Chez Roger & Françoise, maandag 25 april


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Terugkomend op de discussie van gisteren. Ik wíst dat je niet met geleend geld moest beleggen. Maar dit was leasen (is wat anders) en ik had net in een paar maanden 40.000 gulden verdiend met een mandje high tech. Dat smaakte naar meer! Bovendien was het een goede kennis die met het aanbod kwam. Hij deed zelf ook mee. En het kón eigenlijk niet fout, volgens de folder. Ik stapte in met maar liefst twee maximum-contracten van 400 gulden per maand voor een aandelenpakket van in totaal zo’n 60.000 euro. Dat was september 2001. Net voor de grote IT-crash. Ik heb de contracten vorig jaar defintief afgekocht. Die 40.000 gulden winst ben ik intussen dus dík kwijt. Maar hoewel mijn vrouw indertijd niet meegetekend heeft, ga ik ook niet procederen. Ik ben een volwassen man zonder enige geestelijke handicap. Dus als ik uit hebberigheid een fout maak, moet ik daar zélf voor opdraaien. Voorlopig niet rentenieren en gewoon lekker teksten schrijven en internetsites bouwen. Elke dag met plezier aan het werk, dat is op zich al rijkdom, toch?

243 reacties op “Chez Roger & Françoise, maandag 25 april

 1. Ik vraag me af of het bekend is hoeveel Nederlanders er inmiddels een huis hebben in Frankrijk. Ik sprak vanmiddag iemand die ook net een huis heeft gekocht in Frankrijk. Volgens mij worden die Fransen doodmoe van ons.

 2. Ja, denk ik ook. Zoals ze in sommige streken (Friesland, Zeeland) moe worden van alle Duitsers die daar huisjes kopen.

 3. Het hangt er natuurlijk helemaal van af hoe je je opstelt. Ik vind de Fransen in ‘onze’ omgeving erg aardig.

 4. De huidige eigenaar zegt dat we sowieso welkom zijn volgende week. Nog geen bericht van de notaris. Ik zal hem anders morgen bellen. Goed voor m’n Frans.

 5. Volgens mij vinden ze het bij ons in het dorp prachtig, een stel idiote Hollanders die boven op een berg gaan zitten zonder water en electra. Ach, is er weer wat te beleven.
  En idd. het zijn aardige mensen. Is volgens mij sowieso een eigenschap van mensen die buiten de steden wonen.

 6. Ja, dat gaat niet makkelijk. Maar hij heeft al diverse emails gehad waar hij niet op reageert, dus dan moet je wel bellen.

 7. Warrig verhaal over z’n auto die hij niet meer uit de modder kreeg, vervolgens had ie 3 uur op blote voeten door de bergen gelopen (de maan gevolgd richting zee…) en bij ons licht zien branden (was het kippenhok), twee uur op het terras op de tafel gezeten omdat ie bang was voor de honden….zucht

 8. ijzer! dat is het, was ik nog niet op gekomen. en de deur is nooit opslot hier want de sleutel is kwijt en er zijn nog 3 deuren…ook zonder sleutel trouwens.
  gendarmerie gebeld en die kwamen niet eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *