Chez Roger & Françoise Maandag 6 december


Klik logo voor smoelenboek.

6 decemer, Sinterklaas is weer afgereisd richting Spanje. Daaaag Sint, tot volgend jaar maar weer. En nou maar wachten op de kerstman. Doen jullie dat ook? De dag dat de Sint vertrokken is gaan wij alweer aan de slag met een kerstboom (een neppert, dat wel, al sinds 5 jaar) staat wel vreselijk gezellig. Ben gister een paar uurtje in de weer geweest met een webcam op m’n site. ’t Was gelijk de drukste dag in twee jaar.
Zo de week is weer begonnen, gaan we nog leuke dingen doen tussen Kerst en Oud-en-Nieuw? Ik vier Oud-en-Nieuw In Bourgondië

67 reacties op “Chez Roger & Françoise Maandag 6 december

 1. Goedemorgen Roger, …..vandaag beginnen met de praktijk een nieuw kleurtje te geven…..heerlijk even een wseekje iets anders doen….geef me maar een koffie…

 2. Wij zijn vanaf volgende week donderdag ook in Frankrijk tot begin Januari. Gelukkig hebben we ook een houtkachel/allesbrander in de keuken geinstalleerd. Gezellig toch, alleen nog hout kopen want we hebben maar een klein beetje.

 3. Goedenmorgen, wij vieren ook oud en nieuw in Frankrijk. We hopen aan hout genoeg te hebben. Andere vormen van verwarming hebben we niet.

 4. Lekker is dat. Dooie boel hier in het café als iedereen in Frankrijk zit. Of ben jij zo’n die hard-automatiseerder die de laptop meeneemt, RobertS?
  De dieselwagen komt vanmiddag. Dat wordt dus nog even elektrisch verwarmen, want voor de vloerverwarming het huis weer op temperatuur heeft…

 5. Doe mij ook maar een flinke koffie.
  Straks op het werk “een paar appeltjes schillen” met collega’s….

 6. Ah, gezellig. Jeanne blijft ook in NL, heb ik begrepen. En Dineke en Marjan (als ze zich van haar cursisten kan losrukken). Wellicht zien we af en toe Jørgen ook weer eens online. Ontrouwe hond. Kun je iemand ook royeren als stamgast?

 7. Wij vieren kerst thuis en hebben de boom al staan. Daarna vertrekken wij naar Zwitserland om OudNieuw bij mijn zus te vieren. Is ook lekker voor de honden: in het gat waar zij woont, is geen knalletje vuurwerk te horen.
  Maar er kan iets tussen komen: we zijn nog altijd bezig met een huis in Frankrijk en we hopen dat we ergens rond die tijd een Compromis de Vente kunnen gaan tekenen. Dan gaan we eerst naar Frankrijk en van daar uit naar Zwitserland. We wachten nu op een reactie op ons bod, hopelijk wordt het wat.

 8. Ik vier dit jaar oud en nieuw bij mijn broer krek en zijn gezin in Frankrijk. Hebben ze wel een boom?? Lekker genieten van Hiromi haar kookkunst (wil ook wel een keer koken, hoor). En dan nog 3 weken Spanje. Heb er zin in.

 9. Hé, zus! We hebben nog geen boom, maar die komt er zeker. De dieselman is geweest (weer een kalender gescoord maar ik had geen cash op zak voor een fooitje (oeps)) dus koud zul je het niet hebben.

 10. we kunnen aan het eind eens kijken wie er het meeste kalenders heeft. Zit al op drie politie brandweer en vuilnis
  hoeveel geven jullie eigenlijk? Als je te weinig geeft hebben ze bij brand geen haast ?

 11. Krek. c.s. hebben het weer lekker warm, zijn zus Helen verheugt zich op een gezellig samenzijn onder de Kerstboom en de kookkunsten van schoonzus (Kookt Hiromi Japans of Europees? Beiden waarschijnlijk).
  Jammer genoeg is er hier van weinig voorpret sprake: het wordt meag plannen dit jaar, zo van het werk de feestdagen in. We eten denk ik gewoon boerenkool, met lekkere speklappen en een extra lekkere slagersrookworst. Voordeel van Kerstdagen zo vroeg is wel dat je écht 2 weken vakantie hebt. Ik kan niet wachten. eerst nog zo’n tafeltjesavond, met boze ouders die verwachten dat ik hun kroost betere cijfers geef.

 12. Hiromi kook Frans, tegenwoordig. In het kader van de integratie. Anders krijgen we klachten van de buren, vanwege de vreemde luchtjes op de trap.

 13. Vreemde luchtjes? Dan heb je niet geroken wat ik vanmiddag onder de neus kreeg: een collega had een soort van spruitjesstamp met surimi. YYyyeeeggghh, wat een putlucht. Ze is de lerarenkamer uitgejaagd.

 14. Ik heb nu weinig tijd: tip voor een logje tussen de café’s: ‘het woord’ weer nieuw leven inblazen. Wanneer het niet te laat wordt vanavond wil ik er nog wel even wat tijd aan besteden.
  @Jeanne: geen idee, ik laat het je wel weten.

 15. wij willen graag naar NL met de kerst…Tenminste de ene helft wel en de andere helft niet, moeten ook nog slaapplaatsen zien te regelen…

 16. Hoi Ted…leuk een nieuwe naam in het cafe….neem er maar eentje van mij en dan komen we elkaar wel weer tegen….

 17. is dat zo? dacht me ooit een paar kilometer over de grens in de pyreneeën wel met frans te kunnen redden. oubliez ca!
  inderdaad mooi gemaakt overigens

 18. @krek, inderdaad, de laptop gaat ook mee naar Frankrijk. GEwoon een dial-in verbinding van Tiscali. Was de hele dag weg, vandaar mijn late antwoord. Ben nu de nieuwe Powerbook an het installeren. Erg mooi Die gaar dus mee.

 19. Misschien in het westen maar hier in het oosten catalaans of spaans geen woord frans

 20. @Krek, van mij mag je Jorgen royeren, dan moet ie zijn gezicht maar wat vaker laten zien.

 21. Hoi Dineke, alles goed, neem een glas van me, ik heb net een lekkere corbiere opengemaakt…

 22. En toen was ze weer weg, dan ga ik maar lekker alleen drinken en dan zo naar bed, want hier is het vanavond wel erg stil….

 23. Nee, ik ben er nog. Dankje wel (gloegloegloe) Bij ons is dit de rage. Andrée heeft van Sniklaas een dure pyama gehad en heeft er tassen en T-shirts van.

 24. Ik zit nog enigszins uit te dampen van de Tanzaniaanse dis: geitenvlees met iets polenta-achtigs, chappati’s, een soort van spinazie en veel scherpe uien.

 25. Ben er weer, was even bij de buren aan het bijlezen.
  Maaike heeft daar een tas van, die zie je bij ons ook heel veel.

 26. Ok (ik dacht, nog ff spieken of er iemand is…)
  Je ziet het hier heel veel, bij middelbare schoolmeisjes.

 27. Jolanda ging toch naar haar ouders omdat haar opa was overleden, misschien blijft ze daar wat langer?

 28. Ja, best wel. Tim is lid van een loge (hm, zo’n ouwelullenclub), een lid woont en werkt de helft van de tijd in T. en er worden van dit soort acties aardige dingen gedaan daar (putten, schoolmaterialen etc.)

 29. O, dat van die opa heb ik dan kennelijk gemist, misschien omdat ik zelf nogal in de sterfgevallen zat.

 30. Ik zit wel in de heren, de laatste heer moest natuurlijk hier zijn.
  Dit klinkt wel heel erg raar, nu wordt het echt tijd om te gaan slapen.