Dick Annegarn, chansonnier


Gekke naam voor een Franse zanger? Valt best mee, vergeleken bij zijn stem en zijn liedjes is die naam zelfs bepaald doorsnee, want zijn geluid is op zijn minst uniek te noemen. Annegarn (1952) is in Nederland geboren, maar desondanks niet gierig met zijn materiaal. Op zijn site staan de wondermooie teksten van 150 liedjes, waarvan vele voorzien van een flink geluidsfragment. Wil je dit eigenzinnige talent nader ontdekken, zet dan de boxen van je computer alsmede je oren wijd open en klik op PLOUC.
Speciaal voor Peter, een toepasselijke toepassing van het door hem zo verafschuwde want nutteloze FLASH (mouse-over bij gitaarhals).

12 reacties op “Dick Annegarn, chansonnier

 1. Da’s iets te kort door de bocht Krek. Ik heb nooit beweerd dat Flash nutteloos is. Flash kan nuttig en zelfs mooi zijn. Mijn probleem is dat nogal wat Flash-producties sterven in schoonheid. Onduidelijke functionaliteit en vaak zo gewichtig qua kilobytes dat sites er vreselijk traag van worden.
  In dit geval is ’t een aardig grapje.

 2. Weet ik wel Peter, ik plaag maar een beetje. In ieder geval is dit wel aardig gelukt, qua flase.

 3. Dit wordt een van mijn favorieten! Wat een geweldige site. Heb nog geen tijd gehad alles te bekijken
  (Hij heeft wel wat van Jack Spijkerman?)

 4. @Dineke: Ik weet het, maar het is wel zo! Teksten hebben wel een stuk meer diepgang, en de songs zijn ‘echter’.

 5. Tims 1e reactie (echt!): is dat die vent van de vlam in de pijp?
  (Ok: ik geef toe, zegt ws meer over Tim…)

 6. Het is me -nog- niet gelukt wat te beluisteren (jammer!)
  De Tuinman moet wel de ultieme boodschap zijn van Willem aan Monique…

 7. Heel toevallig heb ik net bij de FNAC in Clermont-Ferrand naar ‘Plouc’ staan luisteren. Leuk!

 8. Eindelijk heb ik -via de site van de FNAC- wat gehoord. Ik vind zijn stem wel wat weghebben van Jean Ferrat, maar nog donkerder. der.