Chez Roger & Françoise, samedi le 14 mai


Klik logo voor smoelenboek.

Vers café.
Voor de liefhebbers wat restjes haring op roggebrood.

163 reacties op “Chez Roger & Françoise, samedi le 14 mai

  1. Tja, dat eten weggooien… dat is echt erg. Vooral met grote partijen gaat er een eten weg; dat doet me altijd pijn. Net als een broodje dat even op de grond ligt. Dat moet ik dus weggooien, terwijl er enkele uren verderop kinderen graankorrels van de grond rapen…

  2. sorry was de deur al uitgelopen opzoek naar dat nieuwe café doe mij maar een corenwijn maar alleen als er nog haring is

  3. Heb jij dat ook René? Terwijl het me nog heugt dat mijn moeder, wanneer wij iets niet lustten, zei: ” de kindertjes in Biafra hebben niks te eten..” Vervolgens ontstak ze in woede omdat wij zeiden: “stuur dit maar naar ze op”

  4. rene@ daar denk ik ook wel eens aan somsbreng ik wel eens wat naar de school aan de overkant
    bavarois bijvoorbeeld of vraag of de buren al gegeten hebben

  5. Mijn ouders komen in juni en die moeten beslist twee tonnrtjes meebrengen en dan nodig ik de dorpsbewoners uit voor een haring met corenwijn

  6. Ik ga lekker slapen…de wekker uitzetten…morgen heeeeel rielkst boodschapjes doen..asperges -en haring- halen op de markt, lamsboutje bij de Turk…zo komen we ons weekend wel door. Het is i.i.g. warmer dan vorig weekend: dat was AFZIEN!!!

  7. @Rob: na of op…ze zjn er al eerder, maar worden dan pas officieel verkocht. Pas op, hè, ik zit dicht bij Scheveningen…

  8. ben benieuwd hoe ze dat vinden
    had in de winter snert gemaakt dat vonden ze te gek
    opgepeuzelt met de jachtclub uit het dorp

  9. Yep, ware het niet mag…
    Eten wat met gasten in aanraking is geweest (dus bij buffetten), moet so wie so dezelfde dag worden weggegooid. Eten wat achter een plaat heeft gezeten (zoals eh… bij de Hema) mag 48 uur bewaard worden en moet daarna ook weg. Mits het kouder dan 7°C of warmer dan 60°C is bewaard, anders moet het na 2 uur al weg worden gegooid…

  10. nee captains dinner is capucijners met stooflapje uitgebakken spek kaantjes rauwe en gebakken ui
    augurk picalilli ohja en een speklap
    wel iets voor de grote eter maar ik vindt het heerlijk

  11. Klopt Renee, maar dat is onderkoeld, hebben de beestjes geen kans en blijft smaak gewaarborgd. Maar eten boven de 60 graden, en dan 48 uur later, brrrrrrrrr…..

  12. Nee, eten na een twee uur is vaak al helemaal gaar. Als we aardappels en spruitjes als personeelseten hebben, maar ik er maar een purrée (“spruitjeszalf” in mooie culinaire termen) cq. stampotje van; dan is het nog net binnen te werken…

  13. Niet altijd hoor… soms mogen we ook net niet over datum-heerlijkheden eten. Enig nadeel is dat je dan met virenden een eetcafé bezoekt wat een goede prijs/kwaliteitverhouding biedt, maar toch denkt van “Is dit het nou”

  14. Ik snap ‘m Renee, maar iedereen die in z’n dagelijks leven wordt geconfronteerd met z’n eigen vakgebied staat niet meer objectief ten opzichte van het gebodene.

  15. Zo, wat een nachtbrakers zeg! Hopelijk heeft Ronaldus zijn auto in goede staat terug gevonden en was Edwin nog op tijd wakker vanmorgen. die koks moeten toch altijd heel vroeg naar de markt om het neusje van de zalm in te kopen? Als ik dit zo lees lijkt het me toch aardig om eens een HeF-trefpuntenkaart van Frankrijk te maken, zodat je een rondreis langs HeF’ers kunt plannen. Was dat niet een ideetje van Coco, ooit? Prettig weekend allemaal. Ik zit een paar dagen alleen met de kinderen, want Hiromi is naar de kunstRai. Zal overdag dus wat minder tijd hebben om hier rond te hangen. Gelukkig vermaken jullie je zonder mij ook wel, zo blijkt.
    Trouwens, John:P stuurde me een plaatje van zijn nieuwe autootje. Een echte boy toy. Zoals je ook ziet aan die brede grijns van de boy die er naast staat.

  16. Goedenmorgen, eerst maar eens bijgelezen.
    Haring op de vroege morgen, nee doe maar koffie.
    En inderdaad trefpuntkaart was een idee van Remke.
    Ik wil de kaart eventueel wel maken.
    Wil iedereen dan wel even een mailtje sturen met de naam van de woonplaats in Frankrijk.

  17. Geeuw……, viel best mee achteraf, dit jaar. Geen schade, geen baldadige jeugd kortom prima afgelopen.
    @John: spaar jij Dinky-Toys, wel gaaf hoor. Bob vond het een vrouwenauto 🙂
    Ik ben net eigenaar van een bosmaaier geworden, 250, moet ik alleen nog ff naar Groningen op en neer.
    Roger, doe maar een cappucino.

  18. Gaan we nu elkaars boys toys zitten bewonderen? OK, kijk dan even naar http://ballonbleu.free.fr/balloon/JOYtransparant01_300.jpg. Daar hoort een tien jaar oude en hier en daar wat gebutste en gekraste Volkswagenbus bij, maar in de lucht hebben we wel achtduizend paardenkrachten aan pure puppy-power. En meer vrije ruimte om in te spelen dan met een cabrio. Nadeel: een hoop gezeul met zware spullen voor en na.
    Maar alle gekheid op een stokje: mooi autootje, JohnP. Kan-ie ook mee naar Frankrijk of moet je dan alsnog met een space-auto vol kids en bijbehorende accessoires? Dat zie ik nou bij mijn broertje, die heeft net een mooie oude groene Alfa Spider uit begin jaren ’80 gekocht en wil daarmee naar zijn werk op en neer over de A2, maar op vakantie richting ons moet hij drie kinderen meenemen plus een mud pampers en dergelijke, dus dan gaan ze toch met de Peugeot 307 break. Terwijl het hier zo lekker cabrio-rijden moet zijn met al die rustige kleine kronkelwegen.

  19. @Schwep: die PH-JOY, is dat gelukkig toeval dat je die letters krijgt? Of mag je zelf ook nog kiezen. Ik dacht destijds dat ze voor de jongens van BZN een uitzondering hadden gemaakt, maar nu jij ook al zo’n mooie code hebt…

  20. @Rene: dat PH-JOY is geen toeval. In Nederland mag je voor een luchtvaartuig zelf de drieletterige registratie kiezen, mits de natuurlijk nog niet bestaat. In veel landen is dat niet of maar beperkt mogelijk – zo kan het in Frankrijk bij mijn weten niet. JOY was een idee van een van mijn crewleden, eind 1986. Je ziet ook vaak de initialen van familieleden van de eigenaar. Of gewoon lekker gek, zo is er een PH-ZOZ, voor ‘zie ommezijde’, want het was een van de eerste ballons in het land met rotatieventielen waardoor je hem kon draaien. Of de PH-BOW, voor ‘rainbow’ in regenboog-kleurenpatroon; de PH-TIB, voor Tibbert, de achternaam van de eigenaar… Zelf had ik een tijdje de PH-ASF, voor ‘asferisch’, gesponsord door een fabrikant van asferische contactlenzen… en ik heb nog gevaren in de PH-NMS (Nederlandse Middenstand Spaarbank, een roze spaarvarkenhoofd) en in de PH-OLA, een eenzitter met ijsreclame…
    Die mooie registratie PH-JOY is een van de redenen waarom mijn ballon niet is overgezet op een Frans kenteken (er zijn allerlei andere redenen, zoals ingewikkelde bureaucratie en hoge kosten, maar ik zou in La Douce France nooit dat kenteken, zelfs niet JOYE, kunnen krijgen). En dat is weer een belangrijke reden waarom ik officieel nog een Nederlands adres heb. Het heeft nogal wat gevolgen, zo’n hobby.
    Overigens is een luchtvaartregistratie voor de eeuwigheid: ook als het betreffende luchtvaartuig niet meer bestaat blijft de registratie geblokkeerd. Dus niemand anders zal zich ooit dat JOY kunnen toeeigenen. Anderzijds: ik kan het ook niet op een nieuwe ballon laten zetten als deze er niet meer is. Volledig herbouwen, of in delen reviseren, is dan de enige mogelijkheid. Hij is in de jaren ’90 al in twee stappen van top tot teen herbouwd, en nu een van de zeldzame ballons van die leeftijd die nog actief varen. Een semi-classic, zeg maar. Net als een Alfa Spider uit dezelfde periode…

  21. @Coco, Ja maak ‘m; in oktober moet ik met de master naar Olland, zal wel een weg met stops worden want veel harder dan 95 rijd ie volgeladen niet. Dus hier en daar een kopje thee…

  22. Zaterdagavond – silence…Dan kunnen we Enigma’s MCMXC a. D lekker hard draaien. Onder het genot van een cognacje natuurlijk…

  23. Kon het niet laten, zag Rika voorbij komen..
    @Gertjan: bier? Drink ik alleen als het heel heet is of wanneer ik megadorst heb. Vanmiddag heb ik er een tje verdampt. Nadat ik 30 meter heg had gedaan en het gras had gemaaid en de rotzooi weer had opgeruimd.

  24. Nee, ik hou niet van zoet. Ik hou juist van bier vanwege dat wat bitterige frisse. Alsjeblieft geen suiker erdoor.

  25. @Dineke: dat lijkt me de goede taakverdeling met Pieter. Beter ook een klusje verzinnen voor Pieter.

  26. Tim…ja…dat is een ander verhaal…Tim zetten we aan het werk in de grote vakantie: vijver uitgraven. Huis aan de buitenkant schilderen, buitenkraan aanleggen. Nee, geloof me: zijn tijd komt wel!!!

  27. @Gertjan en Dineke: Nadat jullie vorig weekend weg waren gegaan is het weer mooi opgeklaard. Weliswaar bleef het wat aan de frisse kant (16-18 graden) maar in het zonnetje was het goed toeven. Zeker als er klussen buiten gedaan moesten worden, zoals luiken maken.
    Maar inderdaad vandaag regende het van de lucht, vandaar dat we vandaag al thuis gekomen zijn, want de vooruitzichten waren ook niet goed. Het was eigenlijk de bedoeling om morgen pas te gaan rijden.

  28. Ik maakte me zorgen of m’n pas vol geplante moestuin niet verdroogde. Ik schijn me meer zorgen over verdrinking te moeten maken.

  29. 😀
    Maar mijn piepkleine moestuintje staat tussen schuttingen op het Z-W, dus daar is het altijd net iets warmer

  30. Het stinkt hier in huis…onze schoorsteen is nestenvrij en Tim dacht ff lekker de open haard aan te steken…trekt niet goed genoeg..staat het hele huis blauw…geef mij maar ouwemannetjes sigaren

  31. Oooh!! Poepieiei!!!!
    Heb niet meer ruimte en vooral: niet meer tijd..anders was het hier een beestenbende. (is het toch al, maar dan anders 🙁 )

  32. Wowww..ik dacht dt Bob een van je zoons was…dit vind ik helemaal geweldig. Tussen Nico, onze kat en Bo, onze Labrdor heerst, ma 2 jaar, nog steeds een gewapende vrede…

  33. Het schijnt…dat ik mijn gemankeerde moederdag morgen ga inhalen…eerst zien dan geloven…Ik geloof nooit zo in kadootjes meer in dingetjes die persoonlijk zijn. Dat ik bijv. eens niet vroeg op heof om de hond uit te laten, dat de oven op tijd wordt aangezet voor het vrood, dat iemand een kwartier lang sinaasappeltjes staat te persen etc.
    Wach ff.. ik moet dit geloof ik even aan enkele personen laten lezen..

  34. Hier in huis ook al morgen moederdag. Lana heeft o.a. knalpaarse lippenstift uitgezocht, want mama’s lievelingskleur is paars zegt ze. Ben benieuwd hoe dat morgen afloopt.

  35. Ik zoek de klamme lappen op. Met de laatste pagina’s van een spannend boek (Ken Folett) en daarna heerlijke radio van het nachtmagazine…

  36. Drie vreemdelingen inmiddels, maar antwoord geven? ho maar. houd het voor gezien. Roger, de vreemdelingen willen geloof ik enkel gebruik maken van je toilet.
    Bonne nuit.

  37. Nee hoor, in Nederland en daar gingen we toch al naar toe voor mijn moeders verjaardag, dus geen extra reis voor nodig…
    Rem: doe mee, waqt drink je?

  38. Andorra is waarschijnlijk verder weg.
    Ik ga ook, de drank kopen voor de receptie.
    3 auto’s 10 liter drank per persoon hm .. feesten maar.

  39. Coco: ja, is dichter bij en geen passen dus ook beter voor in de winter. Leuke kleding ook, alles wel heel Spaans

  40. Coco: ja, is dichter bij en geen passen dus ook beter voor in de winter. Leuke kleding ook, alles wel heel Spaans

  41. We gaan deze keer iets verder, La Jonquire heet het geloof ik, is 7 km verder wat grotere winkels en beter om te parkeren.

  42. log is gek!
    Remke: heb eindelijk ff tijd, leuke website! wat een janboel zeg, lachuh. maar ook prachtige plekjes, eldorado voor vakantiegangers, zal het doorgeven.

  43. Das een flink eind voor een paar boodschappen ja. Andorra is rond de 120 dacht ik, van hier, maar dan heb je altijd een file en die passen, PLUS douane!

  44. We gaan niet voor een paar boodschappen hoor.
    Koop ook m’n olijfolie, enfin heel veel. Je moet wel de auto vol laden. Daarbij is het ook een uitje.

  45. Ja natuurlijk, het is alleen maar autoroute.
    Als we rond 7 uur vertrekken zijn we rond 10 uur in de winkels.

  46. Remke dat hoort er ook bij, heb jij weleens een fransman genoegen zien nemen met een sandwich tussen de middag?

  47. ik wel een Fransvrouw hoor…mmaar inderdaad, lekker etentje hoort erbij! In Andorra doen we dan bij Chez Paulo ofzo.

  48. Was even aan het zoeken en gevonden.
    In een CöteProvence van vorig jaar staat een artikel
    van Annemiek Verdoorn. Bij dit artikelel ook een foto
    van een ontbijttafel ? croissantjes, venz hagelslag, gekookt eitje en een wijnkoeler met wijn en champagne.
    Echt hollands wat een combinatie!

  49. Haha, hagelslag en pindakaas brachten mijn gasten ook mee, dachten dat ik dat wel zou missen. Ok, die pindakaas is heerlijk (met sambal) maar die Venz…

  50. Of pindasaus maken met de pindakaas. Heel vreemd zijn ze hier dol op. Vooral als saus bij de brochettes.

  51. Ja we hebben net twee weken mensen gehad. Liep goed dit jaar de mei-vakantie en ook nog eens schitterend weer wat wel eens anders is begin mei.

  52. Heb trouwens nog gekeken bij die feria’s maar een kaartje kost algauw 90,-. Volgend jaar dan maar, als we helemaal zijn binnengelopen…

  53. Het is schandalig duur. Zelf ga ik niet naar de corrida’s.
    Afschuwelijke afslachterij.
    Maar s’avonds van bodega tot bodega dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *