Chez Roger & Françoise, donderdag 28 april


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Wát zie ik hier? Italiaanse wijn in een Franse kroeg? Laat Monsieur Péteux, de burgemeester, het niet merken, want voor je het weet wordt Roger met pek en veren besmeurd Tirée-la-Chasse uitgebonjourd. Snel! Onder de toog die fles! Net doen of er niks aan de hand is!
Goeiemorgen allemaal!

144 reacties op “Chez Roger & Françoise, donderdag 28 april

 1. Ja, wat dacht je! Dat zeg ik toch? Die Belgen schrijven beter NL dan wij NL. Johan Anthierens is weg geloof ik? In Nederland kon je een abonnement krijgen, met distributie via Admedia. In Frankrijk kost de verzending twee keer zo veel als het blad zelf.

 2. Ik ga over Maastricht. Niet langs Brussel. Hou bij de grens mijn adem in en ben elke keer weer blij als ik heelhuids Thionville passeer.

 3. Kom Jo, het zou die stijve ‘ollanders goed doen, een beetje Belgisch joie de vivre. En dan zijn jullie meteen van die akelige Walons af!

 4. Lief van je, Jo, maar dan komt ‘t toch te laat, qua programmagegevens. Neen, ik moet hier in FR leren leven met de ontberingen van la campagne profonde. Geen humo. Geen Kamagurka. Schrijft Van Kooten (NL) er nog voor trouwens?

 5. die walons kunnen we missen (geef die maar aan frankrijk!)! maar de vlamingen kunnen alleen voort zonder de walen!
  die zijn maar een bijkomende kost voor ons !
  ja misschien kunnen we de hollanders onze stijl wel overbrengen,maar vraag niet het samen te voegen.
  wij hebben ook nog onze waardigheid hoor !

 6. Ah, die.
  @Jo: en als we het nu zo brengen dat Nederland bij Noord-België gevoegd wordt? Wij geven ons Koningshuis er aan, jullie geven DeWinter een schop. Iedereen blij toch?

 7. denk je dat de partijen NU aan de macht in belgie !
  het beter doen ? ze verknoeien wat er nog doenbaar of goed is ! het is een grote knoeiboel hoor!

 8. Ach Jo, zo erg kan het niet zijn. In ieder geval mag onvrede met de manier waarop het nu gaat nooit een reden zijn om te kiezen voor mensen die populistisch geblaat stellen vóór het bieden van reële oplossingen.

 9. Het Vlaams Blok mag dan enige toepasbare ideeën hebben. Nochtans dient de partij om haar achterliggende, op extreem-nationalistische ideeën gebaseerde filosofie onze volledige afkeuring.

 10. het voornaamste is ! dat wel allen belgen of nl’ers of anderen het samen trachten goed te doen.
  ik heb geen zorgen en hoop voor de anderen hetzelfde!
  hopelijk denken de regeringen hetzelde erover om het goed en rechtvaardig te doen ! afwachten maar.
  succes met jullie bijeenkomst !

 11. @jo gertjan: volgens mij, eigenwijs als ik ben, zijn jullie beiden abuis: volgens mij mliggen de cevennen ten zuiden van de ardche en maken ze beiden deel uit van het Centraal Massief.
  @ krek: prima idee

 12. Bedankt, Jo. Mocht je in de buurt zijn, de zaterdag na de vrijdag ervoor, dan ben je welkom om een glaasje neutraal Frans bier te komen drinken. Wel te rusten.

 13. @Peter: Nederland bij België voegen? Volgens mij is niet iedereen het daar mee eens. Maar van mij mag het. Moeten we wel eerst eens serieus praten over de wat maffieuse neigingen in de regering daar. Ik hoor niks meer van Dutroux, bijvoorbeeld. Wachten ze nog tot die zich – al dan niet met hulp van derden – verhangt?

 14. @krek: vind ik een detail in de discussie over Europese grondwet… Natuurlijk moet het andersom zijn, maar wat maakt het uit? Als die Noord-Belgen daar nu blij mee zijn?

 15. Dat een Vlaams Blok, ook al presenteren ze een aantal aantrekkelijke punten, in de grond toch een enge groepering blijft. Wellicht brengen ze enkele ideeën die aanspreken (mooie smoel), het blijven klootzakken.
  Ik denk dat het interessanter is als Dutroux blijft leven. Wie willen dat hij sterft?

 16. Patrick hamers ,van DE BENDE VAN NIJVEL ! zichzelf opgehangen aan deurkruk ??? leeft met ander gezicht-paspoort-en geld
  in het buitenland hoor !

 17. @Peter: dat bedoel ik maar. Het is maar hoe je het presenteert. Al dat gezeur over grenzen. Over zij en wij. Dat levert alleen maar ellende op. Bovendien ben ik van afkomst Belg (Hakkenberg van Gaasbeek, is de naam) dus het is mij lood om oud ijzer.

 18. ACH laat die politiek maar!interesseerd me eigenlijk helemaal niet hoor.
  als het leven ons maar goedlachs toelacht !
  slaapwel;

 19. Precies, Jo, een betere wereld begint bij jezelf. Helaas ben ik zelf een overbeterlijke klootzak. Dat belooft niet veel goed voor de wereld.
  Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *