Tentation


Tsja.
Wij zijn nogal van het simpele leven en vinden het dus heerlijk om in de natuur te kamperen. Van niemand last en niemand tot last. Zoiets.
Een vriend van ons heeft het consequent over kramperen, maar die heeft het o.i. niet helemaal begrepen….
In ieder geval! Deze site mag je niet missen, wanneer je van kamperen én Frankrijk houdt
Nog een goeie
Bij de boer
…en aires naturelles..

4 reacties op “Tentation

  1. O ja, na een dag sjouwen je rugzak ergens tegen een boom zetetn , je tentje opzetten op een paar meter van een beek en in zo’n klein pannetje op een MSR FireFly brandertje je potje koken; dat soort kamperen bedoel je? Jarenlang met veel lol gedaan; trouwens vooral in Scandinavië, want daar mag je overal wildkamperen. Maar ook in de Cevennen, en ’s winters in een meter sneeuw in de Vogezen (dan is er geen kip, zet je je tentje gewoon botweg midden op een pad in het bos), op sneeuwschoenen. Heb ik boeiende herinneringen aan (een keer dagen natte sneeuwstorm en een lekkend regenjack, en ’s nachts in de storm omwaaiende tentjes omdat de haringen uit de smeltende sneeuw loskwamen, dan wordt het toch een beetje kramperen…). Het is het leukst daar waar je alleen lopend kunt komen, en niet met de auto, anders sta je met je puptentje tusen de caravans. Nu heb ik een hele grote houten tent (lijkt qua model een beetje op dat plaatje, maa dan met rode dakpannen), en die rugzak zit permanent rond mijn middel, dus helaas… snik.

  2. Overigens roept een van die sites dat-ie je liefst de Internet Explorer webbrowser ziet gebruiken. Ben ik niet dol op. Ik gebruik FireFox. Maar dat terzijde.

  3. Wij firefoxen ook.
    En nee: Frank, zo avontuurlijk zijn wij niet. Maar van die schreeuwcampings waar de patatlucht je tegmoetkomt mijden wij als de pest.