Chez Roger & Françoise, vrijdag 4 maart


Klik logo voor smoelenboek
.

IEIEIEIEieie… *klemmende deur*
Roger komt binnen:
*gooit sleutels op de bar en loopt mompelend naar een omgevallen kruk*:
…Ik weet niet wat hier is gebeurd: de vloer kleeft zo erg, dat het lijkt of ik zuignappen heb!
Kringen op tafel..*ruimt hoofschuddend volle asbak op*..
en..%^*&^@# er zit een GAT in mijn huilend zigeunerjongetje!!!!
*raapt een champagnekurk van de vloer en zakt aan de toog zachtjes voor zich uitsnikkend met zijn hoofd op zijn armen*

352 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 4 maart

 1. 250, kost dat ook een rondje? Vooruit schenk nog eens in Roger.

 2. Hier in Frankrijk rijden er veel meer klassieke auto’s rond dan in Nederland, ik kijk mijn ogen uit hier.

 3. @Allen en vooral Coco: Moet onder de wol. Morgen bijna 900 km – waarvan, naar ik vrees 4 km mét sneeuwkettingen – voor de wielen. Ben dan ruim een week niemand meer – behalve mezelf – tot last want zit daar achter een 56k analoog modempje met telefoontikken.

 4. hallo jongelui, lekker druk hier. kom maar ff buurten want beneden is het kelere druk. Sven is jarug geweest en nu blijven er 10 jongetjes slapen, nouja slapen..

 5. Heb toch nog even een vraag….mag je met een nederlandse auto in frankrijk laten staan en er dan in de vakanties meerijden of moet je een frans kenteken aanvragen

 6. @Frry: sterkte man, dat heb ik ook weleens meegemaakt. die slapen de komende uren nog niet

 7. Goeieavond allemaal! Heb niet bijgelezen, dus zal me beetje op de achtergrond houden… 🙂

 8. ik lees nooit echt bij, alleen even de laatste paar berichten, opdat je niet iets stoms zegt…

 9. Haha, allemachtig ja, ik stort me er wel in!
  Frank: las net iets waar niemand nog antwoord op gaf, ik zou die auto met Ned. kenteken hier lekker gewoon laten staan zonder iets te doen! Weten die agenten veel… wij hebben ruim 3 jaar met Nederlands kenteken rondgereden en iedereen wist dat maar niemand zei er wat van…

 10. Heja Fred, wie gaat er nou nog onverzekerd rondrijden?
  Denk niemand die hier in HeF komt

 11. en er zijn boze tongen die beweren dat je zonder APK ook problemen hebt met de verzekering, maar dat weet ik verder niet

 12. Verzekering betalen, wegenbelasting betalen. Niemand maalt erom.
  Nu ga ik echt, salut.

 13. @Gertjan: ben je niet verzekerd als je geen APK gedaan hebt?
  @Ferry: als je hem weggooid, knip dan de advertentie voor ons uit
  @Monique, hoe doen jullie dat met de keuring…

 14. Goeie reis Henk!
  gertjan: ja, ik ga dan maar ff op TWISTPUNT kijken, heb wat gemist dus… 🙁

 15. @Frank: niet automatisch: maar je hebt dan wel wat uit te leggen aan de hh assuradeuren

 16. @gertjan: ik had begrepen dat je dan wel ind e problemen komt, maar zeker weet ik het niet

 17. @Monique, dan moet je dus ieder jaar naar nederland voor een keuring….met een Mehari één keer per jaar naar Nederland is wel een organisatie, niet wanneer je in Frankrijk woont en regelmatif even overwipt voor een paar dagen…

 18. Dank voor alle antwoorden en het aangenaam verpozen…tussen mijn virtuele vrienden en vriendinnen…welterusten….

 19. gertjan: mag ik een onbescheiden vraag stellen… heet jouw vrouw Mieke toevallig?

 20. Roger!!
  Er is een wetsvoorstel in de maak om APK keuringen tussen EU-landen te erkennen. Tot die tijd moet je formeel één keer per jaar terug naar Nederland als je een Ned. kenteken hebt. De Farnse politie zal daarop niet controlen, maar bij een verzekeringsclaim of als je met de auto naar Ned gaat heb je dan een probleem..

 21. Hoe is dat nou te controleren Gertjan, hoe vaak of hoe lang je in Nederland bent? Geen controles aan de grenzen, geen stempels…

 22. hoihoi! We hebben er weer een puinhoop van gemaakt vannacht he???! Maar Fred zou opruimen!

 23. ikkuh???? ik was allang weg,…. heb nog een oproeptoonpring gegeven dat ik er niet meer was…. maar goed, okee, ik ga NU opruimen!!!! kom op met die lege en halfvolle glazen! en stop even een kurk in dat gat in het zigeunermeisje!

 24. als jullie het over autos gaan hebben, tja…. maar goed, de lopers zijn uitgeklopt, de asbakken uit het raan gemikt (bah, wat zijn rokers toch vies) en de champagnekeurk zit in het zigeunermeisje

 25. wat is er opeens mis met dit cafe? Iemand een scheet gelaten?