Chez Roger & Françoise, vrijdag 4 februari.


Klik logo voor smoelenboek.

IK BEN ER AL!!!!
Zo, die deur gaat soepeltjes open!!!
Héé! Niet zo duwen!!

98 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 4 februari.

 1. @coco, hallo! ikwas even in de toiletpotten…
  alles goed hier hoor. moeders is weer veilig thuis na een geslaagde operatie en inmiddels zit ik alweer lekker op een dak…te schroeven (8905…)

 2. @coco, oh daar ben je weer! het dak is niet zo hoog gelukkig, boven de mobilhomes, nou ja kun je evenzogoed wel gek vallen natuurlijk. hoe gaat het met jou?

 3. Beginnen met een uitje en blokjes spek, daarna de mereltjes erbij doen en lekker bruin laten bakken. Rooie wijn erbij, geconcentreerde tomatensaus, zout, peper, laulierblad, knoflook en een poosje laten sudderen. Rijst koken en erbij serveren.

 4. is dat wat…en zelf geschoten ook nog, hagel? (of pijl en boog…) grapje, dus als ik morgen merles schiet, pluk en zo klaar maak ga ik niet de hele boel vergiftigen of zit er nog verschil in?

 5. @Ferry, heb je mail ontvangen (via webmail)
  Kan nu even niet bij bij mijn andere bestanden, hopenlijk morgen, dan zet ik je erbij.
  @Iedereen: stuur ze op, die plee-plaatjes

 6. Het zit er natuurlijk wel dik in dat ik moet reageren wanneer er weer over de tandartsen wordt gemopperd…ik ben nu 32 jaar tandarts en ik hoor al 32 jaar vervelende verhalen over de collega’s…gelukkig hoor ik niet wat ze over mij vertellen, maar daar ik tot op heden maar één, als onterecht afgewezen klacht heb gekregen, zal dat wel meevallen….helaas zijn er heel veel collega’s die er een zootje van maken…zeker als er weer een nieuw patient komt, dan krijgt hij bijna standaard te horen dat de voorganger prutswerk heeft verricht en is de patient weer de l…..na een paar jaar in de algemene praktijk in Willemstad (nbr) had ik echt het idee dat ik bij de basis zou moeten beginnen, want steeds maar achter de feiten aanhollen en aan te moeten horen dat we zo duur zijn etc., kwam mij mijn strot uit.. op feestjes vertelde ik maar niet meer wat ik deed en verzon ik maar wat want dan kreeg ik de hele riedel weer over me heen….en de meeste ellende klopte ook nog….binnen de professie werd ik een vervelende kritische collega…ook omdat ik zag hoe slecht er soms gewerkt werd…ik was blij dat ik de beslissing genomen heb om me in de jeugdtandzorg te gaan verdiepen….ik volede me daadoor ook niet meer zo tandarts omdat al de negatieve verhalen niet over dingen gaan die ik nu nog doe….het vervelende is dat patienten niet zelf kunnen bepalen wat de kwaliteit van het werk is….maar ik moet zeggen dat ik vaak nog verhalen hoor van ouders en als ik dan zeg maar waarom ga je dan niet weg, dan zijn er altijd wel redenen waarom ze dan blijven en dat snapt ik niet; het gaat toch om je eigen lijf…
  Doordat wij in onze praktijk uitsluitend kinderen hebben doen we ook veel beugel, maar dan wel in samenwerking met de orthodontisten; er is veel contact over patienten en het komt regelmatig voor dat ik kinderen tijdens een orthodontische behandeling voor controle naar de orthodontiste verwijs….ook worden door ons tot een bepaalde moeilijkheidsgraad behandeld en ongeveer de helft gaat naar de orthodontist omdat ik teveel problemen zie….het gevaar bestaat dat in de algemene praktijk de orthodontie maar een heel klein stukje van de praktijkvoering is en dan is de kans op een misser groter….
  Al met al is het een vak waarbij veel vreemde vogels zitten en waardoor er allerlei rare toestanden kunnen ontstaan….de situatie in Heineoord was mij niet bekend…misschien was hij liever dokter geworden…
  Wat betreft de tarieven kan ik alleen maar zeggen dat ik blij ben, dat de overheid de tarieven bepaalt en niet wij, want dan moet je nog meer uitleggen an je patienten, nu kan je ze verwijzen naar hun stemgedrag…wat patienten helaas alleen maar denken dat omzet ook inkomen is…wat het inkomen is, is geheel afhankelijk van de aard van de praktijk, een goudpraktijk zal een andere omzet hebben dan een controlepraktijk of een prothesepraktijk of een kinderpraktijk, het gaat er ook om waar het zwaartepunt ligt….in een kinderpraktijk is meer personeel nodig en worden minder vullingen gelegd…meer gepraat en minder gedeclareerd, want in nederland geldt het systeem dat alleen gedeclareerd kan worden wanneer er iets gedaan wordt…de overheid vindt preventie helaas niet zo belangrijk….
  in mijn praktijk is van de omzet 70% onkosten, en dan is 98 voor een half uur niet overdreven veel….
  Zo Roger, geef me nu maar een wijntje want ik heb me weer voor mijn broeders uitgesloofd met deze ontboezeming….

 7. Ach Frank, tot troost: naar de tandarts gaan is niet mijn favoriete hobby, maar ik heb er zeker ook geen hekel aan. Ik ben erg blij dat er tandartsen zijn. En verdovingen.
  Het is trouwens erg rustig in het café. Heb ik weer. Heb ik eindelijk ‘s avonds eens tijd en weinig pijn zodat ik aan de bar kan hangen, is er verder niemand meer. Nou ja, Françoise en Roger natuurlijk, maar de eerste zit de hele tijd mobiel te bellen en de laatste blijft maar naar de troon lopen. Tot morgen dan maar.

 8. Op een verjaardag kun je zelden veilig vertellen wat voor werk je doet, of je nu politieman, tandarts of journalist bent. Jij bent de personificatie van wat die hele branche fout doet.
  Ik herinner me een gemeente-ambtenaar, die elke verjaardag weer over zich heen kreeg wat zijn gemeente allemaal fout gedaan had (toegegeven, dat was nog al wat). Die verzuchtte wanhopig dat hij toch niet in zijn eentje de gemeente X was: ,,De gemeente, dat zijn wel 1.200 ambtebaren.” Waarop hij de volgende om zijn oren kreeg: ,,dat is nu precies jullie probleem. Wel 1.200 mensen, maar geen organisatie.”

 9. @Frank, het verhaal was niet persoonlijk bedoeld hoor. Maar het is precies wat je zegt. Je krijgt vaak te horen als je bij een nieuwe tandarts komt dat de vorige zijn werk niet goed heeft gedaan. Wij patienten kunnen dat niet bepalen. Dat er van die 98 Euro een hoop onkosten afgaan kan ik ook begrijpen. (mijn eigen tarief is zelfs hoger) Er zijn alleen een aantal mindere vakbroeders tussen. Voor de schooltandartsen uit mijn jeugd is geen enkel excuus. Ik weet nog als de dag van gisteren dat de dames over coltruien stonden te praten terwijl ze mij stonden te boren zonder verdoving…

 10. Goedenavond,
  Nog ff een slaapmutsje al is het leeg hier.
  Morgen een vreselijk drukke dag voor de boeg, dus maar even van de gelegenheid gebruik maken.
  Roger.. doe maar een rood wijntje.

 11. Hallo,
  Waarom reageert U nooit Viltom, het is veel leuker om aan het gesprek mee te doen. Kom op drink eens een borrel met ons mee en zeg iets.
  vertaling……
  Dlaczego test rurka metalowa TY nigdy Pil#347;#324; , to jest bardzo du#380;o mi#322;y jeden do rozmowa rezygnowa#263; rezygnowa#263; wzi#261;#263;. Miednica u#380;ywany nadaj#261;cy si#281; do picia czasami jeden cz#322;owiek parskaj#261;cy rezygnowa#263; my rezygnowa#263; i powiedzie#263; nieco.
  Volgens het vertaalprogramma online 🙂

 12. Goeiemorgen, Puntmuts is vergeten de deur af te sluiten. Zal de koffie aanzetten en op de klanten wachten. Waar zitten jullie allemaal???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *