Chez Roger & Françoise, vrijdag 4 februari.


Klik logo voor smoelenboek.

IK BEN ER AL!!!!
Zo, die deur gaat soepeltjes open!!!
Héé! Niet zo duwen!!

98 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 4 februari.

 1. Goede morgen allemaal lekker geslapen ?? Een aantal notaire dronkaards hebben ongetwijfeld een “geulle au bois” sterkte daar dan maar mee. (@D check ff of spelling klopt ?)

 2. Morgen! Ik ben aan de thee, met een flinke schep honing. Zere keel.
  Willen jullie ook thee?
  (En Aat zijn plee staat erop)

 3. Jullie waren allemal nog laat in de weer gister. Heeft Willem zijn bed gevonden? Hij mompelde iets over springen via het sleutelgat. Volgens mij had ie ‘m zitten.

 4. Het viel wel mee, hij heeft z’n bed gevonden, en was er op tijd uit om te melken!

 5. @Robert: zijn er nog tandartsen die op vrijdag werken…..
  Zullen we een koffie nemen FrankB, goedemorgen….
  wij hebben een leuk fornuis voor le bon ton gezien…kijken of we het eens kunnen worden…

 6. Goedemorgen… na het nuttigen van genoeg kruidenthee is de gueule de bois volledig vredwenen, zit zelfs alweer aan de koffie…

 7. Ik ben die inconnue,
  ik zit nu achter Emma’s pc, de onze gaf een kreuntje en de geest…..
  Jorgen, wat vind je van de plee die ik voor je heb uitgezocht?

 8. Marjan je kijkt vast nog met je linkeroog in je rechterbroekzak. Wat wil je na zo’n avond.

 9. Nazdrovnje.
  Onze Polski is er weer.
  Zeg toch es wat, man! Maakt niet uit wat! (hoewel..)

 10. En weg is ie weer… misschien is het een spion en wacht ie op geheime codes tussen ons gebabbel… hmmmm…. was wel vreemd dat frank vanmorgen incontinent was…….

 11. Of hij heeft de griep te pakken. of iets anders te doen, of hij heeft zich echt weg laten jagen… ik zou het echt niet weten….

 12. Telefoon, moest ff weg!
  ’t Was de pianostemmer, hij belt elke keer wanneer hij in de buurt is. Als het aan hem ligt wordt dat kreng wel 4x per jaar gestemd. Wij vinden 2x genoeg, voor- en najaar.
  Ik heb H. een privé-mailtje gestuurd.

 13. Ik ben het zelf, alles met een glimlach even(nou ja even) nagelezen.Nee hoor het was niet te laat,ik kan wel tegen een stootje

 14. En je was er zelfs op tijd uit vanmorgen! Hoe is het met de meisjes (cq beweegkoeien?)

 15. De dames bewegen zich goed, gisteren voor het eerst weer een paar uurtjes in de wei geweest.

 16. Ik was weer aan het zoeven, maar ik lust alsnog wel een bakje koffie, Frank. Ik ben trouwens import-Brabo, geen echte. Mannie is wél een echte en hij baalt een beetje dat hij tijdens de carnaval op huizenjacht moet.
  We gaan de komende week zeker 13 huizen bekijken en hopelijk zit er dan wat bij voor ons.

 17. Goedeeeeeeeeeeeeemidaggggggggg,
  in Frankrijk vieren ze ook carnaval, hier op een rare dag, heb even wat info ingewonnen en het antwoord was: op die dag konden ze een band regelen, het was carnaval met catalaanse strijdliederen.(geen bier gezien)

 18. Gelukkig, met wat hindernissen hebben we toch het weekend weer gehaald. Normaal gesproken wat later maar ik heb mezelf maar iets eerder vrij gepland.
  @Frank, er werken nog heel veel tandartsen op vrijdag, zo bezorg je je vakbroeders nog een slechte naam.

 19. Net terug uit het ziekenhuis. Het gaat wat beter, moeder was bij kennis en ik heb met haar kunnen praten! Ik heb uit kunnen leggen wat er gebeurd is en dat zal haar wel wat rust geven.

 20. Voor het renoveren van het huis in Frankrijk ben ik al heel lang op zoek naar een tweedehands Layher metselsteiger. Laat ik nou van de week, tussen alle bedrijven door een, geweldige koop gedaan te hebben. Voor 125 een complete steiger in prima staat. Dat is eigenlijk voor niks. Staat alleen de aanhanger nog in Frankrijk… 🙁

 21. @Monique: da’s mooi.
  @ronaldus: tandartsen een slechte naam bezorgen, dat doet de tandarts van heinenoord wel. Die is gisteren veroordeeld omdat ie doktertje speelde met twee patiëntes…

 22. Ikzelf heb nogal slechte ervaringen met tandartsen. Die vreselijke schooltandartsen toen ik jong was hebben de angst er goed ingestampt. Op wat latere leeftijd een tandarts in Ierland gehad. Vriendelijke man en niet duur. Het kan dus wel. Terug in Nederland de ene zakkenvuller na de andere. Je moet eens weten wat zo’n eikel met het gebit van mijn dochter heeft gedaan omdat ie wel even zelf een beugel ging plaatsen. Op dit moment zijn we met zijn allen al weer jaren bij een tandarts uit het dorp. Aardige mensen, wel duur. Gaatje vullen kost toch al gauw 98 Euro. Half uurtje werk. De ortho waar mijn dochter nu bij loopt is ook weer zo’n voorbeeld. Bij ons eerste bezoek kreeg ik enorm op mijn lazer omdat meneer vondt dat onze tandarts te lang gewacht had met een verwijzing naar de ortho. De rekening lag wel meteen de week daarop in de bus.
  Rare mensen die tandartsen.

 23. He, Monique wat fijn dat het wat beter gaat met je moeder…. neem er maar geen borrel, glaasje water lijkt me genoeg…. na gisteravond…..

 24. Tot waar precies Ferry?
  @Monique, fijn voor je. We hebben dit zelf een aantal keren meegemaakt. Blijf vooral veel andacht geven aan je kinderen. Die hebben het op dit moment het meeste nodig.

 25. @coco, hallo! ikwas even in de toiletpotten…
  alles goed hier hoor. moeders is weer veilig thuis na een geslaagde operatie en inmiddels zit ik alweer lekker op een dak…te schroeven (8905…)

 26. Fijn dat het beter gaat met je moeder. Pas op met het dak, val niet naar beneden.

 27. @coco, oh daar ben je weer! het dak is niet zo hoog gelukkig, boven de mobilhomes, nou ja kun je evenzogoed wel gek vallen natuurlijk. hoe gaat het met jou?

 28. je hebt een pan met mereltjes opstaan….nou daar heb ik nou nog nooit van gehoord zeg. hoe doe je dat?

 29. Beginnen met een uitje en blokjes spek, daarna de mereltjes erbij doen en lekker bruin laten bakken. Rooie wijn erbij, geconcentreerde tomatensaus, zout, peper, laulierblad, knoflook en een poosje laten sudderen. Rijst koken en erbij serveren.

 30. Zoonlief, vrouw en kinders zijn er en ga nu eerst een apérootje drinken. Tot later

 31. is dat wat…en zelf geschoten ook nog, hagel? (of pijl en boog…) grapje, dus als ik morgen merles schiet, pluk en zo klaar maak ga ik niet de hele boel vergiftigen of zit er nog verschil in?

 32. @Ferry, heb je mail ontvangen (via webmail)
  Kan nu even niet bij bij mijn andere bestanden, hopenlijk morgen, dan zet ik je erbij.
  @Iedereen: stuur ze op, die plee-plaatjes

 33. Foto v/d pot valt niet mee, heb je een super groothoek nodig. als ik tijf heb probeer ik wel een panorama foto

 34. Het zit er natuurlijk wel dik in dat ik moet reageren wanneer er weer over de tandartsen wordt gemopperd…ik ben nu 32 jaar tandarts en ik hoor al 32 jaar vervelende verhalen over de collega’s…gelukkig hoor ik niet wat ze over mij vertellen, maar daar ik tot op heden maar één, als onterecht afgewezen klacht heb gekregen, zal dat wel meevallen….helaas zijn er heel veel collega’s die er een zootje van maken…zeker als er weer een nieuw patient komt, dan krijgt hij bijna standaard te horen dat de voorganger prutswerk heeft verricht en is de patient weer de l…..na een paar jaar in de algemene praktijk in Willemstad (nbr) had ik echt het idee dat ik bij de basis zou moeten beginnen, want steeds maar achter de feiten aanhollen en aan te moeten horen dat we zo duur zijn etc., kwam mij mijn strot uit.. op feestjes vertelde ik maar niet meer wat ik deed en verzon ik maar wat want dan kreeg ik de hele riedel weer over me heen….en de meeste ellende klopte ook nog….binnen de professie werd ik een vervelende kritische collega…ook omdat ik zag hoe slecht er soms gewerkt werd…ik was blij dat ik de beslissing genomen heb om me in de jeugdtandzorg te gaan verdiepen….ik volede me daadoor ook niet meer zo tandarts omdat al de negatieve verhalen niet over dingen gaan die ik nu nog doe….het vervelende is dat patienten niet zelf kunnen bepalen wat de kwaliteit van het werk is….maar ik moet zeggen dat ik vaak nog verhalen hoor van ouders en als ik dan zeg maar waarom ga je dan niet weg, dan zijn er altijd wel redenen waarom ze dan blijven en dat snapt ik niet; het gaat toch om je eigen lijf…
  Doordat wij in onze praktijk uitsluitend kinderen hebben doen we ook veel beugel, maar dan wel in samenwerking met de orthodontisten; er is veel contact over patienten en het komt regelmatig voor dat ik kinderen tijdens een orthodontische behandeling voor controle naar de orthodontiste verwijs….ook worden door ons tot een bepaalde moeilijkheidsgraad behandeld en ongeveer de helft gaat naar de orthodontist omdat ik teveel problemen zie….het gevaar bestaat dat in de algemene praktijk de orthodontie maar een heel klein stukje van de praktijkvoering is en dan is de kans op een misser groter….
  Al met al is het een vak waarbij veel vreemde vogels zitten en waardoor er allerlei rare toestanden kunnen ontstaan….de situatie in Heineoord was mij niet bekend…misschien was hij liever dokter geworden…
  Wat betreft de tarieven kan ik alleen maar zeggen dat ik blij ben, dat de overheid de tarieven bepaalt en niet wij, want dan moet je nog meer uitleggen an je patienten, nu kan je ze verwijzen naar hun stemgedrag…wat patienten helaas alleen maar denken dat omzet ook inkomen is…wat het inkomen is, is geheel afhankelijk van de aard van de praktijk, een goudpraktijk zal een andere omzet hebben dan een controlepraktijk of een prothesepraktijk of een kinderpraktijk, het gaat er ook om waar het zwaartepunt ligt….in een kinderpraktijk is meer personeel nodig en worden minder vullingen gelegd…meer gepraat en minder gedeclareerd, want in nederland geldt het systeem dat alleen gedeclareerd kan worden wanneer er iets gedaan wordt…de overheid vindt preventie helaas niet zo belangrijk….
  in mijn praktijk is van de omzet 70% onkosten, en dan is 98 voor een half uur niet overdreven veel….
  Zo Roger, geef me nu maar een wijntje want ik heb me weer voor mijn broeders uitgesloofd met deze ontboezeming….

 35. Ach Frank, tot troost: naar de tandarts gaan is niet mijn favoriete hobby, maar ik heb er zeker ook geen hekel aan. Ik ben erg blij dat er tandartsen zijn. En verdovingen.
  Het is trouwens erg rustig in het café. Heb ik weer. Heb ik eindelijk ’s avonds eens tijd en weinig pijn zodat ik aan de bar kan hangen, is er verder niemand meer. Nou ja, Françoise en Roger natuurlijk, maar de eerste zit de hele tijd mobiel te bellen en de laatste blijft maar naar de troon lopen. Tot morgen dan maar.

 36. Op een verjaardag kun je zelden veilig vertellen wat voor werk je doet, of je nu politieman, tandarts of journalist bent. Jij bent de personificatie van wat die hele branche fout doet.
  Ik herinner me een gemeente-ambtenaar, die elke verjaardag weer over zich heen kreeg wat zijn gemeente allemaal fout gedaan had (toegegeven, dat was nog al wat). Die verzuchtte wanhopig dat hij toch niet in zijn eentje de gemeente X was: ,,De gemeente, dat zijn wel 1.200 ambtebaren.” Waarop hij de volgende om zijn oren kreeg: ,,dat is nu precies jullie probleem. Wel 1.200 mensen, maar geen organisatie.”

 37. @Frank, het verhaal was niet persoonlijk bedoeld hoor. Maar het is precies wat je zegt. Je krijgt vaak te horen als je bij een nieuwe tandarts komt dat de vorige zijn werk niet goed heeft gedaan. Wij patienten kunnen dat niet bepalen. Dat er van die 98 Euro een hoop onkosten afgaan kan ik ook begrijpen. (mijn eigen tarief is zelfs hoger) Er zijn alleen een aantal mindere vakbroeders tussen. Voor de schooltandartsen uit mijn jeugd is geen enkel excuus. Ik weet nog als de dag van gisteren dat de dames over coltruien stonden te praten terwijl ze mij stonden te boren zonder verdoving…

 38. Goedenavond,
  Nog ff een slaapmutsje al is het leeg hier.
  Morgen een vreselijk drukke dag voor de boeg, dus maar even van de gelegenheid gebruik maken.
  Roger.. doe maar een rood wijntje.

 39. Hallo,
  Waarom reageert U nooit Viltom, het is veel leuker om aan het gesprek mee te doen. Kom op drink eens een borrel met ons mee en zeg iets.
  vertaling……
  Dlaczego test rurka metalowa TY nigdy Pil#347;#324; , to jest bardzo du#380;o mi#322;y jeden do rozmowa rezygnowa#263; rezygnowa#263; wzi#261;#263;. Miednica u#380;ywany nadaj#261;cy si#281; do picia czasami jeden cz#322;owiek parskaj#261;cy rezygnowa#263; my rezygnowa#263; i powiedzie#263; nieco.
  Volgens het vertaalprogramma online 🙂

 40. Dit wordt een monoloog, als de drie Inconnu(e)(s) W.I.E., ook niets te melden hebben dan doe ik zo het licht uit hier en ga er ook van tussen.

 41. Merkwaardig want ik ben op zoek naar een nieuwe tandarts en Google stuurde me hier naar toe. Ben jij tandarts?

 42. Goeiemorgen, Puntmuts is vergeten de deur af te sluiten. Zal de koffie aanzetten en op de klanten wachten. Waar zitten jullie allemaal???