121 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 22 april

 1. Fer: Over 2 weken zitten we daar lekker, is een fijne gedachte!

 2. De gedachte van vandaag…. mmm… zal ik dan toch eens voorbij gaan aan alle praktische (etage in onderhuur etc etc), financiele (opstartkosten, verblijfkosten) en emotionele (ouders, blijf ik niet rondzwerven) bezwaren en een sollicitatie-spam-run voor een job d’ete in Parijs de deur uit gaan doen???

 3. JA Rene gewoon doen later krijg je anders het gevoel van :
  Had ik nou maar …..
  Misschien was het wel leuk geweest als ….
  Verder goede morgen allemaal en respect voor al die snelle cafeoverwippers die met een lading drank in hun lijf steeds feilloos van het een naar het andere cafe springen 🙂

 4. Krijg meteen een mailtje van Jan, dat het “Bedenk wat je écht wilt” moet zijn. En Hemelvaart is met een kleine letter. Schijnt. Ik laat het lekker fout staan, Jan. Als leermoment.

 5. Wat die -t betreft: verschil tussen spreek- en schrijftaal m.i. En aangezien wij hier toch m.o.m. spreektaal hanteren lekker laten staan dus.
  “Hemelvaart” zal an sich wel met kleine letter worden geschreven, maar wanneer je het over de Chr. “feestdag” hebt dan wordt het wel degelijk met hoofdletter geschreven.

 6. Goedemorgen, u allen. Met dank aan de HeF heb ik een prachtig brief voor de CA gemaakt en is de aanvraag voor de hypotheek nu de deur uit. Dank, dank, dank.
  Het is hier nog steeds heerlijk weer en dus ga ik straks weer lekker de tuin in. Stekjes trekken voor die 3000m die we straks moeten volpoten.

 7. Goedemorgen… hier ook heerlijk weer, terwijl chaine meteo meldt dat het hier zou regenen…vreemd…

 8. Hoi Dineke,
  As je ut nâh auvâh jùis schrève vajje ège taal heb kèk hieâh dan maah is naah
  SjonP de ex-hageneis

 9. @Hanneke, dat zal even duren voor je 3000 meter hebt volgeplant. Staat er al iets op? Wij begonnen 3 jaar geleden met krap 6000 waar tot dan alleen meer dan manshoge brem op had gestaan – alles laten weghakselen – en onze struikjes en boompjes zijn nog steeds een beetje miezertjes (toch zo’n zestig boompjes en potentieel grote struiken geplant en verplant, plus een rotstuin, plus een moestuin die jaarlijks groter wordt, maar al die boompjes zie je niet eens op een luchtfoto, zo klein zijn ze nog). Krap de helft van het oppervlak dient nu even als logeeradres voor de ezels van vrienden, dan hoeven we daar niks te doen…

 10. Om op de openingszin terug te komen: ik wil de rest van mijn leven in ons Franse huis wonen en dat zal nom de chien lukken. Ik heb het aantal verplichte kantoordagen in Amsterdam tot 2 weten te reduceren en vaak ook tot 1 met een flexibele werkgever. Alles kan vanuit huis als er maar telefoonlijn, elektriciteit en mijn macje is. Jammer voor mijn droom dat van mijn 2 dochters de oudste pas a.s. schooljaar naar de middelbare school gaat, hoe geweldig ik dat ook verder vind. En ik ben al 51! Opschieten! Neen, juist niet. Heerlijk om zo’n luxeprobleem te hebben. Doe maar een citron pressé, in jaren niet gedronken.

 11. Hier net zo elisabeth. We moeten nog even wachten op de dochter(s) maar als je diep in ons hart keek zouden we vandag nog weg gaan.

 12. En mijn dag kan niet meer stuk, nu al 20° in de schaduw, zàààlig. Geen zuchtje wind !
  Alleen….zondag regen.

 13. Ik ben gewoon verliefd! Ik moet de hele tijd zuchten en kijk met een dwaas EO-smoel als ik aan mijn huisje denk.

 14. @roberts, 11.30: Als een Lunch-service het ontbijt bezorgt, is ie ofwel een paar uur te vroeg, ofwel flink te laat… Overigens zou het aardiger geweest zijn als die Jan zelf een stel taalbloopers uit kranten gehaald had.

 15. zo deze week is weer geslecht..
  nog 4 dagen (vrijdag vrij!)
  alleen dit weekend nog om voorbereidingen te treffen voor Hemelvaart

 16. Ik moet nu gaan, kijk dinsdag naar de reacties, fijn weekend allemaal.

 17. Goedenavond.
  Stilletjes nog, ik krijg sinds een week of twee franse spam in de mailbox. Rara hoe kan dat, heeft trouwens nog lang geduurd. Gelukkig snap ik er nog niet veel van, van dat Frans bedoel ik.
  Roger…………ééntje, d’r is toch niemand.

 18. nieuw verkeersbericht naar het zuiden
  zie : de ring van antwerpen
  t’is dat ge het maar weet !

 19. Wordt lekker die rit naar Frankrijk volgende week, ik denk dat ik maar om drie uur ’s nachts ga rijden. Ben ik voor de ochtendspits alle knelpunten voorbij. Tja, je moet er wat voor over hebben.

 20. @Ronald: ja, dat was ik ook van plan. ’s morgens vroeg weg. Maar ik rij op zondag, dus het zal hopenlijk wel meevallen. Maar terug… als al die Heffers ook weer terugreizen.

 21. @Gertjan: zondag is de beste dag om te reizen, meestal tuf je dan zo door. Helaas, kan pas maandag afreizen, dus ik zal wel vroeg moeten om de ellende voor te blijven. Waarschijnlijk zal ik alleen bij Metz in de problemen komen.

 22. @remke hier de tekst !
  VAB waarschuwt voor hindernisparkoers naar het zuiden vanaf zondag
  De automobilistenvereniging VAB waarschuwt voor een echt hindernisparkoers op de wegen naar het zuiden vanaf zondag 24 april.
  ‘Wie gewoon is via Luxemburg naar de zuiderse vakantiebestemming te rijden, krijgt de volgende maanden te maken met grootschalige wegenwerken in België en Frankrijk. Op de heenweg zijn er drie bouwwerven, op de terugweg zelfs vier’, luidt het vrijdag in een persbericht.
  In België zijn de werken aan de E25 Luik-Aarlen en de E411 Brussel-Aarlen al enkele weken aan de gang. Die werken duren nog tot 1 september. Vanaf 24 april zijn ook grote werken voorzien op de Franse wegen, met name op de A31 Thionville-Metz (viaduct van Richemont richting België) en de A31 doortocht Metz in beide richtingen. Die werken in Frankrijk duren nog tot 26 september.
  De Franse overheid voorziet een reeks omkaderende maatregelen om de verkeersmoeilijkheden te verzachten. Die maatregelen lijken volgens de VAB sterk op de Minder Hinder-maatregelen die ook genomen worden voor de werken aan de Antwerpse ring.
  ‘Heel wat op- en uitritten naar de A31 worden afgesloten. Voor het lokaal verkeer worden talrijke omleidingsroutes voorzien. De overheid promoot het carpoolen en het gebruik van het openbaar vervoer’, aldus de VAB.
  De automobilistenvereniging suggereert een alternatief om eventuele verkeersproblemen te omzeilen. ‘De oplossing is vrij eenvoudig. Je kan via Brussel-Valenciennes (A26)-Reims (A26/A5) naar Langres, waar je terug de snelweg op kan naar Lyon’. De reiziger moet er dan wel bijnemen dat dat alternatieve traject 52 kilomter langer is en ook 20 euro tol meer kost. Voor de reizigers uit Limburg en Luik bestaat er ook de mogelijkheid om via Duitsland om te rijden.
  Een volledig overzicht van de verwachte verkeershinder en de mogelijke alternatieven is terug te vinden op de website http://www.vab.be.

 23. ja, als het goed gaat zit ik een week in m’n nieuwe huis. En dat ik nog geen PC met internetverbinding zal hebben is voorlopig het allerlaatste probleem waar ik over in zal zitten. Dus ff radiostilte. Moet je maar langs komen hier.

 24. Persoonlijk probeer ik altijd België geheel over te slaan. De Belgen zijn een aardig volk, maar hun land ligt hinderlijk in de weg tussen twee bevriende naties.

 25. ooit hadden coco en ik al eens een kaartje geopperd met daarop alle heffers in france om zodoende de rit naar ollanda te veraangenamen (is dat een woord jan?)
  al hopsend richting noorden. Straks in rustiger tijden ga ik die toch eens maken.

 26. Niet voor ons Ronald. Ik doe Parijs-Nevers. Maar ik heb makkelijk praten op zondag.

 27. @Krek: wel brede gratis snelwegen in Belgie. En als je van bier, mosselen en frieten houdt…..

 28. @Remke: In de Morvan schiet het dan niet op als je overal stopt voor een apero.

 29. Te leen, nog steeds.
  @Gertjan: Vanaf Luik naar Luxemburg moet je wel op de linker baan blijven, anders schud je je een nierverzakking, om die wegen die nog door de heerwcharen van Hitler zijn aangelegd. Zou wat moois zijn als ze daar geld voor gingen vragen.

 30. @gertjan !
  de nagel op de kop !
  én meer dan 500 soorten Belgische bieren !

 31. heerscharen, moest dat zijn.
  @Ronaldus: een rode legacy uit het jaar 0. Een domme airco, maar wel een automaat.

 32. @Krek: wat heb jij toch met automaten. Als je ‘m op de snelweg op de cruisecontrol zet, merk ik geen verschil meer.;-)
  @jo: ik ben wel een Belgie-fan. Mag er graag komen.

 33. Bij mij loopt het log weer vast, dus ben wat traag met reageren.
  @Krek, als je maar droog zit.
  @Jo, ben jij een Belg?
  @Remke, bedoel je zo’n kaart met allemaal vlaggetjes.
  @Roger……………………………..

 34. @Ronaldus: het is WIE. Ik klik gewoon op ‘stop’ en krijg dan de hele site, behalve WIE.
  En ja, Jo is Belg. Hoop dat hij onze vorige poll niet gezien heeft.
  @Jo: hindert niet hoor, wij zijn dol op Belgen!

 35. Ja, maar dan gaan er Weer anderen pIEpen. “Ik kan niet zien wie er is” “Ik vind het ongezellig”. jadajadajada

 36. oh ja…de gaulle zei ooit dat het moeilij is om een land te regeren waar ze meer dan 300 soorten kaar hebben zo ook is het wellicht moeilijk een HeF te regelen met al die heffers…bon courage…

 37. Ronald: mijn leverancier is even het land uit. Ik ga hem denk ik maar gewoon vragen het voor me te doen. Kost me te veel tijd en energie om het zelf uit te gaan zoeken, teriwjl het gewone werk erg aan trekt. Mede dank zijn een collega die het te druk heeft en flink wat doorschuift. Het enige probleem is dat HeF een hobby is, en dus niet echt grote investeringen rechtvaardigt. Ik koop liever die digitale camera van 700 euro dan dat ik dat geld aan een sitebouwer geef.

 38. Ik twijfel nog, Ronaldus. Zal ik voor de veel te dure spiegelreflex gaan, of voor de Panasonic FZ20 met 12x (36-430) zoom? Olympus Camedia 5060 is volgens een Frans blad de beste koop. Er is te veel keuze. En elke maand dat ik het uitstel, worden ze goedkoper en komen er nieuwe dure bij.

 39. Hallo! Is er nog wat onder de kurk? Ben net thuis en broodnuchter, want kom uit de auto

 40. En ik kan wel wat drank gebruiken na dat rottige nieuws uit Z’meer.

 41. Nee, hè, nou ja, dan die dubbele wijnbel op mijn rekening Dineke.

 42. De kleuterjuf met haar 2 dochters blijken door echtgenoot vermoord. Al een week voor hun verdwijning.

 43. @Krek, ik zou gaan voor een Olympus (heeft zo’n beetje de beste lenzen). En ach die verbeteringen en vernieuwingen bevinden zich meestal in de marge, waar je op dat moment veel te veel voor betaald. Een spiegelreflex staat overigens wel op mijn verlanglijst.

 44. Dat is al het tweede gezin deze maand. En ik zie op nu.nl het tweede geval op dezelfde basisschool. Copycat?

 45. Nee, dit was anders. Het 1e geval was een moeder in nood. Haar kinderen zaten toevallig op dezelfde school als een van de dochtertjes Harteveld.
  Hun moeder werkte op de kath. school bij mij in de straat. Daar zitten bijv. de kinderen op waar Emma en Andree altijd oppassen. Pieter leidt een groep kaboutertjes op de St Maarten Hildegardgroep. Zijn ook veel kinderen die haar kennen. Wordt een moeilijk weekend

 46. Ik bedoel ook meer dat mensen op een gegeven moment dit soort uitwegen als een oplossing gaan zien, doordat ze anderen deze uitweg zien kiezen. Dat het als het ware de drempel verlaagt.
  Enfin, ik wil er ook niet te veel over nadenken. Wens jullie in ieder geval sterkte, want dit grijpt in, als dat zo in de buurt komt.
  Lief voor mekaar zijn.

 47. Hoi Dineke, zijn vervelende zaken, vooral als het zich in je omgeving afspeelt. Ik heb het ook van dichtbij meegemaakt. Ik denk zo’n 12 jaar geleden, een gezin uit Hoofddorp, bleek een heel goede klant van mij te zijn.
  Sta je toch met kippevel op je lijf als je dat hoort.

 48. Vond nog een leuke voor Jan (ik las ‘m in ieder geval verkeerd)
  Madonna krijgt tonnenclaim voor haar kiezen

 49. slaap lekker, kom van een heerlijk trouwpartijtje. computer stond aan..

 50. Stelletje nachtbrakers hier allemaal… Roger! Hiernaast staan de helden van D9 al weer voor de deur. Hebben drie bekers melk nodig alvorens de strijd aan te gaan.