Censuur?

Vroeg Krek zich laatst niet af wat er nu wel en niet mocht wat betreft erotiek in Frankrijk… Er is een commissie van 9 dames en heren benoemd door belangrijke mensen die schijne te bepalen wat er wel en niet mag in de Franse Media. Drie van deze mensen worden benoemd door monsieur Chirac himself, drie door de voorzitter van het senaat en drie mensen door het parlement. O ja, de organisatie heet de CSA.

10 reacties op “Censuur?

  1. Klopt, zie mijn blogje van paar dagen geleden. Laatste wapenfeit: CSA vraagt tv-zenders titels van tv-programma’s in het Frans te vertalen. Gelukkig neemt niet iedereen deze club serieus.

  2. Deze commissie is er altijd al geweest. Ondanks is er nog altijd erotiek en porno te zien op de Franse televisie.

  3. In deOkapi een blad voor de jeugd stond een heel artikel over de CSA, m.n. over wat jongeren ervan vinden dat er verplicht , ik geloof, 30% franse muziek gedraaid moet worden.

  4. Chirac is een heel enge man. Heb hem wel eens ontmoet toen ie nog burgemeester was van Paris.
    Beaucoup de Bla Bla Bla, c´est tout. Maar zijn alle politici niet zo ? In USA moet je straks verplicht een broekriem aan !

  5. Sorry Henk maar begrijp ik het nu goed broek los en hoe moet ik klaar komen Vraag maar aan Marjan voor advies als je dit bedoelt daar kun je alles bij kwijt.
    Sorry Marjan maar jij helpt altijd mensen in nood ……..