Chez Roger & Françoise, woensdag 11 mei


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Er zijn van die dagen dat je álles in orde wilt maken. Je een weg tikken door de schrijversbrijberg. Een gek mens zoenen. Je kwelgeest uitbannen. Een simpele ziel redden. Al je vrienden omhelzen. Een fles Rutte soldaat maken. De mensen van wie je houdt vertellen dat je van ze houdt. Je kunt het niet allemaal doen. Je moet kiezen. Ik doe vandaag mijn plicht en omhels de mensen van wie ik houd. Die gek zoen ik wel een andere keer.

119 reacties op “Chez Roger & Françoise, woensdag 11 mei

 1. Some enchanted evening. I looked across a crowded room and I saw…. ‘er! I walked over to ‘er and I keessed her full on ‘er lips. And she said:”Take that cheap cigar out of my mouth, you idiot!”
  And I keessed ‘er again. And again. And again! And she would ‘ave fallen out of a feefteen story building if I ‘adn’t managed to grab ‘old to the straps of ‘er strapless evening gown.
  Once you ‘ave found ‘er… never let ‘er go!

 2. 😀
  Een glaasje te veel, dat is duidelijk. Want het moet natuurlijk zijn: “And she ‘it me so ‘ard I would ‘ave fallen out of a feefteen story building…” etc. Tot mijn verdediging wil ik aanvoeren dat ik het fragment (Groucho Marx) zeker 20 jaar niet gehoord heb. Goedemorgen allemaal!

 3. De koffie is bij ons thuis al 2 dagen op. Dat betekend dat ik ’s morgens zonder koffie in de auto naar mijn werk moet. Ik raad dan ook een ieder aan om de randstad omstreeks dat tijdstip te mijden. De oplossing is simpel, gewoon koffie kopen. Helaas vergeten gisteren. Zit hier nu aan mijn 4de bakje. De Floc van gisteravond maakt ook dat ik me niet helemaal 100% voel.

 4. Zit ook moed te verzamelen om de tuin in te gaan… het gras en onkruid staat wel heel erg hoog, kinderen kunnen niet eens meer bij de schommel en de trampoline komen…. moet er echt iets aan gaan doen…

 5. @marjan: de oplossing heet een bosmaaier… maak je meteen ook je buren goed wakker. je gras valt als halmen, zal ik maar zeggen. Of neem een ezel. Wij hebben er nu eentje te logeren. Heb er gisteren een halve middag vruchteloos achteraan moeten hollen toen ze ontsnapte (was schrikdraad aan het verplaatsen en het hing even wat laag, mevrouw had het meteen door en foetsie was ze). Nu staat ze voor straf in een kleiner stukje tuin om het uitvloeiveld van de septic tank kort te grazen.

 6. Bosmaaier is inderdaad een oplossing. Koop er wel een veiligheidsbril bij, want het gras valt niet alleen, het vliegt je om de oren en ogen. Ik spreek uit ervaring. Koop er, zeker als je op hellingen werkt, ook veiligheidsschoeisel bij. Ken iemand die zijn halve voet er afgemaaid heeft toen hij uitgleed. Oh ja, arbotechnisch dien je ook nog gehoorbeschermers te gebruiken. Doe het, merk je dat er in die wet ook nog wat zinvols zit…

 7. Je bedoelt toch een soort super strimmer? met van die nylon touwtjes? Die maaien overal doorheen. Een van de eerste dingen die we kochten in Frankrijk.

 8. Dat noemen we hier ofwel een coupe-bordure (randjesknipper strimmer), of een débrousailleuse (bosmaaier). Zelf heb ik er eentje waarvan je de touwtjes ook kunt vervangen door ronddraaiende messen. Levensgevaarlijk, maar hoogst effectief.

 9. ik heb er al drie versleten, die touwtjes werden niet automatisch langer en raakten in de knoop (en toen er rook uitkwam heb ik ‘m maar weggegooid)
  gelukkig heeft m’n buurman: een zitmaaier, een loopmaaier en zo’n bosmaaier met messen én vindt’ie het leuk om te maaien..

 10. Het log is van slag, ik ga nu het verhaal voor de derde keer intypen.
  Die nylon touwtjes moeten er vanzelf uitkomen. Bij mij dus niet. Ook heb ik met mijn Hollandse zuiningheid een electrische gekocht. Als ik achter in de tuin moet zijn heb ik 40 meter kabel nodig. Ook heb ik al een keertje door de kabel gestrimd. De volgende is er eentje met een benzine turbomotor en metalen messen. GGRR.

 11. Heren, dank voor alle tips, maar we hebben zo’n ding.. tja wat hebben we eigenlijk niet aan gereedschap… maar dat terzijde….
  Ik moet trouwens wel FrankS bedanken voor de tip van de ezel, ik wil dat ook, maar Jorgen niet, omdat ie het een nutteloos dier vindt. Nu heb ik dus een medestander die bewijst dat een ezel dus NIET nutteloos is. Ik kan er ook nog 1 goedkoop kopen, de buschauffeur van de schoolbus heeft er 1 te koop… een ezel dan, bedoel ik….

 12. gewoon doen Marjan, als Jorgen 2x heeft gegrasmaaid ist’ie gelijk genezen en mag je 3 ezels kopen..

 13. Lachen: zit ik lekker in het zonnetje in de tuin…kippen los..nou vooruit Bo..kom er ook maar bij. Gaat ie een beetje macho doen met die kippen. Een kip lat het niet op zich zitten en komt naar voren stappen met gespreide vleugels. Exit Bo. Wat een watje…

 14. Laat ik dat nou net niet hebben…maar het was wel lachen….

 15. Mij ietwat gestresst achter zo’n kip aan zien rennen om ze weer in het hok te krijgen is ook vast wel een foto waard.

 16. Als ik het goed begrijp is het in NL mooi weer, profiteer er maar lekker van. Nog hoeveel weken voor de grote vakantie ?

 17. Het is hier nog steeds (te) koud. Maar wij hebben het geluk dat we een heel besloten truin hebben. Met nog net een restje zon aan het eind van een werkdag. Waar ik dan volop van geniet. Met alle beesten buiten.
  Straks naar de tafeltjesavond van onze jongste. Pittige gesprekken voeren met docenten Engels en Wiskunde.

 18. truin = tuin, natuurlijk.
  Ik zit te popelen om mijn tomatenplanten buiten te zetten, maar durf het nog niet.

 19. Ik ben wat wisselend aanwezig, hier. Net het weer: wiselend bewolkt. Met té veel regen. Enfin. We hebben het druk. Het inpakken is in volle gang, evenals het opzeggen van lidmaatschappen en/of abonnementen en verder hebben we het druk met het laten uitvoeren van revisies aan onzelf: tanden, ogen en oren. Ik betaal die ziektekostenverzekering niet voor niks.
  Maar ook goed nieuws: onze hypotheekaanvraag is goedgekeurd. Kunnen we eindelijk verder. En ik ben goedgekeurd voor ooglaseren. Jammer genoeg moet ik wel 6 weken brillen wegens afkicken van harde lenzen. Dat is minder, want brillen is wegens groot dioptrie-verschil (ruim -6 tussen beide ogen) niet echt een genoegen.
  O ja, jullie hadden het leuk gehad. Mooi. Wij hopen op een reprise volgend jaar zodat we wellicht ook kunnen deelnemen.

 20. Goh, was ik gistavond toch nog te vroeg naar bed…..er kwamen nog allerlei diepzinnige oprispingen naar boven, lees ik.
  De IJsheiligen zijn nog niet geweest vertelde onze Zwitserse buurvrouw in FR ons. Dat betekent dat er nog steeds nachtvorst kan komen.
  Ze vertelde dat we dit jaar geen appels en pruimen krijgen omdat alle bloesem kapot is gevroren een paar weken terug. (Bourgondie)

 21. Valt erg mee, Jeanne. Volgens mij was de bloesem al lang bevrucht voor het ging vriezen. Maar ja, jullie zitten natuurlijk een stuk noordelijker ;-). Ijsheiligen is vandaag, morgen en overmorgen. Maar voor morgen wordt nog regen verwacht. Geen vorst meer, gezien het wolkendek. Al is het nu nog helder en koud, met Noord-Westen wind. Tot zo ver de berichten voor land- en tuinbouw.

 22. @roberts: bij de laatste bosmaaier waar ik mee werkte hadden ze dat probleem van draad dat niet naar buiten kon handig opgelost. Als je met de maaier gewoon in de hand het klosje een paar keer hard op de grond timmerde, schoot het los en kwam het weer gewoon anar buiten.

 23. @dineke: zag vanavond een waterhoen vechten met twee kraaien. Veronderstel dat de kraaien op de eieren van het hoen uit waren, maar was een mooi gezicht.

 24. Ik vind dat draadding een ramp.
  Zelf ga ik voor de electrische maaier die ik bij het grofvuil gevonden heb!! Is weer als nieuw aangeslepen en met een flink verlengsnoer kom ik overal.
  Daarnaast hebben we een tweedehands zitmaaier, waar om de haverklap een bandje afloopt (of zoiets), of dan zit het stuur weer vast, of er moet weer bezine in…
  Ondertussen heb ik de helft (nou ja) al gemaaid!!
  Een van de familieleden heeft zelfs een oude zeis meegenomen!
  Ons veldje ligt (for the time being) weer mooi bij…

 25. @Peter, dat bedoel ik, ik sla dat ding bijna stuk op mijn stoep maar er komt niets naarbuiten. Ik moet het iedere keer met de hand doen. En ik houdt me precies aan het boekje.

 26. Weer terug van tafeltjesavond…gaat het toch nog goed komen met Andrée? Volgens de leraren is de potentie er. Nu de wil nog. *zucht* Het leven van een ouder gaat niet over rozen….

 27. Komt vanzelf goed Dineke, op een bepaalt moment zien ze het licht en gaan ze hard werken. TEnminste de meesten 😉

 28. Hier zijn wel wat ernstige dreigementen aan voorafgegegaan, zoals van school halen. Die kwam hard aan. Zitten blijven is geen optie wanneer ze niet werkt.

 29. @roberts: Raakt het draad in de knoop? dan ff opnieuw omwikkelen. Maar het gebeurde mij helaas ook dat het zo warm werd dat die draad wat ging smelten zodat alles aan elkaar ging kleven…

 30. @Dineke, dreigementen? Wat is dat voor school? Wij kregen meestal te horen dat de opleiding toch wel te hoog gegrepen was en of het geen mavo moest worden. Wij konden doen wat we wilde maar ze had er geen zin in. Was volop aan het 10neren. Een jaartje later is ze tocg mavo gaan doen en slaagde daar als een van de besten. Daarna toch de Havo afgemaakt en toen kreeg ze er zin in. Nu studeert ze in Amsterdam. Maar je loopt je wel zorgen te maken natuurlijk..

 31. @Peter, ja volkomen in de knoop. Iedere keer weer. Ik ben nu aan de 2de bezig maar het blijft een suffe contructie.

 32. @Dineke, oei, verkeerd begrepen. Dan zijn ze zeker wel wit om de neus geworden met 2 leraren tegenover zich.

 33. @roberts: ik weet het, ik weet het. In de speeltuin waar ik lang vrijwilliger was heb ik me wezenloos gemaaid. Als het even kon pakte ik een luchtkussenmaaier (Flymo), maar op hellingen was dat ding te zwaar. En als het gras te hoog was, pakte de Flymo het ook niet.

 34. @Robert: valt mee…ze zit op een Dalton..zijn ze wel wat weerwerk gewend…
  Onze jongste dochter is aartslui (geeft het inmiddels ook toe), maar de lerarenvergadering is unaniem dat er meer inzit. Vandaar ons dreigement. En het helpt.

 35. @Peter: wie zegt dat ze op het vmbo zit?
  Maar dat is een andere discussie.
  Wanneer de leerhoiuding niet in orde is, maakt het niet uit op welke school je zit. A. doet nu de havo, maar moet met gemak vwo kunnen doen. Is dus te lui en heeft ws spijt als ze 30 is…

 36. Voor wie nog even wil lachen om computervertalingen frans-Nederlands: Lamastre.com.
  Ik citeer:
  ,,De machine om de tijd terug te gaan u emmenera op het prachtige traject van de kelen van Zacht.”
  Als dat de nobelprijs voor de literatuur niet oplevert weet ik het niet meer.

 37. @Peter: ik blij dat “ich wohne in Kiefer Hecke” ook geweldig vinden…..

 38. @dineke: okee, ik was te rap. Luiheid is inderdaad verkeerd, maar is het luiheid?
  ik kom tegenwoordig nogal eens op een gymnasium, waar men met het probleem kampt dat sommige kinderen niet genoeg uitgedaagd worden. Die kunnen in principe gymnasium fluitend aan, maar vinden dat zo makkelijk dat ze helemaal niets meer doen en dan toch de voorspelbare onvoldoendes halen. Dan terug naar havo, maar daar nog minder uitgedaagd. Zo ontstaat vivieuze cirkel… School is inmidels met verbredingstraject gestart (alleen voor leerlingen bij wie uit psychologische test blijkt dat dit probleem zou kunnen spelen)

 39. overigens was ik destijds gewoon lui, maar de gedachte dat school me meer uit had moeten dagen spreekt me wel aan.

 40. En daar is het Dalton dus zo goed in. Maar de ouders moeten er ook bovenop blijven zitten om e.e.a. te signaleren. Ze krijgen veel vrijheid. Ze heebn een hoogbegaafdenproject en ja: het kan gebeuren dat een hoogbegaafde op het vmbo terechtkomt. Wij hebben altijd gezegd: wat er inzit, komt er -ooit- wel uit, maar hier moesten we echt even vol op de rem. Foute vriendinnen etc. Komt bij dat de leraren zeggen dat ze lijd aan het *familienaam*syndroom, want broer Pieter vertoonde hetzelfde gedrag. (En -lang geleden- Tim ook…)

 41. niet op typefouten letten, hè. Heb al een fles rosé in mijn mik. Veel nakijkwerk, dan heb je dat…

 42. Ik heb ook zo’n kind, dat je in vroeger tijden waarschijnlijk gewoon een halve dag naar school zou doen, en die daar dan voldoende op zou pikken. En de andere halve dag bij pa op de trekker, of meehelpen in de zaak, enz….
  Kortom een puber waar die hele dag stil zitten gewoon te lang voor is. Slim genoeg en boordevol energie…

 43. Goed systeem denk ik Dineke, ze moeten die zelfstandigheid wel aankunnen en van thuis meeekrijgen.

 44. Tja, ik weet ook wel dat dalton een goed doordachte onderwijsmethode is, waar veel kinderen van kunnen profiteren. Maar toch blijf ik het gevoelsmatig associëren met die boefjes uit de strip van Lucky Luke.
  En als op zo’n school een leerlinge dan ook nog het haar van een docente in brand steekt…

 45. Zag ooit een grappige sketch van French and Saunders, over voorbehoedsmiddelen….”en dan breng je zo’n daltonschooltje aan”..

 46. En ik ga ook plat…morgen weer een lange werkdag + vergadering en dan: 4 dagen VRIJ!! Joepiee!!! Eindelijk tijd voor de heggen en het gras en…en…

 47. Goedenavond, nog net even tijd voor een versnapering bij Roger. Ik heb dus ook een bosmaaier op het verlanglijstje staan, en wel eentje met een mes. De bramen doen hun uiterste best om bezit te nemen van elk stukje ruimte, een nylon koord lijkt mij onvoldoende om door de houtachtige takken heen te snijden. Rest alleen de vraag, nieuw, of tweedehands op marktplaats.

 48. hallo doe mij maar een lekker glaasje marc de gewurstraminer Roger

 49. en dan toch die bosmaaier kopen handig als mixer misschien om die bramen te mengen met de geleisuiker

 50. Ik heb ze geproefd, en ik moet zeggen dat ze erg lekker zijn. Groot en zoet, maar veel te veel. Je haalt zelfs de winkelhaken in je spijkerbroek en een lekke band met de zitmaaier. Gemeen hoor die grote stekels. Weg ermee dus.

 51. En van de pitten en de schillen stook je “marc de mûres ronaldus”

 52. ik heb ze ook weg gehaald met wortel en al anders staat je tuin volgend jaar weer vol, onkruid is het

 53. De heerlijkste vruchten gratis op je pad en jullie vermoorden ze…. Hebben jullie ouders de oorlog niet meegemaakt?

 54. Hoewel, ik zit eenzaam op een bergtop dus wie weerhoudt mij ervan om een ketel neer te zetten.. en stoken maar 🙂

 55. zei ik… Als dank voor het idee kom ik dan een glaasje halen.

 56. gertjan@ ik heb een resto maar ik koop ze wel
  eb je wel eens een dag braman geplukt wat een ***klus

 57. Kun je ook stoken tot een soort brandewijn.
  Man, jij kunt je baan wel opzeggen en in het fruit gaan.

 58. @Ronald: zie je wel: Edwin koopt ze wel van je.
  Nu nog wat plukkers ronselen.

 59. En dan nog een boomgaard met pruimen, appels en peren.
  De vijgenboom is door het paard opgepeuzeld.
  Ik wil wel eens een olijfboom uitproberen, maar wellicht is het daar net iets te koud voor.

 60. mijn buurman heeft een land naast het restaurant daar staan kersen en walnoten bomen op ik kan er afhalen wat ik wil maar kersen gebruik ik wel sta straks weer kilo’s te ontpitten gebruik ze in een rood fruitsoepje

 61. En ik heb veel appels, kersen en noten.
  Samen beginnen we gewoon de bon papa fabriek.
  Allemaal lekkere drankjes en likeuren.

 62. Die wil ik ook, een walnoot. Wist je dat je onder een notenboom niet gestoken wordt door muggen.

 63. Ronaldus@ de olijf op een karretje zetten in een grote bak kun je hem s’winters binnen zetten doe ik ook
  het zelfde met de citroenboom

 64. @Edwin, ik woon in NL. Maar het kost steeds meer moeite om naar huis te gaan na een verblijf in FR.

 65. Dus sta je binnenkort elke vrijdag op de markt van Autun je marc de mures te verkopen.

 66. Ja hoor ronaldus hij is bij mij twee en een halve meter
  hoog dan toppen en groei ie door in de breedte
  staat in een grote bak met een doorsnede van twee meter op kleine luchtbandjes (van een steekwagen afgehaald) en rij hem zo de oude stal in

 67. ik ga NOOIT meer terug naar nederland allen soms een familiebezoek woon sinds september hier pemanent

 68. je hebt bij ons in de buurt een Weldom daar is hij gekocht door de vorige eigenaar ze zijn niet echt goedkoop deze koste twee jaar geleden bijna 300 euro

 69. hij stond trouwens ook op de inventaris lijst
  ga proberen de olijven te marineren
  spanend nog nooit gedaan

 70. er zitten op het moment al hele kleine balletjes aan
  als dat allemaal olijven moeten worden word het een hele pluk of eigenlijk moet je hem schudden dan vallen alleen de rijpen eraf

 71. Edwin, heb je toevallig Nederlandse televisie? Dan mag je herrie in de keuken, elke dinsdag op Yorin om 21:30 niet missen! (zie link op mijn website)

 72. goede tip rene heb horecalog meteenin m’n favo’s
  gezet bedankt

 73. heb het al gelezen op je site erg gaaf trouwensstaan
  leuke dingen op