Chez Roger & Françoise maandag 6 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

De kroegbaas zal vanmorgen wel niet zo vroeg uit de veren zijn, dus neem ik de honneurs maar weer eens waar.
Ronald, hebben je lampen goed gebrand? Ben wel nieuwsgierig, heb zo’n gevalletje van de Xenos, brand iid wel lang, maar heel ielig.
Prettig werkdag, allemaal!!!

53 reacties op “Chez Roger & Françoise maandag 6 juni

 1. Goedenmorgen, de koffie is vers en de croissantjes zijn nog warm. Mijn dochter begint opeens heel hard aan haar huiswerk te werken. Zou ze wel overgaan??

 2. Ach wat is werken. Ik ben opgegroeid in een tijd dat werken iets was wat je met je handen deed en waar je van ging zweten. Tegenwoordig zit ik de hele dag naar een aantal schermen te staren.

 3. De kroegbaas bracht vanmorgen om 7.45 gedouched en wel zijn zoon naar de bus. De grote kleine ging voor het eerst een dagje kennismaken op de nieuwe school. Het arme kind had keelpijn en was zijn stem kwijt. Maar om nou de kennismakingsdag te moeten missen… Ze zullen wel denken daar: wat een stil jongetje.
  Ik heb overal spierpijn van 17 uur achter elkaar rondrennen en sjouwen, en probeer nu mijn weekendwerk in te halen.
  Dus niet al te vaak aanwezig. Interessante discussie gisteren, over hoe je de bezoekersstrooom regelt. Wij wonen hier nu vijf jaar en voeren een zwalkend beleid. Sommige mensen wil ik wel een maand hebben, anderen ben ik na één dag al zat. Wij stellen nu maar een limiet van een nacht of twee, tenzij langer op ons uitdrukkelijk verzoek. En naaste familie is natuurlijk altijd welkom, maar daar hebben we niet erg veel van.
  Prettige voortzetting allemaal!

 4. krek: hoe kan je nu mensen laten komen, die je al na één dag zat bent….je hebt toch een voorselektie als ze zeggen dat ze langs willen komen, of komen ze onverwachts….

 5. Dat is het ook. Toen we pas uit de stad waren verhuist hadden we dat ieder mooi weekend. Kwamen er allerlei lui langs even gezellig een kopje koffie drinken. Die kun je dus niet vloekend weg sturen. Eet je mee? niet op gerekend. Dat wordt dan weer chinees halen. En je had nu juist zo hehoopt op een rustige avond met een film en een glaasje wijn. GRGRGRG

 6. @Krek., wat worden ze dan groot he? Hier hebben ze vandaag ook kennismakingsdag op college…
  En wat bezoekers betreft: het blijft nou eenmaal zo dat je sommige mensen weken om je heen kunt hebben zonder problemen en andere heb jet het al heel gauw meegehad. Wij hebben trouwens wel een pot als er mensen en dat scheelt wel een hoop irritatie…

 7. voorlopig kan ik nog tegen iedereen roepen dat ik nog geen WC heb en het dus niet uitkomt.

 8. @Krek: Jij weet behoorlijk veel, ik ben op zoek naar briketten. Om in de winter warm te blijven. Misschien een rare vraag!!! Ook voor de andere lezers, briketten in de buurt van Panneçot. Bij voorbaat dank!

 9. @ferry: en als dat toilet er komt, wordt dat natuurlijk een hurktoilet in de hoop dat dat de familie weerhoudt?

 10. Ik heb de indruk dat het nogal een verschil maakt bij de bezoeken van al dan niet vermeende vrienden, of je een tweede huis in Frankrijk hebt of dat je er permanent woont. Als je hier gewoon woont en werkt ben je dus niet, zoals je bezoekers vaak wel schijnen te denken, permanent op vakantie. Je moet gewoon werken en je brood verdienen. Tenzij je hier van een royaal pensioen zit te genieten natuurlijk!
  Hoe je omgaat met soms vage vrienden en kennissen die onverwacht voor je neus staan zal enorm verschillen. Sommige mensen vinden het leuk als het altijd de zoete inval is.
  Mijn Franse schoonfamilie heeft het vaak bij de hand gehad. Mijn schoonouders waren namelijk beiden leraar Duits, en vooral mijn schoonvader had veel connecties in Duitsland. Elke gelegenheid om zijn kennis van de Duitse taal en cultuur te demonstreren greep hij met beide handen aan, en daardoor was bijne iedereen van Duitse afkomst bij hem per definitie welkom. In bepaalde Duitse kringen raakte dat bekend. Voeg daarbij het feit dat mijn schoonouders een nogal groot huis bewoonden in de nabijheid van Nimes, op een half uur rijden van de Mediterraanse kust, en met een royaal zwembad in de tuin, en je kunt uittekenen wat er regelmatig gebeurde: ring, vreemde mensen op de stoep. ‘Ach, wir sind Freunden von Hans, Sie kennen doch Hans…’ (Hans was dan een op zich al tamelijk vage Duitse kennis). Vervolgens bleven ze dan doodleuk een week of langer logeren. Tot dan toe totaal onbekenden! Bijdragen in de kosten van eten e.d. was er doorgaans ook al niet bij, de dames en heren lieten zich van voor tot achter door mijn veel te lieve schoonmama verzorgen. Zij durfde geen nee te zeggen want haar man vond het zo leuk om Duits te spreken (ze is nu van hem gescheiden). Dat soort klaploperij vind ik van een ongelooflijke onbeschoftheid, maar ik heb (ook elders) moeten constateren dat het onder onze oosterburen blijkbaar geen zeldzaamheid is om zich hulp en gastvrijheid te laten aanleunen zonder er ook maar iets voor terug te doen.
  Helaas hebben sommige Nederlanders die Germaanse klaploopneigingen ook in het bloed. Die moet je dus bij voorbaat afschrikken. Als ik in Nederland ben en kennissen zeggen: leuk, die mooie plek in Frankrijk, we komen eens bij je langs, dan vertel ik meteen dat ze dan voor bedrag x ons gastenverblijf kunnen huren, maar dat ze wel op tijd moeten boeken omdat het anders bezet kan zijn, en wij vooralsnog geen logeergelegenheid in ons huis hebben omdat het voor een groot deel nog een bouwproject is. ‘Ik kan je adressen geven van een leuk hotel of een chambres d’hôtes-adres in de buurt, hoor’, zeg ik dan. ‘En als je dan toch in de buurt op vakantie bent ben je van harte welkom voor een bak koffie, kunnen we eens lekker bijkletsen.’
  De meeste van die mensen komen dus nooit. En dat vind ik prima. Je weet meteen wie je echte vrienden zijn.

