130 reacties op “Chez Roger & Françoise, maandag 27 juni

 1. JA Hallo. Sicco!! Aan wie had ik dan moeten zeggen: Hé! Ik g weg uit Gr.! Ik wil een aandenken! Er ligt hier een keitje los! Mag ik dat meenemen?
  Ze hadden me voor gek verklaard…
  Net als mijn vriendin die haar gestolen fiets kwam aangeven: Jat er maar 1 terug, juffie! Maar zorrug dat wij het niet zien….

 2. Grappig…mijn kippen zijn boos. Ik heb ze er al 2 dagen niet uitgelaten. Maar ze hebben mijn jonge sla ontdekt, dus je moet er bovenop zitten. Vermoeiend..

 3. Je hebt ze dus los lopen, had ik ook, maar nu net een ren gemaakt, ander hou ik geen kip over. De vossen hebben jongen ze halen ze zelfs overdag op. En dat gat mij net iets te ver.

 4. Nee, sicco, ze lopen alleen los wanneer wij erbij zitten. Anders zijn ze pleite. Onze tuin grenst aan een park en mijn moestuintje, wel, dat is voor hen natuurlijk het paradijs. Dus we laten ze wat struinen op het gras en onder de heggen enzo. En spelen met de hond…

 5. En wij zijn weer veilig thuis, papa heeft een geweldig weekend gehad en ik heb een dubbele hernia van de rolstoel:). De rit naar huis hebben we tegen alle logica in via Nancy Metz Luik etc. gemaakt, filevrij! Om vijf uur in Maastricht en in 2,5 uur filevrij door Nederland.

 6. We hebben na een prima weekend toch een behoorlijke domper te verwerken.
  Van een collega hadden we al vernomen dat Gilbert, onze Franse buurman, ernstig ziek zou zijn. Gisteren ontmoetten wij Gilbert, in eerste instantie herkenden wij hem niet.
  Gilbert is een echte bikkel, beresterk en altijd hard aan het werk in het bos. 6 weken geleden hebben we nog heel gezellig een borrel met elkaar gedronken en wilde plannen gemaakt om de tweede toren van het huis af te bouwen (is nu het dakterras)
  Nu zagen we een oude vermoeide man, het gevolg van chemotherapie om een tumor in zijn hoofd te doen verschrompelen. En daar sta je dan met je houterige Frans, vind dan maar eens de woorden om daarop te reageren.

 7. @Peter en Krek, helemaal gelijk, je voelt je alleen zo’n stuntel op dat moment.
  Bob is trouwens bijna net zo’n goeie chauffeur als ik, hij heeft tot aan de Nederlandse grens met een grote aanhanger achter de Mazda (volkomen illegaal) een prima klus gedaan. Heeft net 7 weken z’n rijbewijs.
  En ik heb geen moment met kromme tenen gezeten.

 8. Dat is wel weer een voordeel van kinderen die wat ouder worden. Ik moet nog in mijn eentje sturen, en ben zo’n slechte chauffeur dat ik zélf met kromme tenen zit. Net als Hiromi, naast me. Maar die wil dan weer liever niet rijden, maar kaartlezen.

 9. Aha, nu begrijp ik waarom je zo weinig naar NL reist! Zie je beren op de weg krek, of rijd je echt zo slecht dat je jezelf niet vertrouwt?

 10. @Ronaldus: We zijn er te weinig. Een aantal jaren geleden hadden we zo’n gehoekte buurman die in augustus nog tasjes met sla aan onze deurkruk hing en in oktober op het kerkhof lag. Tis nie anders.

 11. @Kits: Waarom zou ik? Niks te zoeken in NL. Mijn klanten zijn blij als ik hier paraat zit, mijn familie komt liever hierheen en zelf ga ik liever naar het Zuiden (Aude) met vakantie. Ik overweeg een tussenstop bij Remke (die dat nog niet weet) om aldaar een anarchistische camping mee te maken.

 12. @Allen, welterusten. Het was 06.00 uur op vanochtend dus de nachtrust lonkt. Ik zal van de week wat foto’s plaatsen van mijn avontuur met papa in Frankrijk.

 13. Tsja, vakantie in de Aude heb ik altijd al… 🙂 Die camping van Remke is na al haar verhalen inderdaad een aantrekkelijk bezoekobject; ben benieuwd naar je bevindingen, of ze overdrijft of niet. Mocht je hier in de buurt zijn, dan kan je altijd een borrel krijgen hoor; misschien val je in het echt wel mee… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *