Chez Roger & Françoise, vrijdag 17 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Volgens mij zag ik in de météo op TV voorbij komen dat we vandaag de Hervé’s vieren. Dus als je toevallig Hervé heet: gefeliciteerd! Grappige Franse gewoonte, die naamdagen. De kalender wordt trouwens elk jaar aangepast, omdat er steeds nieuwe namen bijkomen, die natuurlijk ook gevierd moeten worden. Binnenkort, vrees ik: “Aujourd’hui, on fête les Kevin!”

59 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 17 juni

 1. Ja hoor. De overdosis van gisteren er vandaag weer uitgezweet door 80 koolplanten in de grond te stoppen en schapen geschoren.

 2. Gelukkig loopt er bij jullie geen Poema (Puma) rond, jullie hebben natuurlijk ook geen Ginkelse Hei.

 3. Nee hoor, Poema’s zijn erger, vooral Nederlandse want die worden gesponsored door de media.

 4. Stond vanmorgen wel weer oog in oog met een ringslang van een slordige 1 meter nog wat, blijft wennen. Ook al zijn ze niet giftig worden ze wel heel ‘giftig’ als je ze doormidden probeerd te maaien met de bosmaaier.

 5. @ Henk, dat dacht ik ook, en heb zo mijn twijfels, maar ja, wie is Sicco?

 6. @Rem: Zien, vooral in het voorjaar, veel geplette slangen in de Morvan. Heb gehoord dat ze de warmte van het asfalt opzoeken en de gemiddelde Fransman een hekel heeft aan Serpenten.

 7. Kom ze veel tegen met rijden (paard) zomer. Dan liggen ze idd heerlijk te genotteren middenop de paden in het zonnetje. Ze wachten tot het laatste moment met wegschieten evenals de zwijnen trouwens. Die zitten stil in de bosjes te denken: Ze ziet me niet, ze ziet me niet. Totdat je er vlak naast rijd. Christus…

 8. Nee, in halve zolen. Met een noodkreet storten ze zich dan de wildernis in. Paarden 2 meter dwarsuit…
  Ga je morgen weg?

 9. Ja, ik moet ook naar de keukentafel. Veel fietsgenot in Allemange et A+.

 10. Dwarsuit!? Volgens mij moet je met Krek. gaan samenwerken, nieuwe woorden verzinnen en daar geld mee verdienen. Ik verwed 10 franc dat dat gaat lopen als een tiet.

 11. Zo gauw even koffie… dan kozijnen aan de westkant laagje geven, kan nog staan nu nog in de schaduw…
  het wordt vandaag een heerlijke, zinderende zomerdag.. Madelief is op schoolreisje en Jorgen is mee als begeleider en ze gaan naar kangoeroe’s kijken in de buurt van Angers, ik kan er geen website van vinden anders had ik die jullie natuurlijk wel gegeven…

 12. Morgen Marjan, geen koffie meer want voor 12 uur boodschappen doen, is een eindje rijden. Maar natuurlijk gaan we genieten van deze prachtige dag! Heb al een vroege boswandeling achter de rug, alles geurt, alles bloeit, alles bedauwd en zonovergoten…

 13. @remke: neem toch aan dat de bosmaaier sterker is dan een slang? had trouwens gedacht dat ze voor het lawaai van dat ding wel zouden vluchten.

 14. nog geen slangen gezien rondom onze stek. is maar goed ook want ons paard heeft een heel eigen invulling voor het woord dwarsuit

 15. Goedenmorgen, erg druk gehad de laatste tijd. Wel af en toe gekeken maar geen tijd om uitgebreid te kletsen. Dineke en Ronaldus nog gefeliciteerd. Trotse ouders, ik ken dat geveoel. Hier is alles ook over. Nog een maandje dan gaan we weer afzakken naar Ons dorpje. Eindelijk rust. Alhoewel rust. De keuken is nog lang niet af en het beton moet gestort en het dak moet nagekeken en er moet gefietst worden. pffff.
  @Peter, het verschil tussen de gevaarlijke soort slang en de ongevaarlijke is te zien. Tenminste als je de foto’s ziet. Ikzelf schrik me meestal rot, de slang ook trouwens, zodat ik echt niet zou weten of ie gevaarlijk is of niet. In de tuin handschoenen aan dus en geen sandalen.

 16. Ik heb ooit eens te horen gekregen dat je als wandelaar het beste doet door vooral NIET stil te doen. Als je maar gewoon geluid gemaakt, schrikken beesten van jou lang voordat jij ze ziet en maken ze zich uit de voeten. sommige wandelaars dragen darom zelfs belletjes aan de benen, weet niet meer of dat tegen slangen of beren was.

 17. @Peter: Slangen liggen vaak in het hoge gras te, ja weet ik veel wat ze daar doen, te liggen zeg maar. Een grasadder maai je zo doormidden; gelukkig want die zijn nogal giftig. Ringslangen zijn veel groter en als je er bv vlak langs maait worden toch pissig. Ze vluchten niet voor het geluid, raar eigenlijk ja. Komt denk ik omdat je, al maaiend, heel langzaam loopt en dus niet zo op de grond dreunt met je voeten. Flink stampen jaagt ze wel op de vlucht ja…alleen word het maaien dan wel erg vermoeiend als ik er ook nog bij moet stampen…
  @RobertS: Heb je nou sandalen aan je handen of handschoenen aan je voeten?

 18. @Remke, wel eens geprobeert. Maar met sandalen aan mijn handen is het erg moeilijk in de tuin werken. 🙂
  Ik schrok met trouwens rot de eerste keer dat ik een slang tegenkwam. We zijn in Nederland duidelijk niet gewend aan natuur die terug kan bijten. Kijk maar eens hoe mensen reageren met die Puma. Ze gaan nog gewoon de hond uitlaten op de hei. Hebben geen idee dat zo’n beest je in 10 seconden verscheurt.

 19. zal het 11 seconden zijn, het blijft een eng idee zo’n poema. en dan te bedenken dat wij een paar weken terug gekampeerd hebben op de Ginkelse hei. het enige dat ons toen wist te bijten waren een paar teken

 20. Meen me uit een grijs verleden te herinneren dat er op de ginkelse hei een herberg was, alwaar men als lokale lekkernij prima herdersbollen serveerde. geen enkele reden om daar een mens te verscheuren.

 21. @roberts: die mensen die nu op de ginkelse hei gaan wandelen, hebben gewoon medelijden met de noodlijdende media. Die snappen dat, zeker nu de komkommertijd met rasse schreden nadert, een drama nooit weg is 🙂
  Overigens moet er in de Alblasserwaard nog altijd een vervaarlijke bijtschildpad rondwerven.

 22. Wist niet dat schildpadden gevaarlijk waren. Over het algemeen zijn we in Nederland nogal simpel wat de natuur betreft. Asl we wat zien willen we het aaien en als er storm is met gevaarlijke hoge golven gaan we een strandwandeling maken. Voor het grootste deel is de natuur in ons land ongevaarlijk. Tot je in het buitenland komt en de wilde beesten ’s nacht rond je huis lopen te banjeren.
  Hoe dan ook, is et ook typisch Nederlands dat bij de Puma er meteen honderden mensen en een helicopter uitrukte en bij een ontsnapte TBSer het 4 dagen moest duren?

 23. Overigens, ik wil niet zeuren, maar het is wisweek en we staan op de tweede pagina bij Frankrijktoplist. Niet de tweede plaats, maar de tweede pagina!

 24. Welke (andere) krankzinnige laat zo’n man dan ook vrij? Zeker weer een vooruitstrevende proef…

 25. De hoogte van het cijfer is eigenlijk onbelangrijk. Het waarderingscijfer telt alleen bij een gelijk aantal klikkende bezoekers. Als je maar elke dag even langs gaat, dan blijven we zeker in de top 10.

 26. @roberts: zo lang ze die puma nog niet te pakken hebben, zie ik nog niet zo veel verschil met die tbs’er. Wat me wel zorgen baart is dat die tbs’er toen ie gearresteerd werd voor die moord niet eens herkend werd, terwijl hij toch in alle briefings van alle politiekorpsen aan de orde geweest moet zijn en ook uitgebreid met foto op tv was. Nu maar hopen dat ze die puma niet aanzien voor een ordinaire huiskat.

 27. @Krek, goeie reactie, vanmiddag zie ik net, maar of het helpt? Ik denk er krek (net zo) over. Bedankt.

 28. @klopt Peter, die tbsers is bij toeval gepakt, een gedachte die mij erg geruststeld.
  Zie trouwens dat mijn website ook vanuit zuid-Korea is bezocht. Wie kan dat nu wezen? Toch heb ik bijna iedere dag bezoek op mijn site. Wel leuk. De hele wereld komt er kijken.

 29. Zo alles is ingepakt, de eerste lading is vanmiddag al weg met de Morvan-Mover en wij volgen morgenochtend vroeg…..iedereeen een paar fijne weken toegewenst….ik kom echt nog wel even kijken van O., maar met 4 kinderen, 3 kleinkinderen, schoonzus, zwager en twee neefjes, zal het er niet altijd van komen….het weer is er goed heb ik algehoord dus dat houden we vast….ben benieuwd of we nog bekenden tegenkomen…ideetje, miscchien op een verborgen pagina een agende waarin we kunnen zetten, wanneer ieder in zijn huisje zit……

 30. Nou fijne tijd Frank. het is hier idd ‘lekker’ warm…30 graden in de schaduw vanmiddag. De natuur word er ook stil van.

 31. ‘navond, namens Bob bedankt voor alle felicitaties, de komende tijd alleen maar eindexamenfeesten op zijn agenda. Na de zomer begint hij de HES in Amsterdam en gaat BE doen.
  @Frank, goede reis en bewaar wat mooi weer.
  Roger……. m’n weekend is begonnen, dus…….

 32. Zou ik straks, in de toekomst, ook m’n hersens kunnen formateren?

 33. pompompiedom…eh…mag ik nog 1 drnkje, Roger?
  WAKKER WORDEN!!!
  Heb net m’n laatste rapportcijfertje uitgerekend en ik lust er nu wel 1.