Chez Roger & Françoise, maandag 11 april.


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Weer een week. Het is koud en ik zie met lede ogen de derde huisbrandolietank van deze winter leeggezogen worden door de CV. Schluhuhuhuhuhrp! Groot huis is fijn, maar het moet wel in de subtropen staan. Ze beloven ons al jaren die beruchte global warming. Eerst voelen, dan geloven!

150 reacties op “Chez Roger & Françoise, maandag 11 april.

 1. Goedenmorgen, hier in Nederland beloofd het een mooie lentedag te worden. Ik heb hier dan ook net de cv uitgezet. In Agen, vlak bij onze stek in Frankrijk is het vandaag 8 graden en regent het. Global warming? De natuuur is gewoon van slag.

 2. Ik hoop wel dat het deze week in het zuiden een beetje mooi weer is, ondanks die global warming, wij gaan wat klusjes doen aan het huis.

 3. Goede morgen, gisteren wat holland promotie gedaan op het feest zonder grensen in Prades alle foto’s staan op mijn site http://www.catllar.com
  drukknop links onder in beeld.
  Ps in het zuiden is het weer een K** dag te veel wind wel droog.
  Frank

 4. 🙂 Mooie fotos hele coole klompen en leuke flamenco dame ;). Schrikbeeld was wel een beetje de Hollandse stand 😉

 5. Gave klompen, inderdaad. Wat hadden ze allemaal te eten op de Hollandse stand? Ik zie iets op borden lioggen maar het is niet goed te zien.

 6. Hutspot was er en verschillende soorten kaas. De oliebollen kwamen uit Albanie je kon er mee tafeltenissen, de structuur is anders.

 7. Hutspot en verschillende soorten kaas en dan nog lekker oliebollen!!! Lijkt me heel spannend dus een echte Hollandse dag LEUK.

 8. Hoi RobertS, klopt, ben even een tijdje van de wereld van geweest…. maar ben er nu weer helemaal….

 9. Ik hoor trouwens dat Marjan morgen jarig is. Wie bakt een mooie chocoladetaart? DE hagel kun je hier ook kopen, maar alleen in ‘Baukje’-porties als taartversiering.

 10. @Marjan, je zal het zelf moeten doen, ook op deze dag!
  maar van harte en geniet ervan!!!
  Chocoladetaart robert(a)
  Ingrediënten:
  140 gram chocolade
  70 gram boter
  4 eieren, gescheiden
  90 gram bloem
  140 gram poedersuiker
  1 eetlepel rum 60 gram chocolade
  60 gram boter
  suiker
  2 eieren, gescheiden
  60 gram gekonfijt fruit
  Bereiding
  Neem een grote pan waar alles in kan.
  Doe daar de verbrokkelde chocolade in met de boter en laat hem op een zacht vuur smelten.
  Als alles mooi glad geroerd is, voegt u één voor één de 4 dooiers toe, dan de bloem en de suiker.
  Schep er de 4 zeer stijf geklopte eiwitten door, dan de rum.
  Beboter zorgvuldig een biscuit-taartvorm en schep het beslag hierin, dat de vorm tot 3/4 moet vullen.
  Laat gedurende 50 minuten in een zeer zacht verwarmde oven bakken.
  Keer de taart op een taartrooster voordat ze op een platte schaal geschoven wordt.
  In een sauskom bereid u een glazuur van de chocolade, gesmolten met boter op een zacht vuur.
  Proef of er nog suiker toegevoegd moet worden.
  Roer er dan de 2 dooiers door en daarna de geklopte eiwitten.
  Bedekt de taart hiermee als het glazuur nog lauw is.
  Terwijl het glazuur afkoelt, wordt het harder.
  Versier het met gekonfijt fruit.
  Ach, het is een idee maar geniet ervan!

 11. Robert, dank je voor het recept… Lijkt me erg lekker, maar als je daar 1 stukje van opeet, kun je zeker een week niet eten… zoveel calorieën…
  Ferry, nee, ik heb geen idee… zelfs de kinderen houden hun mond… en ik heb alle truukjes al geprobeerd…

 12. @Marjan: Ken je mijn naam nog steeds niet, geeft niet zal de stress zijn voor je verjaargag. Maar eenstukje dikker mag je wel worden. Vandaar mijn recept!?!?

 13. @Marjan: Ken je mijn naam nog steeds niet, geeft niet zal de stress zijn voor je verjaargag. Maar eenstukje dikker mag je wel worden. Vandaar mijn recept!?!?

 14. @robert(a), ik een stukje dikker worden?!?!?!?!!?!? ik moet nu al mijn kleding bij Ulla Popken kopen, en waar moet dan naartoe als ik dat niet meer pas dankzij die heeerlijk chocoladetaart van jou? ;-)….

 15. @Iedereen met interesse in het weer: http://www.meteoconsult.fr. Gratis het weer van de dag in groot detail per plaats, als je iets betaalt krijg je ook alle vooruitzichten tot tien dagen. Kwalitatief beter dan bijvoorbeeld Meteo France. Die zitten er nogal vaak naast.
  Volgens de weerkundigen is het huidige weer (althans qua temperaturen) tamelijk normaal voor de tijd van het jaar. In het zuiden van Frankrijk is het guur dankzij de Mistral en de Tramontane, was dit weekend 130 km/h en dat zie je daar vaak. Wat mij betreft een van de doorslaggevende redenen om er niet te zijn gaan wonen (ondanks, of wellicht dankzij, schoonfamilie in omgeving Nimes/Montpellier; ik wist al jaren dat je er regelmatig uit je jas waait, en da’s niks voor een ballonvaarder: harde wind naar zee…). Het is er nu overigens ook al geruime tijd veel te droog, een groot tekort aan neerslag sinds september 2004 en de ondergrondse reservoirs staan ver beneden peil. Klopt met de global warming: waar het al droog is wordt het droger.
  @Taartliefhebbers: moet ik hier eens vragen naar het recept voor chocoladetaart zonder boter? Nathalie doet hier alles zonder melkproducten omdat ze daar allergisch voor is, en desondanks is de chocoladetaart heerlijk. Alleen schrijft ze zelden ergens op hoe ze het doet. Magie!
  Uit Nederland neem ik altijd AH Chocoladepasta Puur mee, dat bestaat niet in Frankrijk. Zit geen melk in (zie hierboven).

 16. Inderdaad te klein. 2000 liter. En inderdaad groot huis. 280m2, met aan de Westkant een veranda met zo’n 16 meter glaswand, waarvan 4 meter schuifdeuren naar het terras. Dubbel glas, maar het blijft een enorm oppervlak. Lekker veel licht. Dat moet dan maar wat kosten. En de hele zomer stoken we natuurlijk niet.

 17. Dat is wel heel erg veel olie, is er iets mis met je kachel, Krek.?

 18. Geen idee, Monique, maar we zijn wel een beetje kouwelijk. En zo zuidelijk als FrankB wonen we helaas niet. Hoewel, met die wind nu. Of heb je daar ook geen last van Frank?

 19. @Schwep, ja top site die meteoconsult, ben al een tijdje lid en ze hebben tot nog toe ze beste voorspellingen. Verwar overigens de mistral niet met de tramontane want de laatste is beduidend minder hevig (althans bij ons). Het was hier zowaar warm in de zon (uit de wind) ondakns de tramontane. En..bovenalles de tramontane is hier altijd een voorbode van goed weer (warm).

 20. Toch maar even de kachel laten nakijken, Krek.! Het kan niet kloppen en de olie is duur genoeg op het moment!

 21. Ik zal het eens navragen, Monique. Maar je moet ook bedenken, Monique, dat wij de hele dag beiden binnen zitten en dat dus het huis 24 uur per dag zowel beneden als op de verdieping verwarmd wordt.

 22. Ik denk dat het daar aan ligt. Ons huis in Holland wordt door de week overdag nauwelijks verwarmd. Tegen 17:00 set de computer de verwarming pas aan zodat, als we thuiskomen, het aangenaam is. Zouden we de hele dag thuis zijn dan zou de rekening het dubbele zijn van wat die nu is.

 23. Klopt niet helemaal RobertS, als het huis constant verwarmd wordt kost het naar verhouding minder dan als je maar op gezette tijden verwarmt.

 24. Monique heeft gelijk: een huis dat op een constante temp wordt gehouden en op gezette tijden iets warmer wordt, verbruikt minder energie, dan een huis dat 2x fors moet opwarmen. Moet overigens wel de hand in eigen boezem steken (..), ff de gebruiksaanwijzing erbij zoeken om die zomertijd in te voeren.,

 25. He John van harte, ben je nu vinoloog of mag je stokbroden bakken ? Wat was het voor een examen ?

 26. ps ook wat mij betreft heeft monique gelij qua verwarmen, constant zelfde temparatuur kost minder, zeker met een natuurstenen huis.

 27. @john, dan is het goed, ze komt ook een heel eind met schelden in het hollands trouwens heb ik gemerkt

 28. @Allen achter webnaam .htm typen de weblogmensjes hebben een iets te korte ruimte voor webpagina’s te benoemen 🙁

 29. En dat is waar. Ik doe het dan nog bij voorkeur in het Gronings. Lekker plat en grof.

 30. er zit hier nu weer een fransoos in een gite en leer weer reuze leuk bij. somige dingen staan niet in een boekje.

 31. zo leerde ik vandaag dat ook in het frans een capot een kapotje is…wist ik na 8 jaar nog niet…erg

 32. we hebben hier vrij veel met werklieden te maken en het valt me op dat je met school-frans de helft van de gesprekken niet kan volgen. alleen maar afkortingen, argot ed.

 33. Kapotje. Wat een ouderwets woord. Heb ik echt jaren niet gehoord. Volgens mij zegt de hedendaagse jeugd dat in Nl niet meer. Zal es vragen.

 34. Ja maar Rem, elke beroepsgroep heeft zijn eigen argot. Is om gek van te worden. Moet je ook echt niet willen bijdouden, alleen de gangbare dingetjes

 35. nee dat zal ook wel niet, maar als je man 51 is heb je toch met dat woord van doen zeg maar.

 36. neuh, c’est vrai. als ik naar de jongens luister (onze jongens 14/17) kan ik ook niet echt volgen. ’t Went.

 37. het rare is trouwens dat je je dingen aanleerd die absoluut niet door de beugel kunnen voor een vrouw…ook weer iets om rekening mee te houden. Voor je het weet ben je een lellebel hier.

 38. Ja maar Rem: ik kan mijn kinderen af en toe ook echt niet meer volgen. Die straattaal van nu, doorspekt met Surinaams, Turks e.d. Meisjes zijn ‘chickies’. Ze roepen de hele tijd ‘soi’
  We worden oud, denk ik dan

 39. @REm 22:14: die Fransen kunne af en toe heel verknipt reageren. Dan kan zelfs een vuurtje geven al verdacht zijn (Ils s’aiment bien!)

 40. Zo. Mijn proefwerken zijn af. Even mijn haar wassen. En een strijkje doen.
  Later!!

 41. het was geloof ik gister ofzo, dat linkje naar die sms taal – jongens hélemaal uit hun dak. (even voor ze geprint). ze denken en reageren daarbij ook net als in hun gameboy spelen…onbegrijpelijk.

 42. @Remke: dat herken ik! Wij hadden hier in het begin een beetje – hoe zal ik het zeggen – minder nette kennissen waar we veel mee op trokken. Ik merkte na een tijdje dat “C’est un peu le bordel.” toch iets heftiger is dan het door mij bedoelde rommeltje. En dat “Ça me fait chier” behoorlijk aankomt bij sommige mensen. Die dan steevast reageren met iets als “Nou, ik hoor het al. U bent al aardig ingeburgerd.” Dan weet je hoe laat het is.

 43. de verhoudingen liggen hier anders en moeilijker dan in nederland, het is iid eerder te erg of te netjes. even de kat uit de boom kijken, je merkt het (als gevorderde HeF) snel genoeg. Inschatten blijft derhalve wel moeilijk. Op een gegeven moment weet je hoe je met wie hoe kan praten. (alswel dat dat soms verschil per uur van de dag)….5 uur ’s ochtends kun je veel zeggen bv.

 44. En ik moet nog stteds mijn haar wassen. Strijken sla ik over. 1 Blousje, morgenvroeg.

 45. gaat trouwens ook weer niet altijd op want een in het frans vertaald holands grapje brengt vaak zeer hoog opgetrokken wenkbrouwen teweeg. zucht.

 46. Nouou… laatst sprak ik een dame met een borduuratelier in Parijs. Zij was de vriendin van mijn gastheer. Zij vertelde dat ze stoffen creëert voor de Haute Couture. Maar, zo benadrukte ze, ze deed dat niet zelf, maar had daar een team brodeuses voor in dienst. Waarop ik, heel gevat (vond ik zelf), opmerkte:
  “Ah, vous êtes madame d’un brodel!”
  Als blikken konden doden… “Hoe bedoelt u?”, siste ze. Zwakjes probeerde ik uit te leggen dat het een grapje was. Ze had haar aandacht alweer verlegd naar een andere, waardevoller gast, terwijl ze me koeltjes toevoegde: “Ah… c’était une blague.”
  Toch uitkijken met humor, blijkt.

 47. Zeg ik, Rem, nog ff wat afmaken en ondertussen staat HeF open. pffff.

 48. ja krek…we blijven HeF’s…
  als je hier voor je 10de levensjaar komt maak je een kans om het ooit goed te zeggen.

 49. Haha! ja kende ‘m al; je begrijpt dat ze hier per strekkende meter over de tafel gaan zomers.
  zet ‘m dan hier kunnen ze mee lachen.
  nou, ga je haren strijken en je strijkgoed wassen…

 50. Ik dacht dat er niet meer over prive mailtjes gesproken mocht worden, maar goed rondje voor allen, hoeveel ben ik trouwens? Maakt ook niet uit. Proost

 51. Als het leidt tot een ook hier geplaatst mopje, dan is het niet erg, Willem. Bovendien is het niet aan jou om daar over te oordelen.

 52. Wat is dat, wat is dat, zie m’n naam voorbij gaan.
  Ik ben er wel en ook weer niet. Een beetje gehandicapt op het moment. Tendinite in m’n rechterpols. Zit in een attelle. Een dag of 10 rust ermee. Typen gaat een beetje lastig. Maar wil best wel iets drinken.

 53. Wat is dat, Coco?
  (Ja, Rem: heb inmiddels mijn haar gewassen, ’t is niet zoveel meer, dus het ggat snel)

 54. OK. Mop. Komtie ( k sta net in voor de gevolgen)
  (met in het achterhoofd dat vertellen altijd leuker is…Pieter vertelde deze toen hij in groep 3 zat, hij snapte er niks van, maar ik lag onder tafel!!)
  Een man loopt te balen op zijn werk en besluit een snipperdag te nemen. Hij wil er es lekker in zijn eentje op uit trekken. Omdat zijn hobby jagen is, pakt hij zijn jaagspulletjes, zijn weitas met boterhammen en vertrekt de natuur in.
  Hij is al een paar uur onderweg in het bos, wanneer hij een ree ziet die hij wil schieten. Hij reikt in zijn tas, om het doosje met kogels te pakken. Wanneer hij het doosje in zijn handen heeft, ziet hij dat hij in zijn haast een doosje tampons van zijn vrouw heeft meegenomen: %^^%%$#$!!!!
  Hij keert dus, onverrichter zaken en met een rothumeur, weer naar huis.
  Bijna thuisgekomen, komt hij zijn vrouw tegen. Hij wil net gaan zeggen wat een pest bui hij heeft, zegt zijn vrouw: Wat ik nou heb beleefd!! Sta ik bij de bushalte, moet ik effe niezen, schiet ik zooo een teckel dood!!

 55. haaruitval, don’t speak about it…kopzorgen is een begrip wat ik sinds 4 jaar ken, en ziedaar! scheelt wel shampoo…

 56. shampoo? Is hier altijd net weg, wanneer je het wil pakken!
  Dochterlief: oja! Had ik in mijn sporttas!

 57. o ja, die hier hebben ‘hun eigen merk’ (lekker duur dus, betaald door ons..) zit ook in de internaat tas maar het weekend staat ie op het randje in de douche…profiteren maar!

 58. Dik lachen. Een tendinite is een peesontsteking (tendon = pees), vaak een klacht in verband met RSI. Te veel getikt. Of een combinatie van veel tikken en dan een gat graven of een muur schilderen of een muur metselen. Heel erg uitkijken. Want echt serieuze RSI (repetitive strain injury) kan je arbeidsongeschikt maken. Ik heb mezelf daarom aangeleerd afwisselend links en rechts te rukken.

 59. Ik blijf het trouwens volhouden: een mop moet je vertellen. Zonder gezichtsuitdrukkingen, pauzes en intonaties is het niet hetzelfde!!!

 60. Welke muizen? Had er aardig wat in mijn klemmetje afgelopen week.
  2e Mop ook maar, Rem?

 61. Trouwens bizar dat je hier de meest erge, in nederland allang verboden, gifsoorten nog kopen. Het werkt goed op de zolder alswel dat ze zich al sterevend nog naar een plek weten te slepen waar de hond er dan weer bij kan. Trots! Mortel…beware.

 62. Shit! Pas op. Nee, dat zit hier in NL wel goed. Slakkekorrels kan ook niet meer, i.v.m. vogels. Ik behelp me nu met kattegrit, vinden slakken vervelend.
  Tsja, wat betreft die muizen: met een klem heb je geen gif nodig. Werkt als een tierelier.

 63. Ja, wacht maar tot je een boerderij hebt met meerdere soorten krachtvoer, cereales, hooi, stro enz. Kortom: le paradis voor het muizen/mulot-volk. Ik ben echt tegen zwaar gif maar als je de plaag ziet ga je het doen. Eens hadden hier de mulot’s alle touwtjes van de strobalen doorgeknaagd op de hooizolder (200 balen) als je dan iedere ochtend een uitelkaarvallende hoop pakt word je echt moedeloos.

 64. Sorry, was even Vicky aan het doen. Ik bedoel dat ik zowel links als rechts kan muizen, aan de computer. Onze leukste kat is trouwens ook aan gif gestorven. Bij de biologische kippenboer hiernaast dood in de schuur aangetroffen. Want die muizen kweekt hij natuurlijk níet biologisch.

 65. @Krek, nog even over die kachel van je. OK, groot huis, veel glas en zo. Maar olie bevat per liter veel meer energie dan propaan, wat wij stoken, en als ik de gasflessen van de ballon er even af trek (want die vul ik vanuit onze bulktank in de tuin) dan verstoken wij hier ergens tussen 2000 en 2500 liter propaan per jaar, voor verwarming, warm water en veel koken (mijn buik komt heus niet alleen van de dropjes die ik verslind als ik schrijf 😉 ). Wij wonen hier ook de hele dag. Veel glas (schuifpuien) aan de zonkant helpt een beetje. Als-ie schijnt natuurlijk.
  Is er niet toevallig iemand die je douche abusievelijk als sauna gebruikt?
  Anderzijds, bij de romantiek en de vele ruimte van de verbouwde schuur of stal hoort wellicht ook een beetje gekleum in de winter – of een energie slurpende verwarming. Zo houd je de rest van de Morvan ook een beetje warmer…

 66. Het is natuurlijk geen nieuwbouwhuis. Maar wel goed geïsoleerd. Ik vermoed dat we ongeveer 2000 euro per jaar aan verwarming (huis en water) kwijt zijn. Daar staat tegenover dat een huis als het onze in NL ongeveer drie keer zo duur zou zijn (in het Gooi zelfs 4 keer). Dus voor dat prijsverschil kun je heel lang stoken.
  Verder is onze Zuidkant een grote schuur, die niet verwarmd wordt. Een soort koudebuffer dus. De zonnewarmte aan die kant gaat dus eigenlijk verloren. Ik heb wel eens gedacht aan warmwatercollectoren tegen die blinde zuidgevel, om dat op te heffen. Maar dat is meer iets voor de volgende eigenaar.
  Overigens zitten wij niet in de Morvan, maar in de Bresse. Zuid-Bourgogne.

 67. Gif tegen de muizen? Jakkes. Onze tuin is een grote gatenkaas van de woelvriendjes en in het oogstseizoen verdwijnen de sjalotjes recht omlaag de grond in. Maar met gif zouden we subiet onze poezen naar de eeuwige jachtvelden helpen, en bovendien ook de roofvogels die hier zitten. Belangrijk broedgebied volgens de EU, Natura 2000 en zo. WE zijn zelfs lid geworden van de LPO, de Franse vogelbescherming. Bordje naast de deur ‘Ici on protège la nature’. Dan ga je dus niet met gif strooien.
  Wel hebben we een paar keer een klem gezet op een plek waar de poezen onmogelijk bij konden, en meteen pats!
  Onze feline huisgenootjes doen trouwens hard hun best, samen met een paar halfwilde katten uit de buurt, om de knagertjes onder controle te houden. Ken je dat, dat je kat je ’s ochtends naast de eettafel trots een woelmuis offreert, krak! (niet krek!) doodbijt en dan smakelijk oppeuzelt net terwijl je je stokbroodje met confiture zit te smeren?

 68. @dineke: die tampon-mop lijkt me een variant van dat verhaal uit de jaren 70, toen Molukkers nog treinen kaapten.
  Gaat ’n Moluks meisje auditie doen op ’t conservatorium, Opent ze bij de directeur haar vioolkist, rolt daar een machinegeweer uit. Die directeur direct met zijn handen omhoog: ,,Niet schieten!”
  Zegt het meisje: ,,shit!, zit mijn broer met een viool in de trein…”

 69. Oeps, ik zag net dat ik vanaf deze pc anders heet dan vanaf mijn laptop. Al dat langdradige geneuzel over muizen en kachels komt dus van Schwep. Hadden jullie al lang door natuurlijk.
  Nu weer correct.

 70. Nee, Gertjan, hier is niemand meer. Ik wilde gaan afsluiten. Jij bent ook niet echt een ochtendmens geloof ik.

 71. Nou valt wel mee. Maar één keer per week bridge ik, en als ik dan thuis kom spoken de spellen nog door m’n hoofd en kan ik de slaap niet meteen vatten. Dan lees ik wat er weer allemaal in dit wereldje is gebeurd. Tjonge, het is niet mis. Ruzie maken kan je, Krek.

 72. Maar je moet een beetje stereo-lezen bij de hier en bij de paus om het te kunnen volgen. (Handig toch die vensters in Windows) En Kits kan er ook wat van. Als ik het goed begrijp ben je een adder.

 73. Valt toch wel mee? Het is waar dat ik graag de polemiek zoek. En soms is een beetje ruzie nodig om de lucht te klaren. Ik heb natuurlijk een veel te groot ego, en kan niet goed afstand nemen, mensen maar laten lullen. Een handicap. Kost vooral veel tijd. Aan de andere kant gaat mijn adrenaline stromen als het er een beetje heet aan toe gaat. Is goed voor de aderen.

 74. Zoiets las ik ook, maar ik denk dat ze dat overdrachtelijk bedoelt. Weet je welke beesten adders aandurven? Egels. Inderdaad een beetje bangige beestjes die erg gauw hun stekels opzetten. Maar adders, die lusten ze rauw. Aan de andere kant zijn egels weer geen partij voor mustangs of cougars (die met vier wielen dan).

 75. Nou ja, ik kan er wel van alles van vinden, maar het is jouw café en je kunt dus de regels stellen. En iedereen is vrij om op basis daarvan al of niet aan te schuiven.

 76. Doet me denken aan armadillos. Een buideldier, die vooral in Texas leeft, en 100.00e-en jaren prima opgewassen was tegen de boze buitenwereld, behalve tegen… autoos. Nu is het roadkill. Zielig wel.

 77. Tja, het is niet altijd leuk om politiemannetje te spelen. Mensen gaan dan al gauw stekelig doen. “Het is hier toch een café?” “Vrijheid van meningsuiting” Maar als ik niks zeg en het gelul/lal houdt aan, lopen al mijn ander klanten weg. Diverse vaste gasten lieten al voorzichtig weten dat ze er niet veel aan vonden.
  Wat ik typerend vind is dat de aanstichter, de grootste kletskont van allen, Fred dus, zich drukt. Hij laat Kits dus ook gewoon zwemmen. Laffe hond.

 78. @Krek: zat vandaag eerder een willekeurig geprikt café uit 2004 na te lezen. Allemaal bekende mensen. Misschien wil je wel geen nieuwe gasten en moet je het café besloten maken. Veel nieuwe gasten bezorgen jullie irritatie omdat ze onbewust de sfeer veranderen.

 79. @Krek 1.17: ja, ik ben een beschouwer en nogal tolerant en flexibel. Ik vind een hoop goed. Maar ik zit hier en schrijf geen woord daar, dus dat kun je niet neutraal noemen.

 80. Joh, Gertjan, jij bent ook een nieuwe gast en je draait keurig mee. Schwep is een oude, hernieuwde gast, die de laatste tijd ineens veel inhoudelijk interessante bijdragen levert. Gasten komen, gasten verdwijnen en dat is allemaal geen probleem. Soms zit er echter iemand tussen die op je zenuwen werkt. Ik had dat persoonlijk met Henk, die overigens bij mijn medeloggers weinig kwaad kan doen, en met Fred. Marjan had het een tijdje geleden met ene Yvonne. Dat is lullig, maar dan moet je dat op een of andere manier duidelijk maken. Ik heb voorzichtig geprobeerd het mij irriterende gedrag bij te sturen, maar dat leidde alleen maar tot meer gezuig. Hen en Fred zijn sterke persoonlijkheden die zich niks aan een Krekje gelegen laten liggen. Tja, en dan is het uiteindelijk toch mijn weblog. Zoals ik eerder tegen Kits zei: ik kan moeilijk webblijven als het me hier niet meer bevalt.

 81. Het maakt mij niet uit waar je verder nog schrijft, Gertjan. Ik weet dat je aardig met Fred overweg kunt. Je huilt niet mee met de wolven in het bos. Dus als jij bij de Paus de discussie met Fred weer op wilt pakken…. prima.

 82. Maar goed, de inhoud hierboven bewijst dat het zonder onze vrienden dissidenten beter gaat. Het gaat weer gewoon over recepten, moppen, taal, RSI, muizen en gif. Urenlang. Zonder dat iemand om de volgdende reactie moet bewijzen hoe grappig hij is. Stuk lekkerder.

 83. Je hoeft je voor mij niet te verdedigen hoor. Maar Yvonne, Henk, Kits, Fred. Het kost je/jullie veel negatieve energie. Het lijkt er op (Dineke zegt dat bijna letterlijk) dat jullie pas weer lol hebben als je weer onder elkaar bent. Ik merk ook dat het veel tijd en energie kost om jullie, als vrij hechte groep, te leren kennen, dat gaat niet vanzelf.

 84. Ik heb geen enkele behoefte om bij de Paus discussies te voeren. De sfeer is me daar toch te bedompt en negatief. En ik vind twee stamkroegen te ingewikkeld. Dus kies ik.

 85. Dat is inherent aan weblogs, maar ook aan elke andere community. We zitten hier al sinds juni vorig jaar tegen elkaar aan te meieren. Als JohnP weer ’s binnen komtwaaien, weten wij allemaal wie hij is. Hij hoeft zich niet voor te stellen. Ook niet tegenover de nieuwe ‘stamgasten’. Het smoelenboek helpt natuurlijk wel een beetje. Maar als je in het echte leven in een nieuwe groep komt (een sportvereniging of Bridge-club) dan moet je ook eerst je best doen om de verhoudingen te leren kennen. Heel normaal.
  Dit weblog kost sowieso veel energie. Elke dag iets nieuws bedenken… Gelukkig heb ik Dineke, Ferry en (als ze er helemaal bij is) Marjan. Kijk maar eens hoe moeilijk Willem het heeft. Hij bestaat amper een paar weken en smeekte al na een paar logjes om nieuwe onderwerpen.

 86. Mag ik ook ff wat zeggen? Als je een web-log opent dan weet je dat je wat af kunt roepen, moet je mee om kunnen gaan lijkt mij, er gebeurt nogal wat op dit moment, gooi het dan ook om, is een beetje je plicht als beheerder, de een doet het op de ene manier en de ander op de andere

 87. Ach, bij de Paus trekt het wel bij. Dat het er nu wat negatief is, komt ook een beetje door ons. De vasate gasten van de Paus hebben nu logischerwijs veel negatieve energie. Dat zal over een paar weken wel beter gaan.

 88. @Willem: als je met “er gebeurt nogal wat op dit moment” bedoelt dat er ook mensen zijn die zich beschadigd voelen, dan heb je gelijk dat je je daarmee rekening zou moeten houden. Of begrijpen we elkaar verkeerd?

 89. Een bekend weblogspreekwoord zegt: “Als de wijn is in de man, is de interpunctie in de kan.”

 90. Hé guys, m’n bier is op en ik heb al een uur niet meer gedacht aan dat gemiste slam, dus welterusten en tot gauw.

 91. @Krek:Ik heb het niet moeilijk, ideeen zijn er wel, ik vraag meer naar waar behoefte/vraag/interesse naar is

 92. Ja, ik ga ook maar eens opbreken. Het is de laatste tijd elke avond laat/ochtend vroeg. Welterusten, mannen.