Chez Roger & Françoise, vrijdag 29 april


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

My father was the secretary of the SHAH OF PERSIA, who fled to a gold mine in Kenia. We need your COOPERATION to export a sum of 58.000.000 DOLLARS out of our country. You have WON THE LOTERY. Get V-IaGRA now. For long lasting happiness with your FREE STOCK APPRAISAL. Your mortgage loan has been APPROVED!
Koffie iemand?

178 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 29 april

 1. Die mailjes krijg ik 25 keer per dag sinds mijn email adres opdeze pagina staat. Goedenmorgen… Veel koffie graag.

 2. laatste dag hier in Nederland.. kunnen we hier nog ff duidelijke data en tijden noemen voor 6 en 7 mei? dan weet een ieder waar hij/zij aan toe is..

 3. Môggu, Rem!
  Chips, haal ik net een was uit de machine (allemaal spullen van Pieter én mijn knaloranjevest die ik er op het laatst nog even bijpropte) en je raadt het al: Peter kan morgen i stijl Koninginnedag vieren.
  Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij blij is…

 4. Môge Din. Dus je gaat in het oranje, stijlvol, Panneçot onveilig maken…en Pieter de rest van het jaar Koninginnedag…hihi.

 5. Beetje avontuur, Ferry! We zijn er gewoon als we er zijn. Vrijdagavond eten. Zaterdag open huis. Er is eigenlijk maar één afspraak: dat we vrijdagmiddag met zijn allen als kippen zonder kop rond gaan rennen om in paniek nog even snel de laatste boodschappen te doen. Als je donderdag komt, ontmoet je Dineke al, denk ik. En wij komen ook do-mi naar de camping toe. Heel goed mogelijk dat we dan met de vroegkomers een restootje opzoeken. Of pizza’s laten aanrukken. Of met zijn allen een schuur ergens onveilig gaan maken. Maar dat zien we dan wel weer, toch?

 6. avontuur ben ik voor.. maar ben nu eenmaal een regelaar als het om eten gaat. zit in de familie, daarom heeft m’n vader ook altijd eten voor 30 man als er maar 10 komen eten..

 7. Ha die Ferry. Ik neem -als echte Hollandse- ook een zak aardappels mee. Uit ervaring weet ik dat ik in Fr nooit lekkere vind die je kunt poffen. Vandaar.
  verder doen wij woensdag onderweg wel de noodzakelijke boodschapjes voor donderdag. Verhongeren zullen we niet, denk ik.

 8. Voor degenen die al op pad gaan: VEEL PLEZIER en een goede reis!!!

 9. Is iedereen al naar Frankrijk vertrokken.
  Goeie reis voor allemaal en we verwachten heel veel fotos.

 10. Hier ook alles gepakt, morgen 1250km naar het zuiden. Jammer dat we niet bij de HeF bijeenkomst kunnen zijn. We zullen er een fles op leegdrinek. 🙁

 11. Ik ga pas zondag. Amsterdam is al vol met duizenden procincialen die met oranje attributen hier de stad de komende 24 uur komen vullen. Ik vraag me af waar ze allemaal slapen. Misschien wel nergens.

 12. @Coco: en niet zomaar een feest: 25 jaar Beatrix. Het is een chaos hier.

 13. Bij ons is ook alles ingepakt. We vertrekken morgen vroeg en hopen vroeg in de middag bij ons huis te zijn. Maar wij hoeven dan ook maar 780km. En dat is toch een stukje korter dan RobertS moet.

 14. Ja Coco. Heel mooi weer. Het wordt zelfs tegen de 30 graden, zag ik. Maar ik moet wel de buitenkant schilderen dus ik hoop niet dat de verf aan mijn kwast al droogt.

 15. @Aat: woon je dan in Zuid-Nederland. Van hier is ons huis 860 kilometer.

 16. Nee Gertjan: Ik woon bij Alkmaar in de buurt maar ik rij zoveel mogelijk in rechte lijn naar mijn huisje toe. Jij gaat zeker via Luik Luxemburg Nancy enz. Of over Parijs.

 17. @Aat: Amsterdam-Antwerpen-Parijs-Nevers-Luzy was mijn plan. Jij neemt alleen maar N-wegen?

 18. De enige drukte die hier vandaag te bespeuren was, was opp de A16: allemaal vakantiegangers. Dat de mensen in hoog tempo vertrekken, kan ik ook zien de prognose op het bezoekerstellertje op mijn website. Aan het eind van de ochtend was de prognose ruim 1.000 bezoekers, nu nog maar 830.

 19. Bij Agen is het was het vandaag tegen de 30 graden. Erg mooi dus. Door de slimme bouwstijl is het binnen rond de 23 graden. En dat zonder airco. Om 20:00 zitten wij achter het huis met een glas wijn is de verwachting. Eindelijk.

 20. @Gertjan. Ik heb 200km niet snelweg in de route zitten. Ik rij via Antwerpen Brussel Charleroi, Charlesville Meziers, Reims, Troyes, endat is praktisch allemaal Snel weg behalve tussen Charleroi en Charlesville Meziers. Dat is een 4 baans N weg.
  Vanaf Troyes is het binnenweg via Tonnerre, Vezelay, Corbigny. Totaal doen we er +/- 9 uur over.
  Waar woon je bij Luzy? Ik ben daar namelijk vrij bekend. Misschien kunnen we elkaar nog eens opzoeken?

 21. Ja Krek maar dan staat het er zwart van de mensen. En of ik Gertjan dan nog te spreken krijg waag ik te betwifelen.

 22. @Aat: Als alles goed gaat ben ik vanaf komende week eigenaar van een oud boerderijtje in Poil, 12 kilometer ten oosten van Luzy aan de N81 naar Autun. Ik zie je zaterdag over een week, en het lijkt me leuk elkaar eens op te zoeken. Ik leer veel van jouw site. Ik ga komnde zomer pas beginnen met klussen.

 23. @Peter: 830 bezoekers. pfffff..De pannecot camping site heeft al twee dagen 0 bezoekers getrokken en in totaal hebben wel 63 mensen hem bekeken. En ik denk dat ik daarvan de helft heb opgebracht. 🙁

 24. Zeker, Gertjan, HeF komt hooguit aan de 400, terwijl Hurktoilet soms over de 1000 komt. Mijn site Immogo haalt tussen de 150 en de 300, afhankelijk van hoeveel reclame ik maak. 1000 bezoekers is echt ontzettend veel voor een niche-markt als Vakanties in Frankrijk.

 25. ‘avond luitjes!! Net teruggevlogen vanuit Friesland, alwaar we de opening hebben bijgewoond van het paviljoen van mijn zwager Jeroen.
  De jeugd is nu naar de Koninginnenach.

 26. @Aat: je route is als langs een lineaal. Maar als je nou achter een trekker of caravan terecht komt?

 27. @krek: ach, hangt er van af hoe je kijkt. camping-frankrijk.nl trekt een veelvoud van wat ik trek, en zelfs de slecht gevulde Frankrijk.pagina.nl trekt het dubbele. Maar voor een eenvoudige hobbyist zijn mijn stats inderdaad niet slecht. Kwestie van een goed gekozen naam, denk ik.

 28. Zijn die bezoekers allemaal verschillende IP’s?
  Dan is het wel veel ja. Ik wist niet dat je zoveel gegevens over je bezoekers kon verzamelen.

 29. @Gertjan: Die haal je in. Als het kan, natuurlijk. Ik heb het nog niet meegemaakt dat ik langer dan 3 minuten achter zo’n trekker aan moest rijden. En dat doet niet veel aan je gemiddelde snelheid op een totale reistijd van 9 uur. Gewoon lekker rustig door tuffen met 100km/u schijnt beter te zijn dan 2 uur plankgas 150km/u te rijden om vervolgens 1,5 – 2 uur over het ronden van Parijs te doen.

 30. Ik heb die foto gezien. Vind’ net zo erg als zo’n Smart. Wil er nog niet dood in gevonden worden

 31. Je moet een beetje letten op de tijd dat je Parijs rondt. Maar zondagochtend 9 uur mag geen enkel probleem zijn. Gewoon scheuren over de Periferique Interieur. Ik weet pas sinds kort dat het klokgewijze verkeer de exterieur is en het tegenklokse de interieur.

 32. Ford mondeo. En je ziet ‘m volgende week wel. Nix biezonders. Ik was cynisch….

 33. @Dineke: Dat ziet er mooi uit – van je zwager!
  @Krek: Heb jij nog profijt van die Dexia-regeling van Duisenberg? Zo ja: proficiat!

 34. Mensen ik ga naar bed, want ik wil morgen voor de drukte de weg op naar Frankrijk. Ik zie jullie daar hopelijk binnenkort in levende lijve. Tot ziens.

 35. @Jeanne: ja, die gaat daar binnenlopen!! Hij zit op een gouden plek. In een bocht van een drukbereden weg en aan een fietsroute en ook nog eens aan het Snekermeer.

 36. Aat, Rij voorzichtig!
  Enne: zou je wel over Antwerpen gaan? Ik hoor daar spookverhalen over!

 37. @gertjan: ach, je kent de kreet: je hebt leugens, grote leugens en statistieken. In beginsel zouden het redelijk unieke bezoekers moeten zijn, omdat het werkt op het ophalen van dat nedstatplaatje dat geteld wordt. Zo lang dat in de cache van je browser zit, word je dus niet als unieke bezoeker geteld. Maar als je op shift-reload drukt weer wel. Bovendien worden verschillende mensen bijvoorbeeld in één bedrijf de pagina van de gemeenschappelijke proxyserver halen, wordt er maar één bezoek geteld.
  ’t Geeft een indruk, meer niet. In grote lijnen komt het wel overeen met de stats die op de server staan, dus zal het wel ergens op slaan. En nedstat is bveel gebruikt, dus kun je in ieder geval vergelijken.

 38. @Peter: interessant allemaal. Wat was er op 7 april? Stekker eruit getrokken?

 39. klopt, oetl*l van een techneut die constateerde dat een script mij de boel op tilt zette, de site blokkeerde (tot zo ver nog begrijpelijk) en het niet nodig vond mij dat te melden.

 40. Een kleine tip voor alle vakantiegangers,
  op het moment zijn er extra contrôles op snelheid.
  Pas vooral op voor de flitspalen.

 41. Maar dat geldt vnl voor de snelwegen, naar ik aanneem Coco? Of zetten ze die ook op de RN in?

 42. Dineke snapt er niks van natuurlijk, na haar oranje vest heeft ze nu misschien ook oranje haar. Voor morgen bedoel ik.

 43. RobertS: ook voor jou: rij voorzichtig. Kom je op de terugweg nog langs of zit dat er ook niet in?

 44. Dineke er komen iedere dag van die flitsers bij, bij mij in het zuiden ook op de nationale.

 45. Mijn dochter had wel oranje haar op school gekregen. En een grote tekening met de koningin en wel 6 keer het getal 25. Das wel slikken voor een republikein. Alien, waar ben je?

 46. Dat zit er helaas niet in, keuken komt pas woensdag en er is dan iemand aanwezig die ons een paar dagen helpt. Die kan ik dus niet alleen laten. Ik zal het met foto’s moeten doen.

 47. Gertjan, het is dat ik het las anders was ik Trix echt vergeten. Allemaal ver van m’n bed.

 48. @Coco: je kunt er hier niet om heen. De versierde fietsen-optocht komt morgenvroeg voorbij, kermis op het plein verderop en ’s avonds een fakkeloptocht. Wij gaan lekker naar een verjaardag. Nee, naar een andere!

 49. Meen je dat nou, Coco?
  Is niks nieuws onder de zon, hoor.
  Heb vanmiddag wel herinneringen op zitten halen over hoe het vroeger ging: aubade van schoolkinderen voor het stadhuis. Vlaggetjes in een stoof steken, rennen met een ei op een lepel. enz.

 50. Oranjebitter is mierzoet en smaakt heel in de verte naar sinaasappel

 51. Toen wij nog op de studentenflat woonden kon je op de ‘recreatiezaal” (ander woord voor kroeg) o.b. kopen voor een kwartje het glas. Wel eens dronken geworden van o.b.? Ik kan het je niet aanbevelen….

 52. Voor alle coureurs: flitspalen, flitspalen en nog eens flitspalen. De laatste is van de overheid en zegt op 27-4 nogh geactualiseerd te zijn. De andere twee zijn van meedenkende mede-coureurs.

 53. 🙂 begreep het wel hoor, even een flauw grapje.
  Moest even aan Dracula denken.

 54. @dineke: wellicht service aan automobilisten onder ons om van flitspaalbericht aparte draad te maken?

 55. Volgens mij had Ferry zoiets al eens gedaan. Ik zal even in het archief zoeken…

 56. Pas ook op voor stilstaande autos, meestal politie met mobiele contrôle.

 57. Jullie hadden het net over haren oranje verven…ik hoor net van Andrée dat Pieter zijn haar zwartblauw wilde verven vanmiddag, maar dat het niet is gelukt. Ik heb hem nog niet gezien….

 58. Remke naar het feest ? Nee het was de bedoeling om met vrienden naar Oigney te gaan, een bled ergens in de Haute-Saône.

 59. Maar groen wordt geassocieerd met snot.
  (Jantje, waarom is je haar zo groen?)

 60. @dineke:word oud, heb er nota bene zelf nog op gereageerd. De extra links heb ik aan die draad toegevoegd.

 61. Deze vrienden hebben een huis in dat gat. Raden wat ze hebben als buren …… Nederlanders 🙂

 62. Maar ik maak evengoed wel even een nieuw logje. Als service voor de vertrekkenden…Dan maar plagiaat en dubbelop.

 63. @coco: doe ik in Nl ook, zeker als het nieuwere midenklasse auto’s zijn. Die flitsers zitten zelden in een ferrari, en evenmin in een aftandse doorgeroeste renault 4. Gaat die stelling in F ook op?

 64. Remke ik ben geen stamgast van het eerste uur. Weet het niet meer ik dacht vanaf oktober vorig jaar zoiets.

 65. Oh Coco, nu je hier toch bent: weet jij waneer al die feria’s zijn, welke periode enzo. Cor zou daar graag eens heen met de jongens, bv in Bezier.

 66. Peter ja zo ongeveer wel. Ben 1 X geflitst ik dacht bij Metz in de buurt, een stukje autoroute waar je inplaats van 130 maar 110 mocht rijden. Een witte Renault break. De stinkerds.

 67. Remke: Arles=Pasen, Nimes=Pinksteren de overige zoek ik even voor je.

 68. Beziers is van 12 tot 15 augustus.
  Wil je naar de corrida of alleen feestvieren.

 69. In Arles is in september de feria de riz en in Nimes is er ook een feria in september.

 70. Oh da’s weer middenin het seizoen, jammer. Nee niet alleen feest, ze willen ook de corrida natuurlijk (echte mannen…)

 71. Nimes is ook goed te doen vanaf hier, wellicht een betere optie. Is het duur? (echte hollandse vraag)

 72. @remke: liever niet, ga nu op bed aan.
  Morgenochtend wacht een reis naar Friesland (dat klinkt veel verder dan Frankrijk, onzin natuurlijk, maar toch)
  @dineke: kom met de kids zo ongeveer bij je zwager voor de deur langs, maar ben bang dat het er wel erg druk zal zijn. Overigens mag je hem wel eens opvoeden. Traditionele Franse keuken en dan slechts 20 verschillende pannenkoeken? 🙂

 73. @Peter: hij is vandaag pas open en heeft dit weekend nog een kleine kaart. Het terras is nog niet eens af. Vanaf volgende week kun je a la carte eten.

 74. Remke wil je in het arena een goeie plaats hebben denk ik dat je aan, zeg vanaf 50. Er zullen wel goedkopere plaatsen zijn denk ik. Ik ken het arena van Beziers niet, is het groot ?

 75. Remke het kan nog wel even wachten. De toegangskaarten worden ook via Internet verkocht.

 76. En Coco is ook terug. Volgens mij doen jullie wat ik ook doe: afmelden bij W.I.E. en dan even ergens ‘anders’ neuzen

 77. Roger!! Ik heb dorst! Vraag even wat de dames willen en gooi die inconnu(e)s de kroeg uit

 78. Dineke ik was even m’n luiken aan het dicht doen.
  Ik woon wel in een wijk maar zo vreselijk stil. Er is vanavond nog niet 1 auto voorbij gekomen. Ik zit hier in m’n uppie, hoorde wat vreemde geluiden. Ben een muts wat dat betreft.

 79. nou zeg, dat heb ik nou nog nooit gedaan: afmelden bij wie…wist niet eens dat het kon.
  @Coco, ja ik keek op fnac, daar hebben ze kaarten voor nimes nu, maar nog niet voor andere feria’s. Zal wel even verder neuzen, ik dacht dat jij helemaal in die wereld bekend was vandaar.

 80. Moet je voor het dichtdoen van die luiken naar buiten of zitten ze aan de binnenkant?

 81. @Remke: wanneer ik wil bijlezen zonder direct commentaar te krijgen (van hallo, daar hebben we …) dan zorg ik dat ik niet zichtbaar ben bij W.I.E. Is natuurlijk heel simpel: je naam deleten en versturen.

 82. Dat is vroeg, Jeanne! Ik denk dat ik nog geduld moet hebben. Ze zijn aan het feesten in Den Haag…

 83. Dineke ze zitten aan de buitenkant en kan ze van binnen afsluiten. Meestal ga ik even naar buiten en duw ze dicht en daarna binnen de haken erop.

 84. Aangezien hier bijna alles beneden is, woonkamer, keuken, 3 slaapkamers en 2 slaapkamers boven.

 85. Remke zoek even op Google.fr, Feria beziers, krijg je ook een lekker feria muziekje bij.

 86. De een moet morgen om 6 uur bij de bakker beginnen (bijbaantje) i.v.m. 200 oranje tompoezen.
  De ander wil morgen om 5 uur op de vrijmartkt (ja,ja,zelfs hier!!) staan.

 87. Emma moet morgen ook werken. Ze werkt op de Pier. Aangezien Bea ook naar Scheveningen gaat heeft ze stille hoop dat ze haar een kopje koffie mag schenken…