Oehoe


Hier ben ik door wakker gehouden vannacht..
Herkenbaar?
Komt een hibou ook wel in Nederland voor, een Chouette heb ik tot nu toe alleen in de dierentuin gezien
Ik had vroeger he-le-maal nix met vogels, maar ga ze zo langzamerhand steeds meer waarderen.
Gaf Krek. al een voorzetje, deze mag er ook zijn

15 reacties op “Oehoe

  1. In ons nieuwe huis, op zolder, woont ook een chouette, wat behalve ‘uiltje’ overigen ook ‘te gek’ betekent. Maar deze was toch niet helemaal nieuw, Dineke!

  2. Leuk hè, vogels. Kijk ook eens op http://www.lpo.fr, de site van de Franse vogelbescherming (Ligue pour le Protection des Oiseaux). Je kunt van je Franse tuin/landje/landgoed een ‘Refuge LPO’ maken, dan krijg je zelfs een bordje voor naast je deur ‘Içi on protège la nature’. Een zekere mate van wildgroei en verwaarlozing van je terrein is sterk aan te bevelen, want voor vogels zijn glad geschoren gazonnetjes minder interessant dan wilde weiden en rommelige hoekjes met rottende takkenbossen. Dus ideaal als je er regelmatig niet bent… Een die LPO, dat zijn al die mensen die met olie besmette vogels redden en door jagers ‘per ongeluk’ aangeschoten roofvogels verzorgen, dus die mag je best steunen.
    Afgelopen weekend vertelde iemand van de LPO ons dat er hier in de buurt (dal van de Sioule) de dwergarend is waargenomen (aigle botté). Daar zijn er in heel Frankrijk maar zo’n 250 paartjes van, volgens die fraaie site die Dineke linkte. Dan krijg je het gevoel dat je op een bijzondere plek woont. Alleen is ons huis niet oud, dus een uiltje zal er niet in gaan wonen. Jammer.

  3. en schijten dat die uilen doen..
    afgelopen Paas lag ook de hele zolder vol met uileballen van zo’n 10 cm lang..

  4. Bij ons zit er ook 1 in de schuur… en een lawaai dat hij/zij ’s nachts maakt…. ik word er soms zelfs wakker van. Vorig jaar was hij/zij tegen het raam gevlogen en een beetje van de wereld, we hebben hem/haar toen kunnen aaien… heel bijzonder….

  5. @Krek: ik zie dat de linkjes gerepareerd zijn. Tsja, dan is dit wellicht dubbel. What’s new…

  6. Maakt niet uit. Kennelijk heeft vorige keer niemand verder gekeken dan het logje. Twee reacties, maar niemand die merkte dat de links kapot waren (spatie te veel).