Kaktussen


“Hier kaktussen, daar kaktussen, overal kaktussen.” Wij kinderen moesten daar altijd erg om lachen. Moeder reageerde dan steevast wat stekelig met: “Het is kakteeën hoor!” Ja, net zoals het saunaaien is.
Later, tijdens mijn studententijd, had ik altijd kaktussen thuis staan. Makkelijke planten, waar je alleen af en toe een sliertje bier in hoefde spugen en dan bleven ze het gewoon doen. Ik vermeerderde ze door er bladen of stammen af te plukken en deze in andere potjes te zetten. Zo had ik altijd een prikkelend geschenk als ik weer eens onuitgenodigd op een feestje verscheen.
Verder is de kaktus natuurlijk hét symbool voor Theo van Gogh, die de gasten van zijn talkshow op AT5 bij afscheid steevast een grote phallische kaktus cadeau deed, waarvan ze de eikel dan moesten kussen. En de meesten deden het ook nog.
Enfin, de kaktus bestaat in vele vormen en maten die je zo’n beetje allemaal gedocumenteerd vind op deze zeer complete site. Naast plenty tips over het onderhouden en kweken van kaktussen en zo meer. Voor de liefhebbers.

10 reacties op “Kaktussen

  1. Deze site is ongeschikt voor Josephine van de buren: “Ceropegia ballyanus”.

  2. Suus!! Welkom! Heb je site bekeken. Kom es wat vaker buurten (hoewel ik denk dat je iets onder de leeftijd van de doelgroep zit)

  3. kaktussen gaan dood van bier, 1 slokje is genoeg….. net als andere planten.

  4. Ik gooide op het werk zo nu en dan uit pure luiigheid restjes koffie bij de hydrocultuurplanten. Tot dat de verzorger me betrapte middels de bruin uitgeslagen sierpotten…