93 reacties op “Chez Roger & Françoise, woensdag 1 juni

 1. Mmmmm….was heerlijk wandelen net. Fris, opkomende zon, met lange schaduwen, een talud vol klaprozen, mistige sloot met familie eend. Zou er bijna poetisch van worden.
  Maar de realiteit lonkt. Heb net de stemkaarten teruggevonden. Kan vanavond pas stemmen.
  dus die haring wint…..

 2. oooh.. schei nou eens uit over die haring….
  Roger…koffie…
  Het is hier ook een prachtige zomerochtend….

 3. Heb gisteravond een cd-tje van La Dietrich gescoord voor euro 2,=.
  Wat is er toch met dat mens….
  Haar ogen zitten half dicht, haar benen (Godfried Bomans: “Had mijn vrouw maar 1 zo’n been…..”) zijn m.i. te dun, en eigenlijk zingt ze ook niet helemaal zuiver….
  En toch…

 4. Mooie ochtend hier ook, fietsend van huis naar mijn werk genoten van de Vinkenveense plassen.
  Ik weet niet wat die Marlene heeft. Dat soort vrouw heeft mij nooit erg aangesproken. De Femme Fatale. Noem mij maar eens een Femme op die niet fatale is..

 5. Hier lopen de meiden in hempies op het plein. maar dat zegt eigenlijk niks, ook in de winter zijn ze halfnaakt.

 6. Ook toevallig… vanochtend dacht ik precies diezelfde anekdote van Bomans, omdat ik zijn schrijvende dochter Eva aan een klant aanbeval voor een interview. Journalistiek is namelijk niet mijn forte.
  En het CD’tje dat ík scoorde was van Gainsbourg. Plus twee vinyl-platen van Bowie, plus een vierdubbel CD discohits (I will survive!) plus een CD met flamenco-muziek (herrie) samen voor 8 euro.

 7. De haring wint Dineke, maar wat is de tweede keus, ja of nee? Ik ben nog niet geweest en kan een tip gebruiken, meestal weet ik precies wat ik wil, maar twijfel nu nog steeds.

 8. Ik weet ook nog steeds niet of het ja of nee moet zijn. Logisch denk ik ja, maar mijn gevoel zegt nee. Kan natuurlijk ook gewoon wegblijven.

 9. Ikke lekker NEE. En ik ben ook nog door twee nee-stemmers gemachtigd!

 10. Ja, wegblijven kan, maar ik ga altijd stemmen, het is een recht en heb er ook moeite mee om dat niet te gebruiken. Wat is erger wroeging krijgen omdat je niet geweest bent of omdat later blijkt dat je keuze niet goed was? Dat is mijn dilemma.

 11. De regeringspartijen zijn voor, de grootste oppositie partij is voor, dat is een ruime meerderheid van mensen die er waarschijnlijk beter over kunnen oordelen dan ik omdat zij beter in de materie zitten. Ook Dineke is voor, wie ben ik dan omdat advies niet op te volgen, mijn twijfel neemt af….

 12. Volgens mij kun je in deze beter op je eigen gevoel vertrouwen…
  Trouwens: De grootste oppositiepartij is op papier VOOR, maar de helft van haar leden stemt TEGEN!

 13. Balkenende heeft mij gisteravond overtuigd: ik ga tegenstemmen. Hij had het er over dat het nieuwe verdrag een flinke verbetering is. Welnu, ik stem niet over een verdrag, dat wordt me helemaal niet gevraagd. Mij is gevraagd te stemmen over de grondwet.
  Volgens mij hoort in de grondwet te staan dat het Europarlement de baas is, en dat staat er niet in. Daarentegen staan er wel allerlei details in, zoals dat Europa het toerisme bevordert en hoe het dat moet dan. Dat soort dingen hoort niet in een grondwet. Misschien denken we daar over X jaar wel heel anders over, dan moet je eenvoudig van beleid kunnen veranderen.
  Los daarvan is deze grondwet zo dik en onleesbaar, dat je ‘m als leek niet lezen kan, als je dat al zou willen.

 14. Nigeriaanse e-mailoplichters veranderen van tactiek
  Uitgegeven: 1 juni 2005 10:12
  Laatst gewijzigd: 1 juni 2005 11:53
  AMSTERDAM – De ‘Nigerian Money Scam’ is een van de meest langlopende oplichtingszaken op het internet. Al jaren versturen Nigeriaanse bendes e-mails naar miljoenen willekeurige internetgebruikers met een verhaal dat ze iemand zoeken om miljoenen dollars door te sluizen. De bendes hebben inmiddels de chat en Skype ontdekt.
  Na iedere dag tig mails te ontvangen, nu weer oppassen met Skype.

 15. @sicco: vermoedelijk zitten zowel de voorstanders als de tegenstanders onder de politici beter in de materie dan jij. Maar zij hebben maar uit te voeren wat wij willen. Zo werkt democratie nu eenmaal (als het goed is).

 16. @Peter: dat ben ik met je eens, maar de voorstanders zijn in de meerderheid, en Wouter Bos trok mij gisteravond meer naar ja, en dat de democratie zo werkt kan ik natuurlijk helemaal onderschrijven.

 17. Persoonlijk valt het mij tegen van de PvdA dat ze JA stemt. Ze moeten kritischer zijn, en ze het huiswerk nog een keer over laten doen. (ben zelf pvda-er)

 18. Natuurlijk mag je je laten overtuigen. Zoals je het daarstraks formuleerde (de geleerde heren zullen het wel beter weten), klonk het meer als een gezagsargument. Dan is het een drogreden.

 19. Juist dat een grote oppositiepartij en de regering het in grote lijnen eens zijn op dit punt is mede een aanleiding voor ja, als ik dat al doe, geen drogreden dus, maar ben er nog niet uit, eerst maar weer aan het werk en dan zien we vanavond wel. Hopelijk heeft iedereen een goed gevoel bij wat hij stemt, ook dat is belangrijk.

 20. Hier is nee gestemd, en de beloofde asregens en vloedgolven zijn uitgebleven. Het lijkt net of het leven gewoon doorgaat. Gek is dat.

 21. Ach, het houdt de gemoederen wel bezig…. hebben we in ieder geval een onderwerp om over te babbelen…

 22. Wij waren hier niet enthousiast over de harinkies. Beetje te zout. (Hoeven jullie je niet zo rot te voelen. Wij eten jullie deel wel!).

 23. @gertjan: huh? beestjes uit het zoute water laten halen en dan klagen dat ze zout zijn?

 24. Ik weet het niet ik weet het niet ik weet het niet! Ja of nee?

 25. Ik heb gestemd. Wat een piepklein stembiljetje! En wat was het weer merkwaardig geformuleerd. Niks Grondwet. Maar dat wist ik al.

 26. Stembiljetje? Ik kon alleen op ‘ja’ of ‘nee’ drukken.
  Wat ik wel raar vind is dat je dus niet je stem ongeldig kunt maken, zoals op papier wel kan.

 27. Ik heb ja gestemd, eigenlijk had ik nee willen stemmen om dit kabinet te vertellen dat ze hun werk niet goed doen. Maar ik denk toch dat je naar het grote geheel moet kijken.

 28. Het was weer mooi weer vandaag, ben vanmiddag wel een uur bezig geweest om het zwembad te stofzuigen…

 29. Bij ons hebben de kinderen de vijver ontdekt. Als je eenmaal gewend bent aan de wat glibberige bodem en de planten en je zet je over de angst voor de karpers en de snoek heen, is het best lekker zwemwater. En gezonder dan chloor.

 30. Kijk maar. Dit zijn de kinderen met een buurjongetje. Vicky wist al langer dat de vijver lekker zwemt. Zeker voor een zwarte hond.

 31. Wij hebben helaas niet zo’n mooie vijver… dus ja… dan moet je wel aan en zwembad…

 32. Gewoon laten graven. Ik hoop overigens dat we bij ons nieuwe huis weer zoiets kunnen maken. De grond moet alleen wel erg goed kleiïg zijn, omdat anders het water te veel zakt in de zomer. Tenzij je natuurlijk folie laat leggen, maar dan gaat het wel weer erg op een zwembad lijken. Daar hebben we voorlopig geen geld meer voor.

 33. Dat ligt heel dicht bij elkaar, Ronald, weet je toch.
  Ongeïnteresseerdheid is veel erger dan haat.
  Denk ik

 34. Maar nu ga ik echt plat. Nog een boek zoeken voor morgen en hopen dat ik uitgerust opsta.

 35. Hoi, Ronaldus. Beetje bloedeloos zoenen en vechten hier. Ik moet zo alweer naar bed. Morgen rekeningen schrijven, dus moet ik een beetje helder zijn.

 36. Klopt, ik roep altijd tegen mijn nazaten, als ik me niet meer druk maak om of tegen jullie, dan wordt het echt tijd om je zorgen te gaan maken

 37. Klopt, ik roep altijd tegen mijn nazaten, als ik me niet meer druk maak om of tegen jullie, dan wordt het echt tijd om je zorgen te gaan maken

 38. @Ronaldus: Het was best een opmerking die twee gehoord mocht worden!

 39. Ronald, ik laat je ook alleen, slaap ze. De anderen zijn ook al weg geloof ik.

 40. Ik ben er nog wel, maar meer om niet onbeleefd te lijken door midden in een ruzie op te stappen.

 41. Et il est ou Fonaldus, de achterkamer? laat maar trouwens, ben helemaal in love stemming.

 42. Voorjaar? Niet belangrijk voor love, toch?! Vandaag was het weer schandalig hot en nu na wat cognacjes word ik dan altijd helemaal…ja hoe noem je dat?..meegaand zeg maar. (ben normaal nogal tegendraads)

 43. Niks! Hoezo wat? Je hebt geen koeien dus ken je de ‘verliefde koeien-blik’ niet. (of wel?) Zoals die beesten kunnen kijken, zo voel ik me nu. heerlijk.

 44. Ik neem er gewoon nog een. kan mij ’t schelen. Niemand die ’t ziet.