Chez Roger & Françoise, vrijdag 10 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Gek, ik vond die BD-encyclopie echt hartstikke goed. Maar niemand schijnt er interesse in te hebben. Moet ik dan maar weer op zoek naar handige Frankrijkinformatie voor Nederlanders? Een lijst met de beste apotheken? groenteboerenmetbintjes.fr? Evitezlepayage.com? Of een site waar alle bewoonbare Franse huisjes met authentieke elementen op staan met slechts kleine aanpassingen, gelegen aan de bosrand, rustig maar niet geïsoleerd en met riviertje dat door het terrein stroomt waar trouwens ook nog een gebouw op staat dat met een simpele verbouwing is om te vormen tot comfortabel gastenverblijf, gelegen op ten minste 1000m2 eigen grond op loopafstand van de bakker en tot vijf minuten fietsen naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Oh ja, op maximaal 1 dag rijden van Utrecht en voor ten hoogste 50.000 euro? Ik zal ’s kijken….. Nee, sorry. Misschien hier?

63 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 10 juni

 1. Zzoooo, is die chagrijnig of wat!
  Wat issur gebeurd tussen pakweg kwart voor 1 en 1 uur?

 2. Koffieieieie!!! Twee taarten af: 1 witte chocoladecalorienbom staat in de koelkast op te stijven en de appeltaart staat in de oven. Nou nog ff snel op en neer naar de super voor liters cola en zakken chips, de slingers ophangen en het feest kan beginnen (Andrée is 15 vandaag)
  @Remke: hoe is dat nu? BBQ-en met naaktlopers?

 3. Krek, mauvais vin?
  Peter, ik denk dat het http://www.evitezlepéage.com moet zijn.
  Krek geeft een hint naar de zuinige nederlander.
  Ik moet hem daarin wel gelijk geven. Ga eens lezen op diverse forums, het is altijd hetzelfde, groot, mooi, veel grond en het liefst gratis.
  Als het kan ook nog een winkel met pindakaas en drop.

 4. Gefeliciflapsteert, Andrée! Het is dat ik je mailadres niet hebt, anders zou ik je een mooie digitale kaart sturen.
  @Peter: je moet het ook goed intikken!
  @Dineke: chagrijnig? Moi? Ben juist in een prima bui, want er is weer een huis verkocht via Immogo. Ik mag een rekening sturen. Nee, weer niet die domaine van 3 miljoen, maar 1% van het gemiddelde huis, zelfs in Frankrijk, is toch een respectabel bedrag. Maar ja, al die kabbelende logjes zijn ook maar saai, dus ik gooi er af en toe wat belligerents tussendoor. Als dat een woord is.

 5. @krek: ik voel helemaal met je mee. Overigens heb ik toch echt even op die site van de stripencyclopedie gekeken. Al lees ik doorgaans toch liever zwarte tekst op (gebroken)wit papier om daar in mijn hoofd zelf de beelden bij te bedenken… De enige strips die ik momenteel hier in huis heb zijn een paar Franstalige Asterixen…
  Waar haal je de tijd vandaan om al die links te vinden en elke dag dit blog met iets nieuws te beginnen? Moet je dezer dagen niet heftig aan je oude huis staan te schilderen om dat verkoopbaar te maken? En ook nog klussen aan het nieuwe huis, of laat je dat allemaal doen van de fortuinen die je verdient met Immogo? 😉

 6. @Schwep: je lijkt mijn vrouw wel. Ik moet inderdaad schilderen, maar er moeten ook teksten geschreven worden. En die linkjes doe ik er gewoon even tussendoor. Het nieuwe huis is uitbesteed via een projectmanager en dat hoop ik binnenkort te kunnen financieren uit de verkoop van mijn huidige huis. Wacht, ff reclame maken: (zoek op ref. 171107)

 7. @Coco en Peter: ai! Coco heeft gelijk. Dat moest péage zijn. Pijnlijk! Al is payage logischer, maar wie ben ik om de Fransen te leren hoe je hun taal schrijft 😉

 8. @Dineke, ze bleven in de kleren gelukkig. Geen extreme vleesorgies hier.

 9. Peter dacht jij dan dat het een bestaande site is ? Ik niet hoor.

 10. Ben in een melancholieke bui…heb dit (op oortje klikken) heel hard aanstaan…..dra-ma..sorry: DRA-MA!!!

 11. Zit ik een beetje in m’n eentje voor me uit te l*llen…nou vooruit: nog veel beter: Brideshead Revisited
  Waarom maakten ze hier toch nooit van die goede series die je wel 10x kunt herhalen zonder dat ze vervelen?

 12. @René: Fransen op z’n Engels. Moet kunnen, toch? Gelukkig hoeven we het niet te horen.

 13. Hèhè. Gelukkig maakt de verjaarsvisite het niet laat: want trouwe leerdertjes en het is proefwerkweek (waren zij ook zo braaf?)

 14. De presentatie fish-n-chips loopt aan de rechterkant van mijn scherm af, nota bene zonder zo’n vermaledijde horizontale scrollbalk te geven. Site dus onleesbaar en afgekeurd, sorry.

 15. Goedenavond, ik heb net samen met Dave een ritje in de auto gemaakt, het nieuwe speeltje “tomtom” uitgeprobeerd.
  Roger………voortaan ben ik op tijd voor de borrel 🙂

 16. Computers hebben toch mede tot doel “tijdsbesparing”, ff rekenen, laptop opnieuw inrichten 3 avonden, tomtom installeren een hele avond, ik denk dat ik weer terug ga naar papier.

 17. Las over je laptop. Ga morgen de stad in voor een nieuwe, deze is niet meer vooruit te branden. Kan vanwege tekort aan schijfruimte niet eens ‘service pack 2’ installeren.

 18. Zo, moesten weer uit eten…net terug want zij is spaanse dus voorgerecht om 22.00 uur…Nu kapot door allerlei uitheemse drankjes. truste geklijk maar weer, a demain!

 19. Kijk uit met service pack 2, je originele installatie cd doet helemaal niets meer als je sp2 naderhand installeert.

 20. Daarom ga ik maar een nieuwe kopen, ik vermoed dat ie dan al geservicepact is.
  Wat een oplichters die miekrozachten.

 21. Mag je wel zeggen, moest via een omweg (good old dos en norton) inbreken om windows weer op te starten.

 22. @Rámkó: Ben blij dat er 1200 km ruimte is.
  @Ronaldus: Wat denk je: HP/Compaq, Dell, Toshiba… Geen idee?

 23. Dell, kun je alles instoppen, geen originele onderdelen nodig zoals bij Compaq, prima service en geen discussie bij garantie claims. Ik heb al 10 jaar Dell en 90% tevreden.

 24. Ben ook geneigd bij Dell te gaan shoppen, ze leveren maatwerk. Maar geen ervaring met ze.

 25. Het enige nadeel dat ik tot nu toe heb ondervonden is dat ik 7 dagen moest wachten op een nieuwe harde schijf.
  Ons hele bedrijf is voorzien van Dell apparatuur, en zij hebben een prima after sale, dat is onze ervaring.

 26. Viel me ook op dat veel bedrijven en instellingen Dell pc’s hebben staan.
  Ga vandaag maar ’s rondneuzen op de site van Dell.
  Ga plat, salut!