper
  moet ie een dagje mee varen op een trailer eet ie ook nooit meer vis

 22. er verdwijnd inderdaad wel wat in de prullenbak
  zonde maar geen probleem dit is allemaal ingecalculeerd

 23. aan het einde van de avond stuur ik een mail naar m’n slager en visboer wat ik nodig heb
  en de volgende morgen voor elven staan ze voor de deur met de verse waren

 24. aan het einde van de avond stuur ik een mail naar m’n slager en visboer wat ik nodig heb
  en de volgende morgen voor elven staan ze voor de deur met de verse waren

 25. aan het einde van de avond stuur ik een mail naar m’n slager en visboer wat ik nodig heb
  en de volgende morgen voor elven staan ze voor de deur met de verse waren

 26. Hoi allemaal! geen tijd om alles te lezen maar ff een groet vanaf een bitterkoude Veluwe, gisteren en vandaag temperatuur niet boven de 13 graden uitgekomen! nog paar daagjes doorbijten met veel afleiding, straks weer genieten, zwembad en sportspullen opzetten voor de volgende ‘vrienden’ die ons komen bezoeken. Ook voor onszelf natuurlijk.
  maar eerst die reis terug nog. Alternatieve bruiloft was roerend, rest van de bezoeken leuk, maar in die randstad wil ik dus echt nooit meer wonen; vanacht NACHTVORST! Enfin, alles komt goed…:-)

 27. Grappig, wij hebben vrienden die tegelijk met ons naar Fr verhuisd zijn maar die niet konden aarden in de Morvan. School te autoritair, platteland te cultuurarm, te eenzaam. Ze gingen terug. Hij vond ene baan in Eindhoven. Maar na 2 weken Brabant waren ze genezen. Gelukkig was hun mooie Franse watermolen nog niet verkocht.

 28. Edwin: watje! Jij hoort na de nachtelijke afwas om 6.00 op de markt te staan om de allerverste waren in te kopen. Maar nee, meneer stuurt een mailtje naar de slager!

 29. Mag ik iedereen er trouwens even op wijzen dat we vandaag maar liefst 6 nieuwe berichtjes hebben geplaatst. Een record, vermoed ik!

 30. @Coco: ik ben sinds februari 2004 het land niet meer uit geweest. Ik denk niet dat er voor ons ene weg terug is. Hoe zeer ik Nederland ook waardeer en hoeveel Franse dingetjes mij ook ergeren. De bureaucratie!

 31. Tja, was het alleen dat maar, helaas om ermee te leven moet je je aanpassen. Heel moeilijk in het begin. Ze hebben mij weleens buiten gezet op het Tribunal d’Instance.

 32. en zo krap alles krek, coco, en de wegen altijd overvol … en dat weer! Je denkt dat dat toch niet zo van invloed is, maar als je merkt dat mei en juni voorbij gaan zonder buiten te kunnen leven… dan weet je wel weer dat het alles uitmaakt!

 33. maar na het invoren van de auto’s hebben we niks meer te maken gehad met bureaucratie… :-), voordeel van al je zaakjes geregeld hebben in dat lekker bekende bureaucratische NL…

 34. Dat is een soort rechtbank waar ik de papieren van de kinderen in orde moest maken. Mijn kinderen hebben de franse nationaliteit, eh ja franse vader en dan automatisch de nationaliteit.

 35. nou coco, klopte ook niks van die invoering van de auto’s, steeds verschillende regeltjes en van kastje naar de muur gestuurd!

 36. Het is te lang om dat allemaal te vertellen. Het is zo dat de kinderen automatisch de franse nationaliteit krijgen. Met 18 jaar mogen ze kiezen, nederlands of frans. Mijn kinderen zijn gewoon frans gebleven, dit alles vraagt een vrachtwagen vol papier toestanden. Daardoor kreeg ik woorden omdat het vaak dubbele dingen zijn. Ik mocht vertrekken. Lachen……

 37. De dames van onze sous-prefecture zouden zich het liefst tussen de tenen laten likken door wie een simpel kentekenbewijs komt aanvragen. Iedereen die ik ken spreekt er schande van. Maar je doet er niks aan. De Fransen zijn hypercorrect. Onze burgemeester gaf mij per ongeluk toestemming om een vlooienmarkt te organiseren, terwijl hij daar niks over te zeggen heeft, want het is de sous-prefecte die daarover beslist. Vandaag (twee dagen ná de vlooienmarkt) kreeg ik een officieel bericht dat aangeeft dat de eerder verstrekte vergunning wordt ingetrokken omdat het verstrekken daarvan is voorbehouden aan madame la sous-prefecte. Allright, maar het gaat over gisteren!
  Lees ook mijn verhaaltje over de ouderraadverkiezingen. En dan zeggen ze nog dat de Fransen een broertje dood hebben aan autoriteiten!

 38. ok coco, we spreken mekaar later! was even weer aan het vergelijken…. ppppppppppfffffffffffffffffffff

 39. lachen krek, sorry..:-) maar juist die warrigheid, niemand weet van iemand wat die doet of heeft gedaan, zo’n losgeslagen zooitje kan nu alleen maar op mijn lachspieren werken, maar dat zal het uur wel zijn. Trusten, volgende week meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *