Chez Roger & Françoise Woensdag 18 mei

beetje laat, maar toch


Klik logo voor smoelenboek.

50 reacties op “Chez Roger & Françoise Woensdag 18 mei

 1. Bedankt, Fer!
  Ik kwam er vanochtend niet aan toe drukdrukdruk 😉

 2. Hallo,
  Ik heb vandaag opgeruimd en kwam toevallig het serienummer van mijn gestolen fotocamera tegen. En toen dacht ik: Wellicht is ‘ie teruggevonden op de een of andere manier (ik geloof nog in een perfecte wereld). Ik heb het e-mail adres van het desbetreffende politiebureau gevonden en even iets geschreven. Is onderstaande begrijpelijk??

 3. En wat zou een goed onderwerp zijn? Kan ik in dit geval “découverte d’appareil photo” gebruiken?

 4. Ben geen docent Frans, maar lijkt me heel redelijk frans. Alleen van savoir qu’il est trouvé zou ik si quelqu’un a trouvé maken.
  En découverte betekent ontdekking, lijkt me niet het juiste woord.

 5. Stoppen jullie ff je oren dicht?
  Ok daar komt ie GODVERDOMME!!!!
  *sorry*…..
  voor de 2e keer binnen een jaar is er zo’n kloothommel achterop onze auto gereden. Deze keer een druetel “die aan het bellen was” in een file
  ^^%%%^%^#^#

 6. En toen was er dus nog meer file…
  Maar anyway: auto erg kapot? Of alleen een boel gedoe?

 7. Gelijk op: Nou, genoeg schade, in aanmerking genomen dat we deze auto net 2 maanden hebben. En veel gedoe.

 8. En vorig jaarwas het in het begin van de grote vakantie dus ook flink mis. toen vile er van een kale kikker niks te plukken, maar reken maar dat we deze etterbak flink gaan aanpakken (god, wat ben ik kwaad!!!!)

 9. Balen Dineke!
  Het is mij ook een keer gebeurd. Maar toen was ik de achteroprijder. Hum.
  Trouwens, romantische nieuwe vraag in het Infopunt!

 10. En nu maar hopen dat de dagwaarde van de auto niet minder is dan de reparatiekosten. Dan heb je niks meer. Of is ie net hagelnieuw?

 11. Balen en voorral schrikken van dat ongeluk. Geen last van de nek hoop ik??
  @Krek: Ik hoor je steeds praten over de “Puce”. Is er een verschil tussen “puce” en “brocante”?

 12. Het was een -kleine- kettingbotsing waarvan Tim de laatste (of de eerste, hoe je het bekijkt)van 3 auto’s was. De auto die het eerst is geraakt was enorm beschadigd, de veroorzaker zelf was dizzy van z’n airbag, enfin dat zegt genoeg over de klap.

 13. Dineke, balen!!! Nu maar hopen dat iedereen verzekerd is. Is je man door de klap ook op de auto voor hem terechtgekomen?

 14. @Coco: nee. gelukkig niet (dat laatste) Waar wij het meest van balen is dat we net onze aangereden Espace hadden ingeruild voor deze auto. Zit je wéér met iets dat rammelt. Buiten je schuld.

 15. Dineke, kan het gemaakt worden ?
  En ik weet het, auto’s ……… september 04, manlief, nieuwe auto moeten kopen. Een maand later ongeveer koopt Daniel m’n 2e zoon een nieuwe auto en 5 dagen later in de vangrail ermee. En maandag Julien, de verzekering is reuze blij met ons. 😉

 16. @Krek, Jasper vraagt of Guido nog nederlands kan lezen, want hij heeft een Pokemonsite gevonden voor Guido die al zijn vragen over Pokemon te lijken beantwoorden, maar het is een nederlandse site…. o ja… en of Guido een eigen e-mailadres heeft….

 17. @Marjan: Ja, Guido leest nog prima Nederlands. Wellicht kan hij het zelfs nog schrijven! Ik dácht dat hij guido@krek.nl had, maar weet niet of dat niet toevallig een keer gesneuveld is. Ik zal het opnieuw aanvragen.

 18. Dat mailadres doet het inderdaad, al krijgt Guido het niet privé binnen, maar komt het via mij. We zullen wel een keertje een hotmailadres maken voor hem.

 19. Verder kan Jasper natuurlijk reageren op Guido zijn weblog. Dan gaat hij helemáál uit zijn dak!

 20. Nou ja, weblog… Hij vond het ongeveer 10 minuten boeiend. Bovendien is web-log.nl mooier.

 21. Dineke, vervelend, zo’n schadepost, en zeker twee keer binnen het jaar. Geeft altijd een hoop gedoe en je wordt er geen stuiver wijzer van. (hoe zeg je dat in euro’s)

 22. En ik stap meteen weer op want morgen is weer een heel lange dag. Allen een goede nacht en sweet dreams.

 23. Eigenlijk wel; ik ben een absolute stadsmens… Alhoewel ik ook wel eens zit te denken om Frans op een camping danwel in Eurodisney te leren en dan te bekijken of ik alsnog naar Parijs wil. Hoezo?
  Heb je trouwens mijn vraag over het verschil tussen Puce en Brocante nog opgemerkt?

 24. @Peter, nog bedankt voor je opmerking over de e-mail. Ik ben benieuwd of ik uberhaupt nog bericht terug krijg. De kans dat de camera is gevonden is eigenlijk 1% ofzo, maar gezien de relatief geringe inspanning moet ik ‘m niet onbenut laten natuurlijk.

 25. Oh ja. Puce of vide-grenier is vlooienmarkt, terwijl brocante toch meer tegen antiek aanhangt. Op een brocante vind je dus allicht meer antieke spulletjes, terwijl op een puce ook gewoon tweedehands rommel verkocht kan worden. En Dual pick-up is bijvoorbeeld zeker geen brocante, maar wel puce.

 26. @René: nou niks verder, qua werk, maar als je eventueel ook buiten Parijs zou willen werken kan ik misschien een beetje voor je rond kijken. In Parijs ben ik niet echt thuis.

 27. @krek: zweefde even ergens anders
  @rene: geen dank, vermoedelijk ligt jouw camera ergens bij mijn verloren mobieltje 🙂
  Wat betreft het verschil tussen puces en brocantes. Volgens mij gaat het bij brocante om oude dingen en bij de puces om alles wat voor de gelegenheid verkocht wordt. dan heb je ook nog de aanduiding vide-greniers, oftewel zolder-legingen…

 28. Is wel business voor je Krek: arbeidsbemiddeling voor Nederlandse jongeren. Een bedrijf als Activity International durft/kan 935 euro te vragen voor een baan in Parijs, kostinwoning en 30 uur taalles terwijl je 228 euro zakgeld hebt. Nu weet ik natuurlijk ook wel dat het niet hetzelfde is als 935 euro winst, en an sich ook niet onredelijk is als je bedenkt dat een uitzendbureau 25% marge over de loonkosten neemt en een woningsbemiddelingsbureau een maand huur, maar veel geld is het wel…