Chez Roger & Françoise, vrijdag 25 maart


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Goede Vrijdag iedereen.
Bedankt, Coco, voor het openzetten van de ramen vannacht.
Even snel een lap over toog en tafels.
Zo!
We kunnen er weer tegen….

237 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 25 maart

 1. Goedenmorgen, hehe. Nog wat dingen regelen vandaag voor werk. Dan lekker een paar dagen rust. Was deze ochtend al vreemd. Opstaan zonder wekker!!!. Toch gaat een kopje koffie er wel in.

 2. @Dineke: nee, nog geen nieuws. Het droomhuis gaat dus niet door en er loopt nu een bod op een ander huis. Hopelijk wordt het nu wat.

 3. Dineke, we zijn druk aan het onderhandelen maar hebben sterk het gevoel (voor de zoveelste keer) dat we tegen anderen worden uitgespeeld. We hebben daar niet zoveel zin meer in. Daarom heb ik een mailtje in mekaar gefietst voor de makelaar en ik zou het zeer op prijs stellen als je daarnaar zou willen kijken. Niet zozeer grammaticaal, als wel qua cultuur. Zou ik je dat prive mogen toesturen en zo ja, stuur me dan even een goed e-mailadres.

 4. Peter: tsja, WIJ wisten het al he… Goed dat iemand zin en lef heeft om dit aan te pakken en ja, Katja zou weleens het wettelijk en overtuigend bewijs kunnen worden!

 5. Deze is goed, Hanneke!
  Maar ik kan er pas morgen tegen het eind van de dag naar kijkne. Stap nu in mijn net verkregen Ford om de tocht van een kleine 3 uurtjes naar mijn ouders te maken. Morgen weer terug.
  Veel plezier allemaal vanavond en hou het netjes!

 6. @hanneke:Zijn Franse makelaars al net zo erg als Nederlandse: die nodigen je doodleuk uit om een huis te bekijken waar al een optie op zit.

 7. @Hanneke: Kort en bondig, schijnt altijd erg goed te werken in Frankrijk 😉
  Op het Fransen-in-NL forum zijn er zelfs mensen die een simpele vraag afsluiten met Veuillez-etc-etc-etc-etc-distinguées-etc-etc

 8. @Hanneke: ik wil er ook wel even naar kijken, als dat helpt. Ben inmiddels aardig ingevoerd.
  @Peter: misschien erger, want omdat meerdere makelaars 1 huis in de verkoop hebben en de verkopers niet altijd direct bescheid geven, is het zelfs mogelijk dat ze je een huis laten zien waarvoor al een compromis getekend is.

 9. Ik heb even een stemmig regeltje aan het café toegevoegd. Met een beetje gedisciplineerd stemgedrag moeten we bovenin kunnen blijven meedraaien.

 10. tja, waar eindigen de kwajongensstreken en waar begint het terrorisme, nietwaar? ligt waarschijnlijk aan de categorie “slachtoffers”

 11. Tot de grond afgebrand, twee woningen erboven. de ene was niemand thuis, de andere een bejaarde vrouw, uit het raam gesprongen: zwaargewond afgevoerd, nou ja die kwajongens toch.

 12. @Willem: durf je het aan de stelling: “als het een joods kerkhof is dan zijn het terroristen, als het een oud vrouwtje is dan zijn het kwajongens”?

 13. @Fred: daar begin ik niet aan, niet om de durf maar omdat het op hetzelfde vlak ligt het moet iets anders zijn , maar er is eerst iets vrolijks aan de beurt.

 14. het is een gedeelte van de lijst “artiesten/uitvoerenden die mij aanspreken”, niet de lijst “losse nummers die mij aanspreken”…

 15. Gezellig meegelezen…..welterusten, moet morgen vroeg op omdat een Frankrijkganger met zijn vrachtwagen spullen voor ons huisje komt halen, scheelt weer gedoe met aanhangers of busje huren…

 16. kan iemand mij vertellen HOE je in dit log zou moeten quoten, cursief schrijven… etc? oja, onderstrepen of doorstrepen, ik zie dat weleens maar heb geen idee hoe dat moet

 17. ikkuh? Nee Kits, hier geen Mac… maar als er niets anderws meer is dan Windhoos en ik m’n techneutenhobby opgeef, dan ga ik zeke rop Mac over

 18. ow, heb nooit mijn datum genoemd hoor…
  echt een verrassing!
  gertjan: welke en/of hoe krijg ik ereen waar ik iets mee kan?

 19. haha, ja gertjan, schijnt zo te zijn…
  vroeger altijd een volle bak, maar dit jaar…. niemand, alleen met henri… maar is niet erg hoor

 20. @Fred, de Feria is 4 dagen feesten s’nachts, bodega in en bodega uit. Vandaag is de eesrste corrida geweest dacht ik. Morgen en zondag weer. Naar de corrida’s ga ik niet, ongelijk spel tussen mens en dier.

 21. @Kitsie: maar een heel stadje vol ouwe troep……. en duzenden bezoekers die voor een groot gedeelte toch niets kopen (en terecht!)… nou nee, bah.
  De foire aux…. hie ris een van de grootsten in zuid frankrijk

 22. Sorry, m´n toetsenbord doet steeds raar als ie een paar biertjes opheeft± geen vraagteken meer bijvoorbeeld.

 23. hier is er nu, vanaf afgelopen woensdag t/m a.s. maandag foire aux “antiquités” e à la brocante…. samen met die tegen 15 augustus een van de grootste in zuid Frankrijk….. dus als je wilt weten hoe een vuilnisbelt eruit ziet……

 24. Nou daar zul je niet van onderstebovenvallen Fred.
  Of staat er een glas wijn naast. Is helemaal in tegenwoordig. Doe mij maar een wijntje en een glas water.

 25. @ronaldus: ja, zo drink ik altijd mijn wijn…. maarre…. wat ik hier cyber-drink heeft meestal weinig te maken met wat ik echt drink…. als je mij hier ooit whisky ziet drinken, weet dan zeker dat ik dat niet IRL doe, want ik vind whisky gewoon vies….

 26. En toen was iedereen vertrokken.
  Ik zie net het Franse weerbericht en dat voorspelt niet veel goeds. Zou jammer zijn voor de Heffers die met de Paas in Frankrijk vertoeven.
  Roger….. zet je het even op de lat, ‘kom morgen wel betalen.

 27. shit… moet ik in m’n eentje het cafe schoon schrobben…… A!!!!! nee, die luistert ook niet meer…… boen boen boen dan maar…..asbakken (gadver) legen…. bierglazen uitspoelen…. ramen ff open…… (alsof dat helpt)… wie opent nou een schoon cafe????

 28. Nou Fred, zoveel werk is dat toch niet? In een half uur ben je klaar…. en vergeet vooral niet het afvoerputje van de biertap schoon te maken – anders heb je morgen heerlijk ruikende gist…… bah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *