Chez Roger & Françoise, samedi le 5 février


Klik logo voor smoelenboek.

En wederom staat men trappelend op de stoep. Is het van ongeduld? Van de kou?
Treedt binnen! De kachel is bruin en de koffie brandt. Dankzij Coco!!!

126 reacties op “Chez Roger & Françoise, samedi le 5 février

 1. Heb net gestemd… en ter steeg staat nog net 1 plaats boven ons…. wat is het trouwens rustig…. lekker ik ga in een hoekje zitten met een boek en een lekkere mok thee… ik zie jullie allemaal vanzelf wel weer verschijnen….

 2. R,bert, je privaat staat erop. Wanneer je het niet eens bent met de tekst, zeg het maar, niemand kijkt -nog- mee.

 3. Ha! Je kan zien dat het happy hour nadert, er komt wat leven in de brouwerij…

 4. neu, niet echt, maar ik laat me niet kisten, scharrel wat in en om het huis, heb de gewone zaterdagse dingen gedaan, maar wel met dat bonkende hoofd. Heb ik alleen de zondag nog voor zo’n 100 proefwerken. Scheisse.

 5. En dat schuift allemaal maar aan. aan ons zinc.
  Zouden we ons niet eens voorstellen, 6 inconnu(e)s?

 6. Ik vindt het mooi hoor Dineke. Ik zou als ik jou was maar een straffe wiskey nemen en dan onder de wol kruipen.

 7. Ik loop ook de hele dag al een beetje te rommelen en als je me nou zou vragen wat ik allemaal heb gedaan, zou ik het niet eens weten…

 8. Niks, nakkes, nada.
  Misschien is hij toch de stad uit of ook ziek?
  Anders had hij vast wel gereageerd.

 9. getsie, iedereen loopt maar in en uit!
  Monique, 1tje voor het gat in je maag?

 10. Middag,allemaal is er nog koffie? of moet die dan opgewarmd worden,want dan laat maar.Nog niets van punt(muts) gezien of verschijnt die pas na 0.00 uur?
  Gisteravond toch maar vroeg tussen de kleffe lappen gedoken.

 11. Er is alleen nog ouwe koffie. Niet lekker.
  Puntmuts wordt genegeerd, want die brult maar wat.

 12. Dat iedereen maar in en uit loopt zal toch niet komen omdat Jorgen de deur heeft gerepareerd?

 13. en van die heerlijke Hollandse borrelnoten!
  Ik heb overigens laatst een zalige ontdekking gedaan bij onze plaatselijke notenboer: je kent die Japanse zoutjes wel. Nu hebben ze iets nieuws: van die groene, wasabi-achtig. Lekker!!!

 14. Jorgen heeft vanmiddag een toko ontdekt in Angers.. en ze hadden sushi-rijst…
  Hij is nu samen met jasper bezig met warhammer en ze hebben het over ork-groen en mirtle-wit, ik snap er helemaal niks meer van, ik zou het eigenlijk op moeten nemen, het klinkt erg grappig…

 15. mensen, wat zijn jullie stil en saai. Zeg es wat terug!
  Zit ik hier een beetje in mijn 1tje te l*llen…

 16. Ik ga maar wat hapjes (mezze, tapas, hoe je het ook wil noemen) maken.
  Hier gebeurt toch nix….

 17. maar ik heb niets nieuw van je binnen gekregen. Adres wel juist? Chcek boven

 18. Heb even teruggezocht in de kroeg van donderdag naar warhammer, Ikzal het maar niet aan mijn zoontje melden, hij is bijna 9,of is dat toch te jong? Een soort pokemon stond er, gek wordt je ervan.

 19. Ik ga mijn Turkse hapjes uitpakken, soep maken, toast besmeren etc. En zoek er een kekke DVD bij uit.
  Later!!

 20. Krijg ik weer een telefoontje terwijl ik hier zit hoppakee, eraf gegooid. Kom ik weer binnen door die snelle deur is iedereen weg.

 21. ik heb toch zo’n achterlijk kalf, die presteerd ’t om gewoon al m’n barricades omver te werpen om toch als enigste bij het verse stro te kunnen, wilem help!

 22. Ferry, ik speel geen warhammer, maar Jorgen en Jasper zijn begonnen zich er in te verdiepen. Ik weet er niet veel van, moet ik zeggen.

 23. Boooooooooring, waar is iedereen!
  Jullie leiden toch niet een privé-leven, hè? Dat kan niet, hoor!
  Mijn TV is weer es gemonopoliseerd door rancuneuze tieners, dus ik zoek mijn heil in het café. Zit ik hier weer alleen! En ik heb niet eens Henk om tegenaan te schoppen!

 24. Dag Peter,
  ach ja, liep een beetje met mijn zile onder mijn arm. Nergens zin aan. Een film hou ik niet vol -allemaal van die k…kopperij voreg op de avond – en later op de avond gaik vanzelluf onder zeil…zla wel voorjaarsmoeheid zijn…

 25. en typen kan ik ook al niet…
  een warm bad! Dat is een idee…ik moet nog ergens van die algen hebben liggen…

 26. @dineke: Ben weer geheel verfrist, had nog lavendelzout…
  @roberts: Ik leef met je mee, ken het gevoel. de jongste had messenger+ geïnstalleerd en niet in de gaten dat ie de gesponsorde versie af moest wijzen. Pap, mjin pc is zo traag en ik heb ook plotseling een extra toolbar. GGRRR.

 27. @Peter, ben 2 uur bezig geweest. Dat ding kwam steeds weer terug. Ze is gelukkig de enige in huis met een W2k machine. Veel schoolsoftware die alleen maar onder windows werkt. Hoe dan ook, ik ben klaar. Lekker wijntje en wat nootjes en dan wat leuks gaan doen

 28. klopt dat het steeds terugkomt. zitten vaak ik weet niet hoeveel verwijzingen verstopt in register. Ad-aware en Sybot SD zijn niet toereikend. Hijackthis en CWShredder zijn onmisbaar.

 29. Overigens zijn volgens mij alle windows-versies vatbaar voor dit probleem. Heb op 1 machine linux (suse 8.1) geinstalleerd als tweede OS, maar dat haalt het qua gebruiksgemak toch niet bij windows.
  Voordat alle mac-gebruikers nu juichend opstaan: als mac het meest gebruikte systeem zou zijn, zouden spywaremakers zich daar wel op richten.

 30. Zelfs met de laatste virus scanner en spybot zit dat ding inderdaad iedere keer weer vol met zooi. Linux ziet er trouwens niet uit. Is ontworpen door techneuten. Windows heeft zonder meer de makkelijkste user interface. Als mac het meest gebruikte systeem zou zijn zouden spywaremakers geen kans hebben. Vergeet niet dat het een echte Unix machine is onder de motorkap. De meeste huishoudelijke taken zijn daar veel beter geregeld dan onder windows. Hoe dan ook. Het kost me erg veel tijd om onze netwerken op de zaak te beveiligen voor dit soort dingen.

 31. Knettergek word je er van. ik begin met een hardwarematige firewall, dan zone-alarm op elke pc. verder antivirus en spybot permanent draaien. Bovendien wekelijks hoofdprogramma van antivirus en meerdere antispyware draaien.
  Mail kijk ik eerst op server wat het is om alleen wat ik hebben wil te downloaden (heb daarnaast loos mail-adres om indien nodig op spamgevaarlijk adres in te vullen). MS Outlook ivm virus-risico in de ban gedaan. en wellicht vergeet ik nog wel paar maatregelen.
  Maar vooruit, ik heb zelf nog nooit echt probleem gehad.

 32. zit vandaag al op 246 mails wwarvan 12 zinnig en gewenst. Maar alles gaat gelijk de prullebak in ben alleen altijd bang dat er ook goede tussen zitten, vooral het probleem als iemand in een keer naar 10 personen mailt komt het in de spambak.

 33. Negen van de tien keer is dat waarschijnlijk terecht. maar eh… kun je dat niet instellen in je mailprog?
  Ik heb dat met hotmail-adressen, die gaan per definitie de prullenbak in. alleen als iemand het vooraf aankondigt, houd ik zijn adres in de gaten en voeg ik dat specifieke adres toe aan de friends-list.

 34. Zag vanavond vanuit m’n rechteroog (linkeroog krant lezend) Tineke Schouten. Wat een muts.

 35. @krek is dit van jouw:
  Market Intelligence Het proces van systematisch verzamelen, selecteren, ontsluiten, analyseren, interpreteren en distribueren van interne en externe, op legale wijze, verkregen informatie uit betrouwbare interne, externe en/of openbare bronnen ter directe ondersteuning van marketingbeslissingen op alle niveaus van de organisatie (continue en/of ad hoc).

 36. Avond allemaal , de hele avond thuis geweest maar doe toch maar een biertje nu. Problemen met een kalf Remke? Waar loopt het beest, buiten? heb je schrikdraad?en vooral is hij/zij alleen?

 37. goedenavond, wat een hoop handen geschud vanavond.
  Roger.. doe maar een wijntje en vul ook de andere glazen.

 38. Waar is Punt? Noemt Tineke Schouten een muts(ik ben ook geen fan) maar met jouw adres

 39. @willem, normaal blijft zo’n kalf bij z’n moeder maar deze stond vandaag naast het zwembad…Ik had de loods openstaan en dan gaat mevrouw er gewoon op uit.
  Buiten blijft ze wel achter het schrikdraar (en bij mama…) maar binnen staat moe vast en zij kan tussen de stangen door. Kutmuts, zal d’r tinneke noemen…

 40. maar de dame was zo gezond dat ze met dit weer niet ging zwemmen?
  En tja, wat uit Utrecht komt hoeft niet altijd slecht te zijn. Maar ik vind Finkers stukken leuker.

 41. zwemmen is er niet bij zonder water in het bad, maar de naast het bad gekoesterde planten waren daarintegen erg interessant. Altijd hè, 36 hectare is ook niet veel natuurlijk, dan ga je grazen naast het zwembad…
  ps finkers ook erg leuk ja!

 42. koekje d’r bij?
  nee, hoezo heeft reclame impact, vooral die domme…
  roger, doe eens iets leuks met een fles rouge.

 43. Kalf bij mamma? hoe oud is dit kalf? Drinkt ie wel genoeg? wil de moeder het wel? Heeft de moeder geen uierontsteking? Als dat zo is laat geen moeder dat toe.
  loods open? hou ze bij elkaar. maar vooral, controle van jou.Dat is het allerbelangrijkste.
  Heb je alleen dat ene kalf? Miisschien heeft de moeder te veel melk voor een kalf, gevolg uierontsteking.
  Blijf controleren.Veel vragen van mijn kant misschien,maar als je de moeder gezond houdt gaat de rest vanzelf .
  Wat het weglopen betreft: gewoon samen opsluiten.

 44. we hebben maar 2 koeien en de oudste heeft nu haar 5de kalf. Dat gaat tot nog toe altijd goed hoor, het kalf gaat pas bij moe weg als ie naar de slacht gaat (1 jaar).
  het is ook verder geen reuze probleem alleen word je wel eens gek van dat gedoe. Ze gaat zeer binnenkort gewoon vast staan op stal alleen heb ik dat laatst eens voor het eerst gedaan en als ze nu maar even denkt dat ik d’r ga inhaken deinst ze terug, niet echt achterlijkt dus…kwestie van brokjes…

 45. trouwens deze gaan we er waarschijnlijk bij houden. Drie koetjes moet kunnen. Ben je bekend met Aubrac’s?

 46. Geen punt hoor, er valt hier weinig te hacken, Roger schenkt alleen maar slobberwijn, dus daar is geen buit te halen.

 47. Ik heb een paar keer bij nedstat gekeken, en elke keer als ik mijn pagina ververs word ik geteld als nieuwe bezoeker. Da’s niet echt logisch.