Tips nodig.

Vanmiddag kreeg ik een telefoontje van de lerares Engels van Jasper. Er zitten nu al 5 buitenlandse kinderen op college (ongeveer 800 leerlingen) en dat vinden ze heel wat. Om de integratie te bevorderen gaan ze een ochtend organiseren waarbij de ouders vertellen over het land van herkomst. Ik kon natuurlijk weer geen nee zeggen en moet dus 17 december een uur lang over Nederland gaan babbelen in het Frans. Maar wat moet ik kinderen van 11 tot 15 jaar in vredesnaam vertellen over Nederland. Alle tips zijn welkom en worden heel erg op prijs gesteld.

10 reacties op “Tips nodig.

 1. wallen hasj zij ze gek op benéén keer met een franse jongen (18)in Nedreland geweest het enige wat hij wilde zien was een koffieshop.

 2. Madurodam, Euromast…kom op man je kent nederland toch nog wel…alles wat anders is is leuk…molens in kinderdijk…klompen…vingertje in de dijk….provo-monument…ik roep maar wat…

 3. Skaten, rappen, graffity
  Kinderen-voor-kinderen
  Schaatswedstrijden, elf-steden-tocht
  Koningshuis
  Zeehondencreche, afsluitdijk
  Anouk, Anton Heijboer, Rembrandt, Vincent.

 4. Tuurlijk kennen we NL nog wel, maar ik wil gewoon leuke tips voor genoemde doelgroep, moet wel een beetje leuk worden. Log is trouwens van mij, niet van Alien8, was vergeten mijn naam er onder te zetten.

 5. Ik denk dat Jeanne een leuk lijstje heeft gegeven. Geen kaas, tulpen en klompen. Een hoop Nederlanders zijn trouwens nazaten van Hugonoten die uit Frankrijk zijn gevlucht. Vandaar de vele Franse namen in Nederland.

 6. Marjan, misschien moet je iets vertellen over hoe het op een nl. school zo heel anders toegaat: een warme maaltijd geserveerd krijgen tussen de middag? No way! De meeste kinderen hebben niet eens brood bij zich en eten chips. Ik denk dat ze in Fr. ook meer respect hebben voor gezag. En het aloude prestatiesysteem werkt nog steeds (zoals een directeur van een collège ooit tegen me zei: parce que les parents, ils le veulent)