 11. Ik heb vorige week een 3persoonstent bij de Aldi gekocht voor dit soort gelegenheden.

 12. Het is goed om al deze verschillende verhalen te horen.
  Dan ben je voorbereid.
  Ik ben daar vaak nog te naief in.
  Vandaar mijn “”spelregels” (zie gisteren).

 13. @Robert(a): Je kan briketten gewoon bij de ATAC krijgen. In pakketten van 24 stuks geloof ik. Ze staan vlak voor de kassa’s.

 14. Goedenavond, vannacht om 04.00 uur de lampjes gecontroleerd en warempel, ze deeje het nog.
  @Dineke: het zijn idd. maar kleine lichtpuntjes, maar meer heb ik ook niet nodig. Vooral als ik in het pikkedonker weer eens naar m’n stroomvoorziening moet, is het wel handig om enige oriëntatiepunten te hebben. Ze zijn niet geschikt om b.v. een terras te verlichten. Maar voor mijn doel dus uitstekend geschikt.
  @Schwep: ook dat is een handige tacktiek, maar wat als je klaar bent met verbouwen:)

 15. Ja, kopje koffie. Ronaldus, wij gebruiken die lampjes nu ook als orientatiepunt, werkt idd goed. Weet nog dat hier ooit iemand nogal vrolijk ’s nachts van het terras wegliep en enkele seconden later hoorden we een mega klap…dat was de eerste mobilhome dus. Stond in de weg.
  Heleboel hooi binnen gehaald vandaag, nog net groen en toch knapperig. Als je dat ruikt zou ik ook wel koe willen zijn. Lekker hoor. Dit is de mooiste tijd van het jaar. Jammer dat veel mensen zich nu laten verleiden tot Turkije of Tunesië omdat dat goedkoper is.

 16. @Robert(a) blij dat je brikettenvraag al beantwoord is. Ik weet niet eens wat briketten zijn. Aanstekers (briquet)? Zie je hoeveel ik weet.

 17. @Krek: briketten zijn gemaakt van geperste kolenachtige meuk om in je kachel te stoken.

 18. Parbleu! En tjonge nog aan toe.
  Dergelijke cryptische berichtjes roepen bij mij steevast allerlei vragen op. Wat schreeuwde de man nou eigenlijk? Verstond er nu werkelijk niemand van de aanwezigen Frans of was er sprake van een klassiek geval van ‘bystander apathy’? Slaat de politie in Ottawa alle luidruchtige Franstaligen in de boeien? Verkocht men op het vliegveld van het tweetalige Canada geen woordenboeken? Sprak de man in kwestie werkelijk niet voldoende Engels om zich in deze kennelijke noodsituatie afdoende uit te drukken om op zijn minst basale medische hulp te krijgen in plaats van geboeid afgevoerd te worden? En de meest prangende vraag van al… wat deed Giel in Godsnaam op deze obscure site?

 19. Volgens mij is het een nepbericht. De jurnalist heet Josh Pringle. Yeah, sure! Met zijn vriendje, de fotograaf Willy Wokkel zeker.

 20. @Krek:
  Ik begrijp het verhaal, heb mijn info binnen bedankt.

 21. @krek: dat dacht ik bij eerste lezing ook, maar nee. Die SIU bestaat echt, en die heeft een officieel persbericht verstuurd. Daarin staat overigens wel dat de man zich vreemd gedroeg, niet dat dat vreemde gedrag bestond uit het schreeuwen van franse woorden. Mocht je meer willen chacken, het telefoonnummer van hun persvoorlichter staat er ook bij.

 22. @Gertjan: nog een wereldaanbieding gescoord vandaag.
  Een compressor van 149 voor 99 cpl. met toebehoren, en kreeg daarbij ook nog 14 aan kortingsbonnen voor een volgende aankoop. En daar verdienen ze ook nog op.
  Roger………….. een groot glas rode wijn.

 23. Ook, maar vooral handig om bij schilderwerk, hak en breekwerk alles schoon te blazen. Verfspuiten, de luiken b.v. en natuurlijk de gevel in kleur spuiten.

 24. Das geen geld. En dan die bosmaaier. Het wordt echt een paleis. Als je het allemaal daar krijgt.