Oradour, mon amour

In de aanloop naar de dodenherdenking. In juni 1944 werd het dorpje Oradour in de Limousin om duistere redenen nagenoeg geheel verwoest en uitgemoord door de Duitsers. De Fransen hebben het altijd zo laten staan en er een herdenkingscentrum bij ingericht. Dat centrum heeft een website en die site is er bovendien ook nog eens in vier talen, waaronder Nederlands.
Tekst en idee van Peter

16 reacties op “Oradour, mon amour

 1. Site is onbereikbaar met Safari. En ook met Micro$oft Internet Exploder, als je geen cookies accepteert.

 2. Hmmm, wilde ik een keer niet zeuren dat ie onder firefox niet werkt, zelfs niet met cookies. Overigens ontkom je tegenwoordig bijna niet meer aan cookies. Firefox heeft gelukkig nog de instelling dat je alleen cookies van de bezochte site kunt accepteren.

 3. Explorer heeft die optie ook, hoor! Maar ik heb de optie ‘vragen of het mag’ aan staan. En ik zei nee. En Safari doet het het ook niet mét Cookies. Dus deze site is onbereikbaar voor mij.

 4. Ik kom er evenmin in met FireFox, krijg alleen een zwart scherm. En bij mij staan de cookies aan. Dus Oradour moet echt iets doen aan die site. Zijn ze allemaal tegen de muur gezet door de Duitsers, laten ze zich anno 2005 blijkbaar terroriseren door Microsof. Zonder t. Het zou juist logisch zijn geweest om een site te bouwen die vooral is afgestemd op de ‘vrije’ software.
  Ik heb ooit opgevangen dat de Duitsers zich vergisten in het dorp. Iets met twee sterk gelijkende namen, binnen dezelfde regio, en in een van die dorpen zou een verzetsgroep hebben gezeten, maar ze roeiden per abuis het andere dorp uit. Zoiets.
  En nu zijn Frankrijk en Duitsland dikke maten. En kunnen we stemmen over een EU-grondwet. In de hoop dat dit soort dingen althans in Europa niet meer gebeuren. Afkloppen.

 5. Ik heb met Virtual PC de site bekeken en heb een sublinkje in Firefox geprobeerd,
  deze doet het , bij mij tenminste.

 6. Ik had nog een oude Netscape ergens, en heb het bekeken. Inderdaad een fraaie site, met een indrukwekkend verhaal van de massaslachting.
  On dénombrera 642 victimes ;
  moins de 10 % pourront être identifiées.

 7. John: Wat heeft dat nou met lekker zeiken te maken. Het is wel handig als het onderwerp van gesprek te zien is, lijkt mij, hoor.
  Ik kan Oradour bijna niet verdragen. Niet zo ver van ons vandaan.

 8. bij mij werkt alles ook normaal… mooie site. Remke, wij zijn allebei eenvoudige pc-gebruikers…:-)

 9. En nu kan ik de links van Elisabeth en Peter wel aanklikken…
  freempt