130 reacties op “Chez Roger & Françoise, maandag 27 juni

 1. Goedenmorgen, na een heel weekend in en heel klein tentje te hebben dorgebracht afgelopen nacht eindelijk weer een echt bed gezien. Ben er nog moe van maar het was erg gezellig. Maar nu weer op naar het werk, tot later.

 2. Het spijt me dat ik het zeg maar het zal me een rotzorg zijn. Laat de familie maar een met de gekke moeders in Argentinie gaan praten over namen. Er zijn er nog een paar over daar.

 3. Zo is het.
  Het regime waar lieve Opa deel van uitmaakte, duwde honderden geboeide mensen levend uit vliegtuigen.
  Nu staat hij met een uitgestreken gezicht in de telegraaf te zwaaien. Balkenende komt hem feliciteren.
  Noem het kind dus maar Adolfina, in lijn met de familietraditie.

 4. Noot van de redactie: rond 12.00 uur plaatste iemand reclame voor een site waar je naar de naam van de nieuwe royale telg kon raden. Zoals gewoonlijk bij url-spam is de link verwijderd. De opmerkingen daarna slaan dus op die bewuste telg.

 5. Ik weet wel dat je het de kinderen niet kan aanrekenen wat daar is gebeurd. Maar wees dan een flinke vent en kom er voor uit. Willem heeft destijds de verhalen over de zaken daar afgedaan als verhaaltjesvan de pers. En ook Maxima bleef volhouden dat ze van niets wist. Hoe wereldvreemd kun je dan zijn??? Ik heb besloten me nooit meer kwaad te maken, kost me nu erg veel moeite.

 6. Ik reken het kind ook niets aan. Da’s een onschuldig schepsel.
  Ik vind het wel afgrijselijk dat pa zorgueta wederom hier met alle egards wordt ontvangen, door onze normen-en-waarden-premier en onze innig geliefde vorstin.
  Maar nogmaals, het arme kind kan er inderdaad niets aan doen dat Zorreguita en Mabel Bruinsma over de rand van de wieg staan te koekeloeren. Ongetwijfeld had ze het ook anders gewild.

 7. Ik zag net jouw achterkantje, Ferry en die van RobertS en dat was het…saaie boel, hoor: hebbie de hele dag vergaderd en wil je wat geinen…nix te beleven!

 8. Was even bezig met een onaangenaam schoonmaakklusje. Doe maar een biertje Roger. Even de vieze smaak uit mijn mond.
  Ben trouwens net gestoken door een beest. Mijn hand ziet er uit als zo’n opgeblazen rubberen handschoen.

 9. Ik ben toch zo langzamerhand zo raaaaazend nieuwgierig naar die VILTOM!!! Wat is dat voor iemand die hier om de zoveel tijd heel lang komt kijkne? Heb wel eens een berichie achtergelaten, maar neuh..

 10. Henk: 3 geslaagden in huis en de jongst gaat over en ik ben verzekerd van werk (ga volgend jaar Duits én NL geven) Ik ben zelden zo moe én zo tevreden een vakantieperiode ingegaan…

 11. Groetne eten ze hier elke dag al, dus kan best een dagje zonder. Nee: ik ga NU naar de hapsnap…Laterrrr!!!

 12. Had ik meegekregen, je eigen grut. Hoest met die vmbo’ertjes afgelopen?
  Ook Nederlands, dan wordt het hier helemaal spitsroeden lopen.

 13. Aaaahh….een heerlijke avond lanterfanten voor de boeg: geduldig wijnpak, straks ff heel fout Eastenders kijken, Tim is net in apepakkie de eur uit naar zijn loge. Nou alleen nog even Pieter overhalen zodat hij de hond het laatste rondje laat doen en ik ben boven jan

 14. Nee, het doet niet zozeer zeer alswel dat het jeukt. Maar het gaat vast wel weg. Nog blij dat het geen Frelon was, maar een daas. Het leek eerst niks. Maar we hebben de vacuvenim (of hoe heet dan ding) nu toch maar een centraal plaatsje in het huis gegeven.

 15. Tsja, ongelukje zit in een klein hoekje. Pieter klaagde gister opeens over uitval in een been (heup, knie en enkel) en aangezien hij een week of 5 geleden een teek had, ga je toch twijfelen…

 16. @Krek: Het lijkt wel een schotse ruit. Erg kak!
  Maar wat dondert het?!
  Vervelend van die hand.
  Wat is een Frelon, een daas en een vacuvenim?

 17. @Dineke: de ziekte van Lyme heeft volgens mij een veel langere incubatietijd. Pas na 6 weken ga je de ring rond de beet zien, als teken dat je besmet bent. Neurologische klachten komen pas veel later. Kan het niet een gevolg zijn van een hernia?

 18. Nee, die ring kan je eerder zien. Of niet. Heb toevallig 2 perosnen in mijn kennissenkring die besmet zijn geweest, de eerste heel ernstig, uitval en nierpoblemen voordat men erachter kwam dat het Lyme was en bij de tweede, een aantal jaren later werd het gelukkig snel herkend. Ik denk dat het bij Pieter gewoon spierpijn was (wel vreemde s.) maar we houden de vinger aan de pols…

 19. Godsamme zeg mijn nieuwslezer is gehackt er zit een of ander raar k*tvirus in ik krijg alleen nog maar een rare foutmelding “Better Erase Real Trouble”, de afkorting dan, kan iemand mij helpen aub ?

 20. Ja,maar ja, ik lijd aan achtervolgingswaanzin, dacht hier even veilig mee te zwetsen, kan weer begrijp ik, maar nu krijg ik dit over me heen.

 21. Heb ooit, toen wij vertrokken uit Gr., een keitje meegenomen uit het plein. Later in het aquarium gedaan en toen gingen alle vissen dood….

 22. @Sicco: later horden wij dat ze radioactief zouden zijn 🙁
  Vandaar dat die guppen doodgingen natuurlijk

 23. JA Hallo. Sicco!! Aan wie had ik dan moeten zeggen: Hé! Ik g weg uit Gr.! Ik wil een aandenken! Er ligt hier een keitje los! Mag ik dat meenemen?
  Ze hadden me voor gek verklaard…
  Net als mijn vriendin die haar gestolen fiets kwam aangeven: Jat er maar 1 terug, juffie! Maar zorrug dat wij het niet zien….

 24. Grappig…mijn kippen zijn boos. Ik heb ze er al 2 dagen niet uitgelaten. Maar ze hebben mijn jonge sla ontdekt, dus je moet er bovenop zitten. Vermoeiend..

 25. Je hebt ze dus los lopen, had ik ook, maar nu net een ren gemaakt, ander hou ik geen kip over. De vossen hebben jongen ze halen ze zelfs overdag op. En dat gat mij net iets te ver.

 26. Nee, sicco, ze lopen alleen los wanneer wij erbij zitten. Anders zijn ze pleite. Onze tuin grenst aan een park en mijn moestuintje, wel, dat is voor hen natuurlijk het paradijs. Dus we laten ze wat struinen op het gras en onder de heggen enzo. En spelen met de hond…

 27. En wij zijn weer veilig thuis, papa heeft een geweldig weekend gehad en ik heb een dubbele hernia van de rolstoel:). De rit naar huis hebben we tegen alle logica in via Nancy Metz Luik etc. gemaakt, filevrij! Om vijf uur in Maastricht en in 2,5 uur filevrij door Nederland.

 28. We hebben na een prima weekend toch een behoorlijke domper te verwerken.
  Van een collega hadden we al vernomen dat Gilbert, onze Franse buurman, ernstig ziek zou zijn. Gisteren ontmoetten wij Gilbert, in eerste instantie herkenden wij hem niet.
  Gilbert is een echte bikkel, beresterk en altijd hard aan het werk in het bos. 6 weken geleden hebben we nog heel gezellig een borrel met elkaar gedronken en wilde plannen gemaakt om de tweede toren van het huis af te bouwen (is nu het dakterras)
  Nu zagen we een oude vermoeide man, het gevolg van chemotherapie om een tumor in zijn hoofd te doen verschrompelen. En daar sta je dan met je houterige Frans, vind dan maar eens de woorden om daarop te reageren.

 29. @Peter en Krek, helemaal gelijk, je voelt je alleen zo’n stuntel op dat moment.
  Bob is trouwens bijna net zo’n goeie chauffeur als ik, hij heeft tot aan de Nederlandse grens met een grote aanhanger achter de Mazda (volkomen illegaal) een prima klus gedaan. Heeft net 7 weken z’n rijbewijs.
  En ik heb geen moment met kromme tenen gezeten.

 30. Dat is wel weer een voordeel van kinderen die wat ouder worden. Ik moet nog in mijn eentje sturen, en ben zo’n slechte chauffeur dat ik zélf met kromme tenen zit. Net als Hiromi, naast me. Maar die wil dan weer liever niet rijden, maar kaartlezen.

 31. Aha, nu begrijp ik waarom je zo weinig naar NL reist! Zie je beren op de weg krek, of rijd je echt zo slecht dat je jezelf niet vertrouwt?

 32. @Ronaldus: We zijn er te weinig. Een aantal jaren geleden hadden we zo’n gehoekte buurman die in augustus nog tasjes met sla aan onze deurkruk hing en in oktober op het kerkhof lag. Tis nie anders.

 33. @Kits: Waarom zou ik? Niks te zoeken in NL. Mijn klanten zijn blij als ik hier paraat zit, mijn familie komt liever hierheen en zelf ga ik liever naar het Zuiden (Aude) met vakantie. Ik overweeg een tussenstop bij Remke (die dat nog niet weet) om aldaar een anarchistische camping mee te maken.

 34. @Allen, welterusten. Het was 06.00 uur op vanochtend dus de nachtrust lonkt. Ik zal van de week wat foto’s plaatsen van mijn avontuur met papa in Frankrijk.

 35. Tsja, vakantie in de Aude heb ik altijd al… 🙂 Die camping van Remke is na al haar verhalen inderdaad een aantrekkelijk bezoekobject; ben benieuwd naar je bevindingen, of ze overdrijft of niet. Mocht je hier in de buurt zijn, dan kan je altijd een borrel krijgen hoor; misschien val je in het echt wel mee… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *