78 reacties op “Chez Roger & Françoise, donderdag 23 juni

 1. @Ferry: zoiets als goedendag en prettige dag.
  Gisteren weggedaan? Wacht, ik haal ‘m terug.

 2. Op de valreep nog even een koffie, Roger. We zitten tot over onze oren in de verhuisdozen, hele huis op zijn kop, satellietschoten en -ontvanger staan klaar, paspoorten zijn in orde, computer wordt straks afgesloten en het is de vraag wanneer we in de Cantal weer ‘l’autoroute digital opkunnen.
  Vandaar een voorlopig afscheidswoord en voor iedereen die nog binnen komt druppelen vandaag een rondje!
  Morgen gaan we op weg, heel vroeg, met als het goed is onze halve inboedel. Zaterdag is de overdracht en kunnen we aan het werk gaan. Manlief komt zondag weer terug om de gehuurde vrachtwagen terug te brengen en onze honden mee naar Frankrijk te nemen. Als het goed zijn we dan pas eind juli weer terug voor de overdracht van het huis hier, hoewel we hopen ruimschoots voor die tijd weer te kunnen internetten.
  En dat allemaal in deze hitte. Het valt echt niet mee. Maar goed, beter zo dan in de regen.
  Iedereen prettige tijd met mooi weer gewenst, veel plezier en hopelijk tot spoedig.

 3. @Hanneke: Veel succes en sterkte met deze belangrijke stap!!!
  Word je nog uitgezwaaid?

 4. Hanneke: succes en plezier met de verhuizing!
  Hier zijn onze 5 gasten ook weer huiswaarts gekeerd en valt de stilte als na een bominslag, ook al waren ze allemaal vrij rustig wegens vachement chaleur en hebben we dagelijks minstens een uur door de rivier gelopen (en in de diepe gaten gezwommen) omdat het daar nog het koelst was want het zwembad is ook 30 graden. Heb een boel gemist zag ik vluchtig, nu eigen leventje weer oppakken en wassen wassen en wassen.

 5. @Hanneke: Eindelijk….!
  Gisteren weer eens een typisch franse grillade meegemaakt. Je gooit een onversneden lam op een lei, wat cruditées in een hoek en de genodigden voelen zich vanzelf aangesproken het eea te gaan regelen. Heerlijk. Na een slordige 6 flessen sterk 6 rouge, bestaan ook hun meeste zinnen alleen nog maar uit tussenvoegsels, stopwoorden en keelklanken dus ken ik lekker meekomen dan…
  Is het al siësta?

 6. @ Henk over onweer:
  http://www.meteofrance.com/FR/pedagogie/situations_commentees/orages_reliefs.jsp
  Daar leggen ze het redelijk uit. Anders wellicht bij Meteo Consult. Grofweg: alles komt boven Frankriojk samen, Atlantische luchtmassa’s, continentaal, Mediterraan. Grote verschillen in vochtigheidsgraad en temperatuur. Plus een hoop reliëf dat de verschillen vergroot en luchtmassa’s opstuwt. Gevolg: grote cumulonimbus-wolken en boem!
  Nederland (met weinig extremen maar vaak grijs) is overigens meer de uitzondering dan Frankrijk.

 7. @Schwep: Dank je, klinkt heel logisch. Had wel eens gelezen dat de orages vooral in het ZW ontstaan vanwege die botsing van vochtige/koele Atlantische lucht met droge/warme Mediterrane.
  Hier ook enige uitleg (met dank aan de VWK).

 8. maar Henk, als je wéét waarom het slecht weer is, is het nog steeds slecht weer.. toch?
  Hanneke, heel veel plezier gewenst en ik hoop dat je geen onverwachte tegenvallers krijgt

 9. @Ferry: in de ogen van sommige meteorologen bestaat er geen ‘slecht’ weer. Alleen ‘weer’. Wat voor de een slecht is, is voor de ander goed. De toerist wil liever geen regen, de boer juist wel. Een zweefvlieger is dol op thermiek, ik moet er als ballonvaarder niets van hebben. Ik ken ook een of twee meteorologen die het niet wild en ruig genoeg kan zijn. Die hebben een hekel aan het typische grijze, eentonige Nederlandse weer. Storm, da’s pas leuk, dan gebeurt er eens wat!

 10. Goedenavond, gepakt en gezakt en de rolstoel past er nog net bij. Morgen om 05.30 m’n papaa uit bed trommelen en dan voor een lang weekend richting Frankrijk . Ik ga proberen file’s en wegomleidingen te ontlopen met het nieuwe speeltje “TomTom” dus het zal wel weer een te lange rit worden:)
  Ik heb wel medelijden met Hanneke, van dat half uurtje auto inpakken had ik al klotsende oksels.
  Veel geluk Hanneke met jullie “roer om”.

 11. @Ronaldus, goeie reis morgen… enne geniet ervan… hier ook en gezellig gerommel van onweer in de verte, al een paar uur, ben benieuwd of het nog dichterbij komt….

 12. Avond iedereen, er is niemand toch zal ik me even voorstellen. Ik ben Marja, vriendin van Coco.
  Woon in de buurt van Arles, dicht bij de “Moulin de Daudet”
  We zitten nu samen aan een heerlijk fris glas rosé en koelen af van de hitte van vandaag.
  Zo af en toe kom ik gezellig wat drinken in het stamcafé, met toestemming uiteraard van Krek.
  A bientôt.

 13. @marja: welkom. volgens mij heb je van krek geen toestemming nodig (al kun je ’t te bont maken en dan is ie niet mals).
  Ik zit in Dordrecht aan de pastis, het enige drankje voor deze temperaturen…

 14. Peter op je gezondheid en tot de volgende keer, het is te warm om achter de com te zitten.

 15. @marja: maar ook te warm voor buiten
  @schwep en henk: jullie ook met je onweer. Rijdt prompt de tgv tussen lille en parijs niet meer.

 16. @Marja: gezellig. Welkom! Krek. is echt zo mak als een lammetje, hoor! Mijn bark is erger dan mijn bijt. Je woont bij Coco in de buurt, begrijp ik? En moeten wij weten wat de Moulin de Daudet is?

 17. Dag allemaal, had even teveel op het bord om eerder langs te komen, vandaag. Heb Hanneke dus ws gemist 🙁
  Hier is het nog erg warm. Drukkend warm. Wij hadden vandaag de uitreiking op school; gymzaal was een sauna. Mijn Lied ( geschreven op ‘Suzanne’ van VOF de Kunst) was een succes, alsmede de foto’s die ik van diverse CU2’s had afgehaald en waar de leerlingen gillend naar keken.
  Maar het belangrijkste: Tim heeft zijn examens gehaald en Andrée is over. PFFFFFFF

 18. Goeimorgen, veel te warm onder én boven het dekbed.
  @Dineke: Volgens mij gaat ’t hartstikke goed met je.
  @Remkus: Niet weggespoeld?

 19. Maar Krek toch, de Moulin de Daudet, een incournable voor HeF-ers in de buurt van de Provence: een heuse windmolen. Sprak zelfs tot de verbeelding van ene Klaus Schulze.

 20. Goeimorgen, veel te warm onder én boven het dekbed.
  @Dineke: Volgens mij gaat ’t hartstikke goed met je.
  @Remkus: Niet weggespoeld?

 21. Maar Krek toch, de Moulin de Daudet, een incournable voor HeF-ers in de buurt van de Provence: een heuse windmolen. Sprak zelfs tot de verbeelding van ene Klaus Schulze.

 22. Lekker Din. Met ijs graag.
  Hoezo weggespoeld Henk? Al eeuwen geen druppel gezien hier. Helaas…

 23. Mooie plaatjes Peter, dat prachtige licht van de Provence. Jammer dat ’t ‘r doorgaans zo heet is.

 24. Klaus wie? Nooit van gehoord.
  En windmolens… Ik was zelf ooit erelid van De Zaansche Molen, dus breek me de bek niet open.

 25. Zo, nou laat maar zitten die emails, morgen verder. Ken helegaar niet meer denken jetzt. Heb deze maand ontdekt dat als je gewoon net doet of je die warmte heerlijk vind, er niks aan de hand is. Ja, je pleurt gewoon om ineens, dat wel…

 26. @krek: je ‘was’ erelid? Zo iets pakken ze toch niet meer af? en btw, zo jong al erelid?

 27. @Coco, we gaan mischien zo’n inloop vriezer maken, lijkt me ideaal. Zet ik er een luie stoel middenin met een leeslampje.

 28. Was een grapje. Ik was reisleider en toevallig lidnummer 3.000 en toen ik dat bij een van de molens meldde kreeg ik een flesje Molenbitter cadeau. Fantastisch uitje trouwens, dat ik iedereen aan kan raden. Zo’n verfmolen is echt een belevenis. Vooral als het een beetje waait.

 29. Remke, chambre froide lijkt me wel lekker nu, je bevriest in ieder geval niet.

 30. Gezien de middelpuntvliedende kracht kun je dan waarschijnlijk het wereldkampioen vomeren makkelijk verbeteren. Purmerend moet haalbaar zijn.

 31. @remke: hebben ze bij de sauna in barendrecht. prima manier om af te koelen na oververhitting.

 32. @coco 01:07: gaat niet werken, zodra ze zop hard werken dat ze koelen, vliegen ze er onherroepelijk af.

 33. Maar nu ga ik slapen. Moet morgen een folder over het nieuwe Financieel Toetsingskader voor pensioenfondsen redigeren. Moet je wel het hoofd bij houden.