Chez Roger & Françoise, donderdag 28 april


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Wát zie ik hier? Italiaanse wijn in een Franse kroeg? Laat Monsieur Péteux, de burgemeester, het niet merken, want voor je het weet wordt Roger met pek en veren besmeurd Tirée-la-Chasse uitgebonjourd. Snel! Onder de toog die fles! Net doen of er niks aan de hand is!
Goeiemorgen allemaal!

144 reacties op “Chez Roger & Françoise, donderdag 28 april

 1. HET IS VOLBRACHT!!!
  Laatste SE-ronde, nu nog een hoop nakijken en dan: vakantie!!
  Net even een leesrondje gedaan langs verschillende logs. Er moet mij wel een ding van het hart: Kits is kennelijk meer beschadigd dan wij dachten, want wat incoherent. Ik heb volgens haar een gespleten persoonlijkheid. Ik ben hartstikke ondeelbaar! De vleesgeworden pi

 2. als die boere… nou gewoon verteld wie wie is (alst’ie dat al weet tenminste) valt er een hoop achterdocht weg
  dit vind ik zo’n mislukte geheimzinnigheid
  noem het maar bolidegedrag..

 3. @Remke: ik mis Coco ook. Maar het is daar al lekker warm, wellicht heeft ze andere bezigheden.
  Enne…paracetamol? Gewoon veel, heel veel water drinken!! Zoveel dat het bijkans je neus uitkomt!! En ’s morgens nerruges last van!

 4. Goedenavond allemaal, hoera het werkt weer.
  Ik had een ComCrash!!! Ellende, alles opnieuw installeren.
  Inderdaad het is hier PRACHTIG weer.

 5. Verhaaltje kwijt maar weer opnieuw.
  M’n Com was stuk, ellende alles opnieuw installeren.
  Hoera het werkt weer. En ja het is PRACHTIG weer.

 6. @Coco: je hoort er toch wel bij hoor….gelukkig was je niet kwaad, want de één na de ander verdwijnt hier boos….en blijft dan als incontinent toch nog stiekem meekijken…..
  Voor iedereen die gaat rijden, goede reis en tot volgende week….wij gaan donderdag op pad….vraag op rendez-vous….

 7. Kun je volgens mij best aardig verdien, RobertS. Alleen de lucth doet mensen al watertanden. Heb menig Amerikaanse en Franse vriend voorzien.

 8. Dineke, als ik geen kinderen hier op school had wist ik het wel. Dan was ik de ideale persoon vooor het roer moet om. Ik ben de ratrace ontzettend zat. HElaas is het nodig voor het geld. Ik ben 52, niet echt een moment om een nieuwe cariere te beginnen.

 9. @ robert ! kinderen te laat gemaakt zeker! ik ben 56 sinds
  8 jaar aan het levensgenieten zonder zorgen!kinderen volwassen,een stek in frankrijk een hier in belgie genieten midden de bossen .ieder elk wat wils !
  succes

 10. Ik ga pas zondag. Heb al van alles klaarstaan. Ik zal er uit zien als een glazenwasser op reis. Grote ladder op het dak om overal bij te kunnen klimmen.

 11. Volgens mij heeft Gertjan het over Skoep. En ik ben dan die Sakkerlootse Inconnu(e). Het zal allemaal wel. Ik ben het in ieder geval wel regelmatig met hem of haar eens.

 12. @Krek: leve skoep.
  En een beetje lief tegen belgen zijn hoor.
  Die kunnen ook niet helpen dat daar hun wieg stond.

 13. @gertjan
  “cevennes” is wel in het zuiden van de ardeche gelegen ! cevennes is een streek in de ardeche.
  ben stilaan mijn koffers aan het pakken,voor een 5 weeks verblijf in Bali ,ik ben echt niet gebonden aan frankrijk,beetje meer een wereldreiziger.

 14. @jo: en de ardeche dus in het noorden van de cevennen. Ik ben er vaak geweest en vind het één van de mooiste streken.
  Is België nu zuid Nederland, of Nederland Noord België?

 15. Kijk, Jo, dat bedoel ik nou: een plagende opmerking mijnerzijds, een humorvol antwoord van jou…. en je bent al door de ballotage heen. Zo gemakkelijk is dat. Gefeliciteerd! En bij dezen het verzoek nog vele malen te antwoorden!

 16. @Gertjan: Nee hoor, die spreken stuk voor stuk beter Japans en Frans dan ik. Bovendien heb ik het ook wel eens mis. Ik kan me een gevalletje herinneren in februari 1993…
  Maar nee, ik wil jullie niet vervelen met mijn jeugdzondes.

 17. Maar zonder dollen. Als ik tegen een riant honorarium een tekst van meer dan 1 A4’tje schrijf en je laat Jan er naar kijken, dan vindt hij altijd wel wat. Echt foutloos schrijven is erg moeilijk. Bovendien gaat een foutje af en toe niet ten koste van het begrip van de tekst. Het is dan ook onbeleefd om daar al te veel aandacht aan te besteden. Zeker op zo’n vluchtig medium als dit. Maak je niet druk.
  Natuurlijk, als iemand mij probeert vliegen af te vangen, kan hij/zij een veeg krijgen. Maar gewoonlijk ga ik niet zitten kissebissen over een d of een t op de verkeerde plek.

 18. @krek
  alle vorige belgen die hier gepost hebben,doen het ook met een kwinkslag ( hollanders op hun paard zetten !)
  wat zij (hollanders)ook doen met belgen ! Mijn overbuur ins een nl’er koopt een villa van 1 miljoen ,woont hier op zijn eentje in de straat en leeft op zijn hollands en kent niemand hier ! is ook zijn zorg hoor !
  wel mist hij dan de rest(bewaking-toezicht enz.)
  ps zijn post leveren ze wel bij ons hij niet huis is.neem hem wel aan en lever het hem !
  het is maar woon je in belgie,pas je dan ook aan!
  zoals het in frankrijk moet,want daar wordt je ook weggepest als ze je niet moeten.

 19. @Gertjan: ik denk uit de context op te kunnen maken dat het ‘op de kast krijgen’ betekent. We leren hier nog Vlaams. Op Hollandais en France! Het moet niet veel gekker worden.

 20. Intussen spreken veel Vlamingen beter (en mooier!) Nederlands dan wij. Ik was in NL geabonneerd op de Humo, zo’n beetje het leukste Nederlandstalige weekblad ter wereld. Helaas is een abonnement in Frankrijk te duur, want ik mis het echt.

 21. Opdelen. Dan grenst Frankrijk aan Nederland, en is die malle taalstrijd ook over. Maar hoe rijd (!) jij dan in godsnaam van Frankrijk naar Amsterdam?

 22. Ja, wat dacht je! Dat zeg ik toch? Die Belgen schrijven beter NL dan wij NL. Johan Anthierens is weg geloof ik? In Nederland kon je een abonnement krijgen, met distributie via Admedia. In Frankrijk kost de verzending twee keer zo veel als het blad zelf.

 23. Ik ga over Maastricht. Niet langs Brussel. Hou bij de grens mijn adem in en ben elke keer weer blij als ik heelhuids Thionville passeer.

 24. Kom Jo, het zou die stijve ‘ollanders goed doen, een beetje Belgisch joie de vivre. En dan zijn jullie meteen van die akelige Walons af!

 25. Lief van je, Jo, maar dan komt ’t toch te laat, qua programmagegevens. Neen, ik moet hier in FR leren leven met de ontberingen van la campagne profonde. Geen humo. Geen Kamagurka. Schrijft Van Kooten (NL) er nog voor trouwens?

 26. die walons kunnen we missen (geef die maar aan frankrijk!)! maar de vlamingen kunnen alleen voort zonder de walen!
  die zijn maar een bijkomende kost voor ons !
  ja misschien kunnen we de hollanders onze stijl wel overbrengen,maar vraag niet het samen te voegen.
  wij hebben ook nog onze waardigheid hoor !

 27. Ah, die.
  @Jo: en als we het nu zo brengen dat Nederland bij Noord-België gevoegd wordt? Wij geven ons Koningshuis er aan, jullie geven DeWinter een schop. Iedereen blij toch?

 28. denk je dat de partijen NU aan de macht in belgie !
  het beter doen ? ze verknoeien wat er nog doenbaar of goed is ! het is een grote knoeiboel hoor!

 29. Ach Jo, zo erg kan het niet zijn. In ieder geval mag onvrede met de manier waarop het nu gaat nooit een reden zijn om te kiezen voor mensen die populistisch geblaat stellen vóór het bieden van reële oplossingen.

 30. Het Vlaams Blok mag dan enige toepasbare ideeën hebben. Nochtans dient de partij om haar achterliggende, op extreem-nationalistische ideeën gebaseerde filosofie onze volledige afkeuring.

 31. het voornaamste is ! dat wel allen belgen of nl’ers of anderen het samen trachten goed te doen.
  ik heb geen zorgen en hoop voor de anderen hetzelfde!
  hopelijk denken de regeringen hetzelde erover om het goed en rechtvaardig te doen ! afwachten maar.
  succes met jullie bijeenkomst !

 32. @jo gertjan: volgens mij, eigenwijs als ik ben, zijn jullie beiden abuis: volgens mij mliggen de cevennen ten zuiden van de ardche en maken ze beiden deel uit van het Centraal Massief.
  @ krek: prima idee

 33. Bedankt, Jo. Mocht je in de buurt zijn, de zaterdag na de vrijdag ervoor, dan ben je welkom om een glaasje neutraal Frans bier te komen drinken. Wel te rusten.

 34. @Peter: Nederland bij België voegen? Volgens mij is niet iedereen het daar mee eens. Maar van mij mag het. Moeten we wel eerst eens serieus praten over de wat maffieuse neigingen in de regering daar. Ik hoor niks meer van Dutroux, bijvoorbeeld. Wachten ze nog tot die zich – al dan niet met hulp van derden – verhangt?

 35. @krek: vind ik een detail in de discussie over Europese grondwet… Natuurlijk moet het andersom zijn, maar wat maakt het uit? Als die Noord-Belgen daar nu blij mee zijn?

 36. Dat een Vlaams Blok, ook al presenteren ze een aantal aantrekkelijke punten, in de grond toch een enge groepering blijft. Wellicht brengen ze enkele ideeën die aanspreken (mooie smoel), het blijven klootzakken.
  Ik denk dat het interessanter is als Dutroux blijft leven. Wie willen dat hij sterft?

 37. Patrick hamers ,van DE BENDE VAN NIJVEL ! zichzelf opgehangen aan deurkruk ??? leeft met ander gezicht-paspoort-en geld
  in het buitenland hoor !

 38. @Peter: dat bedoel ik maar. Het is maar hoe je het presenteert. Al dat gezeur over grenzen. Over zij en wij. Dat levert alleen maar ellende op. Bovendien ben ik van afkomst Belg (Hakkenberg van Gaasbeek, is de naam) dus het is mij lood om oud ijzer.

 39. ACH laat die politiek maar!interesseerd me eigenlijk helemaal niet hoor.
  als het leven ons maar goedlachs toelacht !
  slaapwel;

 40. Precies, Jo, een betere wereld begint bij jezelf. Helaas ben ik zelf een overbeterlijke klootzak. Dat belooft niet veel goed voor de wereld.
  Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *